- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
-
rooney8
aktív tag
istenem, nehogy már tökéletes legyen minden... ugye eddig usb-vel használtam a netet. oké, átdugtam utp-re, mert jobb is meg mac-hez is az jöhet csak szóba. mondom előbb belépek win7-re, hogy megnézzem működik e utp-vel. természetesen nem
modemen a ledek azt jelzik, hogy tökéletes minden, de win7-nél sárga felkiáltójel és nincs kapcsolat. lefuttattam a hibaelhárítót és azt írja, hogy nem érvényes az ip konfiguráció. átdugtam usb-re és itt tökéletesen működik... ötletek?
-
Máté94
addikt
ko, a legolcsóbb működőképes VGA-t szeretném kérni, csak működjön.
Amit összeraktam kicsit drágább lett, mint 60-65e Ft.Jobbat mondok, csináljunk egy nagyon olcsó Hackintosh konfigot.
Csak alaplap,proci,vga,hdd,ram,táp kell. -
odessa32
tag
Vajon monitort vegyek vagy liont probaljak??
-
pieces
csendes tag
Szeretném megköszönni ko9 forumtársunknak a Lion telepítési útmutatót.Nekem tökéletes lett.
Konfig5B(utolsó BIOS) , E5700 CPU ,7600GS VGA , hang: Azalia pkg , LAN: Multibeast-ből.
Újraindítás , kikapcs ok.Mégegyszer köszi!
-
F34R
nagyúr
gyaajjjj nem megy vmware-n sem
[link]ez alapján csináltam de mikor felrakom akkor vagy can't mach_kernel-re hagyatkozik vagy no custom valamire.
VGA-nál nekem ati van de uyge a vmware nem olyat generál hanem egy 128-s noname karit
-
-
czanga
őstag
Igazad van. Elvégre ha annyit foglalkoztam vele anno, és végül saját magam kísérleteztem ki, hogy milyen kext, és hogy működik megfelelően, akkor ez sem jelenthet gondot.
Megnyugtattál, köszönöm. Énis erre tippeltem, mert a kártyát jól látja, mindne működik rendesen, és a monitor maximális felbontásán fut.
-
ko9
addikt
Szerintem a legegyszerűbb megoldás: Vedd meg, ha nem jó megoldjuk
Minek kell egy olyan dolgon problémázni, amivel lehet nem is lesz semmi baj. Amúgy ha megy 1024x768 felett, akkor már nem a VESA drivert töltötte be, hanem a videókártyához valót, ezért nagy valószinűséggel menni fog fullHDben is. -
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8155 üzenetére
Nem, többet is, csak a telepítő szarakodik néha annyi felett...
-
-
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8147 üzenetére
Ha ennyire ajánlod a RAMod, te is vegyél ki egy párt, és max 4gigával telepítsd
-
Máté94
addikt
válasz
GT220 olcsóbb, inkább akkor azt.
Már csak tudni kéne, melyiket. -
ko9
addikt
válasz
Neil Watts #8141 üzenetére
Érdekes, tényleg nincs... Viszont végülis teljesen mindegy, mert ha felrakod, akkor utánna úgyis navcom legacy kernelére kell cserélni
Szóval addig jó a qoopz 10.3.0.
-
Máté94
addikt
válasz
De, már én is gondolkodtam, hogy kellene bele még kettő... na de ez azért már vicc.
ko, hol van a te 250MB-os RAM használatod?De nem hiszem, hogy ennyit használna. 700MB inactive-nak ír eleve.
HD5670 lehet jobb lenne, mert annak semmi sem kell, megy magától. Na, de hol vagyunk még a vásárlástól.
-
ko9
addikt
-
-
Máté94
addikt
válasz
Neil Watts #8145 üzenetére
Ugye, igazából a legolcsóbb is megfelel, mert csak netre lesz használva.
Utána nézegetek, mert mondjuk jó lenne az olyan, amivel nem kell sokat vacakolni. De szerintem mindegyikkel kell egy kicsit.Köszi!
Más:
Activity Monitor-nál a RAM használatot melyik szín jelzi? Mert a legalján a Used feliratnak nem akarok hinni, mert elég durva lenne az 1.63 GB-os memória használat. A sárga az ami mutatja, hogy mennyit használ épp, nem?
-
-
-
-
ko9!
Megtenned nekem azt, hogy ezt a hozzaszolasodat reszletezed?
HP550-re gond nelkul felmegy, mukodik ahogy kell, de ide nem merem
A gep osszetevoit tufom fejbol, chipkeszlettol kezdve, hangon at, lanig, vga, cpu, ram, hdd(k) de franc se tudja mit valasszak.
AnV kernel? Olyan a hozzaszolasodban irt disztro customize listkeben nincs. Az letezik?
Szoval mit valasszak?Koszonom a segitseget!
Udv. core2
-
czanga
őstag
Erre valaki tud okosat esetleg?
-
madgie
titán
Jaja, lementem alfába
Mai helyzetjelentés: bármi, ami a DSDT-vel kapcsolatos, megöli a Liont. Extra mappát persze létrehoztam, de továbbra is valami régi Mac Pro-nak ismeri fel a gépemet a rendszer. Amint hozzányúlok, kampó. Mondjuk az már nagy segítség lenne, ha lenne hálózat... Realtek 8111E-hez nincs valami kext-ötlet? Realtek R1000SL-t próbáltam ki (Kext Helper-rel toltam fel), de azzal nem megy
-
Clemi
veterán
-
rooney8
aktív tag
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8122 üzenetére
Csak akkor nem lesz hozzá jó a DSDT szerintem, mert abban az ICH9hez van kapcsolva az AHCI... Báár fene se tudja. Inkább megmondom mit csinálj, és ha nem jó akkor a BIOSra fogom
Szedjük össze inkább mi megy, és mi nem, mert ahogy átnéztem a dolgot, még nekem is bonyolult elsőre
-
rooney8
aktív tag
mert eddig úgy volt, hogy 2 gép volt a házba, és nem router volt, hanem össze volt kötve a 2 gép és az én gépem osztotta tovább a másik gépre a netet. és ugye utp kábellal volt összekötve a 2 gép és az én gépemben csak egy ethernet csatlakozó volt, ezért a net az usb-ről jött
de ugye egy win7-et és egy mac-et elég nehéz lenne hálózatba tolni, úgyhogy mostantól más megoldást kell keresni (valszeg szerzek egy router-t) -
ko9
addikt
válasz
rooney8 #8113 üzenetére
Szedd
A Rosetta egy olyan progi ami a régi PowerPC-s programokat futtatja az új Inteles Mac-eken. Ha csak ilyen progija van a modemgyártónak, az rég szégyenÉn próbáltam T-Mobileos meg Vodafone-os mobilnetet is már Macen, mind a kettő ment mint egy álom
Milyen modemről van szó amúgy? -
rooney8
aktív tag
hmm... eddig nem is tudtam a speedstep-ről
az alc883 pedig a hangért felelős igaz? de az nem kex-től függ?szerk: amúgy én usb-ről netezek és ezt alapból felismerte a mac
csak netezni nem tudok, mert azt írja hogy nincs kapcsolat, de közbe a modem-en meg villog a jelző ami azt jelenti, hogy van kapcsolat... viszont a modemhez kapott cd-n írják, hogy mac-re is van "driver" (nem tudom itt is így hívják e
). betettem a cd-t, de nem találtam semmi értelemeset, volt egy file, arra rákattintottam, de arra meg azt írta, hogy kell hozzá a rosetta, de azt meg csak netről tudom leszedni...
mi is ez a rosetta?
-
madgie
titán
A Java-t közben megoldottam (Developer Account
), Extra mappa már adott, reboot után ugyanígy fagy. A Kext Util-t véletlenül pont én is kipróbáltam, nem segített, akkor kizárásos alapon ez a NullCPU próba marad, vagy más baja van. Mindegy, ma már nem kezdem elölről, főleg, mivel a vinyóról pakolt Lion mindig csak Safe Mode-ban indul el nálam.
-
-
ko9
addikt
1: Feljebb Cleminek linkeltem OSX-re Java telepítőt.
2: Ha Win alatt lefuttatod a Wines DSDT AutoPatchert, ugyan azt csinálja meg, mintha Mac alatt futtatnádWááááh, mikor írtam a leírást, TUDTAM, éééreztem, hogy mindenkinek ez lesz a baja, de nem raktam bele, hátha nem... (Most néztem meg a képeket)
Adom a megoldást mingyárt. -
rooney8
aktív tag
valaki írja már le, hogy miként lehet nagybetűt írni
még ott tartok, hogy belépnék az apple id-mre, de van benne nagy betű, de fogalmam sincs, hogy miként lehet előcsalni
-
madgie
titán
No, nem szerette a fat pent, os journaled-re túrtam le, át windowsra, ott transmac-kel rátoltam az extra foldert, meg a többit, de az a baj, hogy a dsdt-nél azt írja, hogy java kell, azt meg a hálózati elérés hiánya miatt nem tudom letölteni
Várjak, kapcsoljam így ki, rebootoljak? Extra folder+ chameleon már megvolt.
Ha belemászom a dsdt-be, megkeresem a generic-et ,azon belül meg a patch.txt tartalmát bemásolom a terminalba, az nagy kókányolás volna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged