- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
válasz
kushwavez #36093 üzenetére
Ez jó hír, köszi. Kérdés még az is, hogy a gép minden része kompatibilis-e az osx-szel... Olvastam itt olyankat, hogy a wifi nem megy, hang nincs vagy mittomén. Annyira nem mélyednék el a hardverben, de egy pc-re szívesen feltolnám az osx-et, ha minden funkció működik. Vagy ez inkább laptopoknál probléma?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
kazsmerlaca #36092 üzenetére
Köszi, igazából úgy okoskodom, hogy ez csak egy 9 éves gép, amin dolgozom (DTP) szóval mindenképp jobb lenne egy plusz gép. Annyira nem az motivál, hogy a Big Sur felmenjen, sokkal inkább az, hogy legyen egy új (pót) vas.
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, van egy 2012es macminim, jó lenne egy gép tartalekba, illetve fejlődnék a rendszerrel. Viszont ugye a Mac drága. Az osxben eléggé jó felhasználó vagyok, saját magamnak telepitem a gépet, mindig az elejétől, ahogy kijön egy frissítés. Szeretem a clean installt. Big sur már nem megy fel a minire, ezért filózok azon, vajon egy hack osxet fel tudnék -e rakni egy pcre. Egy ilyet néztem ki: hp prodesk 600 g5 dm. A tulaj azt írja, erre felmegy a big sur. Szerintetek könnyű erre felrakni egy osxet? Vagy sokkal nehezebb, mint egy clean install egy eredeti macen?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Smiley #33317 üzenetére
Ja, hát erre gondoltam én is. A munkaidőm többet ér, mint amennyit szarakodnék vele. Csak hát lehet, hogy elmolyolnék vele. Igaz, nem bármi áron. Igazából arra gondoltam, ha van egy tuti laptop-vas,amin a lehető legkevesebbet kell mókolni, akkor azt megvenném. De ha ekkora szenvedés, akkor nem állok neki 0 tapasztalattal a émában.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Smiley #33312 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek, sajnos nem ezt akartam hallani. Pont most akartam kérdezni, hogy egy ilyennel nagyon sokat kell-e szívni hozzá: https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/inspiron-15-insp5570-59-p439464282/#termek-leiras De akkor lehet, hogy lemondokróla. Szívni nem szeretnék,meg coder sem vagyok csak user...
A fura az,hogy az egyes telepítési oldalakon azért nem nagyon propagálják a dolog szívás oldalát. De olvasgattam itt, hogy van macera bőven. -
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, ős MAC-es vagyok, most is Macminin dolgozom. DTPhez kell, tehát annyira nem erőmű, amin dolgozom. Eddig,mikor ide-oda utaztam, aminit és egy monitort vittem,kocsiban elfért, viszont macerásnak érzem, szeretnék egy laptopot, megpróbálkoznék a Hackintoshhal. MACen és PCn is erős felhasználó vagyok, leírás alapján bármit megcsinálok, amit egy felhasználó meg tud. Kérdésem: Tudtok ajánlani 100-150-max200ért egy normális laptopot,amin minden funkció mködni fog OSX-szel. Árakról fogalmam sincs, ezért írtam ilyen széles sávot. 15-ös vagy 17-es lenne jó nekem.
Van ugye pl ez a lista: [link]
Ehhez képest van valakinek más javaslata? Köszi. -
ddsteel
aktív tag
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok! Új vagyok itt, elég régóta OSXen dolgozom, DTP-zem, Adobe programokkal, erős felhasználó vagyok, saját magamnak telepítgetem, Windows is van userként, teljesen nem vagyok veszett fejsze. Kellene nekem egy laptop,amin biztosan fut egy OSX az összes prorammal, utazáshoz csak, hogy ne kelljen állandóan a MacMinit vinni a monitorral, de persze spúr vagyok venni egy MacBookot arra a pár alkalomra, ez az igazság. Kérdésem az, van-e a piacon most olyan laptop,mondjuk 100E környékén (150 sem baj), amire azt mondjátok, minden további nélkül felmegy egy OSX és szaggatás nélkül futnak rajta a grafikai progamok (nem kell erőgép,a MacMinivel tök jól elvagyok). Hardvert bütykölni nem szeretnék, viszont szerintem leírás alapján, ha fizikailag lehetséges és nem túl szívás, fel tudnám varrni rá az OSX-et. Létezik ilyen laptop, vagy építeni kell egyet asztali gépből? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest