- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32594 üzenetére
pro 480 .-) nem rx 480 .-)
de akkor is durva a 400 vs 1000
sőt, így még durvább, mert a pro gyengébb mint az rxlehet el kéne adni az 1050 ti-t és ati-ra váltani?
milyen radeon kártya lenne jó?
valami referencia kártya? -
fuze
őstag
Dehát szinte új a rendszer. Úgy látom a cache mappa lesz a ludas, annak fel sem tudja mérni a méretét. Őszintén szólva nem szeretném szétcseszni a rendszerem ilyen ccleaner jellegű szoftverekkel. Talán ahhoz lehet köze, hogy nem jól indul újra a gép az nvram miatt és bent ragadnak felesleges cache fájlok, amik nem törlődnek. Gyanítom, hogy újraindításkor szokta ezeket takarítani. Vagy ha nem, akkor az utóbbi frissítés is okozhatta? Olvastam még, hogy a time machine is okoz ilyesmit, de nekem az sosem volt bekapcsolva és most sincs.
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
i3-8100 gpu-ja (Intel UHD Graphics 630) elvileg natívan megy Mojavén hdmi-vel ?
-
fuze
őstag
Frissítés után 140 gigára nőtt a system rész a tárhelyen. (Bár lehet előtte is ilyen volt, csak nem néztem) De ez akkor sem normális. Mit tudok vele csinálni?
-
r3dsnake
nagyúr
Időnként teljesen kifagy a gép (főleg PS és Lr közben), és újraindul. Ezt a hibaüzenetet kapom utána. Bármi ötlet mi okozhatja?
*** Panic Report ***
panic(cpu 0 caller 0xffffff8018903ff5): "Spinlock acquisition timed out: lock=0xffffff808763a9b0, lock owner thread=0x24000000200000, current_thread: 0xffffff805857abb8, lock owner active on CPU 0xffffffff, current owner: 0x24000000200000"@/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-3789.73.27/osfmk/i386/locks_i386.c:427
Backtrace (CPU 0), Frame : Return Address
0xffffff93d542bca0 : 0xffffff80188e956c
0xffffff93d542bd20 : 0xffffff8018903ff5
0xffffff93d542bd80 : 0xffffff80189031f9
0xffffff93d542be00 : 0xffffff80189022ee
0xffffff93d542be40 : 0xffffff80188cfa4c
0xffffff93d542be80 : 0xffffff80188df916
0xffffff93d542bf10 : 0xffffff80189ea068
0xffffff93d542bfb0 : 0xffffff801889adb6
BSD process name corresponding to current thread: kernel_task
Boot args: dart=0
Mac OS version:
16G1710
Kernel version:
Darwin Kernel Version 16.7.0: Sun Oct 28 22:30:19 PDT 2018; root:xnu-3789.73.27~1/RELEASE_X86_64
Kernel UUID: 72D72B23-7F2D-3161-BC2B-5FB0E181901E
Kernel slide: 0x0000000018600000
Kernel text base: 0xffffff8018800000
__HIB text base: 0xffffff8018700000
System model name: iMac14,2 (Mac-27ADBB7B4CEE8E61)
System uptime in nanoseconds: 107125646364070
last loaded kext at 105890203205815: com.apple.driver.AppleXsanScheme 3 (addr 0xffffff7f9b602000, size 32768)
last unloaded kext at 105953024251890: com.apple.driver.AppleXsanScheme 3 (addr 0xffffff7f9b602000, size 32768)
loaded kexts:
org.virtualbox.kext.VBoxNetAdp 5.2.20
org.virtualbox.kext.VBoxNetFlt 5.2.20
org.virtualbox.kext.VBoxUSB 5.2.20
org.virtualbox.kext.VBoxDrv 5.2.20
com.intel.driver.EnergyDriver 3.5.5
org.dungeon.driver.SATSMARTDriver 0.8.1
com.insanelymac.IntelMausiEthernet 2.3.0
org.netkas.driver.FakeSMC 1759
com.rehabman.driver.USBInjectAll 0.6.2
com.apple.filesystems.smbfs 3.1.2
com.apple.filesystems.afpfs 11.0.5
com.apple.nke.asp-tcp 8.0.1
com.apple.driver.AudioAUUC 1.70
com.apple.filesystems.autofs 3.0
com.apple.filesystems.ntfs 3.13
com.apple.driver.AppleHDA 279.48
com.apple.driver.pmtelemetry 1
com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient 3.6.4
com.apple.driver.AppleMCCSControl 1.3.4
com.apple.iokit.IOUserEthernet 1.0.1
com.apple.GeForce 10.1.7
com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager 5.0.5f3
com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X 7.0.0
com.apple.driver.AppleHV 1
com.apple.driver.AppleOSXWatchdog 1
com.apple.driver.AppleLPC 3.1
com.apple.driver.AppleIntelSlowAdaptiveClocking 4.0.0
com.apple.iokit.CSRBluetoothHostControllerUSBTransport 5.0.5f3
com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin 1.0.0
com.apple.driver.AppleUSBStorageCoexistentDriver 404.50.6
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless 1.0.0d1
com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib 1.0.0
com.apple.BootCache 40
com.apple.filesystems.hfs.kext 366.70.3
com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage 295.20.1
com.apple.driver.AirPort.Atheros40 700.74.5
com.apple.driver.AppleAHCIPort 326.60.1
com.apple.driver.AppleACPIButtons 5.0
com.apple.driver.AppleRTC 2.0
com.apple.driver.AppleHPET 1.8
com.apple.driver.AppleSMBIOS 2.1
com.apple.driver.AppleAPIC 1.7
com.apple.nke.applicationfirewall 172
com.apple.security.quarantine 3
com.apple.security.TMSafetyNet 8
com.apple.iokit.IOUSBHIDDriver 900.4.1
com.apple.driver.usb.IOUSBHostHIDDevice 1.1
com.apple.security.SecureRemotePassword 1.0
com.apple.iokit.IOUSBUserClient 900.4.1
com.apple.kext.triggers 1.0
com.apple.driver.DspFuncLib 279.48
com.apple.kext.OSvKernDSPLib 525
com.apple.driver.AppleSMBusController 1.0.18d1
com.apple.iokit.IOSMBusFamily 1.1
com.apple.iokit.IOSurface 159.12
com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2 311.16.2
com.apple.nvidia.driver.NVDAGK100Hal 10.1.7
com.apple.nvidia.driver.NVDAResman 10.1.7
com.apple.AppleGraphicsDeviceControl 3.14.50
com.apple.iokit.IOSerialFamily 11
com.apple.driver.AppleSSE 1.0
com.apple.iokit.IONDRVSupport 516.1
com.apple.iokit.IOSlowAdaptiveClockingFamily 1.0.0
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerUSBTransport 5.0.5f3
com.apple.iokit.IOBluetoothHostControllerTransport 5.0.5f3
com.apple.iokit.IOBluetoothFamily 5.0.5f3
com.apple.driver.AppleHDAController 279.48
com.apple.iokit.IOGraphicsFamily 515.4
com.apple.iokit.IOHDAFamily 279.48
com.apple.iokit.IOAudioFamily 205.15
com.apple.vecLib.kext 1.2.0
com.apple.driver.IOPlatformPluginLegacy 1.0.0
com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily 6.0.0d8
com.apple.driver.AppleSMC 3.1.9
com.apple.driver.CoreStorage 540.30.1
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass 4.0.4
com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice 394.50.1
com.apple.driver.AppleUSBHostMergeProperties 1.1
com.apple.iokit.IOUSBMassStorageDriver 131.60.1
com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily 394.50.1
com.apple.driver.usb.networking 5.0.0
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostCompositeDevice 1.1
com.apple.driver.usb.AppleUSBHub 1.1
com.apple.filesystems.hfs.encodings.kext 1
com.apple.driver.usb.AppleUSBHostPacketFilter 1.0
com.apple.iokit.IO80211Family 1200.12.2
com.apple.driver.corecapture 1.0.4
com.apple.iokit.IOAHCIFamily 288
com.apple.iokit.IOUSBFamily 900.4.1
com.apple.iokit.IONetworkingFamily 3.2
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCIPCI 1.1
com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI 1.1
com.apple.driver.AppleEFINVRAM 2.1
com.apple.driver.AppleEFIRuntime 2.1
com.apple.iokit.IOHIDFamily 2.0.0
com.apple.security.sandbox 300.0
com.apple.kext.AppleMatch 1.0.0d1
com.apple.driver.AppleKeyStore 2
com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity 1.0.5
com.apple.driver.AppleCredentialManager 1.0
com.apple.driver.KernelRelayHost 1
com.apple.iokit.IOUSBHostFamily 1.1
com.apple.driver.AppleBusPowerController 1.0
com.apple.driver.DiskImages 444.50.18
com.apple.iokit.IOStorageFamily 2.1
com.apple.iokit.IOReportFamily 31
com.apple.driver.AppleFDEKeyStore 28.30
com.apple.driver.AppleACPIPlatform 5.0
com.apple.iokit.IOPCIFamily 2.9
com.apple.iokit.IOACPIFamily 1.4
com.apple.kec.Libm 1
com.apple.kec.pthread 1
com.apple.kec.corecrypto 1.0Köszi!
-
rii
nagyúr
sziasztok
haver gépe ugyanazon a képen ugyabazt a filter 300 s alatt, nekem 1000 s alatt csinálja meg
220mb-os jpg.
neki imac-je van, nekem haclki de mindkét gép i7 7700 ... 30-40 gb ram, nekem 1050ti 4 gb vram, neki radeon pro 480 - 8 gbvalami kext lehet a hibás nálam?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nincs nvidia driver mojave alá (gtx 1070ti). Szerintetek érdemes várni vagy inkább tegyem vissza a sierrát? Valamiért nem sikerül pedrive-ra megcsinálni a Hsierra-át,unibeast hibát ír ki! Előtte siarrat használtam,kérdésem az lenne ,mennyire időt álló os? Érdemes felrakni?
-
fuze
őstag
Gyanítom, hogy hiába készítettem screenshotot, sajnos nem fog nálatok látszani. Megjelenítéssel kapcsolatos hiba lehet. Épp ebben a pillanatban frissítettem a rendszert, mert már nagyon irritált a felugró értesítés. A web-driverből is fel kellett tenni a legújabbat, így most minden teljesen friss. Azonban a csíkok megmaradtak. Intellel nincs ilyesmi, de nekem nagyon fontos a dedikált kártya.
-
fuze
őstag
Amúgy az mitől van, hogy bizonyos felületeken sűrű, párhuzamos függőleges csíkokat látok a képernyőn? Kezd egyre jobban zavarni. Van fent Windows is, és ott nem jelentkezik ez a hiba. Így hardveres baj kizárható. Leginkább a középszürke, tehát se nem túl világos, se nem túl sötét színeken látom ezt.
-
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32572 üzenetére
nézd meg itt a 4-es pontot, ez ránézésre jónak tűnik
[link]amúgy azon én is csodálkozok, hogy benne maradt bios reset után és arra tippelnék, hogy mégis csak van egy clover a benne lévő ssd-n is
-
Mr.C
őstag
válasz
viperabácsi #32570 üzenetére
Akkor valószinűleg az ESP particiódon maradt szemét. Win-t rakd fel tiszta telepitéssel úgy, hogy előtte az egész tárolót törlöd.
-
Mr.C
őstag
válasz
viperabácsi #32567 üzenetére
Bios reset..
Gondolom manuálisan adtad hozzá és nevezted el az elérési utat, azért maradt benne. Ha nem megy a reset akkor húzd ki a tapkabelt, pattintsd ki a kis gombelemet, várj 15 mp-et és rakd vissza. -
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32567 üzenetére
win alól a bcdedit-tel
de lehet elég egy bios reset is neki
-
viperabácsi
addikt
Üdv Úgy néz ki el kell adnom azt a lapot amivel próbálkoztam a mojave-val. Hogy tudom a biosomból eltávolítani a mac os -ra utalo boot menüket ? Remélem érthető volt a kérdésem.Most egy win 10 es ssd van a gépre dugva , ha kilépek biosba továbbra is látszik mac os os boot lehetőség. Ezt szeretném eltüntetni ezt hogy tudom megoldani? gigabyte b85M-DS3h a lap.
-
fuze
őstag
Több helyen is írták, hogy a "Your computer restarted because of a problem" hibaüzenetet az emuvariableuefi-64.efi okozza. Törlés után megoldódik mindenkinél a probléma. Viszont nálam nem, mert akkor nem működik az nvidia kártya. Emulálni kell az alaplap miatt az NVRAM-ot. Próbáltam azt is, hogy töröltem terminalból
sudo nvram -c
-vel, de nem működött. -
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32562 üzenetére
egyébként ha nagyon új vagy a témához ezeket érdemes olvasgatni, sok okosság van köztük:
USEFUL LINKS:
- Hackintosh start: https://hackintosh.com/
- If you new to Hackintosh: https://www.tonymacx86.com/threads/im-new-to-everything-where-do-i-start.104542/
- Clover config: https://clover-wiki.zetam.org/configuration
- FAQ: https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
- FAQ 2: https://www.insanelymac.com/forum/forums/topic/283688-faq-start-here/
- Clover start and FAQ: https://clover-wiki.zetam.org/FAQ
- Home of Hackbooks: https://osxlatitude.com/
- Kext Utility: http://cvad-mac.narod.ru/index/0-4
- Clover Configurator: https://mackie100projects.altervista.org/download-clover-configurator/
- DPCIManager: https://www.tonymacx86.com/threads/dpcimanager-1-5-release.107586/ -
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32562 üzenetére
amikor elindítod a géped, és előjön a clover, nyomsz egy 0-t majd az első a “Boot Args:” nyomsz egy entert és írd be, hogy “-v debug=0x100” az a verbose. látod, hogy hol akad el.
-
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32560 üzenetére
-v-t írd be a clover-be
sokkal több mindent fogsz látni, hogy miket ír ki indulásnál, nem csak egy csíkot -
viperabácsi
addikt
-
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32557 üzenetére
az összefoglalóban lévő leírás csak a minimális dolgokat írja le (és nem is valami friss), legtöbb esetben kell még valamit csinálni hozzá, hogy az adott gépen menjen
az unibeast-es módszerhez képest az ennek az előnye, hogy sokkal nagyobb a kontrollod a rendszer felett, nem egy varázslót futtatsz végig amit azt sem tudod, hogy mit csinál, hanem kézzel összerakod a szükséges dolgokat
verbose módban nézted?
meddig jut el? -
viperabácsi
addikt
válasz
Mr.Graphic #32552 üzenetére
Kérdés: felraktam a mojave-ot unibeast progival készített telepítővel. Nagy nehezen meglett minden kext ami kellet. Az unibeast 4674 -es clovert rakott fel, hogy tudom azt frissíteni ?
Készítettem egy másik telepítőt az összefoglaló alapján , azzal meg be bootol a gép , de a telepítő indítása után csak fekete képernyő van és más semmi. Mit csinálok rosszul ?
-
blokad
senior tag
válasz
Cmd shift 4 es space-szel meg mindig uberallat drop shadow-os kepet csinal screenshot neven a rendszer?
-
blokad
senior tag
Sziasztok,
Nagyon régen hakliztam már! Van esetleg valami hint, vagy tipp, mire figyeljek? Van egy hp elitebook 8450 g5 nálam, amire azt néztem, hogy az intel wifit leszámítva gond nélkül felcsúszik a mojave.
Vannak most buktatók?
Köszi
-
scream
veterán
válasz
Mire élesbe kijön majd a 10.14.4 tuti el fogom ezt felejteni, hogy új clover kell hozzá és lefrissítem aztán majd pislogok.
-
kushwavez
senior tag
-
rii
nagyúr
jó .-) de pont h onnan indult az egész h nem erről kéne egy OS-nek szólnia ,-D
de nem zsörtölődöm tovább .-)
csodás ez a mojave design .-)
az egész osx-vonal mindegyik GUI-ja meg tudta tartani az egységes képet annak ellenére, h folyamatosan bizgerálják ... 14 éve ... nemsemmi ... és a mojave meg alaposan beletúrt a design-ba ... de ez is csodaszép lett... -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok . Lehet már tudni mikor jön ki az nvidia webdriver mojavehoz?
-
kushwavez
senior tag
én sem igazán használom, de jó lenne ha működne.
csak az az egy dolog van ami nem működik, meg a kártyaolvasó (ami kb nem érdekel, mert egyetlen egyszer ha használtam, de majd megpróbálom azt is megcsinálni szerintem működhet). ezeken kívül minden tökéletes. (gtx 950m-t nem vettem bele mert az obviusly nem fog menni sehogy) -
kushwavez
senior tag
neked működik a HDMI audio?
nekem minden hang megy (combo jack, internal mic, speaker) de a HDMI hang egyszerűen nem akar..
Egyetlen egyszer teljesen unexpected működött, minden úgy ahogy kell, aztán következő alkalomkor megint semmi. egyszerűen nem értem, hogy egyáltalán ez hogy lehetséges. pedig nem nyúltam hozzá a confighoz.
Acer noti i5-6300HQ de ugyanaz mint az i7-6700HQ, alc255 codec AppleALC-vel -
Mr.C
őstag
igazából arra értettem, hogy sokkal több az alap funkvió, sokkal "éhesebb" az átlag user is mindenféle kényelmi funkció iránt és ahogy hizik egy OS úgy lesz egyre átláthatatlanabb. Én most szörnyűlködtem el, hogy egy win telepités után mennyi időt csesztem el csak a beállitásokra.
A sec.update-eket megkapják az előző OS-ek is, szóval az működik, de gondolj bele mekkora káosz lenne a package-ekben, ha külön modulok lennének... a win képes még a saját csomagjaiba is belegabalyodni, ha kihagysz egy hónapot a frissitésekből...
-
rii
nagyúr
" .... Gondolom te se szereted, ha a főnököd csak dobja rád a plusz teeendőket de a deadline marad a régi. Értem én, hogy ezért kell felvenni több embert ráadásul van is péz lóvéra rá de azért lássuk be, minél több ember dolgozik együtt, annál nehezebb összedolgozni egy projekten. .... "
most jól értem? érvként hozzod fel azt, amire én mondtam h baj?
a határidő ...... írtam, hogy nem kéne legyen határidő .... de a komplett csomag miatt van ... el sem tudom képzelni mi mehet a színfalak közt, de az eredményét már több éve látom .... home userek lettek a beta testerek, mert egyből nyomnak egy update-t.
egy os legyen stabil, biztonságos, futtassa a programokat,kezelje jól az erőforrásokat .... a többi csak .... porhintés ... siri és tsai ...
....és lehetne külön security update is ....
( jó vicc volt? .-D )(#32536) Mr.C: a mac topikban többen szívtak a mojave-vel volt aki együttélt tovább a lassú boottal pld, volt aki visszament HS-re ....
-
Mr.C
őstag
Közben sikerült felpattintanom a frissitést gond nélkül
ÉÉÉÉS visszajött a recovery opció is a Clover-ben
Ráadásul a kexteket is frissitettem, XPS 9550 esetében a következőket:AirportBrcmFixup (1.1.9)
AppleALC (1.3.4)
BrcmPatchRam (2.2.10)
BT4LEContiunityFixup (1.1.2)
Clover Bootloader (4844)
CodecCommander (2.7.1)
CPUFriend (1.1.5)
FakePCIID (1.3.15)
Lilu (1.3.1)
NoTouchID (1.0.1)
NullEthernet (1.0.6)
VirtualSMC (1.0.2)
VoodooI2C (2.1.4)
WhateverGreen (1.2.6)
VoodooPS2 (1.9.2)Öröm, boldogság!
-
Mr.C
őstag
amúgy meg erről az OS évi kiadásról értelmetlen vitázni.... Ugyanúgy, mint ahogy a játékok is kapják a savazást állandóan, hogy "ménincskészmékellziródéjpeccs" meg "ménemirjákmegrendessssen" stb, amikor igazából azt kéne észrevenni, hogy egyre több funkció/feature van beépitve. Ahogy nő a számitási kapacitás úgy bűvülnek ezek is és már rég nem számit csodának a comenius logo. Gondolom te se szereted, ha a főnököd csak dobja rád a plusz teeendőket de a deadline marad a régi. Értem én, hogy ezért kell felvenni több embert ráadásul van is péz
lóvérará de azért lássuk be, minél több ember dolgozik együtt, annál nehezebb összedolgozni egy projekten.Meg amúgy is... Gézabának elég, ha egy ikon változik és ódákat zeng róla, mert a kódsor neki csirkeláb... akkor miért ne kapja meg? win-win mind a két részről
-
rii
nagyúr
mojave dark kinézetet nem lehet sierra-ra aplikálni?
(#32526) Mr.C:
ezeket a frissítéseket indokolja biztonsági foltozás is? -
rii
nagyúr
válasz
r3dsnake #32527 üzenetére
jah ... 10.5.8-as hacklinál is már a snow leo-t se értettem ... jó... persze ... értem én... marketing ...új géphez új OSX ... de nem lehet így os-t írni, h állandóan a design-ba ( had tegyem hozzá, hogy olyankvajól eltalált a GUI, hogy 2003akárhány óta alig piszkálnak bele a GUI designjába, mindig csak kicsit, ... ezt is a mahhhrketing erőlteti ... mert agyament dolog működő os-be folyton belematatni ... meg a meglevő appok reszelgetése gondolom ... meg is látszik, hogy mojave esetében a régebbi gépekre is figyelni már nem volt idő - szerintem - régen akkor volt kész egy oprendszer, amikor kiadták... vagyis fordítva de mindenhogy igaz ..... ma meg... a boltokba kerülés az utolsó határidő ... szóval van fix határidő ...
(#32526) Mr.C:
nem merem
örülök h ez fenn van... HS jó lenne spectre meg meltdown miatt ... dehát ... félelem és reszketés ....
munkagép ... sajnos nincs rá több napom, h ha elb.szom, akkor megcsináljam ... még a bios-st se merem frissíteni .... jaúez. mukodik minden. ( indesign nem látja egyedül a vga-t, hiába mutogatom neki, meg mondom, hogy az izé... az ... meg a sleep veszélyes ... így nem használom ... )az jó ha marad az intel cpu
akkor a hackli örökpedig aszittem az apple csinál valamit .-(
na nem mintha az nem lenne valami, hogy már többmiliárd okostelefon van a földön, szóval elmondhatjuk h megváltoztatták a világunkat .... de aszittem h cpu fronton is lesz valami .... -
rii
nagyúr
tud bárki valamit az új apple cpu-ról?
mer ha mindenhol bevezetik akkor érdekes sorsa lesz a hacklinak ...
-
kushwavez
senior tag
Valakinek van arra tippe, hogy miért duplázódik meg az egyik monitorom?
Elég érdekes. Nem Mojave bug, mert Windows alatt is 2 van az egyikből. de hogy miért?
2 monitorom van, mindkettő az RX 580 karimhoz van csatolva, 1920x1080. Az iGPU azért van bekapcsolva, hogy legyen h264 videószerkesztőségi támogatásom, anélkül nincsen hardware decoder (jó lenne mondjuk az rx-et használni HEVC és h264-5 dekódolásra, de még nem találtam megoldást.)
és azt írja, de csak az egyik monitoromnál, hogy 2 van belőle: 1 az RX-en, a másik meg iGPU-n (ott nincs semmi csatolva)sys:
Z77P-D3
MSI RX 580 8 GB
i7-3770 (Ivy Bridge, HD 4000)
azóta van ez amióta bekapcsoltam primary-nek az iGPU-t és a CSM-et meg ki. -
Mr.C
őstag
Hétvégén csináltam egy time machine restore műveletet, mert alvásból mindig ujraindult (dunno why), ami végbe is ment és láss csodát.... Eltűnt ismét a recovery boot opció.... Megint nyomozhatom, hogy csináljam vissza :@
-
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32518 üzenetére
-
Smiley
addikt
válasz
1thousand977 #32516 üzenetére
Sorry, ezt nem tudtam, hogy SSE4,2 kell a mojave-hez...
-
1thousand977
csendes tag
válasz
peterattila #32511 üzenetére
Sajnos a Q9550 (Intel® Core™2 Quad) processzor nem tudja az SSE 4.2 utasításkészletet így "simán" a macOS Mojave install nem fog gond nélkül végbemenni.
Van rá egy egyszerű megoldás:
A macOS High Sierra-ból kimásolt com.apple.telemetry.plugin-t felül kell írni a frissen telepített macOS Mojave com.apple.telemetry.plugin-jával (/System/Library/UserEventPlugins/com.apple.telemetry.plugin)Nekem a melós DELL Optiplex gépemen így lett megoldva a mojave.
(Természetesen gondolnod kell majd egy olyan megoldásra amivel a HFS vagy APFS partíciót olvasod/kezeled a felülírás alkalmával.
Minden frissítésnél vissza kell patch-elni a HS telemetry.plugint!(A patchelés nélkül az osx fel fog menni, csak az utolsó újraindításnál (ahol szüksége lesz már a telemetry.pluginra) meglepetésként fog fogadni a szürke képernyő...)
Komolyabb megoldás:
https://www.insanelymac.com/forum/files/file/944-mojave-mbr-hfs-firmware-check-patch/
MBR-Manual-Method Q5-mojave2coreSok sikert!
-
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32513 üzenetére
próbáld ezt: [link]
-
viperabácsi
addikt
válasz
Én a fentebb írt rendszeren most a HDMI hanggal sz+++K.
-
Smiley
addikt
válasz
Persze, siman menni fog vele.
-
peterattila
aktív tag
válasz
viperabácsi #32510 üzenetére
Sziasztok. Szerintetek egy öreg gépre (P45 chipset, Q9550 proci, 8 gb ddr2, rx 560, ssd) felmenne a Mojave? Vagy high sierra, sierra?
-
viperabácsi
addikt
válasz
kushwavez #32508 üzenetére
Köszi kipróbálom. Közben a net megoldódott : Hackintosh Vietnam Tool 1.9.6 Ezzel. A net realtek .
A rendszer amin most fent van A Mojave : gigabyte b85m-ds3h
I3 4130
4gb kingmax ram
500 gb WD notivinyóA Cloover config valamilyen config file-t hiányol azért nem csatolja fel az EFI -t
-
kushwavez
senior tag
lol a tonymacx86 keményen lebannolt 5 napra azért, mert átírtam a CPU-t i7-3770-re meg a vidikarit R7 370-ről MSI RX 580-ra....ez már igen. Eddig is tudtam, hogy izomból betartatják a "szabályaikat" de ez azért már durva.
Régebben meg 1 hónapos ip-bant kaptam azért, mert oda írtam a vidikari-hoz, hogy GIGABYTE (legalábbis erre gondolok, mert hogy más nem volt hibásan kitöltve, az is biztos).
You have been banned for the following reason: Repeated disregard for the Profile components rule.. Your ban will be lifted on Jan 23, 2019 at 5:00 AM. -
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32507 üzenetére
Próbáld ezzel: EFI Mounter v3
Milyen net karid van? -
Gabady
aktív tag
válasz
Smiley #32503 üzenetére
Az Apple régen is más processzort használt, az Intel meg b*szhatja a 60 év előnyét, ha már évek óta "hibás" processzorokat gyárt... (gondolok itt a spectre és társaira) mindezt persze úgy, hogy nem reklámozza, illetve továbbra is ezt a biztonsági rést figyelmen kívül hagyva, csak szoftveres foltozgatással javítva gyárt....
A probléma inkább az Apple fejlesztői részleg koordinálásában lesz. -
rii
nagyúr
válasz
Smiley #32503 üzenetére
én is ugyanezt vetettem fel .. cxsk 60 helyett 40 ...
ilyen válaszkat kapok mint ez:
" .... Peldaul ugy, hogy nem kell 40 evre visszamenoleg kompatibilisnek lennie az x86-tal. ... ."meg egy lyen linket - Apple is moving on from Intel because Intel isn’t moving anywhere
-
Smiley
addikt
Jah, csak tudod van az egy aprocska gond, hogy az intel 60 ev elonyben van ezen a teren. Ezt soha a budos eletbe nem tudja behozni. Azt meg nem neveznem processor gyartasnak, hogy egy license-elt arm-et kicsit atmadzagozza itt-ott, meg noveli benne a transistorok es magok szamat. Majd ha az arm tudja mindazt mint az x86 akkor lehet ilyenrol szo, addig meg valaszthat az amd es az intel kozott.
-
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32500 üzenetére
igen, úgy is jó lesz
viszont lehet ettől még nem fogja felismerni az alaplap uefi-je a cuccot, hogy onnan is indulhat
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest