Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz general #34894 üzenetére

macOS-nek ahogy írta más is, tök8, milyen memóriát adsz (csak legyenek egyformák).

Alapvetően ez egy teljesen átlagos memóriának számít órajel + hozzá tartozó időzítés alapján. /mármint ennél rosszabb időzítéssel kapható ennyi MHz-es sztem nem is létezik/
    Nem találtam olyan tesztet, ahol időzítésre/memóriaórajelre tesztelték volna a photoshoppot, csak olyat, hogy segít-e ha több memória van (igen).

Egyes játékokban max 9% fps-t vernék rád ugyanazzal a hardverrel, kérdés h ez a sebességkülönbség megjelenne-e photoshopban (sztem nem). Ezt 2 éve teszteltük ismerőssel azonos proci, azonos gpu, csak a memória volt a különbség: 3000 cl15-17, ami = 3200 cl16-18 vs 3200 cl14-14.

Árban biztosan nem adja ki a dolog, szóval a gyorsabb memóriára költés legyen az utolsó utáni dolog a prioritási listán ;)

Arra figyelj esetleg, hogy léteznek magas és alacsony profilú memóriák, és ahogy korábban is írtam, bazi nagy toronyléghűtés alá csak alacsony profilú fér el (körömnyi hely marad memória és hűtő között ilyenkor). Későbbi fejlesztés esetén adhatod el a magas memóriát..., kivéve ha vizeznél, akkor tök8.
    A másik dolog, hogy régebben voltak élettartam garanciás memóriák is, ha ilyen még létezik, és árban ugyanott vagy egy rövid garanciással, akkor inkább élettartam-garisat vennék. Nekem már döglött meg 3 év gari lejárta előtt 1 hónappal memóriám, még pont szerencsém volt :) (visszakaptam az árát, csak közben duplázódtak akkoriban a memóriaárak... :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák