- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
Szerintetek EZ megoldaná az OS X-től való megszabadulás problémáját?
vagy valakinek van tapasztalata?
köszi!
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
RoryBreaker #24801 üzenetére
ezek tudják a boot rész áthelyezését? mert leszedtem a paragont, de nem találom benne
-
Titmouse09
aktív tag
üdv!
most lenne egy kérdésem. hogyan lehet megszabadulni az osx-től? mivel nem támogatja a vga-imat nem nagy élmény használni, valamint nem is indul most, hogy újraraktam a w8-at. helyette linuxot akarok feltenni win mellé. Csakhogy ehhez törölni kellene az osx által elfoglalt partíciót, ami aktív.
próbáltam aktívvá tenni a win partícióját, de kishíjján padlóra vágtam a gépet, vagyis eléggé megijesztett. most újra működike szerencsére. szóval át kéne tenni a boot részt a windows partíciójára (vagy a 350mb-os kis részre. elmondaná valaki mire is jó az?)
vagy, ha törlöm az osx kötetét, mivel win csak azt tudja csinálni vele, és ráteszem a linuxot, akkor a linux rakna fel bootloadert (ha helyes a megfogalmazás)?
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
RoryBreaker #24790 üzenetére
mikor én csináltam akkor volt egy hely, ahová beírhattam, hogy milyen bootflagekkel akarom indítani, nekem pl a cpus=1, meg a felbontás kellett, de oda be lehet írni a -v t is szerintem.
a vinyóról bootolás problémája nekem is megvolt
Az MBR-es, vagyis bootos dolog nálam elég érdekesen alakult. Én USB-ről telepítettem, és miután felraktam csak akkor bootolt a gép, ha benne volt a telepítő pendrive. Ez akkor vált aggasztóvá, mikor kiderült, hogy a Windows telepítő DVD-ről még így sem tudok bootolni. Ezt úgy lehet megoldani, hogy a CPUNullPowerManagement, vagy valami hasonló nevű kiegészítőt kell telepíteni vagy még telepítéskor, ha van ilyen lehetőség és akkor nem lesz ilyen problémád, vagy utólag multibeast-tel. Ha tudsz bootolni Win telepítőt, akkor azzal kijavíttatod a windows indulását akadályozó problémákat. Ha belépsz ezután a Windowsba, akkor az EasyBCD nev programmal hozzáadsz az MBR-hez egy OSX funkciót.remélem segítettem valamit
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
RaZroX #24514 üzenetére
Hát ezzel én nem teljesen értek egyet.
Nekem fent volt a W8, amikor felraktam a Maverickset. És most induláskor választhatok, hogy melyiket akarom.t181 Nekem AMD A10-5750M van a laposban és szenvedések közepette sikerült felrakni a fent említett rendszert, bár a 2 videoprocesszorból egyet sem támogat igazán, de operával való netezésre szódával elmegy.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
kerobi #24414 üzenetére
Hali!
Én a Niresh Mavericks-et raktam fel egy AMD laptopra, és stabilnak mondom annak ellenére, hogy a VGA-mat nem támogatja. Ez alapjában nem egetverő probléma, pl netezésre elég. Mondjuk a Safari nálam használhatatlan, de felraktam az operát és az perfect.
Win8 mellé raktam, és felismeri az NTFS partíciókat is, viszont a Windowsban eltűnt a MAC partíciója. (Lehet csak meg kellene jeleníteni, de nem néztem, mert nem zavar)
SSD-m (még) nincs, de szerintem támogatja, mivel fel lehet telepíteni a TRIM funkciót is.
Az MBR-es, vagyis bootos dolog nálam elég érdekesen alakult. Én USB-ről telepítettem, és miután felraktam csak akkor bootolt a gép, ha benne volt a telepítő pendrive. Ez akkor vált aggasztóvá, mikor kiderült, hogy a Windows telepítő DVD-ről még így sem tudok bootolni. Ezt úgy lehet megoldani, hogy a CPUNullPowerManagement, vagy valami hasonló nevű kiegészítőt kell telepíteni vagy még telepítéskor, ha van ilyen lehetőség és akkor nem lesz ilyen problémád, vagy utólag multibeast-tel. Ha tudsz bootolni Win telepítőt, akkor azzal kijavíttatod a windows indulását akadályozó problémákat. Ha belépsz ezután a Windowsba, akkor az EasyBCD nev programmal hozzáadsz az MBR-hez egy OSX funkciót. Ja és el ne felejts bootloadert telepíteni az OSX-ben!
Szerintem minden kérdésedre válaszoltam, ahogy tudtam, ha van több is írj nyugodtan és ha tudok segítek!
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Titmouse09 #24412 üzenetére
Probléma megoldva
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
feketeg5 #24410 üzenetére
én is ezt akarom felrakni most. Te miről telepítetted? USB?
Mert az egyszál DL DVD-met eljátszottam a Hazard-féle 10.6 kiírására, és nem bootol róla. Össz 192KB adatot jelenít meg, ahhoz képest 25 percig pörkölte. ez van.
Viszont van két pendrive-m, amikre próbáltam ezt a Niresh-es Mavericks-et kiírni, de azt sem hajlandó bootolni.Te hogyan csináltad? Nekem is AMD konfigom van, virtuális gépen az említett Hazard-os fut szépen, viszont ez a Mavericks nem települ.
Lehet az a baj, hogy a BIOS-ban amikor kiválasztom a boot eszközt, akkor így jeleníti meg: "UEFI Kingston DT 100 G2"?
Elég összevissza lett ez az írásom, ne haragudj, csak megörültem, hogy megláttam a hsz-edet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Titmouse09
aktív tag
AMD HD8000 szeriához valakinek nincs esetleg drivere?
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok!
Fel szeretném rakni AMD-s laptopomra valamelyik OSX-et csak úgy kipróbálni. Először virtuális gépen próbálkoznék. Amit eddig próbáltam (osx86project) az nem működött. Felraktam aztán mikor restartolt meghalt.
A gépen W8x64 van.
Tudnátok ajánlani valamit? (nem tudom mennyire szabad itt ezekről beszélni, az összefoglalót átfutottam)
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest