- Mobil flották
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bubba2011
csendes tag
az előbb a kép lemaradt...
-
bubba2011
csendes tag
Kérdésem lenne felétek. Jelenleg snow leo 10.6.8 van a vason. Jól értelmezem azt hogy a 10.7-es lion csak 64-bites gépen fut?
Az én paraméterem ez. -
ferensz
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy felraktam a gépre az iatkos s3 v2 nevezetű produktumot, fel is települt szépen, amint indulna el viszont egy darabig tölt, majd ezután kikapcsol a monitorom, viszont a gép megy tovább a háttérben, mint ha mi sem történt volna vele. Mit lehetne kezdeni vele?
P5NE-SLI alaplap, GTX260 VGA, E8500 CPU
-
mobbo
senior tag
imac-re váltás miatt eladó lett a hackintosh gépem, osx-et viszi szépen, mac pro teljesítmény fillérekért
[link]
-
Máté94
addikt
ko, de jó, hogy rád hallgattam. HD6670 alatt nem megy a DVD Player és a Geekbench Lion-on. Remélem még át tudom íratni a HD5670-re hétfőn.
-
tDr1v3r
veterán
A lemezen lévő bootloaderrel be tudtam bootolni az egyik NTFS partíción lévő Windows-om... ezért úgy gondoltam, hogy a későbbiekben is menne a régi rendszer ha a telepített OS X Chameleon-t használna.
Vagy ez halott ötlet?Bocs a fogalmazásért, csak egyszerre 4 dolgot csinálok...
-
tDr1v3r
veterán
Csak azért akartam dualboot-ot, mert most nincs a közelemben más Win-es gép... aztán ha ez meg brick lesz, mehet a reinstall újra... régen sokszor eljátszottam már ezt.Amúgy, bootoltam lemezről, és a Chameleon behozta az ablakos partíciókat is, amiből bootoltam is. Ez nem jelenetheti azt, hogy az OS X telepítése után is megtehetem ugyanezt, ha ezt jelölöm be bootloadernek? Mert az igencsak jó lenne részemről.
-
ravensky13
tag
iBoot Legacy megoldotta a problémát
Meleg szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem jut el boot-tól az installerig
Remélem a többi már menni fog
Szerk: És le is fagyott :S
Szerk2: Nem fagyott lecsak kell neki 1 USB-s egér mert a notiba beépített touckpaddal és bill.-el továbbra sincs kibékülve
DE MEGY
-
Máté94
addikt
válasz
ravensky13 #9278 üzenetére
AMD-re akarod felrakni a retailt-t? Az nem lest jó.
-
Clemi
veterán
Wooooow és megjött a hang is, úgyhogy elmondhatom, hogy van egy tökéletesen működő Hackintosom
Már csak az maradt hátra, hogy az NTFS particióimra írni is tudjak
Köszi mindenkinek a segítséget, de legfőkéépen KO fórumtársnak!
Hogy hogyan csináltam?
A korábban linkelt beíráson túl, kézzel bemásoltam azt a bizonyos AppleHDA.kext fájlt a System/Library/Extesions valamint az Extra/Extensions mappába, kitöröltem a System/Library/Caches/Com.Apple.Kext.Caches/Startup mappából a kernelcache fájlt, és már meg is jött a hang.
-
ravensky13
tag
Helló mindenki! van 1 kis gáz
újabb segítségre lenne szükségem...
Szóval "beszereztem" egy 10.6.3-as retail snow leopardot, mivel nincs DL DVD-m ,ezért megkiséreltem a bootolható pendrive-ot. Ez sikerült is, mégpedig úgy, hogy az iAtkos installer elindul DVD-ről, és ott használtam a disk utility-t és a restore-módszerrel rápakolta a setup a dolgokat, amit a iBoot CD faxán fel is ismer...most jön a gázabbik része, nem indul a setup semmi szín alatt, állandóan restartért rinyál...próbáltam már PCIRoot=1-et is meg -x -et is meg minden kombinációt is de egy istenért nem akar belépni a setupba...valakinek valami 5let? köszi -
Teng
aktív tag
válasz
Lacazr93 #9276 üzenetére
az AHCI-re azért van szükség, hogy a lemezkezelőbe megjelenjen a HDD. Tehát, ha nem jelent meg akkor van értelme utána nyomozni. De ha feltelepül akkor ott más gond lehet. Esetleg próbáld ki egy friss multibeast-el.. És ott se mind1 mit raksz fel, mert van ami kiakasztja a gépet.
-
Lacazr93
senior tag
Sziasztok
Mindenhol azt olvasom hogy bekell állítani valami AHCI módot. Ez micsoda tulajdonképpen? Kerestem biosban de semmit nem találtam. Egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplapról lenne szó. Vinyó típus számít?
-
odessa32
tag
Ibootnál igen, a másik két lemeznél nem kellett de azoknál meg más- más hibák jelentkeztek. Én ezeket itt annak idején nem közöltem s nehezen jöttem rá, hogy mi okozza a hibákat. De saját börömön tapasztalva irtam, hogy mindenki gondolja meg ezen lemezek használatát mivel be kell pötyögni az igaz de jobb ez. Bár a bootolásra kellene még valami megoldás.
-
samgar
őstag
ko9: "iATKOS S3-at leszeded kezdetnek, abban van még Atom kernel (gondolom olyan proci van benne). Utánna folytatjuk+"
Meglennék vele. És most mi a teendő?
-
odessa32
tag
KIcsit már kezdem magam kellemetlenül érezni, hogy ennyit nyaggatlak. Bocs. Mielött ide találtam volna Tonymacx86 forumán érdeklödtem, s javasoltak egy osx86mod cd-t és egy Hackboot nevüt (Pedig csak nmint töled megtudtam a lemez volt rosszul kiirva. 3 is
)
Az elsövel gyönyörü szépen bootol telepités után magátol, van net, hang is de vga nem megy s a gépet átirja osx hacknak vagy forditva amit smbios plst áttirása után s az általad javasolt programmal sem lehet megváltoztatni. Ja s ha most beraknám is ugyanugy áttirná. A másik is bootolja jol de se vga, se hang nincs itt már 3.1 macpronak látja. Az elsöt használtam sokáig s sokára jöttem rá, hogy az a ludas. A másodikkal is probálkoztam de az iboot marad PCIRootUID... minden megadásával. De most ezt a bootolást nem értem.
Másoknak is javasolnám az ilyen lemezeket jol gondolják meg. -
ko9
addikt
válasz
makraipeter1 #9242 üzenetére
Király vagy... AHCI MSI gyári BIOSban NINCS! Beta BIOSt meg SOSE rakj fel, ez alap... Reménykedj, hogy visszatudod flashelni...
-
makraipeter1
tag
Valami oldalon találtam egy 2.1-es beta biost, fel is raktam, de ebben sincs ahci, és csak macerásan lehet bootolni, meg a biosba ha bemész, elmented, akkor kifagy a gép
-
Lenry
félisten
miért nem ismeri föl az NTFS partícókat? lemezkezelésben csak annyi van, hogy MSDOS FAT, holott NTFS. se mountolni nem tudom, és Chameleon se látja, ezért dual bootot se tudok beállítani.
az Easy BCD meg a Liont nem hajlandó elindítani...
-
Clemi
veterán
Most itt tartok, és nem értem miért van így:
Annyit csináltam, hogy a konzolon kiadtam a következő parancsot:
sudo perl -pi -e 's|\x62\x02\xec\x10|\x92\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA
amit innen vettem: [link]
és bemásoltam azt a bizonyos ApplaHDA.kext fájlt amit innen vettem: [link]
és lefuttattam a kext utility-t.
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Megint itt egy picit
Találtam egy AppleHDA.kext fájlt, ami elméletileg az ALC892-es hangchiphez való. A zip-ben lévő kext fájlt bemásoltam az extra/extensions mappába, de hiába futtatom le a Kext Utility-t nem történik semmi.Direkt megnéztem a System/Library/Extensions mappát, és az abban lévő AppleHDA.kext nem cserélődik ki. A két fájlnak teljesen más a tartalma, legalábbis a kext-ben lévő version.plist fájl tartalma alapján.
Mit csinálok rosszul vajon?
Még mindíg a hanggal kinlódok.
-
makraipeter1
tag
Bijjjoszt frissítettem de ugyanúgy szar.
Keresek valami fórumon olyat aki megcsinálta, és elkunyerálom tőle -
ko9
addikt
válasz
makraipeter1 #9227 üzenetére
Ez nem szokott menni...
Viszont nagy nehezen találtam neked moddolt BIOSt [link] -
ko9
addikt
válasz
makraipeter1 #9225 üzenetére
Still waiting tuti AHCI hiba...
-
ko9
addikt
válasz
makraipeter1 #9221 üzenetére
iBoot - Retail -v bootflaggel. Minél fagy ki?
-
makraipeter1
tag
Na szóval:
MSI P35 NEO-F lapom van, amit nem szeret az OS X.
"Eredeti" OS X (10.6.0)+iBoot, és bejön a zalma forog-forog, megjelenik egy kis X az alma logó tetején, és ott megállt.
"Eredeti" OS X + EmpireEFI, és itt:
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succes
Utána kb. percenként kiírja ugyanezt:
Still waiting for root deice.
Kipróbáltam iBoot-tal, és EFI-vel, a PCIRootUID=1, PCIRootUID=1 -x, cpus=1 boot parancsokat, de ugyanúgy semmi.
Most letöltöttem egy iAtkos S3 v2 iso-t, ezzel megint forog-forog az alma alatt, nagyon úgy csinál mintha töltene, de egy fél óra után elfogyott a türelmem és kinyomtam.
Itt állok most.
szerk.:
Meg kikapcsoltam bios-ban minden haszontalan dolgot, de úgy is semmi.
szerk2:
Viszont AHCI módba nem lehet átállítani, mert nem lehet a gyári bijosszal.
szerk3:
Ezért kéne moddolt bios. -
ko9
addikt
válasz
makraipeter1 #9219 üzenetére
Akkor összeszeded nekem pontosan hogy állsz most? Mit csináltál, hogy, és mi lett az eredménye?
-
makraipeter1
tag
válasz
makraipeter1 #9212 üzenetére
Ha valaki tud valami okosat, ne tartsa magába
-
makraipeter1
tag
Itt van a P35 Neo-F laphoz valami moddolt bios, de az oldalt megszüntették.
Viszont iAtkossal S3-al megpróbálom még, ha nem jó, akkor hagyom. -
samgar
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire One netbookon szeretnék futtatni osx-t windows 7 mellett. Nagyon megköszönném ha valaki adna egy leírást vagy linket, hogyan lehet lépésről-lépésre megoldani.
Nagyon köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest