- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gamer187
tag
Sziasztok
Erre a konfigra kéne egy os x
van 10.5.6 és 10.6.5
egyik sem indul, be olvassa a számgép és újra indul.
szóval erre a konfigra kéne vmi sokat segítenétek köszi előre is aki foglakozik a gondommal.
amd phenom ii x4 955 be 3.2ghz processzor
1x4gb ddr3 1333mhz ram
asus m4a78lt-m alaplap
valaki adjon egy ezzel kompatibilis os x kiadványt vagy linket vagy akármit előre is köööösz
és miért van ez hogy nem indul a telepítő? folyton újra indul
HEEELP
-
Njoci
csendes tag
-
Máté94
addikt
Igazából most felébresztetted a reményt bennem, hogy na, akkor mégsem kell új videokártya.
De mi az elképzelésed? ATY_init-el kezdenél valamit? Az elvileg már jó FB-t töltött be, csak azt hiszem akkor két monitorom lett és nem volt felbontás állítás, csak azért írom le, hátha nem emlékszel.
-
Máté94
addikt
Ehhehe...
Majd igyekszem.
De az utazás alatt se sikerült dűlőre jutnom.
8GB RAM az fix. Videokártya meg... amilyen szerencsétlen vagyok, mire vennék egy újat a mostanihoz lesz kext, vagy valami állítgatás.550Ti-re gondoltam, nVidia tűnik a legegyszerűbb választásnak.
Közben életre keltették a HD6670-et, de ez nekem túl komplikált. Nincs is kedvem rászállni a másik gépre.
-
Thome
veterán
Na felhajítottam, működik is.
De több minden bibidzik...
Először is, csak akkor hajlandó bebootolni (mint ahogy az installer is), ha az usb-ből ki-be húzogatom a(z egér)kábelt.Illetve, hogy a boot0: error továbbra is fennáll (igen, azt is feltettem az installáláskor), majd ha ráeresztem a win7 fixmbr-t (ez megjavította először elvileg), akkor egy ilyen Broadcomos marhaság jön be, hogy nincs benn bootlemez, stb... Szóval, mit tegyek, hogy hajlandó legyen beindulni magától is a Chameleon?
Ahogy láttam, az installer lemezen van csak chameleon telepítő, szóval ha megmondod, hogy mit írjak be, mikor kéri hogy adjam meg a HDD sorszámát (vagy mit is), akkor megcsinálom azzal, hátha.
Az lehet baj, hogy ez a 4. partíció, amit már logikai partíciónak észlel a gép, nem pedig elsődlegesnek?
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
A segtségeteket kérném! Egy asztali gépen (AMD Athlon64 3200+, Gf6600GT) már hónapk óta használom az OSX 10.6.6-ot. A Hazard-os 10.6.3-at tettem fel majd frissítettem Legacy kernelt használva. Ezen minden mködik is hiba nélkül.
Tegnap szerettem volna a laptopra (Acer 5536G: AMD Athlon64 X2 QL-64, Ati Mobility Radeon HD4570) is feltelepíteni a rendszert. A Hazardos telepítő el sem indult.
A következő próbálkozás az volt, hogy kiírtam egy lemezre a retail változatát a Snow Leo-nak és letöltöttem mellé a Nawcom-os ModCD 0.3.1 bootcd-t. Ezzel szépen le is fut a telepítő de újraindítás után nem tűnik el az almás logó, alatta forog a kör végig. Eközben a háttérben hallom (néha recsegősen) az intró videót majd az azután következő dolgok hangjait is. Tudom használni a billentyűzetet is a menüben (hallani), csak épp nem látok semmit csak az alma logót a kijelzőn.
Ezeket a kexteket használtam a telepítőben különböző variációban (4-5 telepítés alkalmával):
Legacy Kernel
ElliotLegacyRTC Fix vagy enélkül
ApplePS2
chipset: AppleATIATA / AppleATIPATA vagy MCP78S IDE vagy AppleVIAATA
VoodooHDA
Autodetected Wired LAN Support
Autodetected Wireless Support
GraphicsEnabler (enélkül kernek panic volt az eredmény)Ezek a lehetőségek vannak:
[link]
Mit gondoltok mivel lehet a gond? Mivel próbálkozzak most? -
Máté94
addikt
Megjöttem. Nem mintha hiányoztam volna, csak jelezni akartam. Horvátban süttettem a hasam.
ko, hogy bírtál velük? -
ko9
addikt
Örülök, hgy segíthetek
Szóval Custom részben ezeket jelöld (nem megyek bele, hogy hol találod, álmos vagyok most ahhoz):
Chameleon v2 RC5
32-bit boot
Ethernet
USB-ben mind
/Extra
fakesmc
Disabler
RTC
qoopz 10.3.0
USB
UUID
AHCI SATA
Apple PS/2
Voodoo PS/2
BroadcomNem találok infót a vezetékes hálókártyádról, hogy milyen
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #9657 üzenetére
A lényege: Egy fájl, ami információkat tartalmaz az alaplapodról, és a komponenseiről. Most belemehetnénk még részletekbe, címzésekbe, stb, de ez gondolom egyrészt nem is érdekel, másrészt nem is fontos.
Ennek a DSDT-nek a módosításával el lehet érni, hogy a rendszer felismerje azokat a dolgokat, amiket nem ismer alapból, vagy felismeri, csak épp nem olyannak, amilyennek kellene. -
Thome
veterán
Na a partíciót helyreállítottam, sőt, a Chameleon is azt írta ki hogy "boot0: done" (majd betölt a win7...
), viszont ez a Win7 boot lemezes javítás kijavította a HSF+ partíciót is. Szóval újratelepítem.
Illetve a hiba minden bizonnyal továbbra is fenn fog állni, hogy a rendszer a betöltéskor újraindul, azzal mit tudok majd kezdeni?
-
Thome
veterán
A partíciós táblát majd helyrehozom, de az 1. probléma az fenn áll. (Egyébként nem értek hozzá, de kiguglizom
)
Elindítom lemezről, majd f8, kiválasztom ahova telepítettem az OSX-et (hiába a -v, mivel el fog tűnni az egész "kódlista"), bejön az Apple logó, majd továbbugrik, feketeség a bal felső sarokban a lefagyott " _ " vonalacska, majd rá 0,5-1 percre rá újraindul a noti.
-
odessa32
tag
Ezért is mondtam, hogy kiváncsi vagyok a véleményedre. Vannak érdekes dolgok benne az biztos de nekem megy minden jol rajta. Igazábol ha lesz jobb szivessen kiprobálom de ez eddig probléma mentessen felment. igazábol én csak használni akarom az osx et ez meg megy.
Most olyat kérdezek lehet hülyének nézel majd miatta. Mi az a DSDT??? -
ko9
addikt
válasz
birorichard #9654 üzenetére
Kipróbálod, és kiderül
-
Thome
veterán
Na feltelepült. Most ott tartok, hogy újraindításkor boot0: error
Ha pedig a bootdisc-kel indítom, akkor bejön a bal felső sarokban a " _ " vonal, majd kb 1 perc után leáll a noti, majd újra elindul.Plusz, ugyebár feltettem egy 60gb-s partícióra, majd tönkrekúrta az egyik partícióm. C-D-E partícióim voltak, csináltam egy utolsót az OSX-nek. Arra feltettem. Majd az E hopp eltűnt, s 200gb nem partíciónált területet észlel ez a szemétláda. Persze, hogy az E-n volt minden adatom, hogy rakná keresztbe az anyját ez a szar.
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9650 üzenetére
Ezzel meg kell várni a Legacy kernelt...
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9647 üzenetére
Bocs ezt nem értem
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9644 üzenetére
Az én laptopom sincs a listában, mégis Kakewalkos Lion megy rajta. MacBookodra ahhoz nem kell felraknod a Liont, azon csak a pendriveot kell elkészíteni.
-
Pisztillus
senior tag
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9639 üzenetére
De ha neked van Maced, akkor miért nem felel meg neked a Kakewalk?
-
Thome
veterán
-
ko9
addikt
válasz
Pisztillus #9637 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek
A 10.6.7-es a megfelelő.
A fentebb említett bootlható Lion telepírő meg szerintem... Érdekes
Sima bootolható DVD-t bárki tud csinálni, ez is kb olyan... Csak egy érdekesség: DSDT szerkesztést ajánlanak a telepítéséhez.
-
ko9
addikt
válasz
birorichard #9633 üzenetére
Indítsd el a Liont arch=i386 kapcsolóval, és kiderül
Köszönöm előre is, megy a PÜ.
-
birorichard
őstag
Szia, koszi, most telepitem a combot updatet, uh. ha kesz van elkuldom.
Nem csak a DP verziok futottak 32 bites procin? Mintha olyanokat irtak volna, hogy a finder full 64 bites, ezert nem megy.
Dobj majd egy emailt privatban, es elkuldom a kextet. Bocs az ekezethianyok miatt. -
ko9
addikt
válasz
birorichard #9629 üzenetére
Fake hír volt, fut a Lion 32 biten.
Valaki tudna nekem küldeni egy MÓDOSÍTATLAN AppleHDA.kext-et 10.6.7 vagy 10.6.8 alól?
-
birorichard
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy 32 bites T2080 procin elfut a lion, vagy mindenképp kell neki a 64 bit? -
varsam
őstag
üdv
A laptopomon (adatlap) futtatok jelenleg egy iAtkos S3-at immáron több mint fél éve, és eddig hibátlan volt. Pár napja upgradeeltem 10.6.7-ről 10.6.8-ra, és valamiért nem mindig ismeri fel a billentyűzetem. VoodooPS2controllert kextet használok hozzá /Extra/Extensions mappában, eddig remekül működött, most viszont van hogy hibát ír ki rá boot közben, és nem ismeri fel, néha (3-4 újraindítás után) meg már jó, aztán megint elmegy. Ha -x -v kapcsolóval indítok akkor semmi baja.
Van valakinek ötlete h mi lehet a baj?
Ezek a kextetek vannak még /Extra/Extensions-be pluszban:
fakesmc, voodoobattery, evoreboot, disabler, AppleACPIPS2nub, ElliottForceLegacy, illetve egy módosított AppleHDA a hanghoz az S/L/E-ben.Lion témában még egyáltalán nem vagyok otthon, van már vmi egyszerű módszer a telepítésre? PM965-ös chipsete van a gépnek.
-
Thome
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a választ illetve a linket, megnézem!
-
Thome
veterán
Üdv!
Kérdés, hogy AMD alá hogy telepítek fel Hackintosht. 2 féle verziót próbáltam, mindkettő AMD-t is támogat, ám az egyik megakad a Satánál az installer előtt (Still waiting for root device), a másiknál pedig bejön az alma logó, majd néhány másodperc múlva fekete háttér a bal felső sarokban egy lefagyott " _ " vonallal, s majd újraindul a gép.
Notebookról van szó, AMD Phenom X3, ATI Mobility 5650 (erre van driver, a gép legtöbb alkatrészéhez van)
A "still waiting for root device"-t Achi módban írja ki, IDE módban továbbhalad, ám ott meg az "Unable to mount /dev/disk1s1 (status code 0x00000047)" hibát kapom.
Amivel megy a telepítő, az azthiszem az iAtkos 10.5.7, amivel meg nem az pedig a 10.6 (432)
Van olyan verzió, ami rendesen támogatja az AMD-t (fel bírom telepíteni s látja mindhárom magot) és nem régebbi a Snow Leopardnál?
Illetve egy másik problémám ebből kifolyólag, hogy az iAtkos 10.5.7 a telepítéskor csak 2CPU magot észlel a 3 helyett. Ez kihat a telepítés utáni használatra is (amennyiben sikerülne feltennem), vagy csak a telepítőben nem látja a 3. magot?
Üdv,
Thome -
odessa32
tag
Én elküldöm szivessen de ko9 véleményére kiváncsi lennék rola.
-
kisjimy
aktív tag
Valaki küldje el nekem is a lion linket Pü-ben Plz.
-
odessa32
tag
Hát én egy bootolhato Liont töltöttem le s könnyen felment a gépre.
-
Carasc0
őstag
válasz
gamer187 #9604 üzenetére
Kisjimy: Elöször is olvasd el az 1. hozzászólást,érdemes!!!! Én az iatkos s3 v2 használom az 10.6.3 sw.Én laptopon használom,kicsit macerásabb,de fut szépen.(frissitéssel küzdök) Elöször is nézz utána hogy minden hardvert támogat a mac, Szeddj le friss iboot-t.http://tonymacx86.com/
-
gamer187
tag
youtuben néztem a telepítésről videót, bios beállításokat is be lőttem csak a controller beállítást nem tudtam mivel nincs olyan rész a biosomban de azon kívül mindent be olvassa az osxet amikor bootolni akarom viszont ahogy be olvasta és ki írt pár dolgot a gép ki kapcsol és újra indul ezt csinálja folyamatosan,. mi lehet a gond?:S
-
gamer187
tag
válasz
kisjimy #9601 üzenetére
ezt szedtem le netről.
Mac OS X Snow Leopard 10.6.432 for PC
A Apple által gyártott Macintosh rendszer PC-ken is használható verziója!!
Hivatalos Honlap: http://www.apple.com/macosx/
Kiadás Éve: 2009
Verzió: Snow Leopard 10.6.432 v3.5
Platform: Intel, AMD
Nyelv: Angol
Rendszerkövetelmények:
1GB memória
8GB szabad hely a merevlemezenLetöltés után mountold a lemezképfájlt, és írd ki. Ezután restart és BOOT!
Melyik verziót ajánljátok? ha valaki tudna adni egy linket ami jó fajta meg köszönném-
-
rooney8
aktív tag
én dualboot-ot úgy oldottam meg, hogy chimera-t raktam fel és multibeast-ben a boot options-nél volt olyan, hogy instant menü. így mindig ki kell választani, hogy melyikről akarok boot-olni. a hab a tortán az lenne, ha be lehetne állítani ilyen időkorlátot, hogy pl. 5mp után boot-ol az alapértelmezettről (mert most addig nem megy tovább, míg kézzel ki nem választom melyiket akarom).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest