Hirdetés
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Ehh, ezek után kifejezetten vicces akkor a BMW-s biciklilánc szindróma 6 jegyű, nem 1-essel kezdődő számlája, és akkor még egy szelep se görbült, lol.
bitpork: Oké, de azt ugye tudod, hogy nekem nincs pillanatnyi mérőm, csak átlag? Tehát az tényleg 160km volt. Meg itt azért másabb, csont nélkül lehet így menni, mivel 112 a max megengedett pályán. A "hülye szám"-ból ítélve az én olvasatomban az a hazugkiáltásnak áll meg.

-
bitpork
nagyúr
Rugózok?
Te mondtad h ne az 50-nel menőt hasonlítsuk 
Csak mutattam a BCnek mindig van olyan arcza amit lehet fotózni.
közel 6 km-t. Tempomattal. Ábszolút de nem releváns Teddy esetében, mert 9 liter alá akkor lehet levinni a tartós fogyit, amikor este szintén tempomattal megyek Szeged-Siófuck távot nem pályán.
És megvételkor nullázva lett a BC fogyasztási adata, mert nem szeretem mások adatait nézni és bosszankodni
Most átlagban long termben 10 alatt mutat ha városon kívül megyek , de ha vegyes a használat akkor 11.5. A város meg egy horror 
(#82190) Qru áh, én bármely gyorsításnál produkálom a 99.9 litert, és ha sok a hideg táv akkor igen könnyen megy 20 köré

-
aero.
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Mennyit mentél így? Amúgy értem én az íróniád, csak nem tudom mit rugózól rajta. Ha reseteled és viszonylag kilengések nélkül mész azonos sebességgel 100km-t, akkor nagyon-nagyon közel leszel a tényleges kijelzett értékhez fogyasztásban, +/- amit a board csal. Tehát egyáltalán nem kérdés, hogy 7 liter alatt fogyasztottam a 6 hengeres 1.5 tonnas BMW-vel. Ilyet is tud, más tészta, hogy nem használom így, es totálisan telibeszarom mennyit fogyaszt amúgy. Most pl. 13-at.
-
-
aero.
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nos, az ember nem gondolná, de néha gyak. kérdéseken is lehet tanulni:
Kartergáz minden motoron keletkezik, egy tök új, tökéletes állapotú motoron IS. Az égéstérből valamennyi égéstermék átjut a dugattyúgyűrűk mellett, be a forgattyús térbe. Ha nem vezetik el, elkezd nőni a nyomás a forgattyús házban, és előbb-utóbb a szimmeringek mellett nyomja ki az olajat. Szabályozott kartergáz-visszavezetéssel elérhető a forgattyúsházban kívánatos -10...+10 mbar-os nyomás. Olaj azért van a kartergázban, mert az egész forgattyús tér tele van olajköddel (spriccel ki a csapágyak szélein, a forgattyústengely picit bele-belever az olajba, a dugattyút alulról olajsugárral hűtik, stb.), és ezt viszi magával a kartergáz.
Bizonyos mértékben a motor kopását is jelzi, de amíg nincs jelentős olajfogyasztás addig nem gond szvsz.
Más:
Ezt jól megkapta
Bár Mágus múltkor azt írta ebben is kell láncot cserélni X km után, akkor most szarjapán vagy nem?
-
Ha füstöl/gőzölög az olajbeöntőnél egy dCi, akkor kopott a motor, vagy akár csak régi, elvékonyodott lenne az olaj? Vagy más ötlet?
-
Után gyártott, Depo márkájú fényszóróval milyenek a tapasztalatok?
Sima halogén (H4).
15k/db lenne, ennyit megérne. A mostaniakat foncsorozni kellene (5k/db-ért találtam műhelyt, de mivel van benne tompított+ködlámpa, már 10k/lámpa lenne), és ugye addig autóm sincs.Csak azt nem tudom, hogy ha a gyári fényszóró üveg, akkor az után gyártottnak is annak kell lennie, nem?
-
EQMontoya
veterán
-
i-sti
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Édesapám is szerelő (gáz/fűtés) neki is jó pár üzletnél van kedvezménye, 20-30%.
Mindig átadja a kliensnek.
14-16 órát dolgozik naponta, mert nem győzi, annyi munkája van.@bajnokpity: "inkább odaadja a kedvezményét, csak rakjunk be normálisat."
Ugyan ezt csinálja édesapám is. Sokszor megjárta olcsó alkatrészekkel, hogy utána kellett javítani, cserélni. Így tudja, hogy amit feltett, az jó pár évet elfog menni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egyébként beszélgettem vele a dologról, hogy jutott ő konkrétan ide, hogy átadja a kedvezményt. Útál ócska, szar alkatrészekkel dolgozni, amik miatt visszahordják a kocsit, hogy csöpög a szivattyú, meg mittomén. Kb rábeszélte az ügyfeleket, hogy inkább odaadja a kedvezményét, csak rakjunk be normálisat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
nem teszik tönkre. ha 60órából állna egy napja is tele lenne mindháromnak, akikről tudom, h továbbadják a kedvezményt. és jól élnek, megérdemelten (sztem még talán jobban is, mint akik zsebrevágják az alkatrészon szerzett extraprofitot). persze, munkadijdrágulással jár. de mondom, én is, és a többi ügyfelük is boldogan kifizetik, mert korrekt munkát végez lopás nélkül. hivatalos szoftverrel, számlával dolgozik a nekem legszimpatikusabb környékbeli szerelő, és abszolút vállalhatóak az óradijai. 2-3 hétre kapunk időpontot. Nyilván nem a legolcsóbb, de ez a fele engem nem zavar. Nem volt sose célom, hogy ingyen dolgozzanak nekem akár alvállalkozók, akár külső megbízott cégek.
akihez járok, konkrétan drágább óradijjal dolgozik, mint a márkaszerviz. Viszont nem lop meg, nem néz hülyének.
-
bitpork
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
& (#82160) EQMontoya: Ha nem lett volna kannibál az egyik, nem tudnátok az árat. A kereskedelemben dolgozok most és bátran állíthatom h a 80% semmi haszonkulcs, pláne h átlagos. Ha minden csak 10% lenne, mennyi 100Fts tömítőgyűrűt kellene eladni egy nagykernek, hogy minden alkatrészből tudjon tárolni (pl egy kettőstömegű v klímakompresszor de a lista végtelen), ki tudja fizetni az alkalmazottakat és gazdaságos is legyen?
Azok a szerelők aki átadják 1:1-ben a kedvezményt, a saját megélhetésüket teszik tönkre. Egy szinten megjelenik olyan igény a munkájukra amit nem tudnak kontrollálni, csak ügyfélvesztéssel (vagy emel vagy nem vállal el ügyfelet)- tapasztalatom szerint ez drágulást jelent.
-
TomPack
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én is ismerek olyan szervízt, aki elvből nem adja oda a kedvezményét, és a kérdésre nem is titkolja.
Az az álláspontjuk, hogy nem azért tartanak fennt egy ekkora vállalkozást, és nem azért vásárolnak ekkora tételben, hogy Kiss Jóska jól járjon. Ilyen az üzlet.
Ennek ellenére teli vannak munkával. Nem is értem... -
Land
veterán
Mely autómárkák szoktak itthon 0% THM körüli hitellel adni új autót? Ezek a hitelek akár 8 év futamidősök szoktak lenni és akár 10% önerővel is vihetőek az autók vagy nagyrészt 30% önerő kell és rövid idő (2-3 év) alatt ki kell fizetni a kocsikat?
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Azt meg most ne vegyük napirendre, hogy az alkatrészt áruló cégek ezzel a működési modellel a kis szervizeket akarták segíteni, csak egyikük jó magyar szokás szerint kannibál lett, ami rántotta magával a többit.
Azt, hogy 80% haszonkulccsal dolgoznak, ami a kis szervizek felé nagylelkűen csak 30%, én nem tudnám így nevezni. Úgy már sokkal inkább, hogy pofátlan suttyók.

Persze, értem, amit mondasz, hogy egységsugarú Józsi nem akar kifizetni egy műveletre több munkadíjat, mint ami az alkatrészköltség, pedig jogos, valóban vannak olyan műveletek, amelyek ilyenek. Ugyanakkor van egy másik réteg, a tudatosabb fogyasztó, amelyik meg nem szereti, ha átkúrják. És valahol ez is az, legyünk őszinték.
Teljesen egyetértek Bajnokpityuval a témában.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Hála a jó égnek, léteznek olyan szerelők, akik elvből átadják a kedvezményüket a kliensnek. És nem halnak éhen, mert piszkosul jól jön le az ügyfélben, és inkább fizetünk kicsivel magasabb óradjat ezek után, számláért szintén. Volt olyan, amúgy jól dolgozó szerviz, ahol konkrét kérdésemre, hogy miért nem adják át a kedvezményt, kérdésemre hazugsággal feleltek. Már csak elvből se megyek többé oda.
Mivel kvázi mindenki tudja, hogy ez így működik, mert a boltban elmondják, és sorban állás közben is látja az ember, ezért nem is értem a próbálkozókat. Annál szarabb üzenet nemtom létezik-e, hogy utólag tudja meg ügyfél, hogy lehúzták egy százassal. Mert, hogy kiderül, az tuti.
Ez a cikk meg már megint reklám a haveroknak...
-
norrberth
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
csak egyikük jó magyar szokás szerint kannibál lett, ami rántotta magával a többit.
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI!
Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti. A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi úgyis visszahúzza. -
bitpork
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én valamilyen formában vállalkozó voltam (kis kitérőkkel) 1996 óta. Ha az ember munkát ad másnak, és fejlődni is szeretne amellett hogy megtakarít, nem lehet egy szint alá menni sem árban sem színvonalban. A kereskedelem és a programozás valahol mindig is lóláb, de mindenben van egy közös metszet: a Magyar állam mindenkit aki vállalkozik konkurenciaként kezel a lopás területén. Ez az elsődleges magyarázata az itthoni költségeknek.
A másik legalább ilyen fontos pedig az, hogy a magyarban genetikai szintig beleivódott a szegénység - egyszerűen nincs miből a többségnek megengedni a teljes áron történő (szolgáltatás) vásárlást. Ha egy szerelő azt mondja az egységsugarú júzernek h akkor most 65k a kompi de le kell bontani a fél autót és kell két ember hozzá h ne egy hétig tartson, és ezért 150k a munkadíj, akkor a wanabee kliens közli h nem kell mert sok (különben se dolgozzon az ő kocsiján 1+ ember, mert ő tudja h nem kell). Ha viszont azt látja h az alkatrész ára mellett nem szerepel akkora munkadíj , könnyebben aláírja a megrendelőt.
Azt meg most ne vegyük napirendre, hogy az alkatrészt áruló cégek ezzel a működési modellel a kis szervizeket akarták segíteni, csak egyikük jó magyar szokás szerint kannibál lett, ami rántotta magával a többit.MOD
Szerintem, merthogy én így látom. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hehe, remélem én is, hogy nem made in PRC lesz ráírva mindenhova

-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Zsóti mennyi alkatrészt szív fel a szaros VAG csoportos autójával, hogy követeli a mennyiségi kedvezményt?
Hát azzal mondjuk elég sokat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A szervíz eljárásában szerintem az a tisztességtelen, hogy nem mondják meg, hogy ezt Ők 150.000Ft munkadíjért végzik, és még 100 az alkatrészt, hanem mondanak rá 80e munkadíjat, és még jól lehúzzák a usert az alkatrésszel. A végeredmény persze forintra ugyanaz, csak a szájíz valahogy mégis más, teccik-e éteni?

Egyébként nem véletlen, hogy csomóan inkább megcsinálnak maguknak dolgokat. Ha ugyanis a fentebbi mentalitás párosul azzal, hogy az utángyártott alkatrész nem túl minőségi, és Te gyárit szeretnél, azt pedig horror áron szerzi be a szervíz, akkor rákúrtál.
Egyébként arról is beszélgessünk már akkor kicsit, hogy miért kell szinte mindig külföldről rendelnem az alkatrészt?
A bontott olcsóbb Angliából postázva, mint amit itthon kibontanak.
A gyári olcsóbb Angliából postázva, mint itthon, de még olcsóbb Japánból postázva, mint Angliában.
Ha 10-15% lenne a különbség, nyilván nem szopnék vele, és megvenném itthon. A probléma az, hogy itthon a balatoni lángosostól az autószerelőn át az alkatrészkereskedőig mindenki úgy van vele, hogy ha nincs meg valamin az 50% haszon, akkor hozzá sem nyúl. Így esett meg az, hogy 0Ft-os keresnek rajta, mert megrendelem külföldről.
Márpedig azt ne mondja nekem senki, hogy az angol vagy a japán munkabérek és ingatlanárak mellett ott sokkal olcsóbb lenne a logisztikája vagy a raktározása az alkatrészeknek...
Szóval szerintem ebben a cikkben pont azt kapja a vállalkozói rétegünk, amit megérdemel. -
bitpork
nagyúr
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/09/25/miert_draga_az_alkatresz_ha_a_szervizben_veszed/
Ééértem. Tehát amikor Zsóti dógozik a munkahelyén, akkor mindenen szeretne csinálni 100-200%-t, de amikor neki kell igénybe venni szolgáltatást akkor büdös a dolog.
A TC meg mellé áll, és meg akarja mondani ki mennyi kulccsal és áron dolgozzon. O'ráááájt... nem.Zsóti mennyi alkatrészt szív fel a szaros VAG csoportos autójával, hogy követeli a mennyiségi kedvezményt?
-
Peter.70
addikt
Tsebacsi mikor jön az új autó?

-
polonic
félisten
Sziasztok!
Érdeklődésképpen, hátha van ötlet.
Van egy Ford Fiesta Mk6 1,3-as 71 lóerős benzinmotorral, 2005-ös. Nagyon kis gázadásra elkezd kattogó hang jönni a motortérből így folyamatosan sűrűn. Akinek van ilyenje, az tapasztalt már ilyet? Ha igen, mi lehet?Nyilván viszem szerelőhöz. De ha van info arról, hogy apróság vagy éppen komoly gond előjele, akkor annak függvényében intézem.
Köszi!
-
lenko
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szerintem lehetett volna többször is próbálkozni. Az első 12 belefért a 2:27-es pályaidőbe, én 2:31-et mentem elsőre.
(Előttem csak 5-6 ember állt, abból 2 gyerek....Vagy 5perc volt még beértek a célba...
) -
Jaffa75
őstag
Valakinek van tapasztalata a Car-Páti autókereskedéssel?
-
A buszmegállóról jut eszembe... elfelejtettem beszámolni róla, tegnap este elektromos busszal mentem haza, sajnos nem kaptam meg a Tesla-érzést, pedig kértem a sofőrt, hogy tolja neki.
Kérdeztem mit tud a gép, nem tudta a teljesítményét, csak hogy 11 tonna, míg a Tesla csak 1,5, ezért nem vadállat. A busz. 
(A Tesla valójában 2,5 t.)
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
vótmá'? kéne. ezüstbe'
-
EQMontoya
veterán
Jöttünk vissza ma este Szegedről BP-re, és az M5-höz mérten meglepően eseménytelen utunk volt, csak az M0 déli szakaszán villogtam ki pár jómadarat, aki görcsösen ragaszkodott a középre tartáshoz.
Viszont az autóparkunk állapota, az katasztrófa. Legalább 5 félszemű autót láttam két óra alatt, némelyik hátul, némelyik elől. Oké, egy xenonnál problémás lehet egy csere, de könyörgöm, egy hátsó izzót azért annyira nem bonyolult...
Arról nem is beszélve, hogy egyre több itthon az újfajta mild hibrid: nem benzin-villany, hanem benzin-olaj, illetve dízel-olaj hibriddel járnak elég sokan, ahogy ezt a kipufogógáz színe és szaga jelzi. -
i-sti
senior tag
Mivel Norbi nem akar olaj topicot indítani, így itt teszem fel kérdésem.
VAG topicban már említettem, hogy szeretnék az LLQ kodú váltómban olajat cserélni.
Ma reggel a nepperem azt javasolta, hogy #csakametabond.
Ő eddig minden saját autójába erre cserélte a váltóolajat és persze a motorolajat is.Én mondtam, hogy gyárit szeretnék, de szerinte jobb a Metabond mert valami spéci kerámia réteget képez, stb stb.
Az volt a válaszom, hogy ha a MB csodaszer lenne akkor a Castrol/Mobil kilóra megvenné őket.
Jött a válasz, "a MB nem eladó"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lenko
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az a "simulator" elég gatya volt, jobbra balra húzott a kocsi nyíl egyenes úton. Sőt bunda is volt, ismerte az idő feliró az előttem lévőt, beírt neki -10sec-et.

-
Speeedfire
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Nem teljesen, de tényleg sok ületett gép volt kint. Ellenben nagyon sok régi, patika állapotú golf1-2/corrado is volt kint. Voltak kiállított golfok, amiket a vw hozott ki. Volt kint cockpit, amiben lehett versenyezni mások ellen és a nyertes mehett egy gofl R, vagy golf gti perpormance géppel a ringen. Kicsit többől állt ez a rendezvény.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szekra
üzenetére
Leadod a neppernél a kulcsot, a forgalmit meg az autót. Ők kipucolják és kiteszik egy szerintük reális áron. Aztán ha van érdeklődő ők megmutatják neki, ha horogra akad akkor meg hívnak és mész szerződést aláírni (javaslom eszedbe se jusson előre biankószerződést aláírin) viszed a többi kulcsot (ha van) meg a törzskönyvet.
mod:
focvis: Ez jó lehetett, én a tököli reptérre akartam menni ott is volt banzaii de nem jutottam ki végül.

A Hringen meg vmi Golfos összeröffenés volt. Oda kellett volna menned igazából.

-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Szereztem 4 matricát a Shell kúton. A matricákkal együtt ~300 ft-ért kisautót lehet lehet venni. Ha valaki igényt tart rá, szívesen oda adom a következő talin

Aki előbb kéri PÜ-ben annak adom
Kedves moderátor/ok, ezt nem hirdetésnek szántam.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
It's just a game...

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
barnam_
üzenetére
Volt 4-5 db 124-es, ebből 2 patika 2 barátomé.

@Jorus: én is tegnap késő du. tudtam meg; FB-n biztos fent van; mindig más helyszínen. Legutóbb talán Ferihegyen volt.
Az a jó benne, hogy nincs tömeg. Ami a Premier Outletben szokott lenni oldtimer meeting, az is tiszta West Balkán. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Te mondtad h ne az 50-nel menőt hasonlítsuk 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még a Kakasé 

)
Azt szkippelem; tartok tőle, hogy az egy ültetettszaros, hülyegyerekes tömegrendezvény.