- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10797 üzenetére
Na ez már félsiker, innen hozzátudsz férni a dolgokhoz. De szerintem az lesz a következő lépés, hogy kikapcsoljuk a Journaling-ot a fő partíción.
Elvileg látnod kell két sort felül. Sajnos nem emlékszem pontosan miket, egyik talán mount paranccsal kezdődik. Azt letudod írni?
Csinálj addig egy Ubuntu Pendriveot, én meg megcsinálom a kexteket. -
sp@rtan
senior tag
Transcript Offline - Buffer Pool Allocate (181000) failed - itt kb a képernyő fele szép zöld-rószaszín elmosost kockás lesu
...
jnl: disk0s4: journal replay done. - itt áll megfüstjelekkel nem kommunikált, de gyári hűtés van rajta, azon meg kell gányolni, hogy kicseréljem a ventit. na meg még van rá 2 év gari, és elég egyértelmű a hiba..
-
sp@rtan
senior tag
Hűtés meghalt, morog a venti, de nem forog.
Nem kell nekem QE/CI, annyi kell, hogy backupoljak pár fontos dolgot. QE/CI nélkül meg elvileg megy, csak nekem nem sikerül sehogyse bebootolnom. Ilyen van a BIOS-ban:
EFI CD/DVD Boot Option
-NON EFI
-EFI
-AutoAuto, Efi nem megy, most megpróbálom a non-efit.
-
ko9
addikt
válasz
zooole #10780 üzenetére
Mert volt már rá eset
HDA Wizard, hajrá -
zooole
senior tag
Nem láttam. Azt mégis hogy csináltad?
-
zooole
senior tag
Felrakod ahogy kell. Bootolod DVD-ről, újraparticionálod a vinyót.
-
sp@rtan
senior tag
Meghalt az 5770...
HD2000 ugye nem megy OS X-el, Windowszal menne, de azt meg nem tudom felrakni.. Hogy tudok felrakni egy wint? Akár formázom is, ha kell. -
zooole
senior tag
Miért mondanám ezt?
Realtek ALC889A 8 csatornás hangkodek
Az 0 és í problémáját hogyan lehet orvosolni?
-
ko9
addikt
válasz
thomasz007 #10778 üzenetére
-v cpus=1-el próbálj meg bootolni. Ott is elakad?
-
zooole
senior tag
A hang még most sem jó. Én nem értem. Hangkártyát elvileg látja, de a kimeneteket nem. 5.1-et sem, jack dugókat sem, semmit. Csak az USB headsetet.
-
AdamP900
tag
Nem sokat látnátok belőle. Egyszerű szürke háttér az alma logóval. Itt meg is áll a tudomány.
-
AdamP900
tag
Még egy kérdésem maradt hátra: az mitől van, hogy felrakom a 10.6.7 -et meg a MultiBeast -et is megcsinálom és restart után az alma logónál megfagy a bootolás?
-
sp@rtan
senior tag
válasz
belinea1971 #10763 üzenetére
ez még mindig warez...
-
dashed
senior tag
Sziasztok, pendrive nelkuli telepites megoldhato?
Mint snow-nal ,hogy beadok egy boot cd-t aztan a telepito dvd-t?
Probaltam a snow-hoz kiirt boot cdmel inditani a lion telepitot de 1-2mp es restartol a gep. -
barney992
csendes tag
Ko9, segítséged szertném kérni, a következőkben:
Nemtudom hogymiért, de a rendszer egy darabig megy kellőképp, de egyidő után elkezd laggolni, először szép lassan, aztán nagyon. Nemtudod/tudjátok miért van ez?
A másik, hogy szeretném ps/2es perifériákkal használni az os x-m. lehetséges ez? -
zooole
senior tag
WoW
Tripla, bocs de ilyet nem láttam még.
netezek, várom a válaszokat a kérdésekre (
), zenét hallgatok, minden rendben és akkor:
Kernel Error!
Fentről lefelé elsötétül a kép, viszont semmi szöveg, info. Simán Kernel Error. Wat? Elvileg minden jó.
-
zooole
senior tag
Mellesleg marha lassan bootol. SL sokkal gyorsabb volt. Most mikor Chameleon elindítja, fekete képernyő egy fél őráig majd csak aztán jön elő a kis apple jel és a töltés.
-
zooole
senior tag
Most Lion alól írok.
Tehát jó, kártyát látja, hangkártyát is, de mégsem. Tehát csak az USB headset van kimenetben, semmi más. Pedig az 5.1 ott van.
Billentyűzet is jó lenne ha az 0 és a í ne lenne felcserélve. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Másik meg a görgetés fordítva van. Ezzel?
10.7.1 meg mehet rá? megéri kockáztatni?
-
thomasz007
csendes tag
A Hazard 10.6.6 OS X-et rakta már fel valaki sikeresen?
Nekem már a boot-olásnál megáll és nem megy tovább.
Ott áll az apple logo-nál és ennyi.Van egyáltalán rendes verzió?
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Lenne egy kédésem! Telepíteném a 10.6.2 -es Retail OSX -et, de elakadok. Mindjárt az elején ahol a nyelvet kell kiválasztani. Az a hiba, hogy nem érez egeret valamiért így marha nehéz bármit is csinálni. Ez mitől lehet? Direkt PS/2 -es egeret és billentyűzetet raktam a géphez. -
barney992
csendes tag
Ko9 felment a CU és a legacy kernel. Mi a következő lépés?
(Most is os x alól irok)
viszont a plist tartalmát elfelejtettem bemásolni restart előtt:S
De most megteszem:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>legacy_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=i386</string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
</dict>
</plist> -
thomasz007
csendes tag
Hazard 10.6.6. OS akarom telepíteni, de boot-olásnál a képen látható sornál egyszerűen megáll.
Tud valaki tippet adni hol lehet a gond?
ui: A bios-ban nem állitottam semmit, mert nem tudom mit hogy kell, ha persze kell és elrontani nem akartam a beállításokat.
Esetleg ha azon múlik akkor letudná valaki írni miket kell állítani. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10743 üzenetére
Írd bele a com.apple.Boot.plist-edbe (vagy az org.chameleon.Boot.plist-be attól függ milyen verziójú Chameleont használsz) ezt:
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>Természetesen az utolsó 2 sor elé. (
</dict>
</plist>
ezek elé).Tolj egy restartot. Mit tapasztalsz?
-
ko9
addikt
Csak tudnám, hogy ha a UseKernelCache=Yes benne van az org.chameleon.Boot.plist-ben, akkor miért nem tölti be a DSDT-t?
Valaki tapasztalt már ilyet? -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10736 üzenetére
Akkor valami probléma lehet. Ha nem überhasználatra kell, akkor felesleges felrakni a full Windows 7-et. Ha rákeresel a topikban írtam, hogy melyiket ajánlom. Főleg a 4GB RAM miatt nem kell a fullos
Amúgy az a frankó benne, hogy a Fusion annyira beépíti a rendszerbe, hogy a két kernel (szinte) egymás mellé kerül, és pl az EXE-ket simán futtatod Macen, stb.
Nagyon eltalálták a virtualizáció hasznát Macen. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10734 üzenetére
BIOSban nincs valami EFI beállítási lehetőség? Sajnos még nem volt Hybrid EFI-s lapom... Mondjuk lehet a Hybrid hibája
Amúgy miért kell mindenféleképpen Windóz? Vmware Fusion + Windows 7 és kész. Jobban jársz.
Amúgy igen, Binpatch kell, és lehet nem ártana hozzá az eredeti AppleHDA.kext -
ko9
addikt
válasz
belinea1971 #10727 üzenetére
Ahogy nézem ebben se lett túlbonyolítva az OSInstall.mpkg . Vagyis ez se jó még egyedül Lion telepítésre. És írják is a torrentben amúgy
Amúgy ez HÚÚDEWAREZ
-
sp@rtan
senior tag
10.7.1 update óta, rossz a hang. Mielőtt megszólalna, pattan egyet a hangszóró.
Ez mitől van? Kexteket már újra raktam.Windowsra akkor nincs más megoldás? -
belinea1971
csendes tag
Egy dvd-röl botolhato lion.
http://www.demonoid.me/files/details/2722428/005030173688/ -
barney992
csendes tag
AM ha fenn van a cu és a legacy kernel ezek után mi a teendő?
-
ko9
addikt
válasz
barney992 #10720 üzenetére
Próbáld már ki kérlek, hogy van-e QE/CI. Megnyitod a Dashboard-ot bal alsó sarokban rányomsz a +-ra, bármelyiket felhúzod a felső részre, és ha hullámzik, akkor megy a QE/CI.
Lemezről bootoltál, és úgy választottad ki a telepített partíciót, vagy van fenn Bootloader? -
ko9
addikt
válasz
barney992 #10715 üzenetére
Szerintem ezzel még várjunk. Szedd le a 10.6.8-as Combo Update-et. Rakd fel a CU-t, és töltsd le a Legacy kernel telepítőjét. Telepítsd ezt is. NE INDÍTSD ÚJRA!
Milyen kexteket raktál fel, nagyjából emlékszel? Fel tudod sorolni? -
barney992
csendes tag
Ko9 nemtudod véletlen hogy a ps/2es egérhez és a billenytűzethez a tánogatást hogylehet megcsinálni?
-
ko9
addikt
válasz
barney992 #10709 üzenetére
Amúgy azzal kezdeném, hogy Combo Update 10.6.8-ra, Legacy Kernel, stb. MultiBeastet nem AMDhoz találták ki, azt ne használd, kivéve ha ezt javaslom.
Ja a Legacy Kernel: Nawcom "meggyógyult", kiröhögte AnV eddigi AMD-s kernelét, és hozzálátott a sajátjához. AMD Kernel Lionhoz Coming Soon
-
barney992
csendes tag
Sziasztok!
Hálistennek felment a sima 10.6os snowl eopard a hazardos. mostmár elindul mminden oké.De:
Akad az egér. hogyan tudnám megoldani?
Más processzort ismert fel mint ami az enyém. Az enyém AMD a64 x2 3800+ és Core 2 SOLO-t ismer fel, valamint ddr2 667-es ram helyett 1600mhzes ddr3mast ismer fel.
Hogyan lehetne ezeket helyre rakni, és kicist felgyorsítani a rendszert? -
Máté94
addikt
-
zooole
senior tag
Akkor le tudnád majd 0rni PÜ-ben, hogy tudnám a Liont feltenni?
Multibeast, stb megy, nincs baj, de magát a telep0tést nem értem. DVD-n nem adták ki.
-
zooole
senior tag
Igen, de ha a Liont fel akarom rakni tudni akarom mi kell, mert most nem jó és fingom sincs hogy lehetne megoldani. Erre kéne rájönni.
Ezt meg hogy érted, hogy van, de gyengus? Magyarítás? Aztán azt mondod az SL jó. Wut?
Lionnal meg egyébként is problémáim lennének. Most van egy jó 10.6.8 driver amivel megy is a VGA, de Lionra nem láttam. Nem akarok vakon lövöldözni.
-
-
zooole
senior tag
Most tényleg ki szeretném élvezni ezt. Magyaítás akkor hogy van? Mert ugye alapból nincs benne.
Nvidia drivert viszont nem találtam 10.7.1-re.
hang meg most sem jó, miért lenne Lionon jó?
Csak szeretném ezt tökéletesre varázsolni aztán egy kis szokás után megy majd a Lion.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged