- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz
RaZroX #34205 üzenetére
Nálam is ment az UHD Graphics 630 (8700K), de ahogy többiek is írják, be kell állítani, hogy tényleg menjen.
Én első körben használt macbookPro-t vettem anno (180-ért), most így 1 évvel később is ennyiért látom ugyanazt. Ebben i5-4258U van 2mag4szállal. Cinebench pontokat érdemes nézegetni, ez pl. cinebench r15-ben 276pontot tud (110-et 1szálon). Az i5-3470 multiscore-ja 510 (single 132).
A gyakorlatban a laptopomnál 2-3 böngészőablak után érzem h nem igazán bírja a dolgokat, de hogy ez most a proci erő vagy az integrált grafika miatt van-e inkább, az jó kérdés (egyik sem egetrengető)
Az i3-8100 616 (154), tehát csak 20%-kal erősebb a régi asztali i5-nél, egyedül az integrált grafikai rész igazán up to datebb.
Én 4 napig használtam az integrált grafikát, és böngészés közben új lapok/oldalak megnyitásakor mindig gondolkodott, tudod mintha nem lenne elég gyors a net. Miután az rx 5700xt kártyát beraktam, azóta pöccre megy a dolog, úgyhogy konkrétan az integrált grafika fogta vissza ezt a részt, amit én se gondoltam volna! (az már alap, h ssd van a gépben és 1000mbites a net, szóval nem azok a lassító tényezők)Én itt nézegetem, hogy melyik iMac-ben mi volt/van. Ha ilyen procit nézel, nem hiszem h mellé lőhetsz, csak hát 2011-2013-as évjáratoknál (nem tudom pontosan) vagy egy snitt, ami túl régi, azon már nem megy a legújabb oprendszer, ami problémás, ha pl. xCode-ot használnál.
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34202 üzenetére
Ilyen árkategóriába újonnan nem igazán találni semmit.
Újak 20k körül:
- NVIDIA:
- GT 710 (viszont arra figyelni kell, hogy GK208 chipes legyen, különben nem lesz jó. a 2 GB-s verziók szerintem azok, de ebben nem vagyok biztos. még támogatott Catalina-n, de mivel NVIDIA és maga a chip elég régóta van használatban így nem hiszem, hogy túl sokáig támogatott maradna)
-> több (támogatott) NVIDIA kártya újonnan nincs is 20k körül- AMD:
- R7 240 (FakeID-vel működik, illetve radpg=15 bootflaggel. nekem R7 370-em volt szintén fakeid és radpg=15-el működött, de irgalmatlan mennyiségű szenvedés volt mire sikerült működésre bírni és csak Sierra-n működött. egyszóval nem OOB kicsit sem.)
-> újonnan több támogatott nincsen 20k körülSajnos RX 400 Series kártyákat újonnan már nem lehet venni, használtan viszont pont 20k-ért dobálják az RX 460-at, személy szerint beszereznék egyet. "oob" (azért az idézőjel mert Whatevergreen lehet kellhet hozzá, de az amúgy is "alap" kext), nincs szenvedés és jó sokáig fog működni.
-
Máté94
addikt
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34200 üzenetére
A következő generációban (Haswell) sokkal nagyobb a választási lehetőség CPU-k terén amik HD 4600-at használnak. A következő macOS-t (10.16) biztos, hogy kihúzzák. Használata natív, de nem árt utánanézni az adott processzornak, hogy van-e vele szenvedés vagy sem. Itt az egyik user elég sokat szenvedett vele, de az user error volt.
Támogatottság szempontjából a Broadwell lenne a legjobb választás (még jó sokáig kihúzza a HD 6200), de annyira fent van az ára az egekben, hogy egyszerűen nem éri meg azt venni.
Utána jönne a Skylake ami kiváló választás, de az már nem DDR3.
Esetleg az is megoldás, ha olcsón be tudnád szerezni a fentebb írt Ivy Bridge i5-ös procik közül valamelyiket, tudnád használni simán az iGPU-t, majd ha kijön az új OS és megszűntetik a támogatást akkor patcht használsz, hogy működésre bírd (szinte biztos, hogy lesz ilyen), vagy addigra beszerzel mellé egy olcsó vidikarit (pl RX 460, vagy más olyan ami oob)
-
-
Máté94
addikt
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #32749 üzenetére
Megneznem, hogyan akarja kivaltani az iMac-ben levo dual xeon-t a telefonokba valo ARM-el. Bukna a virtualizaciot meg egy rakas software-t kellene ujrairni/attervezni. Azert a PPC/Intel valtas mas volt. Biztos, hogy probalgatjak, de sajat magukat szurnak tokon, ha mozdulnanak az x86-rol.
-
troszti
aktív tag
válasz
RaZroX #32671 üzenetére
Ez a MultiBeast engem is érdekelne. Hogy mennyire ajánlott a használata?
Azt leszűrtem már máshonnan is, hogy a UniBeast-et érdemes kerülni, mondjuk a Clover-rel elkészíteni a telepítőt se volt egy nagy mutatvány
A MultiBeast-be viszont tetszik, hogy elég egyszerűen összeszed minden szükséges kextet.
-
Mr.C
őstag
válasz
RaZroX #32668 üzenetére
Üdv!
Októberi a leirás, úgyhogy nagy gond remélhetőleg nem lehet, mondjuk én az UniBeast-et kerülném. Arra kell figyelni ekkor, hogy manapság nem mindenki tudja letölteni a full Installert, helyette asszem 50 MB-os állomány jön le, ami parancssoros megoldással nem telepithető, trükközni kell. Valamint figyelj oda, hogy a clover friss legyen, asszem pont 10.14.2-re való átállásnál voltak gondok, hogy nem kezelt le valamit a régebbi verzió.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
RaZroX #31826 üzenetére
Mondjuk a videó vágás pont olyan dolog, hogy nem árt, ha egy erős hardver van alatta, de a többi feladat amit írtál az mind olyan, hogy egy egyszerű gép is alkalmas rá.
Én még azt tudom ajánlani, hogy nézz ki egy konfigurációt, amivel már meg lennél elégedve, és a macOS is simán fut rajta és hardveraprón használtan vásárold össze. Nagyon jó árból ki lehet hozni így gépeket.
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #31530 üzenetére
Állítsd vissza a BIOS-t alaphelyzetbe, próbáld úgy. ha telepíteni akarod a Mac-et akkor AHCI_SATA enabled Biosba, és szerintem ennek a rendszernek Snow leopard jó lenne (iATKOS S3 version 2). pont van egy kis régi gépem Core 2-es procival és jól megy rajta a Snow leo.
meg figyelj arra a telepítő készítésénél, hogy LEGACY boot legyen, a linuxosnál is. UEFI-t nem fog bebootolni.
Snow Leohoz a "Chameleon RC4-AsereBLN-1.1.9" bootloadert ajánlom. -
-
törölt tag
válasz
RaZroX #28036 üzenetére
Nem jó fájlt próbálsz szerkeszteni, a boot teljesen más. EFI/Clover/Config.plist-et kell. A Clover-t pedig ajánlott az EFI partícióra rakni, indítsd el a telepítőjét, és "Install Clover in ESP" legyen bejelölve. Ez után az EFI/Clover mappát átmásolhatod az EFI partícióra, amit a Clover configurator-ban lehet megtalálni:
-
rooney8
aktív tag
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #27995 üzenetére
Na ne mar, ennyi minimalis angol tudas azert nemart meg...
a clover wiki-ben (ami az osszefogalo elejen be van linkelve) minden le van irva szepen... meg kell keresned a gepedhez legkozelebb allo mac-et, es az alapjan elkesziteni a smbios-t. Lehetoleg keruld a macpro smbios-t. Van hozza kattingatos app is, meg itt egy video hozza.
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #27984 üzenetére
Akkor ujra. Nincs analog tamogatas az oprendszerben (ha jol emlekszem 10.8.0 ota) csak digitalas, tehat kizarolag DVI/DP/HDMI ami jatszik... magyarul olyan monitorral nem fog menni az OS X ami nem rendelkezik az elobb felsorolt csatlakozok egyikevel
A DVI->VGA nem mas mint a sima D-SUB. Az Apple a MacPro gepeit kiveve kizarolag Mobil GPU-kat hasznal, ezeknek van egyedul hivatalosan D-SUB tamogatasa... egeszen az mid 2010-es gepekig. Tehat csak a kovetkezo Mobil Nvidia GPU-k a kivetelek ez alol. 8800M GT | 8600M GT | 9400M GT | 9600M GT | GT 330M.
@Tlac: Szerintem bele kene irni a bevezetobe ezt is, mivel eleg sokszor jon elo...
-
Smiley
addikt
válasz
RaZroX #25593 üzenetére
Szerintem az karcsu lesz...
Itt a hardveraprorol talan ossze lehetne legozni, de 4gb ram alatt a yosemite szivas, csak a 4gb ddr2 kerul kb 15-20 ezerbe, vidkari is kelleni fog valami regi izmosabb darab, nekem a 8800GTX-en neha-neha meg igy is megakad a gui fullhd-n, ez 10.9-ig nem fordult elo. Ennek ugye mar egy normalis tap is kell, es akkor a tobbirol meg nem is beszeltunk. -
bartimre88
tag
válasz
RaZroX #24668 üzenetére
Igen, ujrainditottam es semmi valtozas. azt hiszem, hogy valahova be is kellene masolnom a fajlt es utana inditanom a wizardot. erdekessegkeppen megjegyeznem, hogy a niresh telepitese utan, a kepernyomeret full hd-ban van, viszont a youtube videok pl., szaggatnak... Lehet nem is a kext kellene?
Ujra elnezest az ekezetek miatt!Szerk. A rendszerinformacioban felismeri mindket karit, az i5 procisat es az atit is, viszont mindkettonel azt irja ki, hogy nincs kernel betoltve....
-
Kezdő Balázs
tag
válasz
RaZroX #24653 üzenetére
Szia!
Hát akkor ez felejtős,igazad van pontosan nem olvastam át és ez tényleg csak egy oktató DVD lemez lenne ,én meg csak átfutottam rajta és nem olvastam át rendesen,De találtam 1,db-ot ebay-en és elég jó áron 26,angol fontért az sac/kb 10K+posta költség
Notim Asus típusú
Proci
Intel® Celeron® Dual Core™ 1007U
Procifrekvenciája
1,5 GHz
Memória
4GB DDR3 1600MHzVirtuálisan már kipróbáltam és az tetszett,de valahogy nem az igazi és ezért szeretném telepíteni rendesen az oprendszert,csak azt nem tudom,hogy a duál operációs rendszer telepítése az én notimon lehetséges-e?
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
RaZroX #24514 üzenetére
Hát ezzel én nem teljesen értek egyet.
Nekem fent volt a W8, amikor felraktam a Maverickset. És most induláskor választhatok, hogy melyiket akarom.t181 Nekem AMD A10-5750M van a laposban és szenvedések közepette sikerült felrakni a fent említett rendszert, bár a 2 videoprocesszorból egyet sem támogat igazán, de operával való netezésre szódával elmegy.
-
Sholom
tag
válasz
RaZroX #24514 üzenetére
Koszi a gyors es kimerito valaszt! Notebook vasarlas elott allok, 11-es Air-em van amelle kene egy min 15"-os gep de Prora nem futja most, max 200e a keret. ProBook-bol melyik tipus a legbiztosabb osx-hez? Amd es intel graphics gondolom kizarva de a tobbi parameter?ProBook
-
törölt tag
válasz
RaZroX #24500 üzenetére
Tudtommal win alól nem fog menni a telepítő USB készítése.
Én így csinálnám:
- Beszereznék egy virtuális rendszert 10.7-10.9 verziók között (lehet 10.6 is jó)
- Letölteném a virtuális rendszeren a MacAppStore-ból a 10.9 Mavericks alkalmazást
- Ez a virtuális rendszeren az Applications-ok közé kerül (ha mégsem, akkor odatenném)
- Letölteném az UniBeast-et, amivel megcsinálnám az USB telepítőt -
RaZroX
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #24407 üzenetére
Ha az ember tudja, hogy miket kell feltenni
Nekem még a tonymac által használt driverek összesítő kis multibeast csomagja is megvolt, csak 2 kattintás lett. És dobta a moncsit recsegett a hang stb stb. És ez az általa is használt maxos konfig. Azért mondom, hogy shit happens.
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged