- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Most vágok bele életem első ilyen projektjébe, és még mielőtt tényleg belevágnék, van is egy kérdésem ;-) Ugyanis keresgélek már vagy fél órája, de nem találok egyértelmű választ...
Vettem a célra egy kis masinát (Dell 7040M, i5-6500T proci, 4GB memória, 120GB-os SSD: kezdésnek jó lesz gondolom, aztán ha bejön és használom, bővítem, de a proci biztosan bőven elég lesz nekem)
Viszont kellene bele egy Wifi adapter, mert az nincs benne, ethernet kábel meg csak egy van kihúzva az asztalomhoz... Éppen rendelnék az Amazon-on ;-) , melyikkel szívatom meg magam a legkevésbé? Ezek vannak raktáron:
Intel: 3165, 7265, 9260, 9560
RTL8821CEA BT nem fontos, nem fogom használni, a wifi viszont jó lenne, ha valami értelmesebb sebességet tudna (a router-em elvileg 866Mbit/s-ot tud)
Adjatok tanácsot légyszi!
Előre is köszönöm, üdv: Vasti
-
Vasti74
senior tag
válasz
kushwavez #36307 üzenetére
Hála és köszönet!
A Virtualbox-os módszer nem jött be: két leírás alapján is nekiálltam, de még a telepítőig sem jutottam, és a hibaüzenetre rákeresve sem lettem okosabb...
De ezzel a módszerrel tényleg pár kattintással itt az OS X a (virtuális) gépemen, egy kicsit elszórakozok vele.Mondjuk a Virtualbox most nem indul, talán holnap lesz kedvem utánanézni, hogy van-e megoldás a kétféle virtualizáció egy gépen futtatására (gondolom nincs...)
Szóval még egyszer köszi a segítséget!
Üdv: Vasti -
Vasti74
senior tag
válasz
kushwavez #36307 üzenetére
Közben az jutott eszembe, hogy mégis próbálok valamit kezdeni a Virtualbox-al...
Ugyanis az már telepítve van, abban fut néha, ha igazi Office kell, a Win10-em. Nem akarok mellé másik virtualizációs cuccot telepíteni, hátha összevesznek, és persze pont akkor kellene valami dokumentummal azonnal és sürgősen dolgoznom ;-) A LibreOffice sokszor nem elég, főleg, ha kész MS Office doksikkal kell valamit kezdenem.
Ha nem jön össze, vagy használhatatlan lesz, akkor próbálom az általad javasolt megoldást: maximum gyorsan telepítek egy Windows arra is, és onnantól azt használom.
Mindenképpen jelentkezek, hogy mire jutottam: a Big Sur ISO most töltődik, Virtualbox van, doksit is találtam, na kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből ;-)
(Amúgy annak ellenére, hogy telepítve van az integrációs szolgáltatás vagy mi, Virtualbox-ban a Win10 képernyőkezelése olyan komótosan működik, hogy éles rendszeren az elviselhetetlen lenne - néha még így is zavaró...)
-
Vasti74
senior tag
válasz
kushwavez #36303 üzenetére
Köszönöm, akkor nem vetem el eleve a virtuális gépen futtatást!
A grafika sebessége annyira nem érdekel, már ha elviselhető tempóban működik azért (...kinek mi az, én mondjuk türelmes vagyok, XT-n kezdem a PC-s életet ;-)
Nekiesek, olvasgatok, és talán rájövök, hogy lesz OSX a gépemen :-)
Üdv: Vasti
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni, milyen manapság egy Mac gép (utoljára valami LC II előtt ültem ;-) De gőzöm sincs, merre induljak... OK, természetesen olvasni fogok itt sokat indulás előtt, de gondoltam legalább az irány miatt segítséget kérek.
Aminek a legjobban örülnék, ha virtuális gépen tudnám futtatni, mert nincs kedvem újraindítgatni: sokkal jobb lenne bármikor elindítani, és ismerkedni vele, de közben a gépemet ugyanúgy használni tovább, mint eddig.
De ha ez nehezen járható, akkor telepíteném a mostani rendszer mellé persze...
Ami van: Fujitsu Esprimo D738 gép (i5-8400 procival, 16GB memóriával, a prociban lévő grafikus kártyával) Benne egy 240GB-os nvme SSD, ezen fut a rendszer (Linux Mint MATE) , és van benne egy 500GB-os SATA SSD is. Tudok "akármennyi" helyet csinálni az nvme-s SSD-n, vagy le tudom gyalulni az egész SATA-s SSD-t, ha kell ;-)
Szóval ilyen vassal melyik megoldással szemezgessek? Futni fog virtualbox (vagy más virtualizációs megoldás) alatt, vagy "natívan" telepítenem kell?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest