- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz
general #34894 üzenetére
macOS-nek ahogy írta más is, tök8, milyen memóriát adsz (csak legyenek egyformák).
Alapvetően ez egy teljesen átlagos memóriának számít órajel + hozzá tartozó időzítés alapján. /mármint ennél rosszabb időzítéssel kapható ennyi MHz-es sztem nem is létezik/
Nem találtam olyan tesztet, ahol időzítésre/memóriaórajelre tesztelték volna a photoshoppot, csak olyat, hogy segít-e ha több memória van (igen).Egyes játékokban max 9% fps-t vernék rád ugyanazzal a hardverrel, kérdés h ez a sebességkülönbség megjelenne-e photoshopban (sztem nem). Ezt 2 éve teszteltük ismerőssel azonos proci, azonos gpu, csak a memória volt a különbség: 3000 cl15-17, ami = 3200 cl16-18 vs 3200 cl14-14.
Árban biztosan nem adja ki a dolog, szóval a gyorsabb memóriára költés legyen az utolsó utáni dolog a prioritási listán
Arra figyelj esetleg, hogy léteznek magas és alacsony profilú memóriák, és ahogy korábban is írtam, bazi nagy toronyléghűtés alá csak alacsony profilú fér el (körömnyi hely marad memória és hűtő között ilyenkor). Későbbi fejlesztés esetén adhatod el a magas memóriát..., kivéve ha vizeznél, akkor tök8.
A másik dolog, hogy régebben voltak élettartam garanciás memóriák is, ha ilyen még létezik, és árban ugyanott vagy egy rövid garanciással, akkor inkább élettartam-garisat vennék. Nekem már döglött meg 3 év gari lejárta előtt 1 hónappal memóriám, még pont szerencsém volt(visszakaptam az árát, csak közben duplázódtak akkoriban a memóriaárak...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged