-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szocsaba
csendes tag
A parancssorossal sikerült, frissítettem. RX480 videókártyám van, mikor beindul a Clover akkor a displayporton van kép, mikor bejön a bejelentkező kép akkor meg csak a hdmi-n. Mitől függ ez ? Whatevergreen ? Vagy a bétára fogjuk ?
-
szocsaba
csendes tag
Hogyan tölthetem le a Montereyt ? Developeren regisztrálva vagyok, de csak xcode meg 2 más program jelenik meg a letöltések között.
-
szocsaba
csendes tag
Na már "csak" 1 problémám van. Van gyorsítás, de bootolás után a kezdőképernyő felvillan, és elsötétül. A HDMI kábel kihúzása-visszadugása után rendben van minden.
-
szocsaba
csendes tag
Továbbra is szenvedek a Gigabyte Z490ud + i7 10700 hacklival. 1 db hdmi kimenete van uhd630-al. Boot után nem ad képet, de működik a háttérben, mert látatlanban beírom a jelszót, és a hdd led beindul. Framebuffer piszkálgatást próbáltam, de eredménytelen. Ha érvénytelen ig platformot írok be, akkor videógyorsítás nélkül beindul. Valakinek van ilyen konfigja ? Big Sur 11.3.1
Nem szeretnék videókártyát venni az ismert árak miatt. -
szocsaba
csendes tag
Na, beindult a BS, ig platformnak 0300923E írtam be (egy másik fórumon olvastam), de csak 7M-t ír memóriának. Amiket Viktor írt, annak fekete képernyő lett a vége.
-
szocsaba
csendes tag
válasz
csattila01 #36190 üzenetére
De, hogy boot sem indul el ?
-
szocsaba
csendes tag
Megvettem a 10700 procit, Giga z470 lappal. Létezik az, hogy a meglévő usb telepítővel nem indul ? Előtte 4790 + Giga z97 volt, gondolom ahhoz volt belőve a bootloader...Teljesen új efi-t kell csinálni ?
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Jövő héten veszek Giga z490 ud lapot 1070 processzorral, videókártya nincs. Van valakinek tapasztalata, hogy lesz-e valami buktató a telepítésnél ? -
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Láttatok már olyat, hogy routerről gépre csatlakoztatva az utp kábelt nem is érzékeli a gép a kapcsolatot (hálókártyán nem világít a led), viszont switch közbeiktatásával minden rendben van. 8111 kext Gigabyte z97 alaplapon. -
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Van-e valami veszélye, ha nyilvános bétát telepítek ? macOS public...programját telepítve ugye megjelennek a béta frissítések. Ettől függetlenül a hivatalosak is ugyanúgy jönnek majd ? -
szocsaba
csendes tag
-
szocsaba
csendes tag
válasz
kazsmerlaca #35990 üzenetére
A vezetéknélküliség lenne a cél. Van javaslatod, akár billentyűzetben is ?
-
szocsaba
csendes tag
Köszi !
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Azt vettem a fejembe, hogy veszek Magic Mouse 2-t. Ugye ehhez bluetooth kapcsolat kell. Van egy DLink DBT 120 usb bluetooth adapter ami Catalina alatt natívan működött. Big Surnál meg lefagyassza / újraindítja a rendszert. Milyen kextet tegyek fel, vagy milyen típust javasoltok, vagy van-e valakinek tutti működő/eladó megoldása ? -
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
10. generációból milyen setupon legfájdalommentesebb a Big Sur telepítés ? ( Giga Z490 ? 10900 ?) -
szocsaba
csendes tag
Köszi a választ !
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Lenovo x250 laposra nagy tragédia lenne High Sierrát telepíteni ? Néztem leírásokat, de bios mókolásokról (módosítás, eeprom írás stb.) is olvastam. Ha csak telepítési mizéria lenne, akkor bevállalnám. -
szocsaba
csendes tag
Uraim még egy kérdés !
Hogyan lehetne gyorsítani a boot folyamatot ? Nem életbevágó, de esetleg a Clover felesleges bejegyzéseinek törlésével ? Most Mac OS 37 mp, a win10 7 mp....
Vagy inkább az altatás preferált ? -
szocsaba
csendes tag
Uraim !
A problémáim (icloud bejelentkezés, és egyéb uefi bootos anomália) megoldódott. Alaplapcsere Giga Z97, és pikk-pakk minden jó (kivéve az imessages, facetime). Asrock b85m dgs ezek szerint nem teljesen kompatibilis a hacklival. -
szocsaba
csendes tag
Szerintetek milyen SMBIOS-t készítsek i7 4790, Giga Z97, Rx480 videókártyához ?
-
szocsaba
csendes tag
Detto ugyanez: icloud, nem lehet kommunikálni a szerverrel...
-
szocsaba
csendes tag
Mi lehet az oka, hogy a 2 lépcsős azonosítás kódját nem kapom a telefonomra ? Semmi nem jön...
-
szocsaba
csendes tag
Megnézem a dolgokat, érdekes, hogy a Hackintoolban mutat értékeket...A reboot-nál felvetődött csak a terminál ki-bekapcsolása
Köszi a tippeket ! -
szocsaba
csendes tag
Továbbra is szenvedek az iclouddal, nem tudok bejelentkezni. Ráadásul a rendszereszközöknél, ha új Apple id-t akarok létrehozno akkor a következő kép fogad[kép]
-
szocsaba
csendes tag
válasz
kazsmerlaca #35431 üzenetére
Másik ssd-n Catalina, azon jó, de az új rendszeren nem. Más gondom nincs :)
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Big Sur-ban az icloud kapcsolódáskor "nem lehet kommunikálni a szerverrel" hibaüzenetet kapok. Másnak van ilyen problémája ? Új apple id, SMBIOS átnézve stb. Viszont webes felületen be tudok lépni, csak a rendszerbeállítások felületen nem. -
szocsaba
csendes tag
Na, feltettem a BS-t. Legacy üzemmódban sikerült, valamiért uefi nem ment. De van egy gond, rendszereszközöknél Apple ID beírása után " nem lehet kommunikálni a szerverrel" hibaüzenetet kapok. Cloverrel vagyok, okozhat ez gondot ?
-
szocsaba
csendes tag
Mitől válik egy disk "uefi bootolhatóvá" ? Sikerült egy vinyómat leformázni a nagy telepítgetésben
Ha az efi partíciót eltüntetem, hogyan lehet "visszavarázsolni" ?
-
szocsaba
csendes tag
Bocs, disk1 ami ugyanaz az ssd
-
szocsaba
csendes tag
[kép] Esetleg ebből látszik valami. A disk3-nál nincs Efi, a disk0, ami fizikálisan ugyanaz, viszont ott virít. Jól gondolom, hogy a disk3-ra kellene tenni egy ilyen partíciót ?
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Egész napos telepítgetés után feltettem a Biget. Asrock B85 dgs + i5 4690k. Cloverrel mindig újraindulgatott a telepítő. Internetröl egy figura közzétette az Opencore EFI-jét, hasonló konfigja volt, és így simán felment.
De !
Usb-ről indul a rendszer, ssd-ről sehogy nem. Úgy gondoltam, hogy a pendrive EFI-jét átmásolom az ssd EFI partíciójára, és siker. De nem :(
Tud valaki tippet mondani erre ? Egy hete küszködök, de már nagy szó, hogy beindult a rendszer.
Ja...Cloverrel nem tudtam telepíteni (5126), de a kész, feltelepítettet már indította. -
szocsaba
csendes tag
Szolnok, vagy Szolnok melletti "mester" nincs itt a csoportban ? Egyszerűen nem tudom feltelepíteni a Big Sur-t. Mindent a leírtaknak megfelelően csináltam, ugyanaz, mint tegnap.
-
szocsaba
csendes tag
válasz
kushwavez #35340 üzenetére
Nagyon köszönöm a segitséget! 10 éve hacklizok, ilyen szívásom még nem volt, max. Mojave Nvidia para...Mára befejezem az 1000. újraindítást. Érdekes, hogy a bétát 1 hete feltettem gond nélkül, a clover tesztelése miatt, de töröltem, mert megjelenítési gondjaim voltak.
-
szocsaba
csendes tag
Neten többen panaszkodnak hasonló jelenségre (12 perc van hátra). Nem lehet, hogy a frissítő fájl a hibás ?
-
szocsaba
csendes tag
-
szocsaba
csendes tag
Megőrülök !!!! " Hiba a telepítés előkészítésekor" (Big Sur telepítés ) hibaüzenet. Mindig 12 perc van hátra amikor kiírja. Ugyanúgy az usb tiszta telepítésénél, vagy Catalináról való frissítés esetén. Haswell i5 4690k, Asrock B85 alaplap. Tippek ? Vagy fejlesztenem kellene, támogatás hiánya ? Ja, clover 5126 bootloader.
-
szocsaba
csendes tag
Segítséget kérnék : Big Sur telepítés elindul, hátralévő idő k.b.12 perc, erre hibaüzenet : hiba történt a telepítés előkészítésénél. Mi lehet ez ? Előtte béta felment, de clean indult volna...
-
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Most akkor a Clover 5126-al inditható a Catalina 10.15.7, és a Big Sur 11.0.1 béta is ? -
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Kis segítséget kérnék :
Konfig : Asrock B85M-dgs, I5 4690k RX580 videókártya.
Az a gondom, hogy csak a DP porton kapok képet. Nem tudom milyen beállítás, vagy kext szükséges a megoldáshoz. -
szocsaba
csendes tag
válasz
Ron Swanson #28257 üzenetére
http://apple.stackexchange.com/questions/177901/thunderbolt-display-firmware-update-1-2-keeps-reappearing-but-is-not-compatible
Nem fog többet figyelmeztetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest