- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
Penguin95 #36186 üzenetére
CPU energiakezelés:
- OpenCore: [link]
- Clover:
-> config.plist/ACPI/SSDT/PluginType=1
-> config.plist/ACPI/SSDT/Generate/CStates, PStates, PluginType=true
-> config.plist/CPU/HWPEnable=true
-> config.plist/KernelAndKextPatches/KernelPm, KernelXCPM=true
-> Következők törlése:
--> config.plist/ACPI/DSDT/DropTables/CpuPm, Cpu0IstÉrintőkijelző: használd azt a kextkiosztást ami régebben működött, vagy próbáld azt amit fentebb említettem
Ahhoz, hogy ne USB-ről bootoljon:
- Csatold a system EFI-t és az USB EFI-t, másold az USB EFI-t a system EFI partícióra, restart, kész. -
kushwavez
senior tag
válasz
Penguin95 #36174 üzenetére
na én meg aztán vettem egyszer egy 20 ezer forintos fülest cserélve az USB headsetem.
Mikrofonja iszonyat volt, meg halk volt mint állat. Így maradt a szakadt USB Ozone fülesem ami szegényem már kb 10 éves de még mindig tökéletesen működik, csak kicsit már kezd oszlani..
de nincs szívem már lecserélni... majd ha elromlik valami rajta
Én meg pont úgy vagyok vele, hogy az USB headsetem használom mindenhol mert egyszerűen működik. Telóra meg van EarPods.
btw Linuxra visszatérve, még ott van a permission probléma. te ó ég mennyit szenvedtem én azzal.... egyfolytában permission probléma volt mindennel. persze ezt mind ki lehetne küszöbölni, ha userként indulna az alkalmazás, de nyílván az túl egyszerű lenne
-
kushwavez
senior tag
válasz
Penguin95 #36171 üzenetére
erről a bizonyos eszközről nem tudok, viszont ált. az USB DAC és USB audio eszközök Plug & Play-ek szoktak lenni.
Nekem "porosodik" a Fedora installom a vinyón mert egyszerűen nem használom soha. Mindent amit meg tudtam csinálni Linux alatt, meg tudom csinálni macOS alatt. Egyszerűen imádom.
A Linuxnál már ott kezdődtek a bajok nálam amikor feltettem és nem volt wifi.....na akkor nyílván tököltem a source kereséssel mert teljesen nyílván az összes outdated...
Van egy RPI szerverem (only CLI) amin elég sok dolog megy egyszerre, igazából a common dolgok (smb, ftp, rsync, transmission) egyszerűen konfigurálhatók és telepíthetők, a probléma ott kezdődik amikor egy nem common, ráadásul régebbi alkalmazást kell futtassak... mert hogy egy egész napot is el lehet cseszni azzal, hogy keresem a source-t a dependenciekhez... oh god... azóta sem tudtam megcsinálni mert elment az életkedvem is közben...
sosem értettem miért kell mindent source-ból buildelni és miért nem adnak egy kész binaryt... de hát... ez már csak ilyen linux dolog, nehogy már valami egyszerű és gyors legyen
-
kushwavez
senior tag
válasz
Penguin95 #36169 üzenetére
A Wi-Fi igazából annyit most nem érne nekem, mivel csak szórakozásból kezdtem bele a dologba, és ha kell, akkor szerencsére a vezetékes hálózat rendelkezésre áll. Plusz nem tudom tud-e ilyet a macOS Androidos telefonokkal, de van a telefonomban egy lehetőség, miszerint azt használom USB-n keresztül mint hálózati eszközt.
Régen mintha használtam volna az Androidos tetheringet macOS-en, de őszintén nem emlékszem rá. Szerintem biztos be lehet állítani.Igen, HD4000, csak valamiért 4400-ra emlékeztem. A támogatás megszűnéséről tudtam, viszont olvastam olyat, hogy ennek ellenére most még működik a 3D gyorsítás, mert nem lettek eltávolítva az ehhez szükséges dolgok. Igazából csak azért kezdtem azzal, mert kíváncsi voltam, hogy hol tart most a macOS.
Lehet, hogy már ebben az új verzióban (11.3) kiszedték, bár nem tudom.Az Acidantheras tippet köszönöm, mindenképp kipróbálom. Az érintőképernyő egyébként életre kelt, akárcsak a TrackPoint és annak gombjai, de ez csak akkor van így, mikor nincs a gépbe dugva USB eszköz. Gyanítom IRQ hiba lehet, pedig ezt direkt ellenőriztettem az SSDTTime segítségével, és bele is raktam a javításokat a config.plist-be, illetve az aml(?) fájl is a helyén van. Ugyanakkor ez a jelenség Big Sur esetén nem jött elő, viszont ott nem is használtam SSDTTime-ot.
A 18-as és 30-as id-t kipróbáltam még tegnap éjszaka, de sajnos nem működtek. Ahogy olvasgattam, ebbe belefutottak már mások is, és ott is az általad említett VoodooHDA lett a megoldás. Pár id még maradt, de ha azokkal sem lesz jó, akkor rápróbálok a VoodooHDA-ra.
Lehet, hogy az IRQ miatt van. Sőt, a hang nekem a Lenovo T440 laposomnál az IRQ patchek hiánya miatt nem működött AppleALC-vel. Miután patcheltem hiba nélkül működött a hang. -
kushwavez
senior tag
válasz
Penguin95 #36167 üzenetére
A gép amire került enyhén szólva nincs gyári állapotában, az egyik cserélt eleme a Wi-Fi és Bluetooth kártya, ami jelenleg egy mPCIe-s Intel AX210-es (Toulineua gyártmány). Ez egy eléggé új típus, így nyilván nem igazán sikerült életet lehelnem belé. Esetleg van valami megoldás erre, vagy inkább várjak türelemmel, hátha egy későbbi kext majd megoldja a dolgot?
Sajnos eszerint: [link] nem támogatott a kártya. Felteheted a kérdést a fejlesztőnek, hogy tervezi-e támogatni, avagy sem.
Én inkább egy támogatott Broadcom kártyát ajánlok a teljes "Apple" élmény és perfekt teljesítmény érdekében: Támogatott WiFi+BT/Ethernet kártyák- Sajnos hangot sem tudtam rá varázsolni, ennek gyanúm szerint az az oka, hogy rossz alcid-t használtam. A gépben elvileg egy ALC269-es van, viszont ez a leírásában linkelt táblázat alapján nem kevés változatban létezik, szóval jó eséllyel egy másik azonosító megoldja a dolgot. Esetleg van arra mód, hogy ne kelljen mindet egyesével tesztelgetnem? 5-10 darabnál még elmenne a dolog, de itt van vagy 30.
Nincsen sajnos. Próbálgatós. Google szerint talán a 18 vagy a 30 lesz a jó
ref: [link]
Vagy alternatíva a VoodooHDA.kext, viszont nekem nagyon halk volt és a minősége sem volt valami jó, de ez persze változik gépenként.- Elsőre ugyan a Big Sur-t próbáltam ki, viszont ott nem volt 3D gyorsítás, ellenben kérdés nélkül működött az érintőképernyő az ujjammal. Catalina esetén viszont egyáltalán nem reagál, pedig végigpróbáltam szinte az összes Voodoo kext-et. Valahogy lehetne ezen segíteni? Épp így nem sikerült felélesztenem a pöcökegeret és annak gombjait sem, de ez mindkét rendszer esetén így volt.
Azért nem volt 3D gyorsításod mert a procid Ivy Bridge ami Big Sur alatt már nem támogatott. A gép specifikációinál szerintem elírtad, mert az a proci ( i5-3320M) nem HD 4400-al rendelkezik hanem HD 4000-el
Érintőképernyőre a laptopok általában I2C-t használnak, próbáld a VoodooI2C kextet, illetve a VoodooRMI-t (figyelmesen olvasd el a telepítési útmutatást, itt sajna nem mindegy hogyan van)
A kext lista: AirportItlwm, AppleALC, ECEnabler, IntelBluetoothFirmware, IntelBluetoothInjector, IntelMausi, Lilu, SMCBatteryManager, SMCProcessor, SMCSuperIO, USBINjectAll, VirtualSMC, VoodooPS2Controller (RehabMan), WhateverGreen
Ide megjegyzésképp: a VoodooPS2 Rehabmanos verzió az nagyon régi, az Acidantheras verziót ajánlom. De szerintem mindenképpen próbáld ki az I2C-t és az RMI-t
EDIT: viszont amit nem értek, hogy hogyan működött Big Sur alatt touchscreen és hogy nem Catalinan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest