- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooole
senior tag
Csak ugye ez DSTD vagy már el is felejtettem pontosan, lényeg, hogy azzal nekem nem akarta sehogy megenni a kártyát.
Adam: Ja nekem lelőtte az egészet és reset. Az a bizonyos legördülő szürke képernyő. Így még szerencséd is van.
-
zooole
senior tag
Ha telepítem retail Liont xMove-al, a telepítő még megvan a partición, csak nem tudnám elvileg bebootolni telepítés után.
Van új iBoot? SL-t nem teszem fel megint
-
zooole
senior tag
Nem értem
Ha felrakom a Liont HDD-ről, formázott partícióra, miért ne lenne jó? Most is azt csináltam, csak rajta volt a Snowleo.
-
zooole
senior tag
Basszus!
Kitöröltem a DSDT-t, szar volt, Kernel Errorozott, Feltettem újra mindent MultiBeast-el, EasyBeast, stb.
Most random Kernel Errorozik. Semmi kód, csak error és restart.
A Liont fel lehet tenni magába? Ott van a vinyón a partíción, ha a mostanit formázom, és nyersen ráteszem.
-
zooole
senior tag
Lehet akkor jó lesz, viszont hangkártya ugyan úgy rossz lesz. Nem minthamost jobb lenne, de mégis csak be kéne valahogy indítani.
-
zooole
senior tag
Szuper...
DSDT-t bemásoltam, restart, videokártyát nem látja (3Mb nvidia), hangkártyának pedig ugyanazt a sz*rt. Semmilyen paranccsal nem akarja felismerni a kártyát, PCIRootUID=1 GraphicEnabler=1
Hát mondhatom, sokkal jobb...
Lion telepítő partíció még ott van a lemezen, ha azt bebotolom, formázol a rendszert és nyersen rakom rá akkor jó lesz? Előtt azért jó lenne valahogy rendbe szedni ezt a rendszert, mert a DSDT jól hazavágta.
QE/CI mit jelent, hogyan lehet leellenőrizni?
-
zooole
senior tag
EasyBeast-el telepítettem. Akkor is?
Egyes oldalak marha lassúak. Windowson ezerszer jobb volt. Steam Főoldal pl diavetítés kis túlzással. Nincs Flash GPU gyorsítás?
-
zooole
senior tag
GA EP45 UD3
-
zooole
senior tag
Nem láttam. Azt mégis hogy csináltad?
-
zooole
senior tag
Felrakod ahogy kell. Bootolod DVD-ről, újraparticionálod a vinyót.
-
zooole
senior tag
Miért mondanám ezt?
Realtek ALC889A 8 csatornás hangkodek
Az 0 és í problémáját hogyan lehet orvosolni?
-
zooole
senior tag
A hang még most sem jó. Én nem értem. Hangkártyát elvileg látja, de a kimeneteket nem. 5.1-et sem, jack dugókat sem, semmit. Csak az USB headsetet.
-
zooole
senior tag
WoW
Tripla, bocs de ilyet nem láttam még.
netezek, várom a válaszokat a kérdésekre (
), zenét hallgatok, minden rendben és akkor:
Kernel Error!
Fentről lefelé elsötétül a kép, viszont semmi szöveg, info. Simán Kernel Error. Wat? Elvileg minden jó.
-
zooole
senior tag
Mellesleg marha lassan bootol. SL sokkal gyorsabb volt. Most mikor Chameleon elindítja, fekete képernyő egy fél őráig majd csak aztán jön elő a kis apple jel és a töltés.
-
zooole
senior tag
Most Lion alól írok.
Tehát jó, kártyát látja, hangkártyát is, de mégsem. Tehát csak az USB headset van kimenetben, semmi más. Pedig az 5.1 ott van.
Billentyűzet is jó lenne ha az 0 és a í ne lenne felcserélve. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Másik meg a görgetés fordítva van. Ezzel?
10.7.1 meg mehet rá? megéri kockáztatni?
-
zooole
senior tag
Akkor le tudnád majd 0rni PÜ-ben, hogy tudnám a Liont feltenni?
Multibeast, stb megy, nincs baj, de magát a telep0tést nem értem. DVD-n nem adták ki.
-
zooole
senior tag
Igen, de ha a Liont fel akarom rakni tudni akarom mi kell, mert most nem jó és fingom sincs hogy lehetne megoldani. Erre kéne rájönni.
Ezt meg hogy érted, hogy van, de gyengus? Magyarítás? Aztán azt mondod az SL jó. Wut?
Lionnal meg egyébként is problémáim lennének. Most van egy jó 10.6.8 driver amivel megy is a VGA, de Lionra nem láttam. Nem akarok vakon lövöldözni.
-
zooole
senior tag
Most tényleg ki szeretném élvezni ezt. Magyaítás akkor hogy van? Mert ugye alapból nincs benne.
Nvidia drivert viszont nem találtam 10.7.1-re.
hang meg most sem jó, miért lenne Lionon jó?
Csak szeretném ezt tökéletesre varázsolni aztán egy kis szokás után megy majd a Lion.
-
zooole
senior tag
Wut?
Fagyásra nincs fix? Lion hogy viselne egy ilyen konfigot?
Ha olyan akkor PÜ-t írj inkább.
Most jelenleg a hangkártya legyen 1íí-as. Bár fogalmam sincs hogyan.
Fuuu. Van valami rendes magyar helyes0rásellenőrző?
-
zooole
senior tag
Örülök hogy ez felment. Liont meg xMove-al kell feltenni amit appstore-on kell megvenni.
Egyébként fagyni szokott. Marha ideges0tő. Az a fatal fagyés mikor semmi sem mozdul csak reset seg0t. Lehet ezt orvosolni valahogy?
Magyarítás tényleg kéne.
Az í-t és a 0-t hogy tudnám felcserélni?
Line Output-al pontosan hogy? System Preferencessemmit se lát csak a G330-at, nem tudok ott igazán semmit kezdeni.
-
zooole
senior tag
Most szeretném mindenkinek megköszönni azt a rengeteg seg0tséget és kitartást! Tökéletesen megy, látja a kártyát stb.
Azért még pár dolog nem ok.
-Hangkártya:
Feltettem a drivert a cuccaival együtt, elvileg mennie kéne, de csak az USB headsetet látja. Jack csatlakozókon rá van dugva még 1 5.1, de azt nem. Ezt hogy lehet megoldani?
Magyarítás:
Szívesebben használnám magyarul. 10.6.8-ra elvileg van, honnan és hogyan tudnám feltelepíteni
Helyesírás ellenőrző van magyar? Hol tudom beállítani.
És végül a billentyűzet. Az nagyon kusza. Sok minden szarul van. hogy lehetne használhatóbbra varázsolni?
+Safariban kezdőlapot hogy lehet belőni? Nem találtam sehol
-
zooole
senior tag
És ha akkor sem akarja felismerni a kártyát? Nem hiába sírnak tonymacen a driverek miatt. gyanús. Akkor nem is kell a hivatalos driver?
És mi van ha felteszem a Liont? Azzal elvileg jobb. Ott mit kéne mókolni vele?
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10676 üzenetére
Felraktam a drivert, krenel panic. Elkapkodtam. Akkor reinstall. Végül is így tanul az ember.
A Safari fagyás meg megoldható lesz majd? Elég idegesítő. Konkrétan használhatatlan. Graphic Enabler=1-re meg azt írja nem található kártya.
Le tudnád írni mit tegyek fel mutibeast-ben. Lap GA EP45-UD3
És milyen sorrendben. Gondolom akkor videokártya cucait hagyjam multibeast-ben, hivatalos csak jobb. Sorrend akkor mi legyen?
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10672 üzenetére
Na windowsból mert fagyott a safari.
Mac Pro-nak látja, tudom, ez kell.Úgy csináltam ahogy le van írva. Multibeast indít, 10.6.8 update telepít, nincs restart, multibeast easybeast, telepít, restart.
Most felbontás 1024x768.
Ezt akkor felteszem és jó lesz?
GE=Yes meg mi akar lenni?
-
zooole
senior tag
Na!
iBoot-al feltettem a retail 10.6-ot!
Viszont! mikor kéri hogy újraindítsam, iBoot már nem látja a Snow Leopard-ot. Miért? Partíciótábla, minden rendben.
-
zooole
senior tag
És mi lenne ha az iATKOS-t, vagy Hazardot betenném, bejön a Chameleon, kiveszem a DVD-t és beteszem a retailt majd azt töltöm be. Működhet?
-
zooole
senior tag
Nincs. És igen.
Egyébként pont 4096Mb. Kivegyek egyet, lehet úgy jó lesz?
-
zooole
senior tag
Mint mondtam, nincs ötletem. Ha neked van, szólj. PCIRootUID=1-el fekete képernyő, -v-vel pedig nxyz kártyára panaszkodik. Lényeg, hogy kártyát nem szereti.
Egyébént meg a végtelen töltés aminek a -v képét vagy 15x linkeltem.
-
zooole
senior tag
Hát mégsem. GTX 460-at nem szereti.
De ha van egyéb tipped, mondhatod
-
zooole
senior tag
Vagy miafene. Nem, nem Sandy, 8200
-
zooole
senior tag
USB-n szeretném bootolni az iBoot Legacy-t. Azzal talán van esélyem. Valaki le tudná írni rendesen, hogyan, mit kell beállítani BIOS-ban.
Amit ko9 adott nem ment.
-
zooole
senior tag
USB-ről nem bootol. Elmondhatatlanul ideges és csalódott vagyok. Lehet inkább hagyom a francba. Már mindent megpróbáltam.
-
zooole
senior tag
Most a lényeg a hibán van. Olvastam az előbb, hogy valakinek felment.
-
zooole
senior tag
Kib*szott retail DLDVD-vel ugyan ez. Tudtam. Most meg elcsesztem egy DLDVD-t. Fasza!
Már 2x linkeltem a képet, mégsem mond rá senki semmit.
-
zooole
senior tag
Akkor dmg-t hogy írjak biztonságosan?
-
zooole
senior tag
Kész vagyok akkor egy DVD-t elcseszni rá
Mivel, hogy írjam ki a 6.3 Hotiso retail dmg-t?
-
zooole
senior tag
Igen. Előtte pedig közvetlenül valami Bug, az is látszik. Beállítom a BIOS-t, berakom a lemezt, hogy telepítsem, F8, -x, start, alma, tölt és tölt. Telepíteni sem tudtam egyszer sem.
-
zooole
senior tag
iATKOS ugyan úgy megáll.
-
zooole
senior tag
Felrakásnál vannak gondok.
Márk94:
Intel Core 2 Quad Q8200
Gigabyte EP45-UD3
nVidia GeForce (MSI) GTX460 1Gb
4Gb DDR2 Geil Ultra kit (2x2)
Sammy Sata vinyó, WD Elements külső USBBIOS Optimized default, mindent beállítottam amit mondtál. Próbálkoztam a PCIRootUID=1, -x, -v szinte minden változatával.
-
zooole
senior tag
Ok. Akkor mi a baj?
-
zooole
senior tag
-
zooole
senior tag
válasz
thomasz007 #10551 üzenetére
Nálam szintén. Linkeltem egy képet -v-ről, de nem nagyon nézik
-
zooole
senior tag
válasz
barney992 #10549 üzenetére
Lényeges, hogy telepítés után ne indítsd újra a rendszert (legalábbis retail verzánál így van)
multiBeast-et fel kell tenni, és a szükséges kext-eket, többit feltenni. Enélkül nem fog megint bootolni.
Majd valaki aki okosabb elmondja, nem biztos hogy így van.
Egyébként hogy tetted fel? Nekem sehogy sem akar felmenni.
Majd valaki légyszíves nézze már meg a képet amit linkeltem, ott van minden.
Pendrive-ról nem lehetne amúgy? Ha nem, miért nem?
-
zooole
senior tag
-
zooole
senior tag
Más megoldás engem érdekelne, ugyanis van rajta egy partíció 100 giga adattal.
-
zooole
senior tag
No para Így működik. Ha minden tökéletesen le lenne írva, nem lenne értelme a topic-nak
Ki van? Nem láttam
-
zooole
senior tag
hazard csak tölt és tölt. Mindent megcsináltam, mégis. Mi lehet a gond?
-
zooole
senior tag
Q8200-hoz, ha szoktál játszani, akkor GTX460 inkább
-
zooole
senior tag
Ebbe beledöglök
Van egy tökéletes konfig és képtelenség működésre bírni!
-
zooole
senior tag
Én attól félek, hogy ha ki is írja rendesen, akkor sem fog menni. Eddig nem nagyon jött össze.
-
zooole
senior tag
Érdekel a köv rész.
Egyébként nem bootol iboot nélkül sem. Chameleon bejön, alma, kis töltésjelző és semmi. Végtelenségig megy. DVD olvasó viszont dolgozik.
-
zooole
senior tag
Elvagytok itt.Azért ezt a How I Met Your Mother részt még megnézem. Aztán telepítem
-
zooole
senior tag
Te mondtad, hogy iBoot frissítésre kell várni, mert amúgy ki kellene megint írni. Nemlesz ilyen Combo Update Lionra? Úgy tudom Appstore-ból is lehet frissíteni.
Igyekszem megérteni, hogy mit is csinálok, nem szeretem mikor csak a pontokat követem. Sima System Update miért rontja el a rendszert?
Konfigomon menne a retail is, de kipróbálnám milyen. Úgy is lezúznám az egészet ha lesz DLDVD retail SL-el.
-
zooole
senior tag
válasz
Máté94 #10432 üzenetére
Fura mód nekem két Windows NTFS-t jelez az iBoot. Ez mitől lehet?
A hazard változatot hogyan tudnám feltelepíteni? Most már meg akarom néni milyen!
Holnap elmegyek egy csomag DL-ért.
Ezt az iBoot frissítést el tudnád magyarázni? Nem értem akkor miért kéne megint kiírni. Nem tudná bebootolni a frissített Lion-t?
-
zooole
senior tag
Akkor újra nekiállnék DL DVD-vel. 6.3-at akkor lehet frissíteni Lion-ra?
Oprendszer váltogatás meg hogy lesz?
-
zooole
senior tag
Na jó!
Hazajövök, felrakom azt a retkes alap verzát! 10.6.3-ast! Jólesz!
Az után hova tovább? Hogy tudok majd váltogatni a 2 rendszer között?
-
zooole
senior tag
A tutorialt elolvastam, meg az általános infókat az 1. és 2. hsz-ből.
De bakker, te is tudtad, szólhattál volna!
Mind1. Nem baj. Már fáradt is vagyok, lesz időm ezen gondolkozni a hegyekben. Azért azt megmondhatnátok, hogy mégis mivel kell bootolni ezt a rls-t
-
zooole
senior tag
Pedig sokaknak működik ez is
Most ha kiírom 10.6.3-at (1 hét múlva, mert holnap elutazok, ráadásul DL sincs) akkor is ez jön, beleverem a fejem a falba
-
zooole
senior tag
Ott van a lemez, látszik, beírom -x PCIRootUID=1, Enter, fekete kép, olvasófej meg ugrál.
WTF?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged