- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Igen MegtaláltamYT -n .Mondjuk ki lehetne egészíteni az összefoglalót ezzel az információval. Sok sz-----ol lehetne megszabadítani a próbálkozókat.Még azt is be lehetne írni , hogy particionáláskor át kell állítani a lemezkezelőt " látszódjjon minden lemez " -re. Ez is egyszerüsítene a dolgon.
(#32496) viktor001 Ok köszi. Az EFI particiót meg a kolega általi módon tudom felcsatolni.Akkor a pendrájv EFI -jén lévo clovert simán másoljam a telepitett lemez EFI particiójára FELÜLÍRVA azt ?
-
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32493 üzenetére
-
xedos
addikt
válasz
Én ezt használom: https://www.tonymacx86.com/resources/efi-mounter-v3.280/ [link]
-
Mr.C
őstag
válasz
Én Clover Configurator-ral szoktam mindig felcsatolni
-
viperabácsi
addikt
Próbáltam unibeast -el is csinálni , utána multi beast. De akkor a multibeast beállításaiban nincs benne megfelelő paraméter ami a gépemnek megfelelne. Utána manuálisan hoztam létre a telepítőt terminálbol. A legnagyobb gondom, hogy nem ajánl fel a clover telepítéekor ilyen lehetőséget. :
6. Telepítsük fel a Clover-t a pendrive-ra a következő beállításokkal:
Install for UEFI booting only
Install Clover in the ESP6. Telepítsük fel a Clover-t a rendszerpartícióra következő beállításokkal:
Install Clover in the ESPA következő gondom , hogy amikor telepitve van a mojave utána nem tudom előcsalni az EFI partíciot.
-
tlac
Topikgazda
válasz
viperabácsi #32491 üzenetére
melyik része a kérdéses?
ha a telepítőt is manuálisan csináltad és nem valami csodavarázslóval, akkor kb. ugyanúgy telepítsd fel a clovert, mint ahogy a pendrive-ra tetted, meg a szükséges kext-eket másold fel a gépre is -
viperabácsi
addikt
Üdv ! Nagy nehezen felküzdöttem a mojave-t a gépre. Olyan gondom , van , hogy csak pendrive-ról akar bootolni. Kérdésem az összefoglalóból ezt a részt :
6. Telepítsük fel a Clover-t a rendszerpartícióra következő beállításokkal:
Install Clover in the ESP
7. Másoljuk be a FakeSMC.kext-et az EFI partíción lévő EFI/CLOVER/kexts/Other mappába
8. Indítsuk újra rendszert, most már képesek vagyunk pendrive segítsége nélkül bootolni.hogyan tudom megcsinálni ?
-
Smiley
addikt
Figy, ma minden szar a cpu-ban van a ram és a storage kivételével. Ezt nem tudja korlátozni mert az intel az ő kedvéért nem fog egyedi procit gyártani... Amúgy meg kb 4-5 microcode alatt fut az összes mai intel cpu. Ezért megy egyre gördülékenyebben a hackli. Az arm mobiltelefonra van tervezve arra tökéletes, de az asztali szegmensben kevés.
Az általuk tervezett arm meg ugyanúgy license köteles dolog, annyi hogy közelebb tudják hozni a saját software-hez, ezért tűnik gyorsnak. Ha a qualcomm snapdragon-t is csak 1 os-hez terveznék pontosan ugyanazt tudná. Szóval nem kell aggódnia, már a server ipar 90%-a is x86-on fut, tehát ez velünk lesz egy jó darabig. Consumer réteg pedig továbbra is követi az enterprise cuccokat pár éves lemaradásban. -
general
addikt
válasz
kushwavez #32488 üzenetére
az oprendszer természetesen ssd-n van, ahogy írom. beírtam a parancsot, és figyelmeztetést kaptam, hogy adatvesztést is okozhat, szóval nem nyomtam rá a Yes-re. ha esetleg lehúzom a kábelekről a vinyókat, csak az ssd marad, akkor megpróbálom. de ha visszateszem a vinyókat, szétcseszhet valamit? egyébként szerintem engedélyezve van, rémlik, hogy installkor anno megcsináltam. (de nem 100%)
de még mindig nem értem, mi köze a trim-nek a letöltési sebességhez..:-)
Asus P8H77-V alaplap, Qualcomm Atheros chip a LAN
-
general
addikt
válasz
kushwavez #32482 üzenetére
mi köze a trimhez? HDD-re töltök le... egy ssd van és 3 hdd. akkor is írjam ezt be terminálba? (nem tudom, milyen most az állapota)
asztali hackintoshról van itt szó, nem macbookról. ott jönne wifin a max sávszél, ha működne a rohadt 5ghz, de valamiért nem akar csatlakozni, megőrülök tőle. régebben ment, most nem. telekomos router, már cseréltettem is. a telóm fent van rajta, mások laptoppal simán felmennek rá, az enyém nem akar. már cleaninstall is volt. látja, de nem csatlakozik rá.
-
rii
nagyúr
válasz
Smiley #32485 üzenetére
majd csinálnak valamit ami annyival erősebb a jelenlegi legerősebb inteleknél, hogy majd megint emulálni tudják saját cpu-jukon az intelt, mint annó az intellen a ppc-t.
az apple-nek legjobb lenne ha függetlenedne az inteltől
ezért bármi pénzt megér nekik a saját cpubelefogtak, csinálják, de csak akkor van értelme ha felveszi a versenyt az i7-tel, i9-cel
nem is tudtam, h az A10 arm alapú .. annyit mondtak, h néha jobb mint az i7.
de pld graf programokban más sokszor jól jön a több mag+gpu is.az arm csak 1 magos, csak 1 szálat tud futtatni párhuzamosan?
-
Smiley
addikt
Hülye lenne arm-re váltani. Amig x86 van addig nem tud mit tenni. Az arm baromi szép számokat mutat a teszteken, de egy rendes számítógépben kevés lenne... Plusz újraírni megint minden szart, a jelenlegi fejlesztőbandával, hát hogy is fogalmazzak... Biztos siker lenne.
Amúgy meg egyre nagyobb rakás szar az egész szóval akkor legalább meglenne a kellő nyomás, hogy lecseréljem mindenhol.iatkos meg ideneb gányok pontosan ugyanaz mint ma az unibeast.
-
rii
nagyúr
válasz
Gabady #32479 üzenetére
jaja ... ezen én is morfondíroztam már sokat .... de bevallom, most h éles lett a kérdés, eszembe se jutott ...
nézek refurbished 2015-ös macbook pro-okat is, de mi van velük hogy max 16 GB ram lehet benne .....
(#32480) Smiley:
az apple már a ipad pro-kba a saját cpu-ját tette, behozza az i7-est ....mikorra várható h ez megjelenik a imac-ekben, macbook-okban?
( mert akkor vége lesz a hacklizásnak .... vagy a régi iskola köszönt vissza ... iatkos és társai .. inedeb vagy ki volt még .... )
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
EZAlapján csináltam egy pendrive-ot , de semmiképp nem akar bootolni róla a gép. Segítség kéne.
-
kushwavez
senior tag
-
scream
veterán
válasz
viperabácsi #32473 üzenetére
Nekem annó ment Capitan/Sierra H77/4770K-n, szóval szerintem simán megoldható. VGA-ról nem tudok nyilatkozni mi kell/mi nem hozzá, nekem IGP-vel volt, meg utána GTX970.
-
rii
nagyúr
sziasztok
munkatársnőmnek néznék gépet
cég akar apple cuccot
de azok ... ...-ok ehhet képest
helios 500és kellene ez a teljesítmény.
erre szerintetek milyen eséllyel megy fel az OSX?
ja amd.akkor erre: Acer Predator Helios 500 - PH517-51-72Y0
Intel® Core™ i7-8750H
NVIDIA® GeForce® GTX 1070 8GB GDDR5amd még mindig esélytelen ugye?
amíg az apple nem akar amd-s cpu-t ... és nem fog . ... lassan már intelt se ... -
viperabácsi
addikt
Üdv. Van egy ilyen vasam : proci : Intel I7 4770
alaplap : asus z87i-pro
ram : 2x4 gb kingmax
vidi : AMD radeon HD 7850 2gb MSI Twin Frozr 3Ezen fut most VM ware-n Mojave. Érdekelne érdemes -e próbálkozni erre feltenni " RENDESEN " ?
Válaszokat előre is köszi.
-
general
addikt
és viktor001, Sapphi ezek jó hírek, köszi! macbbokra tegnap tettem fel a Mojave-t, akkor hacklira is megpróbálom hamarosan, ha időm lesz. bár már elég rég foglalkoztam vele, valszeg lesz néhány kérdésem majd itt hozzátok...
eleinte nagyon szidták a Mojave-t, hogy minden baja van, a software-ek nem futottak rendesen, ilyesmi, erre gondoltam. én munka miatt használom a Mac-et, szóval számít a megbízhatóság, amivel HS-en nem volt gondom, klappolt mindent. (pár apró dologtól eltekintve, de az meg hardverhiba, elég régiek a hardverek, lassan upgradelni kéne..)
más:
miért lehet az, hogy a torrent letöltés gyakorlatilag fele sebességgel megy, mint amit tudna a sávszélességem (kábelen). Win alatt tökéletesen látszik, mennyi, szinte fullon használja a 250 mbitet, saccperkábé 25-30 Mbyte/sec a sebbesség ilyenkor, na hackli alatt csak 14-16Mb/s-sel tölt le, akármit csinálok. ugyanaz a hardver, egy gépről van szó, csak van Win egy külön ssd-n. több klienst is kipróbáltam már, és mindig figyelem, amikor friss torrentet töltötk, teghát max sebességgel tud jönni.
-
Mr.C
őstag
válasz
viperabácsi #32469 üzenetére
Attól függ, hogy VMware vagy Virtualbox
-
Mr.C
őstag
válasz
viperabácsi #32467 üzenetére
felcsatoltad a virtuális gépre?
-
Sapphi
aktív tag
válasz
general #32462 üzenetére
Szia, csak azok a bugok lehetnek benne amiket maga a macOS tartalmaz. Az, hogy egyes gépeken nem fut rendesen azt nem bugnak nevezném, hiszen ez nem a rendszer hibája egyszerűen olyan hardvereket kell választani amivel nincsen probléma.
Nálam a Hackintoshomon Mojave fut és pontosan ugyan úgy működik rajta minden, mint a MacBook Pro gépemen. (sleep, handoff, imessage, air drop, minden ami csak van
)
-
Mr.C
őstag
-
general
addikt
srácok, hackiln hogyan fut mostanában a Mojave? bugos még?
-
kushwavez
senior tag
válasz
viperabácsi #32459 üzenetére
-
gbart123
csendes tag
válasz
viperabácsi #32459 üzenetére
Ha a bövebben kifejtenéd az "akadást"!?
Ha van már egy virtuálisan induló OSX-d, az már félsiker.
Leirod az akadást és onnantól már tudok lépéseket irni.
Nem akarom a kályhától kezdeni, ha már esetleg túl vagy rajta. -
gbart123
csendes tag
Abban kérnék segitséget, hogy mi az frappánsan egyszerű megoldás, hogy lementsem az egész Hackintos SSD-t tartalmát egy image file-ba, hogy legközelebb pendrivról bootolva, a diskutily-ből vissza tudjam rakni.
Ami fontos, hogy ne TimeMachine, ne CarbonCopy mentés legyen egy bootolható külső HDD-re. Nincs erre egy üres HDD-m.Olyanra vágynék, mint PC-n egy Acronis Backup Image File (*.tib), amit egy egyszerűen boot pendrive inditás után visszahúzhatnék.
Köszönöm
-
gbart123
csendes tag
válasz
viperabácsi #32456 üzenetére
A boot pendrive elkészitése egyszerű.
https://www.tonymacx86.com/threads/unibeast-install-macos-mojave-on-any-supported-intel-based-pc.259381/Ha van türelmed ezt nézd végig.
Nekem ezzel a videóval sikerült megértenem, az első telepitésnél fellépő gondjaimat.
https://www.youtube.com/watch?v=QiXDINO-d_0Most már vissza gondolva, roppant egyszerű az egész.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Érdeklődnék , van e itt valaki szegedi aki tudna segíteni mojave telepítő elkészítésében?
-
gbart123
csendes tag
válasz
Gabady #32454 üzenetére
Köszönöm mindenkine a seg0tséget, aki hozzájárul, hogy ezt az üzentet már az új hackintosh gépemről küldhessem.
Volt két nagyobb buktatő, amivel elkerülhettem volna pár nap vacakolást, de ez már a múlté.
1 - ügyelni kell, hogy a telepitendő HDD/SSD EFI mérete min.: 200 mb legyen
2 - telepitésnél, amikor többször újra indul, akkor a pendrivról kell bootolni és azon belül a HDD/SSD bootot választani, mig teljes egészében nem települ fel az OSX.A többi már gyerekjáték.
Minden müködik, csak egy gondom van még, hogy USB portra dugott, külső HDD dokkolóban lévő HDD-t nem akarja sehogy sem érezni. Látja pendrivot, látja a külső házas HDD-t. De ezt istennek sem
-
gbart123
csendes tag
válasz
kushwavez #32452 üzenetére
Időközben kiderült a turpisság: ha a telepítendő HDD-n kissebb az EFI partició mint 200 mb, akkor nem fog sikerülni.
Ha átméretezzük, akkor már bármilyen formátumra hajlandó formatálni a HDD-t.
Most már települ is az OSX, csak második körnél, amikor újra indul nem talál bootolható meghajtót.
Hogyan tovább? -
gbart123
csendes tag
válasz
kushwavez #32438 üzenetére
Találtam a tonymacx86 oldalán egy olyan clover mentést, ami teljesen megegyezik az én gépem konfigjával - mivel én is onnan építettem - a táp kivételével. Minden kext a helyén!
Mindent ment teljesen jól a SSD formatálásig, itt ua. jelenség jött mint, amivel megkerestem a fórumot.Csatoltam a képeket:
1- betöltés boot pendrivról,
2 - belépés a diskutilitybe,
3 - formatálás, valami hibajelzés!
4 - látja, de nem telepíthető rá semmi,
5 - kilépés a diskutilityből, csak a boot pendrive-t látja.Mi franc lehet az a hibaüzenet?
-
Mr.C
őstag
válasz
Mr.Graphic #32445 üzenetére
én eddig 1x állitottam vissza TM mentést hacklin és végig is ment, szóval e téren nekem sincs gondom. Régebben volt, hogy a clover nem látta a pre-boot és recovery particiót, de sztem az bootloader hiba lesz mintsem fájlrendszer
-
general
addikt
-
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #32441 üzenetére
reméljük, hogy kijavítják. Jó rendszer a Mojave, jobb mint a High Sierra. Nekem ez a hiba akkor jelentkezett amikor teljes rendszer visszaállítható képfájlt akartam létrehozni, egyszerűen nem akarta az igazságot, ráadásul elég értelmetlen hibakódokat írt ki, míg HFS High Sierra alól tökéletesen sikerült a dolog.
Aztán végre sikerült létrehoznia a képfájlt (nagy nehezen forceolva), majd a visszaállítás nem sikerült egyszer sem...
szerintem az átformázással meg az átpartícionálással\méretezéssel van a baja... teljesen mindegy hogy Hacklin próbáltam vagy real Mac-en, ugyanaz a szitu..de a vicc, hogy össze-vissza írja ki a hibákat..valamikor ez a hiba, valamikor az. érdekes.
Egyébként lehet forceolni a HFS-t Mojave alatt: [link] -> Nem próbáltam, de nem lehet gond vele
-
kushwavez
senior tag
válasz
general #32439 üzenetére
az APFS SSD-re optimalizált valóban, de ugyanúgy kezeli a HDD-t is, nem lesz se lassabb se gyorsabb a HFS-hez képest.
Saját véleményem pedig, hogy az APFS egy bughalmaz. mitha valami alpha tesztverziót adtak volna ki. Gyors-gyors igen...de sok hiba van vele. Nem képes egy visszaállítható lemezképet készíteni, folyamat errort dobál rá...aztán kiváncsi lettem és kipróbáltam az eredeti MacBook-on is, azt ugyanúgy error. Ezek a "Container"-ek valami katasztrófák. Néha egy partíciót sem képes hiba nélkül le-fel csatolni (bár ez mondjuk elég ritka volt de előfordult).
HFS-nél egyszer nem volt vele problémám. Remélem ezeket kijavítják...de eddig semmi és már egy jóideje APFS van
-
general
addikt
válasz
Smiley #32419 üzenetére
találtam egy elég jó összefoglalót erről (apfs-hfs), valóban főleg ssd-re optimalizálták, de ott azt írták, lehet hdd-re is nyugodtan, bár nem lesz előnye a hfs-hez képest.
ettől függetlenül maradok a hfs-nél, köszi! -
kushwavez
senior tag
válasz
gbart123 #32437 üzenetére
nem úgy gondoltam.
Amikor létrejött a telepítő USB-d létrejött vele két partíció is.
az egyik az "Install macOS Mojave" a másik pedig az "EFI" (rendszerpartíció) -> ez felel a boot-ért, azaz ebben van a clover.
képekben:
1: így van amikor simán bedugod:
2: Majd elindítod az EFI Mounter v3-at és ez fogad(lehetnek eltérések):
3: OK, majd "Mount":
4: Megjelenik az asztalon is:
5: megnyitod, és az EFI-n belül ott a "CLOVER", azon belül pedig a konfigurációs fájlok, kextek, stb:ha netán windows-ról szeretnéd elérni akkor itt egy videó, 1:24-től nézd
-
kushwavez
senior tag
válasz
gbart123 #32433 üzenetére
a Clover mappa az EFI meghajtón belül van.
mountold EFImounterv3.app-al -
kushwavez
senior tag
válasz
peterattila #32427 üzenetére
a Sierra működni fog, azon felül már nem támogatott. De ha már van egy kész Mojave telepítőd végülis megpróbálhatod.
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok! 1-2 éve nem foglalkoztam a hackintosh-al, de most újra kedven lenne hozzá Adva van a következő gép: core2quad q9550, ep45-ds3 lap, 8 gb ram, rx 560 vga. Mojave telepítő usb legyártva. Ehhez milyen osx verzió passzolna leginkább? Ezen a gépen régebben egy E8400 procival iMac 10.1 volt beállítva, azzal szépen ment az energiagazdálkodás is. Az rx560 miatt gondolom nem kell mókolás, alapból támogatja, ugye?
-
gbart123
csendes tag
válasz
Smiley #32413 üzenetére
Tonymacx86 oldaláról vettem a lépéseket! Ott annyit írt, hogy a boot pendrive elkészítése után, húzzuk bele a unibeast könytárat. slussz. Nekem nincs semmi clover könytáram a pendrivon. Csatoltam egy képet. A pár apróságot már én húztam bele (leírás, clover telepítő...)
-
fuze
őstag
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy 2 hónapja feltettem a pc-re a Mojave os-t. Elötte gtx 770-em volt,most gtx 1070ti. Olvastam,hogy az apple és az nvidia nem egyezett meg a driver kiadásáról! Ti tudtok valamit erről? Van megoldás rá?
-
fuze
őstag
Mióta vettem egy BT-s billentyűzetet, vannak gondjai a gépnek az alvással. Amúgy sem értem, hogy miért ébred fel és alszik vissza az éjszaka folyamán, mikor a Power Nap ki van kapcsolva... Más is okozhatja ezt a problémát? Most az éjaszakai felébredésekből nem mindig alszik vissza.
Illetve a mai napig nem tudtam megoldani, hogy normálisan újra lehessen indítani... Még mindig azt írja bootolás után, hogy nem állt le rendesen. Gondoltam, hogy frissítem, de ha szarul indul újra akkor nemigen kéne igaz? Lehet ettől baja a rendszernek?
-
-
general
addikt
helló, búék mindenkinek!
tegnap formáztam egy új vinyót, háttértárnak, ezúttal kipróbáltam az APFS rendszert. megdöbbenve tapasztaltam, hogy utána a macbookról a másolás usb 3-on keresztül 200mb/s-kel ment!!
miaf@sz..
a macbook szintén APFS kötet, de a hacklim nem, zavaró lehet ez? mert most a többi vinyót is leformáznám erre, ami munkára van használva. ha kell újrateszem a hacklit, hogy az ssd-t is APFS-re formázzam alatta.
szóval mit gondoltok, a HFS hackli tudja ugyanilyen gyorsan kezelni az APFS hdd-ket, mint a macbook a külső hdd-t usb-n keresztül?
-
kushwavez
senior tag
válasz
SentryGun #32415 üzenetére
User Builds: ezen az oldalon találsz nagyon sok felhasználót akinek sikerült mindenféle alaplappal, vidikarival, procival összehozni a mac-et.
pl ez:Success - Z370-HD3 i5-8600K - GTX 1060 Build -> Mojave-n már cserélt RX 560-ra, sajnos ott az NVIDIA karik nem mennek. (még) -
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Ide irányítottak a Milyen asztali gépet? topicból. Egy új Hackintosh-Win10 dual desktop pc-t szeretnék összeállítani. Hozzászólásom itt: [LINK]
Merre érdemes nézelődni? Ezt az oldalt találtam: HackintosherKöszi a segítséget!
-
gbart123
csendes tag
Köszönöm, kipróbálom!
-
gbart123
csendes tag
Segítség, segítség! Kedves fórumtársak az alábbi problémára keresek megoldást!
BIOS-ban minden földi jó beállítva. Telepítő pendrive-ról indul a boot. Eljutok a OSX telepítés elejére, ahol DiskUtily-ben particiónálom a SSD-t APFS-re vagy HFS-re (szóval eddig látja a SSD-t). DiskUtilyti-ből kilépve és a telepítésben tovább lépve már nem lát semmi más meghajtót csak a BOOT pendrive-ot. És itt a vége.
Miért nem látja a formatálás után a saját fomátumát? A legújabb unibeast/clover van felrakva és Mojave települne egy I3-8100 / Gigabyte H370M / Cruicial RAM-SSD gépre.
Tippeket, ötleteket előre is köszönök! -
Smiley
addikt
válasz
Smiley #32405 üzenetére
Szoval, a tymcedriver patch kell az ECC-hez, meg nalam bennt van meg egy graphicspolicy.
Ez a KextsToPatch reszhez kell berakni.<dict>
<key>Comment</key>
<string>AppleGraphicsDevicePolicy (board-id) Patch (c) Pike R. Alpha</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
Ym9hcmQtaWQ=
</data>
<key>InfoPlistPatch</key>
<false/>
<key>Name</key>
<string>AppleGraphicsDevicePolicy</string>
<key>Replace</key>
<data>
Ym9hcmQtaXg=
</data>
</dict>
<dict>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
cgoATWFjUHJvNCwxAE1hY1BybzUsMQBY
</data>
<key>InfoPlistPatch</key>
<false/>
<key>Name</key>
<string>AppleTyMCEDriver</string>
<key>Replace</key>
<data>
cgoAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAABY
</data>
</dict> -
Sapphi
aktív tag
válasz
kicsiii #32396 üzenetére
Ez annyira azért nem meglepő. Az Apple lényegébe saját hardvert épít a gépeihez.
Jelen esetben hiába van benne Vega, de az Apple gépben más a hűtés más beállításokkal működik, mint a gyári Vega kártya. Mikor csak beleraktam a gépbe akkor 2400-on pörgött a ventilátor és miért is tudná a macOS, hogy mennyin kéne mennie?
Kis utánjárással viszont simán meg lehet oldani, hogy szépen működjön minden.
-
kushwavez
senior tag
Sierra alatt volt az, hogy betettem az RX 580-t és lilu, whatevergreen, deinit, de még az inject ati nélkül is, magyarán teljesen oob ment. High Sierra, Mojave = feketeség. De inicializálja egyébként mind2 monitort, ki is írja, hogy kap jelet, 1920x1080, de csak egy fekete képet ad át. sokan írták miután utánanéztem, hogy az AppleGraphicsDevicePolicy akadályozza meg a jel átadását, és azt kell módosítani, de akármilyen patchet néztem semelyikkel sem megy. magát a kext-et meg nem tudom módosítani mivel feltelepítve még nincs, fekete képpel elég nehezen tudom feltenni akármelyik os-t.
-
kicsiii
tag
Elég hackli buzi vagyok, de ilyenkor mindig elmegy a kedvem ettől... Pedig a videó vágásra azért jobb az asztalin mint a macbookon. De most azon töprengek, hogy veszek egy vega 64 et , de ahogy olvasom, semmi sem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Microsoft Excel topic
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az Arctic (ismét) belép a házak piacára
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest