- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
kushwavez #36303 üzenetére
Köszönöm, akkor nem vetem el eleve a virtuális gépen futtatást!
A grafika sebessége annyira nem érdekel, már ha elviselhető tempóban működik azért (...kinek mi az, én mondjuk türelmes vagyok, XT-n kezdem a PC-s életet ;-)
Nekiesek, olvasgatok, és talán rájövök, hogy lesz OSX a gépemen :-)
Üdv: Vasti
-
válasz
kushwavez #36297 üzenetére
Újrakezdtem a leírást.
El tudom indítani a telepítőt, de amikor betöltene, akkor ez a két kép változik valamennyi időközönként.
Ezek után kivettem a fenti kártyát, hátha a gyári Bill egeret hiányolja, de úgysem jó.
SMBIOS kapcsán is átállítottam végül imapro1.1-re.
Itt elakadtam. nem tudom mi lehet a jó megoldás
Gondolom usb nyűgje lehet: ezt a verziójú xmlt töltöttem le: "Ha a gépünk asztali és Skylake, vagy annál újabb" i5-7500
-
törölt tag
válasz
kushwavez #36288 üzenetére
letöltöd a transmacet, 15 napos trialban tudod használni ingyenesen.
rákeresel az adott rendszerre pl: "mac os snow leopard dmg"
letöltöd a dmg fájlt, utána parancsorban:
diskpart
list disk
select disk (a pendrájvod sorszáma)
clean
convert gpt
create partition primaryutána elinditod a transmacet, jobbgomb a pendrájvra -> restore from image file, vársz kb 20 percet és kész.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #36278 üzenetére
Közben rátaláltam erre a DRM dologra. Valahogy a "netflix red screen"-re semmit nem találtam
Egyébként Safarit és Chromiumot használok. Utóbbiban alapból ki van kapcsolva és csak Linuxra találtam leírást, hogy hogyan lehet bekapcsolni. Viszont tettem egy próbát Operával, azzal most megy. -
kushwavez
senior tag
-
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #36245 üzenetére
hfs+-ra formaztam gpt-guid tablan. exfat-ra szerettem volna eredetileg, az altalad emlitett okok miatt, de gparted live usb-rol nem mukodott, szurke volt a listaban, melo utan megprobalom egy linux live usb-vel
probaltam recovery menubol is formazni, siman es teleirva 0-val is, mindketszer hiba lett a vege:
Error: -69760: Unable to write to the last block of the device
-
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #36240 üzenetére
nagyon köszönöm!
akkor ha úgy alakul, szerintem supermicro lesz ... mert voltaképp a mostani gép is az ... munkagép
mióta megvettem kb. 2018-ban oda nem jutottam el, hogy legalább poénból megnézzem a crysist ... vagy bármely más játékot ... pedig kindóz' is van a gépen ... szerencsére fél éve nem is láttam
^.^ -
rii
nagyúr
válasz
kushwavez #36238 üzenetére
jaja
.-)velük találkoztam már képileg
.-)
noigen az áruk az durva
ez pld. "csak" 70E ft... a chipset nem gond? C236ezen sincs fölösleg
csak a chipset Z590business edition, (vagymi) csak 30E ft
csak a chipset: Intel H310 -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #36230 üzenetére
jah még én is írtam neked: [link]
Többek között ezért sem vagyok oda az OC-ért, nem értem minek kell belenyúlkálni egy másik OS dolgaiba
némi logika van benne azért, mert a sok patch-csel macos kompatibilissá teszed a gépet, tehát olyanná mintha eredeti apple lenne és arra viszont felmegy a win is
-
Penguin95
senior tag
válasz
kushwavez #36187 üzenetére
Igen, ezek megvannak fejben, a CPU-t most fejeztem be, viszont az érintőképernyővel nem boldogulok (a boot ez után jönne, mivel ha valamit elszúrok, akkor elég asztalin korrigálnom). Határozottan emlékszem, hogy mikor a legelső (Big Sur) telepítőt csináltam, akkor a VoodooI2C kext volt benne, és az I2CHID, mivel a Windows eszközkezelőjéből azt szűrtem le, hogy ez jó lesz hozzá. Ekkor nem volt semmim az érintőképernyőn kívül, viszont most bármit csinálok, az érintő nem reagál. Linux alatt ránéztem a beviteli eszközökre, és akárhogy nézem, így kéne működnie a dolognak:
Érintőpad, billentyűzet, pöcökegér, pöcökegér gombok: PS2
(VoodooPS2Controller.kext)Érintőképernyő, és annak gombjai: HID
(VoodooI2C.kext, VoodooI2CHID.kext, esetleg VoodooI2CSynaptic.kext)Ezt a kombinációt viszont hiába próbálom, nem hajlandó életre kelni. Először arra tippeltem, hogy a kextekben lévő egy-egy VoodooInput akad össze, ezért a PS2 csomagot kicseréltem a Rehabman's félére, amiben ez nincs benne, de ez sem jelentett megoldást. Most még egyszer átfutom a Config.plist-et, de ha jól emlékszem, ott csak annyi a lényeg, hogy megjelenjen az összes kext a Kernel -> Add résznél, jó sorrendben legyenek, és engedélyezve legyenek.
-
general
addikt
-
Penguin95
senior tag
válasz
kushwavez #36177 üzenetére
Nekem is hasonló korú a két Beyerdynamic DT235, egyszerűen elpusztíthatatlanok és jók. Igaz, a fülpárnájukban a szivacs már szublimált, és megkeményedett a műbőr fejpánt is, de így is baromi kényelmesek maradtak. Az USB nálam azért is gond, mivel szerencsétlen asztali gépem USB vezérlője már így is a halálán van. Egyszerre van rákötve a klaviatúra, az egér, egy lámpa, egy 4 portos USB HUB, abban egy Bluetooth adapter, két külső merevlemez, egy DulaShock 4, az USB DAC, meg néha egy kormányszett is. Szabad portom ugyan lenne még, de már így is jelez néha, hogy ne kínozzam tovább. A vezeték nélküli cuccokat pedig nem igazán szeretem, próbálkoztam többel is, de a hangminőséggel nem voltam elégedett, plusz állandóan párosítási gondjaim voltak vele.
Amúgy a jogosultságokkal nekem ritkán van csak bajom, akkor szoktam megszívni mikor elfelejtem rootként indítani mondjuk a Nautilust, vagy amit épp root jogokkal kellene használnom. Androidon több bajom volt ezzel, mikor a 4.0 korszakban minden egyes alkalmazásnak egyesével kellett beállítani a jogosultságát amit a rendszer könyvtárába másoltam.
-
sanyi0627
senior tag
-
Penguin95
senior tag
válasz
kushwavez #36170 üzenetére
Hétvégén majd kicsit jobban belemerülők a témába, mert egyébként eddig főnyeremény számomra a macOS. A Windows már nagyon unalmas (annak ellenére is, hogy fél évente megörvendeztet valami finom hibával a Microsoft), a Linuxok bár nagyon eltérőek tudnak lenni, de alapjait tekintve azok is kiismerhetőek és egyformák, ellenben a macOS most még nagy kihívást jelent. Pláne úgy, hogy talán még a Big Sur sem elérhetetlen álom, ha sikerül életet lehelnem az iGPU-ba. Egyedül a hangkártya bosszant jobban mint szeretném, de remélhetőleg nem ezen fog elcsúszni a dolog.
Egyébként ha már hangkártya: A macOS hogy áll az USB-s változatokkal? Abból ugyanis akad itthon egy FiiO E10K, de ha ugyanaz lesz a helyzet mint az integrálttal, akkor inkább nem bontom ki a helyéről.
-
Penguin95
senior tag
válasz
kushwavez #36168 üzenetére
Köszönöm!
A Wi-Fi igazából annyit most nem érne nekem, mivel csak szórakozásból kezdtem bele a dologba, és ha kell, akkor szerencsére a vezetékes hálózat rendelkezésre áll. Plusz nem tudom tud-e ilyet a macOS Androidos telefonokkal, de van a telefonomban egy lehetőség, miszerint azt használom USB-n keresztül mint hálózati eszközt.
A 18-as és 30-as id-t kipróbáltam még tegnap éjszaka, de sajnos nem működtek. Ahogy olvasgattam, ebbe belefutottak már mások is, és ott is az általad említett VoodooHDA lett a megoldás. Pár id még maradt, de ha azokkal sem lesz jó, akkor rápróbálok a VoodooHDA-ra.
Igen, HD4000, csak valamiért 4400-ra emlékeztem. A támogatás megszűnéséről tudtam, viszont olvastam olyat, hogy ennek ellenére most még működik a 3D gyorsítás, mert nem lettek eltávolítva az ehhez szükséges dolgok. Igazából csak azért kezdtem azzal, mert kíváncsi voltam, hogy hol tart most a macOS.
Az Acidantheras tippet köszönöm, mindenképp kipróbálom. Az érintőképernyő egyébként életre kelt, akárcsak a TrackPoint és annak gombjai, de ez csak akkor van így, mikor nincs a gépbe dugva USB eszköz. Gyanítom IRQ hiba lehet, pedig ezt direkt ellenőriztettem az SSDTTime segítségével, és bele is raktam a javításokat a config.plist-be, illetve az aml(?) fájl is a helyén van. Ugyanakkor ez a jelenség Big Sur esetén nem jött elő, viszont ott nem is használtam SSDTTime-ot. -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #36161 üzenetére
Kitöröltem, jó lett!
USB patcheléshez tudsz linkelni egy up to date leírást? Mert inkább akkor megcsinálnám és úgy frissítenék.
AirPlay nálam sajna nem megy. Telóról simán kirakok bármit a tv-re, de a macOS nem látja. Ismőrnek van egy Macbook air-je, majd ha itt lesz kipróbálom, hogy azon megy-e kábelen.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #36155 üzenetére
Az első javaslatod bevált, már látja is az updatet.
A bootprotect nálam ki van kapcsolva a config.plist-ben, de ugye a hibaüzenet megjelenik.
Itt látom írjátok, hogy USB gondok vannak/lehetnek. Ezt el tudom előre kerülni valahogy? Nincs másik macOS a házban, szóval nem akarok nagyon kockáztatni. -
fuze
őstag
válasz
kushwavez #35762 üzenetére
Most erre a nagyon régi üzenetedre válaszolok. 1-2 hete rávettem magam, hogy frissítsem a kexteket és az nvidia drivert. Most minden up to date. Egy darabig meg is szűnt az újraindulgatás. Vagy előfordult talán 1-2 alkalommal. Viszont most megint csinálja. GPU heavy dolgok közben főleg. Renderelés 3D-ben vagy Adobe Media encoderben. Ahogy te is mondtad, ez a driver miatt lesz. Asszem itt már csak a videokártyacsere segíthet. Kár, hogy a Blender még mindig nem támogatja a metal-t.
-
-
törölt tag
válasz
kushwavez #36123 üzenetére
Kis segítséget kérnék a beállításhoz.
Kivettem a gépből az nvidia kártyát, az alaplapot dp-vel kötöttem a monitorra, csak a macos ssd van engedélyezve a bios-ban.Próbáltam a kábel lehúz/visszadug módszert nem vált be. Sajnos az agdpmod=vit9696 flag sem.
Csak egy gyors kérdés. Az útmutató szerint egy SSDT-EC.aml fájlnak kell lennie a Clover-ben. Ez a fájlnév így rendben van? Nem sima SSDT.aml?Az említett változtatásokat (framebuffer-conX-enable, framebuffer-conX-type) valahol a WEG kext-ben kell megcsinálni? Pontosan hol? Illetve talán átsiklottam valahol az info-n, de az ig-platform-id hol és mi alapján van meghatározva? Van ennek köze az SMBIOS iMac17.1 használatához? Ugyanis ezt állítottam be.
Update:
A config.plist-ben találtam egy ig-platform-id bejegyzést:<key>#ig-platform-id</key>
<string>0x01620005</string>
Esetleg ez lehet amit említesz? -
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #36110 üzenetére
ja illetve még annyi, hogy sikeres telepítés után a vidikarihoz fel kell telepítened az NVIDIA Web Drivereket, hogy működjön.
Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE Nov 13, 2020)Fontos, hogy az OS build verziószám alapján jó drivert válassz ki, ellenkező esetben nem fog működni. pl ha 10.13.6 17G65, akkor az annak megfelelő Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105
Szerintem először frissítsd a High Sierra-t a lehető legfrissebb verzióra: (17G14042) és aztán telepítsd a Web Driver-t.
+ ha nem indul a telepítő USB, írd be a
config.plist/Boot/Arguments
részhez a következőt:nv_disable=1
Driver telepítése után
config.plist/System Parameters/NvidiaWeb=True
-ra kell állítani
illetve aconfig.plist/Boot/Arguments
-hez pedig beírni a következőt:nvda_drv=1
és kivenni aznv_disable=1
flaget. Aztán működnie kellene. -
ddsteel
aktív tag
válasz
kushwavez #36093 üzenetére
Ez jó hír, köszi. Kérdés még az is, hogy a gép minden része kompatibilis-e az osx-szel... Olvastam itt olyankat, hogy a wifi nem megy, hang nincs vagy mittomén. Annyira nem mélyednék el a hardverben, de egy pc-re szívesen feltolnám az osx-et, ha minden funkció működik. Vagy ez inkább laptopoknál probléma?
-
rita7107
aktív tag
válasz
kushwavez #36030 üzenetére
Felmerült egy probléma.
A HDD-t nem látja a BIOS, és nem is tudom elindítani a gépet. Amennyiben benne van a telepítő USB stick akkor elindul, de ha nincs akkor nem. Mit ronthatok el? A SATA eszközöknél ott van, de a bootolható résznél nincs.Alaplap: Asus ROG Strix B360-G
Processzor: I3-8350K
Memória: Kingston 2x4GB RAM
GPU: AMD RX570 4GB
HDD: Samsung 160GB SATA -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #36077 üzenetére
Az-az és igen. Jól van akkor megnyugodtam. Érdekes, hogy amikor Catalinaról frissítettem (még a tiszta telepítés előtt), akkor még kiírta, hogy milyen cpu van benne. De mindegy, nincs jelentőseg így.
Ja és igen, találtam screenshotot itt a topicban és a tiszta telepítés óta már ismeretlent ír.
-
Mr. Y
őstag
válasz
kushwavez #36038 üzenetére
XAMPP-ot használtam Win alatt én is és ide is azt akartam. Csakhogy, bármit csináltam vele, nem futtatta le a JS-t.
PeachMan Hosszas keresgélés után rátaláltam én is és el is kezdtem konfigurálni. Mígnem kiírta a végén, hogy nincs jogosultságom ehhez (ezt az után, hogy módosítottam a gyökérkönyvtárat.)
Végül egyébként megoldódott ez a probléma, a MAMP lett a kiválasztott szolgáltatás.
-
rita7107
aktív tag
válasz
kushwavez #36030 üzenetére
15 éves informatikusnak tanul, és azt hitte okosabb az apjánál.
Ismét rádöbbent hogy van mit még tanúlnia olyantól, aki az DOS 6.0-val meg OS/2-vel kezdte az informatika tanulást.
Nem kapkodunk, nem sürgetünk, olvasunk, értelmezünk, elvégezzük ami le van írva. Akkor sikerülni fog.Viszont egy dologban megakadtam most én is. Nem találom a High Sierrra telepítőt. Lehet most én is kapkodok...
-
rita7107
aktív tag
válasz
kushwavez #36023 üzenetére
Köszönöm a hasznos információkat!
Eddig Ő bűvészkedett a rendszerrel. Most átveszem tőle az irányítást, talán jobban megértem a hibákat mint ő.
Amennyiben elakadok pontosabb kérdések lesznek.Amit most tapasztalok, hogy indulás után rögtön belép a BIOS-ba. (pendrive csatlakoztatva), nem értem miért...
Alaplap: Asus ROG Strix B360-G
Processzor: I3-8350K
Memória: Kingston 2x4GB RAM
GPU: AMD RX570 4GB
HDD: Samsung 160GB SATA -
-
szoltan70
tag
válasz
kushwavez #36009 üzenetére
Kipróbáltam mindenhogy (illetve az utolsót nem, mert nem találtam a Clover v5123.1-t), de nem akar menni. Szerintem ez a pure Mac os így nem megy fel. A hackintoshzoneosba biztos, hogy bele van nyúlva azért megy azzal.
Ez egy server gép alapból, alaplap is gyári dell, talán ezért se megy.
Nem baj, próbálkoztam -
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #35987 üzenetére
A csak Bluetooth donglet sajnos nem tudom ajánlani, nekem is volt és hol működött hol nem, dobálta a csatlakozásokat is. Persze ez típusfüggő.
Ha mindenképpen donglere hajtasz, akkor valami Broadcom chipsetes donglet vegyél ami natívan támogatott. Sajnos elég zsákbamacska, nem tudom megmondani melyik működne melyik nem.
A legjobban működő megoldás az az amit küldtem.
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35922 üzenetére
Újraformázom majd, de ezúttal 512 MB hellyel, aztán "problem solved"
nekem is van 3 bootloader rajta (win, clover, grub), nem volt még ilyen gondom
ha nincs kedved megfejteni a misztikumot, akkor a leggyorsabb út, hogy csak simán formázod, aztán visszamásolod a tartalmát
elégnek kellene lennie a helynek -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #35918 üzenetére
ellenőrizd a fájlrendszert, hogy nincs-e rajta hiba
plusz még az is lehet, hogy igaza van
rendszerint több helyet foglalnak a fájlok a lemezen, mint ahány byte-ból állnak
mivel nem byte-os egységekben vannak kezelve, hanem szektorokban/klaszterekbenpl. ha nagyon sok kis apró fájl van, azok sok helyet tudnak megenni a méretükhöz képest
-
R.Woodoo
tag
válasz
kushwavez #35911 üzenetére
Nagyon köszönöm, fel is teszem!
Igen a wifi már úton van, és a sleep is működik. Néha a touchpad nem megy sleepből visszatérve, de egy restart megoldja ezt is. Lehet a Viktor által linkelt kext-el megoldódik ez is!? Meglepően jól megy vele minden, sőt a dokkolón is mennek a portok is, konkrétan dvi-hdmi kábellel ki tudtam rakni monitorra-tv-re is. Már csak az sd kártya foglalat működne és teljes a boldogság, de az nem fog!
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35882 üzenetére
ssdt megvan, bemásoltam a megfelelő mappába.
Kitöröltem a CpuIst, CpuPM-et.
KernelXCPM NO (nálam nem true és false, hanem yes és no van, de gondolom ez ugyan azt jelenti).
PluginType 0 és NO.
_DSM to XDSM hozzáadva.Az ssdt-vel így gyakorlatilag semmi dolgom nem volt. Elindítottam terminálban a parancsot, kb 2x kellett nyomnom "y"-t és kész.
Itt nyomtam egy rebootot és hirtelen minden jó lett, meg is örültem és csináltam gyorsan pár rebootot, hogy biztos legyen. Harmadik alkalommal megint előjöttek a gondok. Ez most vagy véletlen egybeesés volt vagy passz. -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35879 üzenetére
Még az ssdt hátra van a többit megcsináltam ahogy írtad.
A problémák ugyanúgy véletlenszerűen fennállnak.
Közben újabb észrevétel: most épp nem működik a spotlight. Bármit írok bele nem dob rá ki semmit.
Mint laikus, számomra tök olyan, mintha néha nem férne hozzá rendesen a lemezekhez.Ez tényleg csak egy gondolat, nem több.
szerk.: az is fura számomra, hogy a telepítést követően nem volt egy ideig semmi problémám. aztán apránként néha-néha előjött egy most meg minden boot szívás.
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35875 üzenetére
-kitöröltem a felesleget (SMCBatteryManager, SSDT-PNLF.dsl, SMCLightSensor,)
-reboot
-megint rohadt sokáig bootolt, az alábbi résznél haladt nagyon-nagyon lassan:
-boot után:
megint eltűnt az SSD ikonja, elment minden hang, még az utólagos midik is, kivéve a monitor output ami a vga-ról kapja hdmi-n keresztül. EFI nem mountolható, viszont újra gyors a rendszer, nem eszi a procit.
-oké reboot megint, hátha
-ugyan ez minden, de most mountolható az EFI -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35873 üzenetére
Hát ez pár kérdést felvet bennem.
Hogy működött ezek nélkül idáig? Elég fontos beállításoknak hangzanak.
A "nagy" reddites leírásban ezek mért nem szerepeltek amikor csináltam a configom?
Gyakorlatilag, ha nincs egy hozzáértő ember aki segítsen akkor elég necces összehozni olyannak aki nem szakértő.más:
Olvasgattam közben, hogy ez a kernelmanagerd akkor is pörgetheti a procit, ha nem kompatibilis kext van. Gondoltam ránézek a kextekre és látom, hogy van ott pár amit nem is én tettem bele..Az SMC kextek és az XHCI nem is rémlenek így, hogy közöm lenne hozzá.
Gondoltam ránézek mert azóta is eszi a gépet és nem látszik, hogy végezni akarna vele. -
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35871 üzenetére
Egyébként ez a "SIP" micsoda pontosan, illetve miket kellett átállítani a config fájlomon? (csak, hogy tanuljak is az esetből)
Nem értem, hogy mért volt jó az egyik bootnál minden és a másiknál meg nem(mármint még az előző config.plist esetén)
Azt láttam, hogy csak a "-v" bootflaget hagytad bent. -
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #35864 üzenetére
Ezzel 2ből kétszer normálisan bootolt, van hang is és mindkét alkalommal tudtam csatolni efi partíciót, viszont most a rendszer van összeesve. Pörög a processzor folyamatosan és mindenféle hibaüzeneteket dobál az appokról, előbb minden appot ellenörzött ami elindult a rendszerrel együtt. iCloud is szenved, hogy jelentkezzek be újra.
Új hozzászólás Aktív témák
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Óra topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Hyundai, Kia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB DEEPCOOL Tesseract SW 600W
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest