- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KlezOne
tag
Valaki tudna segiteni maverickset telepíteni egy 2.1-es mac pro-ra?
Odáig jutottam hogy mavericks telepítő fent van egy usbn bootolható formában.
De utánna hogy melyik boot. efi másoljam hova, és osinstal.mkpg mit kell átírni már nemtudom -
KlezOne
tag
-
KlezOne
tag
Közbe odáig jutottam, hogy felment rá innen az efi bios (amit linkeltél).
És nem működik se pc-ben se mac-ben a kárya, úgyhogy megyek keresek egy sima pci kártyát elöször, aztán megprobálom feléleszteni atlfashel bios alól. (Mondjuk ebben se ártana a segítség, mert régen csináltam ilyen nvidiával.) -
KlezOne
tag
Sziasztok!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy van egy mac prom, és vettem bele egy xfx hd 5870-es kártyát.
Hogy lehetne a legegyszerűbben efi-sre flashelni? Adott ugye a mac is gyári kártyával, vagy esetleg pc amiben megtudom csinálni.Köszönöm előre is!
-
KlezOne
tag
Raktam fel inkább egy retail Snowleo-t majd updateltem, és felraktam a kext-ket.
Iboot cd-vel szépen elindul a rendszer, de már hdd-ről chimeraval nem.
Próbáltam a legújabbat, próbáltam azt a verziot ami az iboot cd van, de kernel panic-ot kapok mindig. Chameleonnal se volt jó, de Iboot cd-vel meg megy a rendszer.
Valakinek van valami ötlete? -
KlezOne
tag
Vettem egy x58a ud3r lapot, össze is raktam a gépet, majd simán felment rá az L1. Induláskor már ismerte a videokarit is, jó volt szinte minden elsőre. Aztán raktam fel ethernet kextet lnx2-ot, ami jól is működik. A hangkártyahoz is raktam kext-et, viszont az nem jó de nembaj, mert külsőt használok és van osx drivere amivel műkodik is.
Ezen kivűl semmi mást nem raktam fel, csináltam time machine mentést, meg rakosgattam fel pár programot. Ment is vagy 2 napig a gép, majd ma ezt írta ki:CODE SIGNING: cs_invalid_page(xxxxxx) x=xx (reportcrash) clearing cs_valid
CODE SIGNING: cs_invalid_page(xxxxxx) x=xx (sample) clearing cs_validSzerintetek hol a hiba? Még a sleep-em nem működik, bár az nekem nemfontos annyira.
-
KlezOne
tag
Az én konfigomban mit kellene cserélni, hogy probléma mentesebb legyen az Osx?
Alaplap vagy vga? Vagy mindkettő?
Valamelyik tételt lehet beválalnám a jól működő Osx-ért.
Lapok közt úgy láttam a Gigabyte Ga x58 ud3r ami fekszik az Osx-nek. -
KlezOne
tag
Ko9 én mit csináljak? Kezdem én is lassan feladni.
-
KlezOne
tag
Ennyit tudtam lefényképezni, még vagy 3 kis sort kiír, de gyorsan bejön az alma jel.
Feltelepítettem újra a hd 48xx driver-rel, de semmi nem változott.
Próbáltam PciExpress-ről Pci-re átállítani a bios-t, nem sokat ért. Egyszer elindult úgy, hogy volt egér is és lehetett mozgatni, de annyi. -
KlezOne
tag
Egy SATA dvd olvasóval el tudnám kerülni a still waiting for root device hibát?
-
KlezOne
tag
Ko9 a Chameleon-ból másik fajta szükséges az usb-re való telepítéshez?
Az L1 dvd nem volt jó megoldás, mert IDE-s az olvasóm. -
KlezOne
tag
Ko9 nem tudod mi lehet a baja a chameleon-nak?
Még ma este megszeretném próbálni a telepítést, hátha összejönne már.
-
KlezOne
tag
Nekem nem segít valaki?
-
-
KlezOne
tag
Tud valaki segíteni még nekem? Kezdek megőszülni.
-
KlezOne
tag
iAtkos L1 transmacel kiírva. IBoot-al mikor kiírja hogy start darwin x86, újra indítja a gépet. Nawcon-al pedig a nanosecond-os képernyőnél áll meg.
Ötlet? -
KlezOne
tag
HPET kivan kapcsolva, bekapcsoltan nem jut el idáig. Sata 1-es porton van a vinyó, nincs is más mellete.
-
KlezOne
tag
iBoot, iAtkos s3 v2, bios buzerálás és -v -f cpus=1 busratio=20 indítással idáig jutok.
Mikor listázz már látja hogy hd 5800-as széria, meg Mac pro 3.1-nek azonosítja a gépet.
Ez a powermanagment hiba nálam speedstep beállítás tudtommal, de akárhogy állítom nem jó.
Amit utolsó sorba ír az az egyetlen vinyó rádugva ntfs-re van formázva win alól, lehet az a baj? -
KlezOne
tag
Retail lemez akármelyik boot cd-vel és az Ideneb is acpi hibát dob mindig, már nem tudom mivel próbálkozzak.
Bios-t is frissítettem.
Az asrock x58 a probléma, írják mások is kül. forumokon, de megoldást nem találtam.
Láttam akinek megy, de ott nem volt megoldás írva.
Valaki ötlet? -
KlezOne
tag
Vagy iAtkos vagy iDeneb-bel próbálkozzak? Lehet többre jutnék.
-
KlezOne
tag
System uptime in nanoseconds: xxxx xxxx xx
Itt áll meg. -
KlezOne
tag
Sikerült transmac-el leformáznom hfs+ a pendrive-ot, majd iso-bol rárakni a snow leo-t, be is boot-ol iBoot-al.
Aztán -v inditotam, most meg kiírja hogy xx realtek, ethernet address xx xx
És ott meg is áll a telepítés. Előtte pár sorral system shutdown failure is ír, de ott tovább megy. -
KlezOne
tag
Megpróbáltam ezzel a progival, de a végén egy hibát írt hogy valami sok... Attól független megvolt rajta minden adat,cimke. De nem ment az iBoot-al.
Megpróbáltam egy másik ilyen progival, de azzal sem megy. Kell valamit át állítanom valahol, hogy működjön a Pendrive?
Amúgy 16gb-os, gondolom az nem baj. -
KlezOne
tag
Előtte Fat32-re formázam meg a pendrive-ot?
-
KlezOne
tag
Ha masteren van a dvd olvasóm akkoris still for waitinget kapok. A dvd olvasó az ide-s a merevlemez sata-s, ahci van a beállítas. Mit csináljak?
-
KlezOne
tag
Sajnos elakadtam a telepítésben.
Bevan állítva a Bios-om, levannak huzgálva a felesleges cuccok, 4gb memoria van a gépben, és egy formázatlan vinyó, amit az Osx-nek akarok.
Berakom az iBoot dvd-t. Mikor elindult, átrakom a Snow leo-ot, be olvassa majd alma jel, aztán kirak egy kört át húzva és ott megáll a telepítés.
Valaki ötlet? -
KlezOne
tag
iBoot boot CD-t csak úgy tudom letölteni ha regisztrálok a tonymacx86 oldalra?
Ha az megvan, meg a Retail Disc, kell még más? -
KlezOne
tag
Retail lemez csak eredeti lehet? Vagy működik DL lemezre ki írt változat is?
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Régebben már gondolkoztam Osx telepítésen, de mindig volt valami akadály. Most újra elkezdtem foglalkozni a témával, mert találtam ezt az oldalt[link] amiben már írja az én konfigom cuccait is.
Úgy gondoltam hogy veszek egy 250-es vagy 320Gb-os vinyót, és arra külön ráraknám csak az Osx-et.
iDeneb vagy iAtkos verziókon induljak el?Konfigom: Asrock X58 Extreme - Core i7 920 - Corsair Dominator 3x2Gb - Corsair Tx750w - Gigabyte HD 5850 - Samsung F3 1Tb - WD Caviar Black 2Tb
Szerintetek lehetség normális Osx-et ráfaragni, vagy bele se kezdjek?
-
KlezOne
tag
Sziasztok
Olvasgatam ezt a topikot is, meg másféle leírásokat, és nemtudom hogy az én konfigomra melyik rendszert lehetne rárakni, mert ahogy néztem driverek nem nagyon vannak ATI kártyákhoz, meg az alaplapomat se tudom hogy menne e osx-el, melyik rendszert lenne érdemes felrakni,amivel kevés probléma is lenne?Win melé szeretném igazábol, mert nemtudom hogy müködneaz osx. Köszönöm előre is a válaszokat.(Konfigom az aláírásomban szerepel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TV antenna és jelerősítés
- iPhone topik
- Robogó, kismotor
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest