- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #36096 üzenetére
A WiFi kártyát életre lehet kelteni (ha Intel) az itlwm.kext-el, viszont ez csak webezésre jó, mert nagyon lassú.
A legjobb megoldás ha kicseréled a benne levő wifi kártyát egy kompatibilis kártyára. Támogatott WiFi+BT/Ethernet kártyák
A hangnál tudni kell, hogy milyen codec. Na most ezt így amíg nincs a kezeid közt a gép lehetetlen megmondani, hogy milyen van benne, max ha valaki más már hacklizott vele akkor onnan talán ki lehet lesni.
Ez alapján Conexant CX20632, és működik: [link]
Az illető szintén kicserélte az Intel WiFit BCM94352Z-re -
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #36091 üzenetére
nem látom akadályát. asztali gépekre elég könnyű felrakni a macet. Az install része az majdnem teljesen úgy megy mint igazi Macen, egyedül a bootloadert kell megfelelően belőni a géphez (a leírás alapján mennie kellene). Az egész OS is teljesen ugyanúgy működik mint igazi Macen.
-
fuze
őstag
válasz
ddsteel #33321 üzenetére
Magamból indultam ki, én alapvetően sem szeretek laptopon előre görnyedve dolgozni, ha meg vinni kell akkor mindegy.
Vannak 15 colos CTO konfigok is. Azokban sincs dedikált kártya és nem sokkal drágábbak. Az Adobe programok meg nagyrészt procit használnak. Sajnos.
Nekem a legtöbb grafikus ismerősöm 13-mason dolgozik monitorra kötve.
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #33321 üzenetére
Azt is meg tudnád esetleg csinálni, hogy kinézel egy laptopot ami új/hackintosh support is van hozzá, megveszed online, kipróbálod és ha macerás/nem működik úgy ahogy azt te elgondoltad, egyszerűen visszaküldöd és visszaadják a pénzed a 14 napos elállási jog értelmében.
Egyébként macera nincs velük (szerintem)
De pl Wifi kártyát 100 hogy kell cserélj ha az Intel. -
Smiley
addikt
válasz
ddsteel #33313 üzenetére
Nézd, biztosan meg lehet csinálni faszára, a kérdés az hogy ez mennyi időt emészt fel. Mert ha fél évig tákolod mire jó lesz, annak az időnek az árából már biztosan tudtál volna venni egy eredeti gépet is. Az asztali az mtas téma, ott a tököm se venne eredetit, amikor ezerszer jobb vasakat lehet építeni... Sőt ha türelmes vagy és egy évvel lemaradsz, akkor szinte gyerekjáték az egész.
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #33313 üzenetére
esetleg ránézhetsz az osxlatitude nevezetű oldalra. Nagyon sok hackbook van ott, a legtöbb Dell. Keress rá a típusra és találsz sok posztot.
Vannak notik amiken szépen fut, az enyémen is minden megy és nincsen vele probléma. Sokáig tartott megcsinálni mindent, de mostanra kb majdnem csak a Mac fut rajta, kivéve ha játszanék valamivel. -
Mr.C
őstag
válasz
ddsteel #31839 üzenetére
olvasd el ezt a tonymac-ről.
Ha mégis asztali PC lenne, akkor innen ösze lehet pakolni: Buyer's Guide 2018 júniusi frissítés
Az InsainlyMac oldalán is érdemes elolvasni ezt, főleg, hogy ott OS szinten listáz neked kompatibilis eszközöket, pl HS 10.13.1-hez (tuti nem teljeskörű a lista de elindulni jó lehet)A legjobb szerintem, ha egy original MB hardveréhez nagyon hasonló specifikációjú laptopot keresel, mert azzal valszeg kevesebb móka lesz.
-
zsnorbi21
tag
válasz
ddsteel #31839 üzenetére
A lényeg, hogy intel i3-i5-i7 proci legyen benne, AMD-kkel csak a szívás van vagy egyszerűen nem is lehet rájuk feltenni. Dedikált GPU-t úgyse lehet használni macOS alatt, szóval ha csak hackintoshra kell akkor bőven elég az iGPU-s, nem is kell szenvedni a dGPU kikapcsolásával.
Wi-fi-vel szokott probléma lenni, vagy veszel egy támogatott wifi modult és kicseréled (amit a leírás szerint nem szeretnél), vagy veszel mellé egy 2-3 ezer forintos mini wifi adaptert (én is emellett döntöttem).
HP és Dell laptopokra általában van sok leírás, szerintem azokkal járnál a legjobban.Az enyém egy Acer VN7-572G, i5-6200u, 8 GB ram, 128 SSD + 1TB HDD, integrált gpu-val tökéletesen megy a legújabb High Sierra, gyakorlatilag minden működik rajta.
Én 8 GB ram alá már nem adnék, és az SSD is nagyon sokat dob a sebességen és a teljesítményen, bár így már nem biztos, hogy befér 150k alá. Max, ha használtban is gondolkodsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged