- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Eleve ki használ szoftvert magyarul.
-
trialboj
őstag
válasz
kushwavez #34992 üzenetére
Köszi, közben magától megoldódott
Mivel egy extrém mini pc, ezért a két m2 foglalatból az egyik az alaplap hátán van, amihez teljesen szét kellett kapni az egészet, mindent kihúzgálni. Normálisan nem kellene befolyásoljon semmit, de eddig ment, miután megpiszkáltam meg már nem, aztán most 1 hétre rá, meg magától helyre állt.
Nem értek hozzá, a win is csinál néha fura dolgokat, a lényeg hogy működik és nem barmoltam el a gépét. Kösz még egyszer a felvilágosítást. -
kushwavez
senior tag
válasz
trialboj #34991 üzenetére
Megnyugtatlak, hogy semmit nem rontottál el a szétszedéssel/összerakással. A kettőnek egyáltalán semmi köze egymáshoz.
Összeszedve ezekre gondolsz:Képernyőmentésnél jobb alsó sarokban megjelenik egy kis kép, rákattintva lehet szerkeszteni/törölni mielőtt mentődik:
Valami mappában képre és egyéb fájlra való SPACE esetén:
Ezek nem a Preview.app részei és nem is kell törölni/újratelepíteni. a macOS appjait nem lehet csak úgy újratelepíteni, az nem így működik (és nem is kell).
Ezek a funkciók a Finder (és QuickTime) részei és nincs semmi elrontva, simán ki lett kapcsolva a funkció, csak (gondolom) el lett felejtve.Nyisd meg a QuickTime Player-t, Fájl -> Új Képernyőfelvétel, majd a középen megjelenő panel Beállítások részében kapcsold be a "Lebegő bélyegkép megjelenítése" funkciót, majd csinálj egy képmentést és ott lesz a kép jobb alul.
no offense, de minek kellett egy SSD-hez szétszedni a gépet?
de teljesen mindegy amúgy, egy gép szétszedéstől és összerakástól nem fognak megváltozni a macOS beállításai és nem fognak az appjai "elromlani", szóval no para -
trialboj
őstag
Sziasztok,
Nem vagyok otthon a témában, egy kollégámnak van hackintosa, és sikerült elcsesszek benne egy igen fontos funkciót.
Pedig csak szétszedtem a gépet, hogy belerakjak egy nagyobb ssd-t, de mivel nem találtam helyet, ezért ugyan úgy raktam vissza mindent, és mégis elszállt a képek előnézete.Tehát ha a finderben rámegy egy képre meg kellene jobb alsó sarokban jelenjen egy kis preview, és ha rákattint space-el, akkor meg nagyobban.
Elméletileg ez a preview app, ami windowson quicklook, na most ezt az appot a macen, nem tudja uninstallálni, hogy újra feltelepítse, és lassan megőrjít hogy nem megy, és engem bombáz vele, hogy miért romlott el.Winben meg tudnám oldani, de ezt az op rendszert nem ismerem, fogalmam sincs hogy kell eltávolítani ilyen makacs appokat.
Van bármi tipp, mit lehet kezdeni ezzel a szituval?
-
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34986 üzenetére
ne a forráskódot nézd/töltsd, hanem a release (már kész) verziót
itt: https://github.com/CloverHackyColor/FakeSMC3_with_plugins/releases/download/241/Release.241.zip -
general
addikt
ADATA XPG SX8200 PRO NVMe SSD ajánlott hackli alá? Jóval olcsóbb a Samsung Evo Plus-nál, teljesítményben pedig alig marad el, ha jól olvastam a teszteket.
-
kushwavez
senior tag
Na azért hirtelen megindultak az események Intel Wifi terén, a béta verzióval már nem Ethernet kariként észleli (mint egy USB wifit), hanem rendes "AirPort" kártyaként és működnek vele a macOS funkciók is mint AirPort, Handoff, Universal Clipboard!
Nem kell a wifiválasztáshoz külön app, rendesen natív választóból lehet választani.
Mivel béta ezért elég sok hiba előfordul vele, de eddig ígéretes a projektjük, szépen dolgoznak rajta.
Amint megoldják az 5 GHz AC sebességet (jelenleg csatlakozik, de ugyanúgy N sebességen megy 20 MHz módba, ~80Mbit/s) és a rossz minőségű Bluetooth csatlakozást, én azt mondom teljesen élhető/használható lesz. Remélem nem adják fel ahogy a többi "initial" társai tették.
https://github.com/OpenIntelWireless/itlwm
Kíváncsi leszek az új Macekre is, gyanítom jön beléjük az új wifi6-os Broadcom.
Megj.: az OpenIntel is tervezi a wifi6 szupportját, de egy ideig szerintem nem lesz abból semmi, főleg, hogy az 5 GHz is N módban működik. -
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34980 üzenetére
Ha FakeSMC-t használsz akkor próbáld ezzel a verzióval és (azthiszem) GeforceSensor.kext-el: https://github.com/CloverHackyColor/FakeSMC3_with_plugins majd iStat Menus-el vagy HWMonitor.app-al meg tudod nézni
-
RaZroX
addikt
Catalina alatt meg tudom valahogy jeleníteni a vga hőmérsékletét ? (GT740)
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34962 üzenetére
próbáld ki ezt a config.plist-et, még Ivy Bridge-hez használtam. Az Audio/Inject-et át kell írnod a sajátodra (17), illetve a Graphics/Inject/Intel-t False-ra, és az ig-platform-id sem kell, de szerintem ha nem csinálod meg akkor is működik. Illetve adj hozzá egy "-v" verbose bootargot, hogy indulásnál lásd ha valami baj van és megáll a dolog.
[link]Egyébként nem, a telefont manuálisan kellett DFU módba raknom.
-
general
addikt
Arra gondolok, hogy ha vennék egy LG Ultrafine 5k kijelzőt, de nincs az alaplapon Thunderbird kimenet, akkor tudnám-e használni dupla displayporttal, mert olvastam ilyesmiről, csak nem tiszta.
De, alapvetően elég a 4k, de ezt a képernyőt ugye direkt Apple gépekhez tervezték. Teoretikusan kérdem. -
general
addikt
LG 5k monitorhoz milyen kimenet kell, ha T3 nincs? Két db Displayport kimenet és kábel? Hogy van ez?
-
kushwavez
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #34967 üzenetére
talán Sierra-ig van natív támogatása a procidnak (feljebb is működhet, de nem lesz PowerManagement, előfordulhatnak anomáliák pl random fagyások, nem működő alvás, stb).GPU nem fog menni High Sierra-tól feljebb sajnos.
Amúgy ez is vicces dolog, az intel wifit nem kezeli, de az intel lan-t meg igen.
Azért mert egyik Apple Mac gépben sem található Intel Wifi, így driver sincs hozzá csak a community által kreált változat, míg Ethernet-ből elég sok natívan támogatott van, köztük pár Inteles is, de a legtöbb Marvell illetve Realtek. Ezek a konszumer PC-kben nem annyira vannak jelen, a legtöbb gépben olyan Realtek/Intel Ethernet van amihez szintén egy community által kreált kext szükséges (IntelMausi, RealtekRTL8111). Ezek a driverek már nagyon régóta vannak jelen és a mai napig majdnem minden alaplap ezeket használja, könnyebb volt a deveknek megírni a drivert hozzájuk.
Intel Wifinél sajnos már nem ez a helyzet, sokkal komplexebb a művelet és ráadásul nemrég kezdtek csak el foglalkozni jobban az Intellel, így nagyon gyerekcipőben jár még, egy tonna baj van vele hackli alatt (nincs 5 GHz, lassú, bugos). Így is Ethernet-ként viselkedik a driver, csak netet ad, mellette nem lesznek meg a macOS funkcióid (AirDrop, Handoff stb.)Amíg az Apple nem tesz Intel wifit a gépeikbe addig sajnos nem kell túl sokat várni az egésztől (márpedig szerintem maradnak a Broadcomnál, miután "szakítottak" az Intellel)
-
tatomi92
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #34970 üzenetére
Igen, az sajnos nem támogatott.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Már van lehetőség bizonyos Intel WiFi-k működésre bírására macOS alatt is. Attól függ milyen fajta.
-
RaZroX
addikt
válasz
Na laptopban kicsit sem vagyok járatos, azt majd egy okosabb ember leírja neked
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
RaZroX #34966 üzenetére
10.10? Amit próbáltam utoljára az a High Sierra volt és elég szépen futott vele. Csak ugye a kompatibilitási gondok... Laptopon hiába állítottam be az akkujelzést,nem ment, a hangerőt meg nem lehetett szabályozni. A HZ féle HS meg nem akart bootolni telepítés után. Azt úgy oldottam meg, hogy feltettem a Sierrát majd arra "rátelepítettem" a High Sierrát bootloader telepítés nélkül.
Sajnos jelenleg intel wifi van a laptopba, tudom, ezzel nem fog menni wifi, már úton van a broadcom wifi. Amúgy ez is vicces dolog, az intel wifit nem kezeli, de az intel lan-t meg igen.
Szerencsére a dedikált Nvidia Quadro GPU is megy vele. -
RaZroX
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34965 üzenetére
Ahogy elnézem a 10.10 még megy vele, de ebben majd valaki szaki ad pontos infót, mert ezekkel a kompatibilitási dolgokkal annyira nem vagyok képben.
-
RaZroX
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34963 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen eredetű MacOS-t használsz a telepítő elkészítésére. A lényeg, hogy addig működjön, amíg a telepítő elkészül. Utána úgy is kuka. Egyébként ezek az előkészített iso telepítők televannak pakolva mindennel, hogy minél könnyebben elinduljon kb bármin, emiatt hibákba és kernel panicekbe futhat az ember gyakran. A lényeg pedig az, hogy ha felraksz egy vanilla rendszert, akkor magát az OS-t nem írod át, hanem egy EFI partícióról tölti be a szükséges kexteket illetve konfigot. Így a rendszer "szűz stabilitása" megmarad és bármi van, csak az efi partíciót kell mókolni. De utóbbira nem is lesz szükség miután egyszer megcsináltad, ha csak nem cserélsz hardvert.
Egyébként van internet alapú telepítő, ahhoz nem kell macos, én is azzal telepítettem fel.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv. Technikai kérdeseim lennének.
Ugyebár a TÖ-ben az van írva,hogy működő MacOS kell. A Hackintosh Zone-os MacOS miért nem jó hozzá?(Pl. gyorsabban futna mint virtuális gépen) De ha már HZ MacOS, akkor mi a különbség a TÖ-ben leírt "saját magunk elkészített" illetve a HZ-s verzió között(azon kívül, hogy már bootolható ISO-s és elő van készítve benne jó pár módosítás(pl.eszköz kext-et).
A HZ-s verziót volt szerencsém tesztelni laptopon. Azon kívül,hogy nem lehet frissíteni a rendszer egyes komponenseit,nyilván annak oka van(HZ-sverzióban).Hardveres irányú kérdés:
Arról fel lelhető valami infó,hogy melyik MacOS milyen procikat és GPU-kat támogat? -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34959 üzenetére
Én ezt használtam egyébként, nem kell hozzá SHSH blob (iOS 10.3.3): https://github.com/MatthewPierson/1033-OTA-Downgrader/
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95 #34958 üzenetére
Hát High Sierrán sem működik a program (meg a Siri sem).
A telefon ugyanúgy piros képernyővel abba hagyja a folyamatot.
Ez az USB-vel kapcsolatos hiba.
Mac gépeken USBC-nél van hasonló hiba, de nem értem nálam mi lehet gond...
Mellesleg a fent linkelt videóhoz képest, nálam meg sem jelenik a telefon, mint tárhely a Finderben.
Végig turtam a netet hackintosh usb problémákra, de minden USB3-ról meg limitek oldásáról szól.
Nekem meg összes van 4db USB2.0 és ennyi, még az első USB-k sincsenek bekötve, mert a házon csak 3.0 hubok vannak, de az alaplapon nincs ilyen.
Szóval nem tudom mit tehetnék.
Nektek milyen USB beállítások vannak a Cloverben (ha van)?
Amit érszre vettem, hogy nagyon lassan másol pendriveról, nem tudom ez gond e.
Hogyan tesztelhetném egy USB eszköz csatalakozását, hogy folyamatos e?
Van itthon egy TP-Link USB-s wi-fi adapter ezzel lehetne játszani, hogy kiderüljön folyamatos e a kapcsolat és ha igen, hogy? -
mtomi95
senior tag
Megcsináltam végül...
A hiba az volt, hogy én rontottam el a telepítőt amit csináltam!
Mikor csináltam a HDD-ből egy APFS partíciót akkor közölte velem a telepítő, hogy erre nem lehet telepíteni a rendszert... Ezért megcsináltam Mac OS Extended-re, de ezután a telepítés folytatás gomb ki volt szürkülve.
Van egy bug a High Sierra telepítőben, konkrétan nyelv váltás után, már kattintható lett volna, de ezt ugye nem tudtam és megint visszamentem és szerintem rage formáztam amit csak értem...
Utána reboot, bootolt indult is, csak a continue gomb nem működött soha többé. Nem ki volt szürkülve, hanem egyszerűen nem működött. Nem is lehetett az install High Sierra-ra nyomni a pendriveon.Szóval buktam. Annyira biztos voltam magamban az elején, hogy szív fájdalom nélkül nyomtam format-ot a Mojavémre, csak hát arra nem voltam felkészülve, hogy így lőttek az egésznek, mert nincs másik MacOS, sem telepito itthon és a PC-n volt a virtuális gép is, amit meg ugye a Mojave után töröltem.
Laptopon nem akartam virtuális gépezni, azt újra feltelepíteni.
Kutakodnam egy kicsit és vannak ám “okos” megoldások, előretelepített telepítők.
Egy török oldalt találtam ahol az összes MacOS készen, Windows alól egyszerűen egy RAW fájlt és hozzá a programot is ami kiírja a pendrivera.
Nagyon modern. Ígérnek azok mindent egy-egy MacOS letöltés alatt.
Mint például eleve támogatott konfig fájlok, minden PC-re.Szóval letöltöttem egy ilyet és tényleg bootolt is egyből és sok konfig faljt lehetet kiválasztani a Clover Bootloaderből.
Igen ám, de én végig próbáltam az összeset és mind úgy fagyott meg telepítés előtt, hogy még a képernyőn loggolt adatok is összefolytak, nehogy már tudd mi a hiba...Végül két pendrive-al telepítettem a hackintost!
Amit csináltam az ugye azt bootoltam az uefiből és rajta keresztül indítottam el ezt a mókolt szart.
Így sikeresen települt, mentesen az összes baromságtől amit ezek rátettek...Pedig, hogy hirdetik mennyire kompatibilis mindennel... Tele volt konfig faljálal és egyikkel sem működött...
A Bootargs sor olyan hosszú volt, hogy a jobbra nyílal jó fél perc volt mire a végre értem...és még így sem volt jó!
Na ez egy fura nap volt...
-
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34955 üzenetére
Ehhez kell mentett (10.3) fájl hozzá? Most 12 van rajta és nincs mentésem régebbire.
Hogyan működik, te hogy csináltad leírnád nekem privátban?Én már nagyon régen próbálkozom ezekkel... SatbleA7 (ezt linuxon is próbáltam), Vieux, Downgrade1033 és most ezzel a LeetDown-al is, de az istenért nem akar működikni.
-
mtomi95
senior tag
Csináltam egy High Sierra telepítőt, de a telepítés gombra nyomok nem csinál semmit akárhogy particionalom a lemezkezelőben!
Tehat pendrive bootol, de nem működik a telepítés. -
mtomi95
senior tag
A fenti leírás a telepítésre működik high sierra-val is?
-
Nem találtam a neten semmit, hogy miért van az, hogy ha itt hagyom a gépet éjszakára (energiamenedzsment kikapcsolva), reggel ha írnék egy imessage üzenetet, akkor nem tudja elküldeni. Írok a telefonnal egy bármilyen üzenetet a címzettnek, onnantól nyugodtan írhatom a gépen is, működik. Van erre valami fix?
-
mtomi95
senior tag
Köszi!
Hackintoshom eldobálja az iPhone-omat USB-ről miközben "rosszalkodom" vele.
A videóban USBC-ről van szó (ami nekem nincs), de a hiba a loggban ugyanaz...
Fent van a USBInjectAll.kext ezen felül/kívül ilyen esetben mit tehetek?
Rendes Mac gépeken normál USB-n működik a program, nálam van ilyen gond! -
mtomi95
senior tag
[link]
Valaki lefordítaná nekem az ebben elhangozottakat? -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34936 üzenetére
A Beépített/Belso mikrofon az nem probléma, az ilyen alapból. Az erősséget fel tudod huzni a hangbeallitasok/bemenet kenun belül.
a HDD partíciókra: Az egész eszközön nincs több partíció csak az a 2 105 GB meg az 1 436 MB. Az unallocated space-t nagyon trükkös lefoglalni, de azért itt van róla egy guide:
https://apple.stackexchange.com/questions/209208/creating-a-partition-in-unallocated-space
De sokkal egyszerűbb, csinálj backup-ot es formázd ujra a meghajtót a telepitoben (a meghajtó nevére kattintva), torles APFS-kent, majd adj hozza több partíciót a particionalas segitsegevel (Pl. egy Data partíció exFAT-ra ha elszeretned érni más rendszerről is). -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34925 üzenetére
Működik az AppleALC...
Én ebből indultam ki [link] itt nincs a támogatási listában az ALC656 chip, de találtam egy embert aki azt mondta, hogy neki a ALC662-vel teljesen kompatibilis.
Megnéztem, Foxconn lap nincs a listán, de eszembe jutott, hogy ezt a lapot a HP-nak gyártották, ami viszont már rajta van.
Választottam egyet, alcid=17 és működik!
Lehet elkiabáltam... Nem indult újra meg semmi, de kiírta, hogy potenciális hibát észlelt és mutat egy eficheck.dump fájlt mappában!
Egyébként Siri nem megy ezzel sem. -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34931 üzenetére
Kipróbáltam, nem működik az AppleALC 1-es id-vel!
config: [link]
Így is ennyit mutat csak! :S
A disk 3 nem tudom mi, én csináltam pedig ezt is...
Ha NTFS-ben bújkál a többi hely, azt hogyan tudnám bele varázsolni?
Egy Ubuntu live telepítővel ha partícionálnám olyanra amit ismer a Mojave is az működne? Bár bennem van a félsz azért, nehogy aztán bukjam az egészet! -
kushwavez
senior tag
válasz
RaZroX #34929 üzenetére
Attól függ mekkora büdzséd van rá és hogy mennyire intenzív editeket csinálnál. Sajnos az NVIDIA kiesik teljesen innen már, pedig a CUDA magjaival szépen muzsikálna.
Az első vidikari ami legajánlottabb jelenleg a hackli alá az az RX 580. Se nem gyenge, se nem erős, még nagyon sokáig támogatott lesz.Én jelenleg RX 5700-at használok, erősebb mint az RX 580, igazából gond sincs vele semmi, valamelyik macOS verziónál (pl Big Sur és macOS 10.15.2) még a Whatevergreen sem volt szükséges hozzá, csak iMacPro1,1 SMBIOS. De mivel össze-vissza hol kell hol nem kell inkább mindig bent hagyom a whatevegreen-t és az agdpmod=pikera flaget.
Ha nem csinálnál olyan nagyon szuper-intenzív vágásokat akkor szerintem egy RX 580 jó választás lehet.
-
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34926 üzenetére
Akkor az nem elég ha csak az adott mappaban van? Lehet nekem ezért nem működött az AppleALC?
Bár a többi kext-el sem csináltam mást, csak bemásoltam a othermappába, de azok látszólag működnek is!
Lehetséges. Az AppleALC működéséhez szükséges az alcid=X bootflag (X helyére a megfelelő ID), míg más kexthez nem feltétlen szükséges akármi (Lilu, FakeSMC pl). Gyakori az 1-es ID így célszerű azzal kezdeni. A Siri is lehet ezért nem működik.A körben, diagramban hogy állításam?
A Nézet menüponton belül pipáld be az "Összes eszköz mutatása" menüt és magára az eszköz nevére kattints, majd Partíció és próbáld úgy. A képen gondolom az Untitled a macOS, ami a Tároló disk1-en belül van. de mi a disk0s3? Windows? Ha igen, akkor lehet azért nem tudja megcsinálni mert egy olyan partíció van rajta mit nem tud kezelni/méretezni (NTFS, FAT32, exFAT, EXT1/2/3/4). Csak az APFS/HFS+ lemezt képes átméretezni a macOS tudomásom szerint, és lehet emiatt gajdul meg a Lemezkezelő.MacOS-re van Compiz szerűség?
Ha ilyen ablakválogatósra gondolsz mint pl az alt-tab akkor igen, van. Mission Control-nak hívják, Be lehet állítani a rendszerbeállítások-> Mission Control -> Aktív sarkokkal is, azaz ha pl a bal sarkába húzod az egeret akkor bejön a Mission Control, illetve lehet billentyűkombinációval is.A lobból pedig sajnos nem lettem okosabb, de az biztos, hogy nem a vidikarihoz, hanghoz és kextekhez kapcsolódik. Lehetséges, hogy a config.plist-ben van valami elállítva, vagy a BIOS-ban. Egyébként használd a https://pastebin.com oldalát a logok, egyéb szöveges fájlok megosztására, sokkal egyszerűbb/jobb. Kérlek ide csatold fel a config.plist-ed tartalmát is, lehet ott van valami bibi.
-
mtomi95
senior tag
Felraktam a Chrome-ot, fél perc alatt jött is kernel panic! [link]
Mit jelent ez? -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34925 üzenetére
Akkor az nem elég ha csak az adott mappaban van? Lehet nekem ezért nem működött az AppleALC?
Bár a többi kext-el sem csináltam mást, csak bemásoltam a othermappába, de azok látszólag működnek is!Ezt megjegyezem, bár most nem tudom, hogy generálják kernel panicot, mert szinte 0/24 megy, hiba nélkül. Lehet felrakom a Chromet instant pánik lesz megint neki...
Más:
Teljesen belaktam a rendszert, de még anno telepítés közben eltűnt a HDD helyem 90%-a.
Ugye úgy volt, hogy 2 partció. C:100GB, D:900GB.
Most viszont csak egy 100-as van és (plusz az indító par száz megas) ez a particionaló menü nekem nem egyértelmű!A körben, diagramban hogy állításam? Mert véletlenül valahogy hozzáadott még egy 100 gigásat, de én szeretném az összeset...
Ha amit véletlenül csináltam át írom a 100GB-ot, mondjuk 800-ra akkor ugye a telepített rendszer és az indító particiot nem adja hozza, vagyis nem abból akar majd varázsolni?
A lemeze kezelő ki is írja felül, hogy ez egy 1TB-os eszköz, de a diagramban az csak nagyjából 200GB-ot mutat. 3 partcioban ugye. -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34920 üzenetére
-AppleALC-t alcid=1 bootflaggel
Ezt hogyan hol tudom megcsinálni?AppleALC Clover/kexts/Other-be, config.plist/Boot/Arguments-hez alcid=1
Hová logol pontosan?
Amikor kernel panic-al újraindul a géped egy ablak megjelenik, hogy "Egy probléma miatt újraindult a számítógépe..." (vagy valami ilyesmi), menj rá, hogy "Jelentés" és ott kiírja mi miatt indul újra.A ventid sajnos nem tudod állítgatni macOS alatt, azt a macOS drivere állítja be.
-
mtomi95
senior tag
Első volt persze!
Most nem piszkálnám, mert minden műlödik. Steam-en már játszottam is róla, jó az FPS szám is. Nem buggol semmi.
Illetve de valami még is. A Siri... Nem hallja, várja meg, hogy beszéljek!
Pedig a mikrofon jó, mert TS-en meg Steam hang hívásban beszélgettem tesómmal gépről egy jó félórát miközben TeamWieweren keresztül beállította nekem a családmegosztást Steam-en.
Remélem meg lehet oldani. A legelején a képnézegető buggolt, hogy nem indult el, de erre is találtam javító kextet. Bízom benne Siri-re is van ilyen. -
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34914 üzenetére
Nélküled és a leírás nélkül a lepkefingnyi angol tudásom és unixlike terminál ismeretemmel nem mentem volna messzire Hackintosh ügyileg! Szóval
!
jó olvasni a sikeredet
ha ezek most voltak az első próbálkozásaid a hackintosh világgal, akkor elég ügyes voltál, sokan megakadnak rajta és teljesen el vannak veszve
még egy dolgot tehetsz, hogy jobban működjön a kártyád, az pedig, hogy kísérletezel az smbios-szal (ez dióhéjban annyit határoz meg, hogy a macos milyen hadverre számít)
tiltsd le az igp-t a biosban és az smbiost iMacPro1,1-re írd át a clover configuratorban
előfordulhat, hogy ezután rosszabb lesz a helyzet és nem lesz kép (vagy még lehet kelleni fog egy plusz boot paraméter: agdpmod=pikera), szóval erre készülj (pl. ha meg van a telepítőd, akkor azzal még mindig tudni fogod indítani a telepített rendszert) -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34919 üzenetére
Foxconn 2ABF alaplapom van, ALC 656 van rajta és ha csak az AppleALC van a kext mappában akkor nincs hang!
A Clooverben még boot előtt látom, hogy az ismeri a hangkártyát (Realtek 6xx széria), de elvileg az AppleACL nem kompatibilis ezzel chipel.
Ezért szerencsétlenkedek ezzel a Voodoo-val.
De lehet én nem csinálok valamit jól!-AppleALC-t alcid=1 bootflaggel
Ezt hogyan hol tudom megcsinálni?-nézd meg a kernel Panic logot
Hová logol pontosan?-Ventilátor
Igen ezt tudtam, csak én a Windowsban is úgy állítottam be, hogy ne legyen zero rpm, mert a VRM diódak szerint nagyon eltér a két szenzor közötti hőmérséklet alapjáraton is.
Pedig elég normális hűtés tettek rá. (MSI Gaming X) -
kushwavez
senior tag
válasz
mtomi95 #34918 üzenetére
valami akkor neked nagyon nem stimmel ott, ha újraindul.
Fentebb olvastam, hogy VoodooHDA-t használsz hangra de ott az AppleALC is. na az úgy nem jó. azt javaslom töröld le a VoodooHDA-t és használj csak AppleALC-t alcid=1 bootflaggel. Tud a YouTube rossz lenni akkor is ha a hang nincs jól beállítva.
Illetve úgylátom nem használ adblockot, de azért leírom, hogy a YouTube új változtatásai miatt a bizonyos adblockokkal Safari-n nem indulnak a videók (AdGuard pl), én 1Blocker-t használok, azzal jó.De előtte nézd meg a kernel Panic logot, hogy mit ír, mi okozza a panicot.
Ventilátor: ezek a kártyák alapból nem pörgetik a ventiket ha nem érnek el egy bizonyos hőfokot, ez Windows-on is így van és normális.
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95 #34912 üzenetére
Megoldottam, illetve megkerültem a Youtube videó lejátszi hibát!
A Flash Player telepítése nem ért semmit, de más böngészőkkel már minden videó lejátszható.
Először a Google Chrome-t próbáltam, de az random, pár percenként újra indítja az egész rendszert.. Foglalmam sincs miért!A Firefox viszont “‘működik”.
Ezzel is újraindult már egyszer, de most is lassan 2 órája megy a lejátszás róla és eddig minden oké.Más:
Chrome és Safari alatt a Youtube kép minősége is vállalhatatlan volt, viszont FF-al meg teljesen normális a kép minőség.Ki érti ezt?
-
mtomi95
senior tag
Itt [link] tudod letolteni!
Az EFI particiot, csak mountolasa utan ered el a Finderbol.Ehhez Clover Configurator kell vagy telepitsd ujra a Clovert, ugyanazokkal a beallitasokkal es a gep ujrainditasaig tudod szerkezteni a tartalmat. -
-
mtomi95
senior tag
Nem tudom, hogy jót e végülis, mert még nem láttam azóta a kártyán a ventillátorokat forogni mióta MacOS van!
Valahogy megoldom majd (ha lehet ilyet), hogy üres járatban is menjen rajta.Szerintem akkor nem állok neki a Catalina update-nek...
Szoknom kell még a rendszert. Mármint nem is azt magát, mert ez végülis egy nagy képernyős iPhone.Inkább a hackelésből adódó nehézségek megoldását...
Maga a rendszer szerethető nagyon és ami külön öröm, hogy még így, hogy egy szinte teljesen unkompatibilis őskövelet PC-n, SSD nélkül, gyorsabb mint a Windows vagy bármelyik Linux dísztrió amihez volt szerencsém eddig.Most olvastam, hogy ez (fenti) Youtube hiba előfordulhat normál Mac-en is.
Ma majd rakok rá egy Flash playert (bár azt hittem az már rég kipusztult) hátha megoldja a problémát.Nélküled és a leírás nélkül a lepkefingnyi angol tudásom és unixlike terminál ismeretemmel nem mentem volna messzire Hackintosh ügyileg! Szóval
!
Edit:
Holnap felrakom a Steam-et és megnézem bekapcsol e az hűtés a kártyán terhelésre. -
BeZol
őstag
válasz
general #34905 üzenetére
Eleve vmelyik catalina patch-el érkezett, hogy megy a navi, én nem tudom, hogy Mojave-val kell-e majd ügyeskedned. Eredeti mac-kel is kb. azonnal Catalina volt az első, amivel szembesültem, mert 1 éve augusztusban vettem a macbook Pro-mat.
A Dark Rock 4 és a Dark Rock Pro 4 is elfér abban a házban.
PCpartpicker-en rákeresel hűtőre, utána baloldalt view compatible cases, és rászűrsz a típusra. -
tlac
Topikgazda
válasz
mtomi95 #34902 üzenetére
A videokartya drivert hol tudom megnezni, hogy mukodik e? Vagy felesleges, mert ugysem megy? Keressek egybol RX 470 drivert?
ha jó a felbontás és nem laggol a kép, akkor jó
egyébként lilu és whatevergreen kext-ek kellenekhangkártyához pedig applealc kellhet, de ez is attól függ, hogy milyen cuccod van
-
general
addikt
jaja, órajel nem számít, késleltetés esetleg igen. és igen, a hűtőre figyelek, mi fér be alá. 32gb bőven elég nekem. és még mindig nem játszom, nem számítanak azok a tesztek.
Ez lenne a tervezett konfig egyébként:
- i9 9900k
- BQ Dark Rock 4, ha befér a Silent Base 600 házba
- Gigabyte Z390 Aorus Ultra
- 32 gb ram (ezekről ugye itt fentebb, még keresem a legjobbat)
- 500gb Samu Evo Plus nvme (ezen lenne a macOS)
- 2tb ADATA XPG SX8200 Pro nvme SSD
- meglévő hdd-k, 3-4 db
- ASUS Radeon RX 5500 XT 8GB Dual EVO OC
- Seasonic Focus GX 650 GoldMojave-t akarok majd feltenni, a macbookon is az fut hiba nélkül, a Catalinában nem bízom, sok a bug az Adobe progikkal. De lehet először adok neki egy esélyt, majd addigra eldöntöm.
-
BeZol
őstag
válasz
general #34894 üzenetére
macOS-nek ahogy írta más is, tök8, milyen memóriát adsz (csak legyenek egyformák).
Alapvetően ez egy teljesen átlagos memóriának számít órajel + hozzá tartozó időzítés alapján. /mármint ennél rosszabb időzítéssel kapható ennyi MHz-es sztem nem is létezik/
Nem találtam olyan tesztet, ahol időzítésre/memóriaórajelre tesztelték volna a photoshoppot, csak olyat, hogy segít-e ha több memória van (igen).Egyes játékokban max 9% fps-t vernék rád ugyanazzal a hardverrel, kérdés h ez a sebességkülönbség megjelenne-e photoshopban (sztem nem). Ezt 2 éve teszteltük ismerőssel azonos proci, azonos gpu, csak a memória volt a különbség: 3000 cl15-17, ami = 3200 cl16-18 vs 3200 cl14-14.
Árban biztosan nem adja ki a dolog, szóval a gyorsabb memóriára költés legyen az utolsó utáni dolog a prioritási listán
Arra figyelj esetleg, hogy léteznek magas és alacsony profilú memóriák, és ahogy korábban is írtam, bazi nagy toronyléghűtés alá csak alacsony profilú fér el (körömnyi hely marad memória és hűtő között ilyenkor). Későbbi fejlesztés esetén adhatod el a magas memóriát..., kivéve ha vizeznél, akkor tök8.
A másik dolog, hogy régebben voltak élettartam garanciás memóriák is, ha ilyen még létezik, és árban ugyanott vagy egy rövid garanciással, akkor inkább élettartam-garisat vennék. Nekem már döglött meg 3 év gari lejárta előtt 1 hónappal memóriám, még pont szerencsém volt(visszakaptam az árát, csak közben duplázódtak akkoriban a memóriaárak...
)
-
mtomi95
senior tag
Szerencsere eleg volt egy AppleRTL8169Ethernet.kext.
A videokartya drivert hol tudom megnezni, hogy mukodik e? Vagy felesleges, mert ugysem megy? Keressek egybol RX 470 drivert?Az igazsag az, hogy nem forog a venti rajta, ami akar jot is jelenthet, mert alapmeretezetten nem forog, csak egz bizonyos homerseklet utan, kiveve a biosban, viszont kicsit tartok tole, hogy nem azert nem forog, mert zero rpm funckio mukodik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest