- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #10298 üzenetére
Akkor töltsd le a Chameleon Wizardot, indítsd el, válaszd ki, hogy Update, alatta pipáld be az Update boot1h-t, és Install. Majd csináld meg a kextcserét, és restart
-
-
odessa32
tag
Valaki el tudná magyarázni, hogy kell DSDT-t szerkeszteni???
-
zooole
senior tag
Na jó!
Hazajövök, felrakom azt a retkes alap verzát! 10.6.3-ast! Jólesz!
Az után hova tovább? Hogy tudok majd váltogatni a 2 rendszer között?
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10282 üzenetére
Őőő... Semmivel?
Berakod a Hazard-ot és azzal bootolj. Máté meg megint hülyeséget beszél
4magosa prociknál az elsődleges probléma mindig az ACPI többmagos része fagyasztja be a kernelt. Ergo a fent emlitett cpus=1 lehet megoldaná a problémád. De én csak tippelek, nem értek hozzá -
Máté94
addikt
válasz
zooole #10282 üzenetére
1. már elég régi.
Ezt az oldalt olvasgatnám. -
zooole
senior tag
A tutorialt elolvastam, meg az általános infókat az 1. és 2. hsz-ből.
De bakker, te is tudtad, szólhattál volna!
Mind1. Nem baj. Már fáradt is vagyok, lesz időm ezen gondolkozni a hegyekben. Azért azt megmondhatnátok, hogy mégis mivel kell bootolni ezt a rls-t
-
zooole
senior tag
Pedig sokaknak működik ez is
Most ha kiírom 10.6.3-at (1 hét múlva, mert holnap elutazok, ráadásul DL sincs) akkor is ez jön, beleverem a fejem a falba
-
zooole
senior tag
Ott van a lemez, látszik, beírom -x PCIRootUID=1, Enter, fekete kép, olvasófej meg ugrál.
WTF?
-
ferensz
senior tag
Na én ott tartok lionnal, hogy MB-ből állítottam egy Mac Pro 3,1-et, meg felraktam a Chimerát, mert valamelyik oldalon írták, hogy így engedi a Lion telepíteni magát a már meglévő snow leo-ra. Ez meg is lett, ám amikor bootolnék be Lion-ba, akkor nem KP-zik, hanem egyszerűen megáll telepítés közben. Most visszaraktam a 10.6.8-at, de arra gondoltam, hogy lementem Time Machine-nal a jelenlegi telepítést, hogy ne kelljen majd annyit szüttyögnöm a visszaállítással. Ha egy külső vinyóra mentek time macine-nal, akkor azt a dvd boot után vissza tudom állítani? Vagy hogy működik a time machine-s recovery?
-
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10248 üzenetére
Procitól ne félj, ha Intel és Core, akkor sok probléma nem lesz vele, max ha nem indul elsőre, akkor egy cpus=1 kapcsoló.
Fermi drivertől ne félj, megy frankón.
A MultiBeast egy Minden-az-egyben Kext-telepítő program. Kb olyan, mintha Windowsnál lenne egy progi, amiben kijelölöd a neked kellő drivereket, az meg felrakja. -
Máté94
addikt
válasz
zooole #10248 üzenetére
Nekem is Q8200 van, tökéletesen működik.
Nem. 10.6.3-as Retail és 6.7 vagy 6.8-as Combo Update kell.
Mb-el kelted életre pl az hangot, netet, boot-olhatóvá teszed a rendszert. Mit gondoltál?
Ez nem Windows.De MB nem mindidg jó, mert nem minden kext van benne.
Frissítés általában majd tönkre vágja a hangot, mert mindig kicseréli a sajátjára, de az nem nagy munka szerintem. -
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10247 üzenetére
A pocitól félek. Quadot nem nagyon használtak, csak i-t.
Akkor az adataim biztonságban lesznek. Csak az NTFS partíciót fogja formázni, ahogy akarja.
6.6-os OSX ugye iBoot módszerrel felmegy rendesen.
A multiBeast meg mégis mi? Mire szolgál. Azt értem, hogy elengedhetetlen. A frissítés meg nem fog menni a szokásos módon?
-
zooole
senior tag
Épp lemondott. De akkor jó.
Egyébként kösz, megtaláltam épp. Elég hülye kérdés volt. 1 perc gugli. Akkor kiírom. Majd egy sima Snow Leopardot veszek és feltelepítem iBoot-al?
Láttam nvidia drivereket, hivatalost a Fermis GPUk-ra. Ezeket nyugodtan feltehetem? Akkor gondolom nem fogok szívni.
-
-
zooole
senior tag
Emberek. Ez hatalmas. A baj az, hogy sosem csináltam, viszont akarom
Meg tudom csinálni a tutorial alapján, de van 1-2 kérdésem:
Konfig:
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz (nincs tuning)
GA EP45-UD3
Dzsíforsz GTX 460
Sammy 500-as vinyó (SATA)
4Gb DDR2 RAMElsőkérdés: Ezzel működne-e?
Második:
Az az 500-as HDD 2 részre van particionálva. Szokásos Windows, C a rendszer, D az adat.
Ezt én nem igen akarom bántani. Viszont van egy 160-as IDE vinyó amit szívesen feláldoznék (bár inkább megtisztelve érezheti magát)
A Windowst meg mindenféleképpen megtartanám. Ez lenne az első próba és sok ott az adat.
Köszönöm a válaszokat
Oroszlános verzió fog-e menni? És ha igen hogyan? (driverek, kompatibilitás, Apple keresztbe tesz stb.)
-
rooney8
aktív tag
hali
rég voltam ittna hogy áll az iboot+multibeast lion?
-
ko9
addikt
-
Máté94
addikt
Na, új Chimerában elvileg van pár HD6000-res szériának support, kiváncsi vagyok melyeknek, és mennyire fognak működni.
-
odessa32
tag
Tényleg, miért is kellene azt máshova rakni???
-
F34R
nagyúr
A Macbart el lehet máshol helyezni nem csak fölül ?
-
ferensz
senior tag
Na felraktam a liont, viszont egy olyan problémám lenne, hogy mivel nem tudtam a meglévő osx-es rendszerre feltenni, hanem le kellett gyalulni az egészet, ezért nincs bootloaderem, meg semmi indítható oprendszerem. Valahogy lehet usb-ről bootolós, lionos bootloadert találni valamerre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Le Mans Ultimate
- Stellar Blade
- Autós kamerák
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest