- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
SharpSA #33599 üzenetére
Rehabman leírása alapján az "Option 1" szerint formáznám a pendrive-od. Így legalább nem kell mindig külön-külön mountolni a partíciókat.
Aztán pár kép is jól jönne, mikor megáll a folyamat. Milyyen kext, Clover melyik verzióját használod, stb.
Muszáj lesz regényt írni, másképp nem megy.
-
SharpSA
veterán
válasz
Máté94 #33597 üzenetére
Ezzel sajnos semmit sem segítettél...
Ez alapján csináltam mindent.
PC-n VirtualBoxban működik a Mojave, abból mindent meg lehet csinálni. Az eddigi eredményeket már leírtam. Mi lehet abban user oldali hiba, ha a leírást pontosan betartva csinálok mindent? Szerintem vagy hiányos, vagy rossz a leírás. De ha tudtok jól működő megoldást, akkor azt szívesen fogadom. -
SharpSA
veterán
Nem akar ez összejönni. Másik két pendrivera megcsináltam volna a telepítőt, azokon meg nem jött létre efi partíció, hanem az install mellé bedobta a mappákat...
-
Máté94
addikt
válasz
SharpSA #33590 üzenetére
Ez a szokásos "still waiting for root device"-nak hangzik, bár nem posztoltál képet róla, így nehéz. Ez lehet maga a pendrive-od miatt, ha nem USB2-es eszközöd van, vagy nem használtad Hervé mappájából a DSDT/SSDT-it.
Esetleg megpróbálhatod, hogy amikor megállnak az üzenetek verbose módban, kihúzod és visszadugod a USB-d, vagy esetleg próbálkozol egy másik USB portba dugni. Nálam így indul el a telepítő 10.15.1 alatt. -
SharpSA
veterán
A VoodooPS2Mouse: Version 1.9.2 starting on OS X Darwin 19.0.-nál áll meg és aztán jön a szétomló képernyő középen az áthúzott karikával.
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA #33590 üzenetére
Ja és természetesen a javasolt bios beállításokat végignéztem, beállítottam.
-
SharpSA
veterán
No akkor most már egy kis segítséget kérek.
Van egy Dell Latitude 7490 laptopom. i7-8650U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, mobilnet (bár ez gondolom nem fog működni). Jelenleg van rajta egy működő Windows 10, leválasztottam egy 200 GB-os partíciót, ami most üres, formáázatlan.
Ez alapján megcsináltam a Mojave és a Catalina USB-s telepítőjét. Előbbinél telepítés előtt csak újraindul a laptop, utóbbinál meg még a telepítés előtt befagy és mákosak lesznek a betűk. Tehát egyiknél sem jutok el a formázásig.
Mivel lehet a probléma? A clover pack? -
SharpSA
veterán
Akkor nem erőlködök vele... A Dell 7490 laptopomra elvileg van működő megoldás.
-
Cingi1979
tag
válasz
Kalacskepu #33569 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tippet!
Teszek egy próbát vele. Hát ha...
-
Cingi1979
tag
válasz
Smiley #33570 üzenetére
A telepítés mindig sikerül. Azzal nincs baj. A telepítés után a legújabb Clover Bootloadert elindítom és STANDARD beállításokkal telepítem. Itt lehet a hiba. A beállítások nem jók és ezért nem indúl a rendszer. Egész pontosan elindúl a betöltés és egy idő után kikapcsol a gép. Csináltam Unibeast telepítést és az Olarila. Egyik sem indúl telepítő nélkül. Volt már Catalina is. Az is jó lett csak penrive indúlt.
-
válasz
Cingi1979 #33568 üzenetére
Sima vanilla vagy unibeast ? Max még annyit meg próbálhatsz hogy a pendrive-ról átmásolod az egész EFI-t a merevlemez vagy ssd EFI meghajtójára. Ha így megy, akkor lehet hiányzik valami kext, vagy valami patch esetleg, bár nem tudom. Én az ilyen dolgot/dolgokat mindig így szoktam kiszűrni.
-
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #33566 üzenetére
Tehat... akkor megegyszer. Kernel parameterben kell a kovetkezo flag:
nvda_drv=1
Le kell toltened az nvidia oldalarol a WebDriver es utana telepiteni.
Ez alapjan pedig fel kell venned a Clover config.plist-be ezt a Clover NVidiaWeb beallitast.
Regebbi gepek eseten (BIOS vagy mar UEFI-s gep ami legacy modban van) clover config-tol es DSDT-tol fuggoen elofordulhat, hogy kelleni fog aPCIRootUID=1
vagyPCIRootUID=0
kernel parameter is.Szerk.: Ha valami egzotikus SMBIOS-t hasznalsz, mint pl macpro6,1 akkor kell a Lilu es a WhateverGreen is.
-
Cingi1979
tag
válasz
Smiley #33561 üzenetére
Szia!
Sierra is volt fent és a webdriver nem tudta befejezni a telepítést! Állandóan ezzel küzdöttem. A Mountain Lion elvileg felismerte a monitort is beazonosította de ott is volt egy pici gond. Az elvileg normálisan kezelte a videokártyát. Rommá olvastam a tonymacx.86 oldalt de sajnos nem értem amit írnak. Nem a nyelvismeretből fakad a problámám. Egyszerűen nem értem amit írnak. -
-
Cingi1979
tag
De, hogy bonyolódjon a helyzet pendrive nélkül 2 operációsrendszert lát a gép!
Ami NEM igaz mert csak a Mojave van az SSD-n. Fehér kör áthúzva a monitoron és kikapcsol a gép.
-
Cingi1979
tag
8Üdv szép napot mindenkinek!
Nagyon új vagyok ebben a témában. A problémám a következő! Asus Rampage II Extreme alaplap. A macOS az Mojave. Próbáltam a Sierra de ott is ugyanez a gond. A videokártyám Gigabyte nvidia geforce gtx 650. A mac OS csak Nvidia Chip model 5 MB azonositja. Rommá olvastam a netet de sajnos nem tudom megoldani ezt a problémát. Azt olvastam, hogy nativ módon látnia kellene a videokártyát. A nativ az én értelmezésemben azt jelenti, hogy nem kellene csinálni vele semmit mert automatikusan beazonosítja a Mac. A másik probláma az, hogy csak a telepítő pendrive indul a rendszer, A Clover bootloader fent van. Ha arról indulok akkor a rendszerbetöltés közepén kikapcsol a monitor és olyan mint mikor a Windows lefagy. Semmit nem csinál csak forog a proci ventillátor. A gép nem indúl újra csak ebben az állapotban marad.. Minden ötletet és segítséget előre is megköszönöm! -
Sziasztok!
AppleUSBHostResources-nál miért állhat meg a bootolás ? Általában akkor csinálja ha valamit módosítok a config.plist-ben. Most pl annyit csináltam, hogy két meghajtót eltüntettem, és már nem bootol a rendszerbe.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Milyen wifi kártyát használtok?
Nekem macbook air kártya van, amit az ebayről szereztem, munkahelyre építenék egy hackintosht, de oda nem vásárolhatok ebayről, amazonról vagy aliról...
Jó lenne valami "out of the box" megoldás -
kushwavez
senior tag
válasz
Máté94 #33550 üzenetére
én magam sem szeretem a tonymac-es dolgokat, de a linken levő build egyezik a tradeelek11-ével és ott az EFI is. Innen már csak annyi a dolga, hogy patcheli (ha muszáj) a DSDT/SSDT-t magának (amire szerintem nincs szükség mivel egyazon lapról van szó, a BIOS verzió meg legtöbbször elhanyagolható), meg ha kell frissíti a kext-eket esetleg Clover-t és kész is van.
Elég nehéz egy kezdő user-nek összeszenvedni az egészet, szerintem így a legkönnyebb.
config.plist szintén ugyan az, mivel ugyan azon chipsetről van szó, max az Intel HD graphics változik a proci típusa miatt, meg változtatnia kell az SMBIOS-t, ezek pár kattintásos műveletek. -
Máté94
addikt
válasz
kushwavez #33549 üzenetére
Nem bele vauvau, de inkább vanilla install-t ajánljunk mindenkinek, ha jót akarunk. Különben se támogassunk sarlatánokat.
Egy próbát ugyan megér, használni más EFI mappáját, de legtöbbször ez ellenjavallt, így mindig érdemes saját magunknak csinálni. Legfőképp DSDT patching és config.plst miatt. -
kushwavez
senior tag
válasz
tradeelek11 #33548 üzenetére
[link] szerintem ez alapján.
a komplett efi mappája ott van alul a kommentekben, de csinálhatod multibeast-el is -
tradeelek11
aktív tag
válasz
tradeelek11 #33544 üzenetére
Köszönöm az eddigi és az esetleges ez utánni segítséget, előre is!!!
Fejlemények, vettem egy ilyet:
https://www.arukereso.hu/hangkartya-c3140/axagon/ada-10-p384707355/
bedugtam, és láss csodát kapából működik.
Ideiglenes megoldásként kommunikációra tökéletes.Viszont valószínű, hozzáfognák újra telepíteni. Hogyan mi alapján
fogjak hozzá?
A teljes hardware:Gigabyte z370n Wifi
i8700K
2*8 GB Crucial ballistix sport
SSD 500Gb Samsung 970 EVO
Wireless Network Card: BCM94352Z (M.2)Ami most nem működik:
Az Alaplapi hangkártya
Illetve a bluetooth de azzal még eljátszom.A mostani működő rendszerről,
csináltam egy teljes mentést EFI mappástól
egy 240GB SSDre a Carbon Copyval,
kipróbáltam tökéletesen bootol is.
Tehát elméletileg eltudok vele játszadozni,
hétvégén :-) -
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Dell Latitude e7450-re lehetséges hackintosht tenni? Elég kezdő vagyok ezen a téren, de szívesen kipróbálnám, linux annyira sosem jött be, a windows 10 pedig tudjuk milyen.
Intel 5300u, 8gb ddr3 ram, 256 ssd, gpu intel hd. -
scream
veterán
válasz
tradeelek11 #33544 üzenetére
Én egy AudioQuest DragonFly Black-et használok, Mojave és Catalina alatt is hibátlanul megy, pnp. (A "minőség" amit az USB stick tud más kérdés, de hangod lesz vele).
-
tradeelek11
aktív tag
Elnézésed, figyelmetlen voltam
-
tlac
Topikgazda
válasz
tradeelek11 #33540 üzenetére
pénzért nem kérhetsz segítséget a topikban, mert hirdetésnek számít, azt pedig tilos
szinte bármelyik egyszerű, olcsó usb-s hangkártya működik mindenféle hack nélkül
-
Máté94
addikt
válasz
tradeelek11 #33540 üzenetére
Nem vagyok még annyira benne, de biztos hogy jót tenne ha patchelnéd a DSDT/SSDT-ét, illetve lenne egy jó config.plist-ed.
-
tradeelek11
aktív tag
https://hackintosher.com/forums/thread/guide-how-to-create-a-macos-catalina-10-15-0-usb-installer-drive-w-clover.2836/
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
kushwavez #33539 üzenetére
Sajnos Így sem :-(
Szinte biztos ,hogy valami nálam van elbarmolva!
Mondom ez "Profi" még a Library mappában is barmolt a kextekkel.
3. ötletem van.1., Azt küldök, töltök fel amit mondtok, vagy valamelyikőtök, ha tud
rá nézhetne akár Teamvieweren keresztül.(Nem kívánom ingyen)2., Ez alapján: https://hackintosher.com/forums/thread/guide-how-to-create-a-macos-catalina-10-15-0-usb-installer-drive-w-clover.2836/ , illetve amit Viktor küldött config.plist
csinálok egy új telepítést.3., vagy ideiglenesen feldugok egy kompatibilis usb hangkártyát, ha tudtok ajánlani.
-
kushwavez
senior tag
válasz
Máté94 #33538 üzenetére
azért ajánlottam mert azt csak beteszed a helyére és megy. Nyilván nem a legnatívabb megoldás, de megteszi ha semmi más nem működik. Nekem pl a régi alaplappal csak az volt jó Mojave alatt, és egyáltalán nem volt vele semmi problémám.
De szerintem is valami user oldali hibáról van szó. -
Máté94
addikt
válasz
kushwavez #33537 üzenetére
Ugyan már. Teljesen kompatibilis hangkártya chipje van, ne ajánljunk már VoodooHDA-t.
Itt működik, tehát valami user oldalon nem jó. -
kushwavez
senior tag
válasz
tradeelek11 #33536 üzenetére
hmm. érdekes.
próbáld meg a VoodoHDA-t. Nekem ez volt régebbi gépemen amin szintén sehogy sem tudtam működésre bírni a hangot. Ha jól emlékszem törölni kell hozzá az AppleALC.kext-et és simán berakni a Clover/kexts/Other-be. -
Crondore
tag
válasz
tradeelek11 #33534 üzenetére
Akkor 7
- komolyan.
-
kushwavez
senior tag
válasz
tradeelek11 #33532 üzenetére
próbáld ezzel a configgal, ha nem jó írd át ugyanúgy az 1-et 11-re benne majd újra: [link]
-
kushwavez
senior tag
válasz
tradeelek11 #33530 üzenetére
a config.plist-edben írd át az Audio/Inject= 11-et 1-re
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
1thousand977 #33529 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Kicseréltem, sajnos változatlanul nem lát hang kimenetet :-(
-
1thousand977
csendes tag
válasz
tradeelek11 #33528 üzenetére
-
tradeelek11
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni.
A következő a configom:I8700K
Gigabyte z370n- wifi
16 gb RAMTavaly hack kompatibilis alkatrészekből lett összerakva,
tökéletesen működött Mojaven.Most egy úgymond “hozzáértő” segítségével felraktuk a Catalinát,
ez most működik is, csak nincs hang. Nem is lát a Catalina hang eszközt.
Tömörítve feltöltöttem az EFI mappát:https://mega.nz/#!rL5F0KgJ!eAFxa1ZuQEmTXAqA71FGL3AUY0KMVJ3102a6Wbjcd1AHa valamelyik PROFI ránézne nagyon hálás lennék :-)
-
scream
veterán
válasz
Cingi1979 #33525 üzenetére
Mivel nem tiszta telepítőt/telepítést csinálsz, emaitt annyira nem tudunk segíteni benne.
Ha Clover-t használ, akkor az EFI-n a kexts/Others mappába kell bemásolni a megfelelő kext file-t és utána kéne menjen a dolog.
Érdemesebb lenne mondjuk Sierra-val kezdeni a dolgot (Mavericks 2013-ban jelent meg)
-
Smiley
addikt
válasz
Cingi1979 #33521 üzenetére
X58-on siman megy a Sierra, nekem egy UD5-on fut gond nelkul. MacPro4,1-MacPro5,1 SMBIOS kell hozza a ECC patch es kb next-next finish-el megy. De a catalina is futna rajta mindenfele gond nelkul, ha van hozza AMD 470/480 vagy 570/580 kartyad. Annyi, hogy nem az ilyen ossze-vissza kokanyolt telepitokkel kell probalkozni, hanem minnel inkabb arra kell torekedni, hogy vanilla legyen. De ha mar mindenkepp a ganyolt telepitokkel akarsz szorakozni, akkor inkabb a tonymac-es verziot probald, azt legalabb sokan fejlesztik meg hasznaljak.
-
Smiley
addikt
Van valami kulonosebb oka, hogy ezt a regi rendszert erolteted? Raadasul pont ezt a niresh fele ganyolast? Amugy egyszeru, fogj egy fat32-es pendrive-ot, arra ra tudod masolni a driver-t windows alol is, es a mac is latja.
-
Cingi1979
tag
Szép napot minden kedves fórumtársnak!
Telepítettem egy Hackintosh ASUS Rampage II Extreme és ASUS Maximus II Formula alaplapra. Mountain Lion 10.8.2. A telepítés minden alkalommal tökéletesen sikerült! A telepítés második fázisában nem látja a hálókártyámat a Niresh Hackintosh!Egyik alaplapon sem tudok internetet használni. A telepítésnél be van jelölve az Ethernet kext. Ez biztos mert megnéztem. Lenne valakinek ötlete hogy mi a probléma? Utólag hogyan tudok Ethernet kextet telepíteni a Hackintoshra? A pendrive nem látja a Windows ezért nem is tudom átmásolni az Ethernet kext ami a Mountain hálózati csomagja. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
-
scream
veterán
-
Smiley
addikt
-
bendzso79
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged