Hirdetés
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Üdv!
Május 13-án lesz a fordulónapom a kötelezővel. Union-nál már felmondtam, vissza is jeleztek, majd a K&H-nál kötöttem újra 71 helyett 56-ért. Éves csekkes fizetést választottam.
Na most ami számomra kérdőjeles:
Ugye az ajánlatban az van, hogy az igazolás 05.13-tól 60 napig igazolja, hogy van biztosításom.
De ők már most küldték a csekket, hogy ha én 13-ig nem fizetem be, akkor megb@szhatom...
Most hogy is van ez? Tudtommal 07.13-ig kell rendeznem az anyagiakat, mivel utána avul el az ajánlat.Köszönöm a segítséget!

-
Qtya123
őstag
válasz
focvis
üzenetére
"már csütörtökön lemosta az eső a port"
Felénk mostanában az eső nem lemossa a port, hanem szaharai homokot hoz és eső után ma reggelre is ehhez hasonló lett az autó:

A csomagtartófedél hátulján van egy kis ív, amiben kétoldalt össze tud gyűlni a cucc, ott egy az egyben ott áll ugyanaz a színű homok, mint amit a filmekben látni a sivatagból. ---> ugyanitt szuvenírként szaharai homok eladó!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kenny123
addikt
Koszi sracok!
Esetleg pár sort, amiben megindokoljátok a véleményeteket, kaphatok?
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
VAG topikban nagyon nrm válaszolnak, de talán ide jobban illik a kérdésem:
Ha cascot nem szeretnék kötni jelenleg, de szeretnék egy komolyabb védelmet az autóba, akkor mit ajánlanátok?
Jelenleg amirők tudok az a pajzs és a cerberos. Létezik esetleg más alternatíva, amiről még nem hallottam?
Ti mit javasoltok?/I] -
Magnum_
nagyúr
most hívott apukám, hogy végzett az Opel szervizben a 10k km-es olajcserével és ofc ott állt mellette.
érzi az öreg a feelinget. -
Magnum_
nagyúr
rbálint88-al adtunk az érzésnek 8.15kor.
szép az idő, tiszta kocsi, mi kell még?
-
Nem igazán tudom összevetni a Nokiannal, utóbbiba összesen 300 km-t tettem január 2. és 5. között, mínusz 5-10 Celsiusban. Feltételezem, hogy nedves aszfalton a Nokian érezhetően jobb lenne.
November közepéig 225/40R18 Bridgestone S001-et használtam az előző autómon, az határozottan jobban tapadt, a Matador viszont komfortosabb és csendesebb is.
A téli 205/55r16 Dunlop 4D is jobb volt nedves körülmények közt. Tegnap körforgalmakból nagy gázzal kijövet erősen tolta az orrát, ESP/TC világított.De senkit nem beszélek le a Matadorról, az árát nagyon megéri - 235/40R18-ban 22 e Ft/db, a Nokian 40 e/db - csak tudomásul kell venni a korlátait. Nagy vízben semmi problémát nem tapasztaltam; 8 mm profilmélység mellett, szakadó esőben az autópálya belső sávjának tempója biztonságosnak érződött.
@rbalint88: köszönöm a bizalmat!

-
rbalint88
veterán
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Elhiszed, hogy tudom, milyen amikor csúszik, de amúgy nem csúszna, ha minőségi cucc volna?

Na ez akkor csúszik. Itt egy napja esik, már csütörtökön lemosta az eső a port.Továbbra is azt gondolom, hogy megérte az árát (akciós Conti * 50%), de nagy csodák nincsenek. Szárazon OK, sőt nagyon komfortos; vizes aszfalton gyenge. 3000+ km-t tettem bele, melegen tiprom neki, ránézésre alig kopott.
-
bitpork
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
De az RNS510 volt? Csak mert a bontott kituggyamitmegélt példányok most Litvániából kerülnek 5-600 ojróba vagy éppen fontba manapság.
(#68653) focvis : Te tata...ugyan nézd már meg mibe keresi
Jelenleg ez a legolcsóbb
De van gyári dobozos is picipézé 
(#68649) BigBlackDog : Ez egy WinCE-s utángyártott. Én az eredetit kérdeztem

-
w333
félisten
válasz
HoaryFox
üzenetére
Sokan írták már az Opel topikban hogy a Castrol olajat szereti csipegetni a motor (illetve ezt az olajat hamisítják is), sokan a Total Quartz 9000 -re esküsznek Opelnél, illetve szerintem Motul olaj az egyik legjobb !

Tölts utána, majd ha lesz megint cserélve akkor Total vagy Motul menjen bele !
-
HoaryFox
őstag
Mondjatok nekem valami okosat: 8k km alatt semmi, de semmi olaj nem fogyott, most meg rövid idő alatt olyan 8 deci eltűnt. Létezik olyan, hogy olajcsere előtt "tönkremegy" az olaj vagy belső problémára gondolnátok?
Vectra B2 2001, Z16XE motor, ~250k km (200-nál voltak gyűrűzve a dugattyúk), 5W40 olaj
-
Qru
MODERÁTOR
Örs Vezér tér zuglói oldala és a Városliget is elesett....
-
-
brumi1024
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem, ez valami kínainak kinéző copy. (A felületről is ki lehet egyébként találni, baromira ízléstelen.)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
valami ilyesmi van nekem is csak nem fogad SD-t
-
lenko
aktív tag
-
bbubby00
őstag
Lehet nekik purhabbal be van fújva minden szivargyújtó vagy usb töltő.
Na de ha az ember külföldre megy, nincs pénze vagy nem akar menet közben internetet használni, otthon letölti szépen az egész környéket (így ha rossz helyen kanyarodik le, vagy bármi közbejön), aztán mehet a GPS után. Veszel egy Parrot kihangosítót ha fapados a géped, esetleg egy blútyúszos autórádiót, USB töltős szivargyújtót, a telefont felcuppantod a szélvédőre és mindeközben betartod a sebesség korlátozásokat akkor nagy gond nem lehet. De ha valaki ennyire akadékoskodó, vesz egy térképet, majd azon eligazodik, az teljesen működik offline és telefont is tudja nyomkodni közben. -
-
ratkaics
senior tag
-
aero.
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Az összes WinCE fej egy fos, kukába való mind. Sebességben is szar és a térképfrissítés is felér a Skynettel.
Gyári fej egy fokkal jobb, de azon is érdekessé válik egy idő után a térképfrissítés.A legjobb út az androidos szvsz. VW-kbe van gyári kinézetű, hanggal se lesz baj egy tranyóban és fut rajta a Waze.
-
válasz
ratkaics
üzenetére
Én is a gyári VW-rádióra szavazok, ebay-en 100 e. alatt már találsz.
Nemrég vettem autót, abban 2 DIN-es Pioneer navigáció volt - nagyon utáltam, pedig profi beépítőszettel installálták, tehát a multikormányról, a gyári gombokkal tudtam vezérelni, amik számomra zavaróak voltak:
- fényerő állítás nem működött együtt a műszerfal-világítással,
- sok minden a menürendszer mélyén bújt meg,
- éjszaka belevilágított az arcomba,
- sokat gondolkodott egy gyári rádióhoz képest.Pozitívum még, hogy iGO futott rajta (kicsit döcögve), így a térképfrissítés 10 ezer Ft-os költség. (Megpróbáltam s.k. is, annak bootloop lett a vége.)
Nagyon örültem mikor eladtam 80-ért és vettem bele 26-ért gyári rádiót, ami minden elvárásomat teljesíti. Navinak meg - számomra - nincs jobb a Waze-nél.
-
mdani01
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
[link] X5 felnivel árulja ismerősöm, persze úgy van meg az autó jogsi az nincs

-
-v-
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Mondjuk ne a mostani árakkal számolj .. most csak hasamra csapok, hogy ezt linkelem [link] de nyilván jóval olcsóbb lesz majd, ha ez tényleg elterjed, no meg a rendes hatótávhoz meg gyors töltéshez nyilván kell majd valami új technológia akksi téren, ez nyilvánvaló, de ezt nem akartam belekeverni.
M140i vagy egy 320d/A4
Persze, én itt most igazából kifejezetten a 4 turbós 50d-re meg az audi csoda V8 dízelére reflektáltam

Egyelőre a normál szegmensben nincs kérdés, de persze abban sem, melyik technológiának van jövője, meg melyik fog gyorsan fejlődni.Én igazából azért várom, mert milyen egyszerű lesz jó felépítésű autót csinálni ... quattro? Bitch please, teszel előre meg hátra is egy motort, ott az összkerék, kinek kell a nehéz kardán meg a torsen? Úgy vezérlem, ahogy akarom .. hátsókerék hajtás? Tessék .. nem kell hozzá helypazarló hosszanti motor, meg bonyolultabb drágább megoldás. Jó súlyelosztás? Meg van oldva.. alacsony súlypont? Autó aljában az akksi, ennyi.
Én nem temetem annyira az élményautózást, szerintem a jövőben sokkal könnyebb lesz jó tulajdonságokkal bíró autót gyártani, csak lesz olyan márka, amelyik csinál jól vezethető típusokat, mert miért ne?
A jó karakterisztikát meg sok nyomatékot, nagy teljesítményt meg tudja a villanymotor, nem kell hozzá nyolc turbó
Az is jóval egyszerűbb lesz, hogy gombnyomásra kényelmes legyen, vagy drivers car .. sokkal több lehetőség. -
Speeedfire
félisten
Dolby & sagesz93 & Jorus: Köszönöm mindannyiótoknak!

Akkor meghosszabbítom.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Természetesen visszautalják az arányos részt a biztosításból, ha eladod az autót, és bejelented a biztosítódnak.
-
sagesz93
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha van rajta élő, és eladod, ezt bejelented akkor megszüntetik a biztosítást és visszautalják időarányosan, illetve ha volt bónuszod és lett másik autód párhuzamosan, akkor arra át lehet vezetni a bónuszt !
-
Dolby
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy nem csak évfordulónál lehet felmondani, hanem eladásra hivatkozva is :-)
-
Dolby
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha eladtad és ezt a biztosító felé jelzed nem utalják vissza időarányosan a fennmaradó részét az éves díjnak?
-
Speeedfire
félisten
Mivel még mindig nem ment el a golf, ellenben a biztosítás lassan lejár róla érdeklődnék, hogy szerintetek mi lehet a jó megoldás?
Ideiglenesen kivonni a forgalomból? Vagy hosszabbítsam meg a biztosítást még egy évre? Árban kb 20k lenne, viszont nem akarok már több pénzt ölni bele. Kivonva a forgalomból viszont még nehezebben menne el szerintem.
-
Salex1
őstag
Akarok venni egy Chevrolet Spark-ot második autónak, de sajnos nem lesz lehetőség szervizbe vinnem (amikor menni tudok, nincs nyitva egy sem a környéken).
Mit érdemes megnézni rajta az alap dolgokon kívül (kilóméterrel arányos kopottság, fékek állapota, kerék kotyogás, alapjárat, motorhang)?
Tudtok esetleg típusbetegségről? -
brumi1024
veterán
"Hát, amiatt nem aggódom ja, egy percig se, hogy a tervezett avulás eltűnik a fogyasztói társasadalomból"
Na én ettől félek, fő alaktrész lesz napjaink egyik legjobban szabályozható élettartamú eszköze, az akksipakk (élő példa: újabb Kindle-ök?). Ha elterjedt lesz a villanyautózás már nem fognak 7-8 év garikat vállalni az akksira, és 5 évesen már milliós tételek várnak az első/második/harmadik tulajra. Ha pedig megtartják ezt a garanciát akkor az ár nem lesz olyan, amilyet szeretnénk, egy jól felextrázott (136 lovas) e-Golf 13-14 millió. Ennyiből kijön egy M140i vagy egy 320d/A4...
A többivel nagyjából egyetértek.
-
ratkaics
senior tag
Pl ezen az oldalon a legalsó cucc tudásra szimpatikus lenne, de azért vannak kétségeim.
-
bitpork
nagyúr
A pio-kenwood -egyéb gyártók fejegységeiben is gond van a rádió vétellel a VAG esetében.

MOD
Amennyiben a gyári antenna rendszert használják - ahol a VAG féle diversity antenna megoldás van mind xarabb mint a gyári fejegység.
MOD2
A fantom tápnak csak addig van köze hozzá h az antennába épített erősítő bekapcsoljon. Ez addig ok amíg egy antenna van.
-
footy
addikt
válasz
ratkaics
üzenetére
Az RNS510 vagy RNS310 a tipusazonos fejegyseg, de a fent emlitett gyartoknak is van VW-hez passzolo fejegysege. (RNS510/310-nel elofordulhat hogy masik gateway modul kell es azt sem art tudni, hogy a bluetooth nem a fejegysegbe van epitve, hanem kulon modul ami szinten extra koltseget jelent)
Kinait nem tudok neked ajanlani. Nezegettem mar oket, de tapasztalat nincs veluk. Aliespress-szen van par amit dicsernek, de ott velemenyek fele szerintem kamu.(ill mar annak is orulnek hogy megerkezik)
(#68608) bitpork
a legtobb esetben azert mert elfelejtik beepiteni a fantomtapot -
footy
addikt
válasz
ratkaics
üzenetére
A kinai fejegysegek egyre jobbak, de igazan megbizhatot nehez talalni kozottuk. A hangminoseg es a radiovetel altalaban eleg gatya es a CAN-bus kommunikacioval is szokott gond lenni.
En inkabb nagy gyartok fejegysegeit ajanlanam, mint Alpine-Pioneer-Kenwood-JVC. Ezekre van normalis garancia es megbizhatoan mukodnek, viszont ezeknek 2-3x az ara a aliexpress-esekhez kepest. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyen kérdezem, de majd eligazítotok úgy is.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy van e valakinek közvetlen tapasztalata androidos fejegységgel? Minden érdekelne. Beépítési problémák, hangminőség, rádióvétel, meghibásodás, használat, stb.
Köszi előre is mindenki segítségét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- BestBuy topik
- Brave
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egészen kedvet kaptam tőletek; lehet, hogy idén harmadszor is le fogom mosni a kocsit, pedig még nincs május...