- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Feltettem a kilencedik catalina betat. Végre megy a final cut pro is. Viszont a gépem sokkal lassabban kapcsol le. Remélem a véglegessel, meg új kextekkel ez javulni fog.
-
sad_Vamp
őstag
Na végül részben oldódni látszik a dolog....
Olyan paranormális jelenség tanuja voltam, amit magam sem hinnék el, ha nem látom!
Szóval, tegnap éjjel, amikor már minden kötél szakadt.... gondoltam egyet és kitaláltam mi azaz 1 dolog ami állandó volt mind2 gépnél a reinstalloknál.... az SSD...
Kikaptam az MBP-ből az intel SSD-t, és rá kötöttem a haklira, ezután nem voltam rest, kiszedtem a hakliból a samsung evo SSD-t és azt be a MBP-be....
ezután mindent ugyanúgy csináltam, mint eddig, semmit nem változtattam meg a módszereimen.... és vicces dolog történt:
láss csodát, mind2 rendszer felment jóformán mint kés a vajba... a haklira sikerült vissza rakni a win-t, az MBP-re pedig a High Sierra-t (még nem teszteltem, remélem ez már nem fog szaggatni, elméletileg nincs oka rá....mondjuk a mojave-nak sem volt)
Ezt a hozzászólást most a haklis winről írom... és úgy tűnik, normálisan működik a win.
Szóval találós kérdés, szerintetek mi a búbánat történt?!?!
mitől lett hirtelen inkompatibilis a samu SSD a haklival, az intel SSD pedig a MBP-vel?
mitől kezdtek el az SSD-k hirtelen működni a csere után?
egyszerre lenne "véres a torka" mind2 SSD-nek, és most csak időt nyertem? Vagy mi történt a cserével, ami a csere nélkül nem történt meg?
(hakli esetében külön vicces, hogy a mojave is pontosan ugyan olyan SSD-ről bootol mint amin a win is volt eredetileg)
Van valakinek valami elmélete esetleg? -
Crondore
tag
válasz
sad_Vamp #33394 üzenetére
Ha lehetőség van EFI-t kell használni(könnyebb efi, kext driverek cseréit próbálgatni) - legalább is nekem és az ismerősi körben mindenkinek bevált, én javaslom a hackintosher telepítési útmutatótját, a hozzátartozó alap clover configgal. Azzal nekem még minden elindult, igaz lehet utánna faragni kell rajta de megy(pl nekem a memóriát hibásan többnek ismerte fel de ezt egy efi driver cserével megoldottam a Cloverben), és ha a gépen elconfigolom a Clovert ezzel mindig betölt. Clover config összerakáshoz kell az alaplapod hardware -ének az alapos ismerete, hasonlóan mint annak idején a linuxos ősidőkben, pláne ha valamilyen egzotikus hardware -d van. Mondjuk nem kell annyire mélyre ásni ez igaz.
Az hogy a hacklidon nem mennek ezek vagy azok a hardwarek az clover driver és config fuggő. Az USB-hez pl Mojave alatt más patch kell mint sierra alatt.
Boot elkeffentés - a Windows egyes alaplapokon csak a legelső SATA -ra hajlandó felmenni telepítéskor - boot-olni boot-ol már mindenhonnan. Nvme esetén a biosban az M.2(intel nvme-n van a Mojave) módot a win telepítésének idejére SATA-ta át kellett állítanom mert a win telepítés hibás forrásra hivatkozva elhasalt.
Vannak chipset sémákra épülő clover configok, amiket a sikeres telepítés után közzétesznek. Érdemes lenne keresni egy olyat ami olyan vagy nagyon hasonló mint a tied, és azzal próbálkozni.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, a driver sorrendekben csak az éppen telepítendő ssd legyen aktív a gépben, vagy lehúzod, vagy boisból letöltöd.
Bios - CMS modult az ajánlások szernt le kell tiltani. Ezt azonban dedikált videó kártyák nem biztos hogy jól viselik. Ez nálam most egy RX580-asnál jött elő. Szóval a CMS-nek 3 szekciója van nálam, ezek a hálózatra a storage-ra és a videó Rom -ok módjára vonatkoznak. A videónak legacy -ba kell lennie a jó működéshez.
Az fentiek Z97 -es chipset környezetre vonatkoznak, de általánosan használhatók bárhol.
Szerintem a Mojave jó -legalább is nekem/nálam - eddig semilyen problámával nem találkoztam. Elég komoly szoftwarek-et haszálok alatta, a performanciára sincs egyenlőre panaszom.
Azonban eredeti Apple géppel a fent leírtak valóban nem sokat érnek.
Üdv.
cro
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kushwavez #33393 üzenetére
Nagyon összejött igen...
3 disk van hackliban: 1 nagy adat, 1 OsX a cloverrel, és 1 tiszta win.
Miután tévedésből Mojave isntallert csináltam a WIN-es SSD-ből, kihúztam az összes többi disket, csak az (ex)Winest hagytam bedugva... kitöröltem az összes particiót, amig 1 drb unallocated space nem lett belőle... aztán isntalláltam, aztán próbáltam ezt többször, több forrásból, több winnel, több variációban, aztán még GParteddel is próbáltam.... de semmi... mindig kiakad mind2 win a 2018ast és a 2019es is (abból is próbáltam frissen húztat és öreget is)
MPB-n hasonlóan jártam el a Sierra-kkal, több letöltés, több kulcs... egyszerűen nem létezik hogy mind rossz legyen, főleg, ha egyikről pár nappal ezelőtt ment fel a mojave.... a másikról meg egy teljesen másik gépre ment simán fel a win....
Nemtudom mi ez... nem tudom miért nem megy.... de már -
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #33392 üzenetére
ajha, eléggé összejött akkor minden.
Nem sok esélye van, hogy bármelyik macOS tönkretegyen valamit a boot-ban.
ha a 2 rendszer ugyan azt az EFI partíciót használja akkor sem piszkál bele a mac a Win részébe, ugyanígy a Win sem a Mac részébe. Ha mégis valami folytán sikerülne szétbarmolni az EFI-t, a Windows telepítésnél automatikusan újraépíti\kicseréli magának a Win boot részét.Amikor formáztad őket magukat az EFI-meghajtókat is leformáztad velük együtt? Még az lenne a tippem, hogy azt le kéne formázni, hogy üres legyen. Ha úgy nem képes a Win sem feltelepülni akkor nincs tippem. Esetleg ellenőrizni, hogy milyen állapotú az SSD és a pendrive, más portokba dugni és úgy próbálni. A leírtakból a pendrive-ra gyanakszom, ha a preparing devices-nél meg a hibás forrás-nál áll meg. Nem hinném, hogy az SSD-k meghaltak.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
sad_Vamp #33391 üzenetére
Létezne az, hogy ez a nyomorult Mojave/APFS kigyilkol valamit az SSD-k boot-részében?
Még mindig nem tudtam felrakni sem a High Sierra-t sem a Sierra-t az eredeti MBP-re.
Miután kivettem az SSD-t és legyalultam GParted-el; az installok végre elindultak, de még mindig megakadnak installközben, majd azt írják, hogy hibás a forrás (persze 3 kulcs 2 különböző downloadból? mi?!)
Viszont a sok create usb installer-ozás közepette sikerült legyalulni Az asztali Hacklin a WIN-es SSD-m is (a Disk3sX aza Mojave szerint "untitled", miközben volt 1 valódi untitled nevű kulcs a gépbe nyomva...).
Na de most jön a non-plus-ultra.... mondom akkor uccu neki rakjunk új WIN-t.... először a 1903-ast húztam le, a "preparing decives" résznél 5-6%-nál BSOD (kék ablak) PNP driver watchdog.... utána a 1810-est húztam le.... az is ugyan ez.
Persze próbálokztam itt is mindennel, végén már kiszedtem mindent a gépből (még a Grafkártyát is), reset-eltem a CMOS-t, frissítettem a bios-t..... non-sense...
Mennyi az esélye, hogy a 2 SSD, 2 különböző gépben jóformán egyszerre menjen tönkre?!
Vagy inkább esetleg a Mojave formátozás tesz valamit tönkre?! -
Lazika
senior tag
válasz
kazsmerlaca #33389 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem volt jó... Nekem nem szaggat. Valamit nagyon nem jól csináltál.
-
sad_Vamp
őstag
Végül rájöttem, hogy van install log....
ezt tudja valaki értelmezni?
objc[584]: Class OSISSystemInfo is implemented in both /Volumes/Image Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents/MacOS/InstallAssistant (0x10a019ec8) and /Volumes/Image Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents/Frameworks/OSInstallerSetup.framework/Versions/A/OSInstallerSetup (0x118856ab0). One of the two will be used. Which one is undefined.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Lazika #33385 üzenetére
hát már 3x írom ki boot USB-re a HighSierra-t, de nem hajlandó elindulni... bármi 5let?
bebootol, rákattintok hogy "install macOS" és semmi... (és ez egy MBP... direkt drága INTEL SSD-vel...mert hogy az jó, ...azt mondták az apple üzletben, a több RAM biztosan nem okozza, mert még a internetről leszedett snow leo is simán beinstallálódott és ment)... egyelőre sajnosa google sem a barátom, és nincs is ötletem.
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz
kushwavez #33383 üzenetére
ha olvastad volna a hozzászólásom, akkor láthattad volna, hogy épp 16GB ramra cseréltem a 8GB-t MBP-ben.
A hackliban mindig is 16GB volt.... őszintén, ott ezt a netes szagattást nem vettem észre, de amint írtam, rettentő keveset használtam....
Van valami EFI-m....de csak működő, megfelelő sosem volt. Pl. Sosem kapcsolt ki rendesen... (kikapcsolás után az usb BT égve maradt), meg nem tudtam beállítani hogy 5 sec után a win induljon automatikusan meg ilyesmik.
most valami okból a highsierra nem akart felmenni az MBP-re most a internetes recovery-t várom.... kíváncsian várom mi lesz.... kicsit be vagyok sokallva. (lehet a "nem támogatott" ram csinálná ezeket? nem hiszem, mert sierraval ment, és még 1 komplett ramteszt is végigfutott többször is, nem halt be a cucc, nem csinált furcsaságokat alatta) -
kushwavez
senior tag
válasz
sad_Vamp #33382 üzenetére
Én is használok Chrome-ot ugyanezen szinkronizálás miatt, de én nem tapasztaltam szaggatást és laggolást.
pedig meg van nyitva kb 15-20 lap egyhuzamban. Van elég ramod? szereti enni. Nekem 8 giga van.EFI-nél ha már van egy megfelelő működő configod annyi a dolgod, hogy frissíted a Clover-t és az összes kext-ed
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Lazika #33381 üzenetére
"Miért nem használsz Safarit?"
Miért használnék? ugye tisztában vagyunk vele hogy a google saját oldalai direkt 5x lassabban mennek bármely más böngészőn mint a sajátján? (rettentő gané dolog)
Másrészt a chrome a dolgaimat 5 gépen + 1telefonon keresztül syncronizálja... ezt sajnos nem tudom feladni, semmilyen más böngészőért. -
sad_Vamp
őstag
Srácok.... nem teljesen hackli, de félig meddig az....
Mégis milyen "utter shit" már ez a MOJAVE?
A hacklimra múltkor felraktam, de azóta nagyon (értsd NAGYON) keveset kellett OsX-eznem így nem tűnt fel. (ma már igen, hogy még az első USB-jeim se mennek MOJAVE-vel, eddig ment az előző rendszerrel)
A napokban felraktam, hogy egységes legyen az ecoszféra otthon, az original - de, kicsit mókolt - MBP-mre is, és olyan dolgokat tapasztalok MAC-en amit eddig soha: Lagg, YT szaggatás (chrome böngésző), rendesen "kattog" a rendszer....A vicc az egészben, hogy a MBP-ben SSD-van, és duplázott ram 16GB (mivel az apple "elfelejtette" közölni, hogy a Mavericks óta simán támogatják az 8GB limitű cuccok már a 16-ot is) és ráadásul CLEAN INSTALL volt.
Tényleg ennyire gagyi a MOJAVE? Ha ez ilyen rossz, milyen lesz a Catalina?
Szóval most rakom fel a high sierra-t a MBP-re, ha az sem jó lépek még 1et vissza sima sierra-ra...
Hajlandó majd valaki segíteni, összerakni egy normális (és aktualizált) EFI-t ugyanezen rendszerre a hacklimre? -
Smiley
addikt
válasz
scream #33372 üzenetére
Azert az AHCI nagyon nem a flash storage-ra van tervezve. Mamint jo workaround volt a AHCI SSD, de ha zeneszerkeszto vagy videovago vagy barmi olyan alkalmazast hasznalsz, ami parhuzamosan olvas be adatot akkor nagyon jol jon az NVMe. Facebook meg Excel melle felesleges, de akkor is ideje volna levaltani az AHCI-t.
-
Crondore
tag
válasz
scream #33372 üzenetére
Kinek mi a napi felhasználás - én Cubase 10 Pro -ban dolgozgatok otthon hobbi szinten, ott a sampler -ek betöltési sebessége és maga a hangminta kezelés jelentősen gyorsult, beletartozik ebbe a hangminta adatbázis kezelő működésének a jelentős növekedése is. Amikor meg éppen nem, akkor a hangmitákat, fotókat és videókat szoktam válogatni
, ott is jól jön.
Üdv.:
cRo
-
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #33376 üzenetére
Az mondjuk érdekes. Mit csinált vele?
Nekem egyébként a notimon voltak ilyen anomáliák szintén Win részen, amikor még a frissítés be volt kapcsolva, néhány frissítés után egyszerűen visszaállt a BIOS az alap helyzetbe, és bekapcsolta a Secure Boot-ot, meg lejelszavazta (vagyis nem volt jelszó, de mégis kérte és egy sima Enter beengedett).
De amióta ki van kapcsolva egyszer sem csinált semmi furát. -
kushwavez
senior tag
válasz
Lazika #33374 üzenetére
Én használok, Win 10 - Mojave egy SSD-n két gépen is.
Kb Sierra óta van így mindkét gép, eddig nem volt vele problémám (frissítésnél sem).
Egyszerűen feltettem mellé a Windows-t, majd a Win automatikusan elindult mindig.
Ezt követően, hogy a Clover induljon el mindig megnyitottam a cmd-t admin módban és ezt írtam be:bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi
Majd újraindítottam a gépet, és a Clover-ben kiválasztom amelyiket indítani szeretném.
Régebben használtam NTFS manager-t Mac alatt, hogy hozzáférjek a Win partícióhoz, de letöröltem, mert egyszer belepiszkált a partícióba. Inkább a HDD-t leformáztam exFat-ra "Data" néven és azt mindkét rendszer használhatja közösen, így nincs probléma.
Még az EFI-re kell figyelni, hogy ne rondítsunk bele a Win részébe.
+ dolog, hogy egyszer kijött egy frissítés Win 10-re, mindkettő gép feltelepítette, és behalt mindkettő. Azóta Win 10 frissítés off. Szóval maga a Win 10 is képes elcseszni mindent.Két külön vinyón egyszerűbb a helyzet, ennél az esetnél csak a Mac EFI-jével kell foglalkozni, hogy legyen rajta Clover, majd a gép indulásánál boot gombbal kiválasztani.
-
-
Crondore
tag
Viszajelzés NVME -ről: HS natívan kezeli Z97 alaplapban a Clover-el. Egy Intel 7600p -re ment fel. Egyedül a Biost kellett megpiszkálnom az EasyUEFI -vel Windows alól, hogy a boot listába látszodjon. Igaz hogy csak egy Gen2 2x es buszon megy a Gen3 4x -es NVME, de így is jelentős sebességkülönbséget tapasztaltam, a telepítés pl. kb. fele idő alatt ment le, az eddigi SSD-ről gyorsvolt most meg száguld az OSX.
cRo
-
Smiley
addikt
-
fuze
őstag
Sajna eljött az idő kéne egy macbook is a hackli mellé. Az az egy dilemmám van, hogy az USA bill kiosztást hogyan oldjam meg... Az a helyzet, hogy baromira megszoktam már az USA-t de egyedi layoutot használva egy Anne Pro 2 60%-os billentyűzeten. A következőképpen néz ki:
A 0 az a fizikai helyén van, rendesen a 9-es után. Nekem ez kell, mert sokszor írok be 0-ákat több input field-be.
Vajon akkor hová kerül az "ö"? Azt pedig úgy érem el, hogy fn+o, illetve a hosszú í-t is hasonlóan fn+i. Imádom ebben a formájában és nagyon megszoktam már.Fontos, hogy egy féle layoutot használjak, mert ezek az izommemóriák fontosak a munkám során, nem csak írás közben, hanem a hotkeyek használatakor is.
Van erre olyan program amivel ezt tutira meg tudom csinálni? Ami akár rendszer szinten átírkálja ezeket. Tudom kissé őrült az ötlet, de nagyon bevált és nem szívesen szabadulok tőle
-
kushwavez
senior tag
Van a Clover/kexts/Other mappában egy mappa aminek a neve "CopyToLE". Az abban levőket másold át a Library/Extensions mappába, majd építsd újra a gyorsítótárat
sudo kextcache -i /
De vannak programok is amik kext-ek telepítésére valók: KextBeast esetleg azt is használhatod.
HDMI-re használd ezeket a patch-eket a config.plist-edbe (KextToPatch): https://www.insanelymac.com/forum/topic/316573-sierra-applegraphicsdevicepolicy-clover-patch/AirDrop nem fog működni, az Intel wifi nem támogatott, ahhoz, hogy működjön egy kompatibilis (általában Broadcom) wifi kártyára kell cserélni.
Itt egy lista ezekről: https://osxlatitude.com/forums/topic/11138-inventory-of-supportedunsupported-wireless-cards-2-sierra-catalina/Megj.: Erősen ajánlatos az összes kext-et frissíteni/frisset leszedni amik a Clover/kexts/Other mappában vannak. (AppleALC,Lilu,Whatevergreen a leginkább)
-
kushwavez
senior tag
Dell Latitude E7240/E7440
Próbáld ezzel : E7440_Mojave.zip -
skt
tag
Sziasztok!
Az alany egy dell e7440, virtuális gépen csináltam telepítőt, ráraktam a clovert, biosba átállítottam a dolgokat, és amikor rámennek a telepítésre, az apple logó után restartol, és ezt írja [kép]
Ötlet? -
Crondore
tag
Sziasztok!
Szerintetek van valami akadálya, hogy Intel Pro 7600P 1TB M.2 PCI-E Gen3 x4 NVME -re felmenjen a High Sierra? Alaplap: Asrock z97 Fatal1ty - ezen már most is fut a High Sierra sima ssd-ről. A neten nem találtam semmit.
Köszi.
cRo
-
general
addikt
Megpróbálom még egyszer, hátha...
Urak, a reinstall ota nem tudok a hackliról sms uzeneteket küldeni, csak iPhone-ra, a többi készülékre nem küldi el. Korábban ezzel nem volt gond. Mi lehet a probléma vajon?
A beállításokban a telszám és a jó emailcím van megadva és aktív. -
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33339 üzenetére
Ennek biztonsági okai vannak. A don't save-re azért csak kattintani lehet, hogy ne szálljon el a cuccod véletlenül sem.
MAC-en lényegesen több olyan korlátozás van, ami nem teszi lehetővé a UI abszolút transzformálását és ez jól is van így. Lehet van amit az ember picit nagyobbnak szeretne, de én azt gondolom, hogy ezeket az arányokat és minden felületi elemet elképesztő kutatási és tesztelési munka előzte meg, hogy minél tökéletesebb legyen az ergonómia.
Persze ha az airpods-ról beszélnék akkor hazudnék, mert szerintem kényelmetlen.
(#33340) totron Úgy értettem, hogy átlag userként ha nem szabod testre mint az őrült lehetnek hiányosságok. Azzal egyetértek, hogy a linux teljesen testre szabható. Viszont érteni kell hozzá.
Windows: Közös hálózati mappa egy lutri, érthetetlen beállításokkal. Linux NAS-ra csatlakozás sem megy csak úgy. Nem működő funkciók: System Image Backup. Még engedi is megcsinálni azt a rohadt image-t. De nem működik
"kivették". Válasz: Használt 3d party-t. LOL
-
totron
addikt
Az a baj, hogy ilyen érvek mentén rendkívül nehéz komolyan venni ezt a topikot. A live, segg alá mindent is kulcsrakészen betoló linuxok korában ilyet leírni. A Winben is mi nem működik? Nem lenne egyszerűbb erőltetett átellenbe küldött lehúzások mentén egy csak merttel indokolni?
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
scream #33337 üzenetére
- Pathfinder vagy ForkLift nem tudja ezeket. Valahol mutatja a fájl ikont, valahol nem. Kaotikus...
- nem értem nálam miért nem működik a helyesírás ellenőrzés, pl skype-ban. Ott nincs is állítási lehetőség.
- Logitech Control Center és Logitech Options. Egyik sem működik rendesen, nem is látja a két eszközöm.
- a böngészők nálam is megjegyzi egy darabig. Kb 4-5 nap után gondolnak egyet és elfelejtik a nyitott füleket.
- az ESC a NEM gomb? Erre rá nem jöttem volnaKöszi!
A fájl mentő beíró mező miért olyan kicsi? Pár karakter fér csak el. Pl ha nekem ez a fájl nevem:
180x180mm_prenatest_szorolap_nyomdai_01.pdf
Ha pl a 01-et át akarom írni 02-re akkor görgetnem kell. Ez hülyeség!A többit megpróbálom! Köszi!
-
scream
veterán
válasz
kazsmerlaca #33334 üzenetére
Hát szerintem ezek közül sokra van egyszerű megoldás:
- file műveleteknél -> Finder helyett használj valami mást, pl Pathfinder vagy ForkLift (ha már amúgy is TCM-hez van minden hasonlítva a másik oldalon)
- nálam Office és Skype alatt is működik a helyesírás ellenőrzés, így valami beállításra (vagy annak hiányára) gondolnék
- kicsomagoláshoz (pl Unarchiver) beállítható, hogy ne rakja külön mappába
- törlés asztalon cmd+backspace by default, de del-re is rakható
- ki lehet kapcsolni a thumbnail-ek mutatását az ikonokon, akkor mutatja a kiterjesztéshez tartozó default ikont FInderben, ForkLiftben és Pathfinderben is állítható (bár hatékonyabb nem szemmel keresni kiterjesztést, hanem mondjuk az alapján sortolni, ha már az egér mozgatás meg lett említve, hogy nem elég hatékony)
- Acrobat-ról nem tudok nyilatkozni, ha esetleg kicsit pontosabban leírod, mint a "hülye ablakok", hogy mit dob fel, lehet valakinek lesz ötlete rá, mi lehet a megoldás rá
- mind a K750-hez, mind az MX Anywhere 2-höz van Mac app - Logitech Control Center és Logitech Options (hát én kb 6 évig wired Apple keyboardot használtam Win alatt is, nem látom, hogy bárhol kevesebb lenne, mint az említett K750, sőőt - nekem is volt K750em -, persze kinek mi)
- böngészők nálam mindig mindent megjegyeznek - az ablakokat és a pozíciókat is
- PS (2019 CC) ben az említett felugró ablaknál esc-et nyomsz és olyan, mintha a No-ra nyomtál volnaEzeket anélkül írom, hogy védeném esetlegesen a macos-t, nekem is van vele problémám, de jóformán az összes általad felsorolt probléma pár pillanat alatt orvosolható, így egy kicsit nem akarásnak nyögés a vége ennek az egésznek - legalábbis számomra.
-
general
addikt
válasz
Mindkét OS-nek megvannak az előnyei és a hátrányai, ez nem is kérdés. Azt kell eldönteni, kinek melyik a kényelmesebb és/vagy hatékonyabb. Én a MacOs sokszor totálisan logikátlan marhaságait utálom, de megszoktam, és összességében kényelmesebb és szebb. Pedig lassabbnak érzem sokszor a Winhez képest. A kitömörítés pl egy vicc (Unarch.). De nem használom annyit, hogy igazán zavarna.
Szóval sok apróság van pro-kontra. -
kushwavez
senior tag
válasz
lehet, hogy most elbeszélek melletted, de pl nálam:
- a helyesírás ellenőrzés mind működik (az office az meg különálló, nem macos kezeli, de ettől függetlenül nekem működik)
- a böngészők nem felejtik el a nyitott ablakokat, egyszerűen nem zárom be őket/beállítom hogy ne felejtse el zárás után se
- Del gombot szintén be lehet állítani
- 3 monitorral rendelkezem, nem felejtik el a pozíciót
- alvó állapot után a youtube videóim mennek tovább
- adobe acrobat szintén különállótöbbivel egyetértek
-
kazsmerlaca
senior tag
Miért lenne irónia? Rengeteg apróság nem működik benne ami win alatt alapvető...
Próbálom leírni őket, bár nehéz megfogalmazni jópárat és nem is fogátok érteni.
Pl.:
- a fájl mentő, beíró mező olyan kicsi, hogy hosszú fájlneveknél lassítja a melót
- fent van a beíró mező, lent kell elmenteni a fájlt. Lassítja a folyamatot.
- amikor létrehozok egy új könyvtárat, nem írja ki automatikusan a könyvtár nevét
- helyesírás ellenőrzés nem működik az office csomagban, a skype-ban és az airmail levelezőben sem
- a böngészők rendszeresen elfelejtik a kinyitott ablakokat, újra meg kell nyitni őket
- kicsomagolásnál egy könyvtárba rakja a tartalmat feleslegesen
- desktopról nem lehet törölni DELETE-vel, csak ki lehet húzni a kukába
- a fájl típusokat nem lehet látni szép ikonokkal mint pl a total-commanderben
- 2 monitor esetén újraindítás esetén elfelejti az ablakok pozícióját
- alvó állapotból való feléledés után nem működnek a youtube videók
- pl photoshopban ha el akarsz elmenteni egy kinyitott munkát akkor csak egérrel lehet NEM-et nyomni
billentyűzettel nem lehet, ami lassítja a melót
- az airmail levelező új levél esetén nem jegyzi meg a betű méretet
- adobe acrobat hülye ablakokat dobál fel állandóan pedig legális szoftver
(nincs vírus a gépen, friss telepítés)
- a logitech solar billentyűhöz nincs solar app, az MX Anywhere 2 egérhez sincs battery app
(a gyári apple billentyűzetet és egeret nem szeretem, gagyik)Még biztos lenne mit írnom de ennyi elég. Ezek a hibák nincsenek windows alatt...
-
kushwavez
senior tag
itt egy guide a notidhoz: Dell Latitude/Inspiron/Precision/Vostro/XPS - Clover Guide
a vmware nem csinál semmit a jelenlegi rendszereddel, nem is vág le a partíciódbóll, egyszerűen csak lefoglalja azt a méretet amit te használni kívánszlehet hosszú a guide, ha akarod egyszerűbben összehozhatom érthetőbben ha túl zavaros
-
fuze
őstag
válasz
kushwavez #33328 üzenetére
Egyetértek. Egyszerűen annyira megvan a "flow" ezen a rendszen, hogy én nem tudok elszakadni tőle. A Linux fapad, vagy sokat kell babrálni. A windows meg inkonzisztens és tele van olyan funkciókkal amelyek egyáltalán nem működnek. A hálózati beállításokról meg inkább ne is beszéljünk.
-
Üdv!
Teljesen kezdőként a segítésgeteket kérném.
Van egy Dell 7470-es laptopom.
Szeretném kipróbálni a macOS-t és ha megtetszik akkor akár egy mac-re cserélni a jelenlegi laptopom.
Odáig eljutottam hogy a Win10-es gépre a VmWare progit letöltöttem.
Ide valami patch-ot kell letölteni ha jól látom, ahhoz hogy felismerje és engedje telepíteni a macOS-t.
Ezt honnan érdemes letölteni?
Illetve nem tudom hogy erre a gépre a Sierra vagy a Mojave-t kell letölteni és honnan kell ezt megtenni?
Ha fent van a rendszer akkor a jelenleg meglévő Icloud fiókomba bejelentkezhetem?
A VmWare a jelenlegi SSD-ből levág magának egy darabot?
Ha nem tetszki a rendszer akkor az SSD-t teljes egészében egyben vissza tudom állítani?Köszönöm, és bocs a sok kérdésért.
-
kushwavez
senior tag
hát én nem tudom.
nálam ott van a szeren a mac.
A megjelenése is, de legjobban az iCloud cuccok tetszenek/gyorsasága.
Imádom, hogy fényképezek egyet vagy gyorsan át akarok rakni valami egyikről másikra és hopp, már meg is van.
kimásolok egy szöveget telon és hosszú? semmi probléma gépen beillesztem amit telon kimasoltam. Safarival ugyanígy.
Hívás jön, csak felveszem gépen, ugyanígy üzenetküldés.
Na de ezeket a kényelmi funkciókat félre téve ott van a Logic X és a Final Cut amik csak Mac-en működnek. Meg még talán a Garage Band de azt nem igazán használom. -
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33326 üzenetére
Reménykedek benne, hogy ez csak irónia.
-
kazsmerlaca
senior tag
Na, én meguntam a macOS-t. Akkora kaki itt-ott, olyan alapvető dolgokat nem tud a win-hez képest. Köszi srácok, de én kiszálltam
-
fuze
őstag
válasz
kazsmerlaca #33324 üzenetére
Adobe-nál csak végtelen RAM és egy jó processzor kell. Kivéve ha videót is vagdosol. A gpu-t csak a rendereléshez használja.
Lényeg: egy gtx750m-el vagy egy radeon rx560-al is összefossa magát.
-
fuze
őstag
válasz
ddsteel #33321 üzenetére
Magamból indultam ki, én alapvetően sem szeretek laptopon előre görnyedve dolgozni, ha meg vinni kell akkor mindegy.
Vannak 15 colos CTO konfigok is. Azokban sincs dedikált kártya és nem sokkal drágábbak. Az Adobe programok meg nagyrészt procit használnak. Sajnos.
Nekem a legtöbb grafikus ismerősöm 13-mason dolgozik monitorra kötve.
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #33321 üzenetére
Azt is meg tudnád esetleg csinálni, hogy kinézel egy laptopot ami új/hackintosh support is van hozzá, megveszed online, kipróbálod és ha macerás/nem működik úgy ahogy azt te elgondoltad, egyszerűen visszaküldöd és visszaadják a pénzed a 14 napos elállási jog értelmében.
Egyébként macera nincs velük (szerintem)
De pl Wifi kártyát 100 hogy kell cserélj ha az Intel. -
general
addikt
hali! az új HS install után nem akarnak működni az üzenetek a hacklin, semmit nem látok, ami nem iMessage. előtte minden oké volt. tehát iMessage oké, a többi üzit nem látom és küldeni sem tudok. beállításoknál ott a valid email címem (Apple ID) és a telszám. valamit elfelejtettem volna beállítani? tudtok esetleg segíteni?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Smiley #33317 üzenetére
Ja, hát erre gondoltam én is. A munkaidőm többet ér, mint amennyit szarakodnék vele. Csak hát lehet, hogy elmolyolnék vele. Igaz, nem bármi áron. Igazából arra gondoltam, ha van egy tuti laptop-vas,amin a lehető legkevesebbet kell mókolni, akkor azt megvenném. De ha ekkora szenvedés, akkor nem állok neki 0 tapasztalattal a émában.
-
Smiley
addikt
válasz
ddsteel #33313 üzenetére
Nézd, biztosan meg lehet csinálni faszára, a kérdés az hogy ez mennyi időt emészt fel. Mert ha fél évig tákolod mire jó lesz, annak az időnek az árából már biztosan tudtál volna venni egy eredeti gépet is. Az asztali az mtas téma, ott a tököm se venne eredetit, amikor ezerszer jobb vasakat lehet építeni... Sőt ha türelmes vagy és egy évvel lemaradsz, akkor szinte gyerekjáték az egész.
-
törölt tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani Lenovo x230-hoz wifi kártyát ? Azért vagyok elveszve ezzel, mert ha jól értem akkor Intel kártzák nem játszanak
-
kushwavez
senior tag
válasz
ddsteel #33313 üzenetére
esetleg ránézhetsz az osxlatitude nevezetű oldalra. Nagyon sok hackbook van ott, a legtöbb Dell. Keress rá a típusra és találsz sok posztot.
Vannak notik amiken szépen fut, az enyémen is minden megy és nincsen vele probléma. Sokáig tartott megcsinálni mindent, de mostanra kb majdnem csak a Mac fut rajta, kivéve ha játszanék valamivel. -
ddsteel
aktív tag
válasz
Smiley #33312 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek, sajnos nem ezt akartam hallani. Pont most akartam kérdezni, hogy egy ilyennel nagyon sokat kell-e szívni hozzá: https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/inspiron-15-insp5570-59-p439464282/#termek-leiras De akkor lehet, hogy lemondokróla. Szívni nem szeretnék,meg coder sem vagyok csak user...
A fura az,hogy az egyes telepítési oldalakon azért nem nagyon propagálják a dolog szívás oldalát. De olvasgattam itt, hogy van macera bőven. -
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, ős MAC-es vagyok, most is Macminin dolgozom. DTPhez kell, tehát annyira nem erőmű, amin dolgozom. Eddig,mikor ide-oda utaztam, aminit és egy monitort vittem,kocsiban elfért, viszont macerásnak érzem, szeretnék egy laptopot, megpróbálkoznék a Hackintoshhal. MACen és PCn is erős felhasználó vagyok, leírás alapján bármit megcsinálok, amit egy felhasználó meg tud. Kérdésem: Tudtok ajánlani 100-150-max200ért egy normális laptopot,amin minden funkció mködni fog OSX-szel. Árakról fogalmam sincs, ezért írtam ilyen széles sávot. 15-ös vagy 17-es lenne jó nekem.
Van ugye pl ez a lista: [link]
Ehhez képest van valakinek más javaslata? Köszi. -
szocsaba
csendes tag
Sziasztok !
Kis segítséget kérnék :
Konfig : Asrock B85M-dgs, I5 4690k RX580 videókártya.
Az a gondom, hogy csak a DP porton kapok képet. Nem tudom milyen beállítás, vagy kext szükséges a megoldáshoz. -
Lazika
senior tag
Hali. Valakinek sikerult nar feltenni a catalina betat? Nekem rozsaszin a kep, pedig felismeri az igput. Elvileg erre van vmi script is. Hangom egyaltalan nincs mojaves kextekkel sem.
-
general
addikt
teoretikusan kérdezve: USB 3 sebességet befolyásolhatja, ha nem jó a kext vagy bármi? vagy ha működik, és nem USB 2-es sebességgel megy, akkor annyi. (amennyit az adott meghajtók tudnak, meg nyilván fájlméret, stb)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33303 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem a GPu tipusara.. XD
-
Smiley
addikt
válasz
kazsmerlaca #33303 üzenetére
Oké, akkor átfogalmazom. Azok az újabb Nvidia kártyák amik csak Webdriver-rel mennek (GTX7xx-től felfelé, kivéve a GTX750) nem működnek Mojave alatt.
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Plasticbomb #33302 üzenetére
A leírásomba megtalálod az os verziót.
Hekkelt? Ezt nem tom, nem én raktam fel -
Plasticbomb
addikt
válasz
kazsmerlaca #33301 üzenetére
OS Verzio? Hekkelt nvidia driver?
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Smiley #33300 üzenetére
Nekem nVidia kártyám van de még is megy:
Lapkakészlet modell: NVIDIA GeForce GT 740
Típus: GPU
Busz: PCIe
Foglalat: Slot-1
PCIe-vonal szélessége: x16
VRAM (összesen): 2 GB
Forgalmazó: NVIDIA (0x10de)
Eszközazonosító: 0x0fc8
Revízió ID: 0x00a2
ROM revízió: VBIOS 80.07.df.00.05
Metal: Támogatott, funkciókészlet: macOS GPUFamily1 v4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged