Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Azt még nem volt érkezésem megfigyelni.

-
Kickass
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
lol

-
Qru
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
Apropó Exide, a WagonR-ben az Excell több, mint 6 éve bírja már, és nem úgy néz ki, hogy meg akarna dögleni. Tegnap véletlenül a kezembe akadt a garancialevele, 2014. november 23-án vettük a Tescóban (vasárnap este nem volt más opció).

Mondjuk az sokat segít, hogy nem városban van nyaggatva, indítás után megy >40 km-t.
-
bandus
veterán
válasz
6030D
üzenetére
még nincs döntés, de amíg ez megszületik és megérkezik, addig úgy tűnik, hogy egy 3-as octavia 1.5 tsit fogok használni (facelift, 10k km). de a kívánságlistám sorrendje pug 508/3008/golf variant/leon/octavia éppen. aztán ami kijön a keretemből ezek közül. a golfot nagyon drágán mérik
meg a többit is, szóval lehet végül proceed lesz 
-
bandus
veterán
kisza 70 km-re 12 részletben (ahogy írta)átlag 6 km lenne. én 3-at megyek - ősi román szokás szerint
- és így sincs baja a kocsinak, de hétvégenként jellemzően van pályán járatva. de jövő héten jön elvileg egy 1.5 tsi, majd meglátom az hogyan bírja ezt a felhasználást és referálok 
amúgy néha szégyellem magam, és felszállok a 4-6ra, ez egészen addig tart amíg nem csoszognak végig a villamoson a harmonikás cigók, vagy a patkányos csövesek, esetleg nem kell kerülgetnem a magát összeszart hajléktalant. igyekszem máshol kompenzálni környezettudatosság terén, de ezt a sok trógert nem bírom a villamoson

-
válasz
xEon1337
üzenetére
Amit még elfelejtettem, az a világítás.
3 féle fényszóró létezik a Corollához. Parabola LED az alap, vetítőlencsés Bi-LED középső szinten és a fullos a mátrix-LED. Nekem Bi-LED van, de egyáltalán nem esek tőle hanyatt, nem sokkal jobb, mint a korábban C4 Picassoban lévő xenon.
Két éve egy brumi féle Mini volt nálunk egy hétvégére, na az olvasztotta az aszfaltot, úgy világított, ez a Toyota egy vicc ahhoz képest.
-
kenwood
veterán
Kicsit kacifantos a story,probalom a leheto legertelmesebben leirni :
2003-as E46 BMW a paciens.
Ket kulcsa van.
Az egyiken mukodott a taviranyito,a masikon nem.
Ocsem elvitte a nem mukodo kulcsot akksi cserere. Kicsereltek, tovabbra sem nyitotta.
Azt mondtak, valszeg ujra kell programozni, vigyuk el a verdat,mindket kulcsot,es megcsinaljak ingyen (egyszer mar fizettunk ugye 8kt az akksi csere miatt)
Azota meg nem sikerult visszamenni,unnepek stb ...Es most jon a csavar. Az eddig jo kulcsot ugye hasznaltam,es egyik nap azt lattam,szetnyilt a haz. Osszecsuktam,de a gomboknak nem volt tartasa. Szetnyitom,belenezek,elegge ures. Kerestem a neten egy kepet, hogy nez ki belulrol,es a kepeken volt benne valami panel (PCB), nekem meg nem.
Napok ota keresem,se itthon,se a kocsiban nem talalom a panelt, hihetetlen.
Ergo most van ket kulcsom, az egyiket fel kene programozni,a masikbol pedig eltunt az elektronika.Jol gondolom,hogy azert kellett (volna) mindket kulcs, mert ha a javitottra raprogramozzak, es nincs ott a masik, akkor utana az nem mukodne,ami addig jo volt ?
Menjek el a kulcsoshoz, vagy eleg ezt megcsinalni javitottal (amiben meg van elektronika) ? :
[link] -
gzbotii
nagyúr
válasz
Dluinet
üzenetére
Utcán parkoltam eleget. Mivel lesz lehetőség rá, mindenképp szeretnék garázst. Itt a kapu előtt parkolva a tavasszal meghúzták a Golfot is, most egy hónapja meg a barátnőm Corsáját is a Kedves szomszédok közül valaki. Azóta mindketten mindig beállunk az udvarba. Jobba béke.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Integrale
üzenetére
Amikor költözünk az új házba, biztos nem fogom sajnálni azt a 100.000Ft egy kapunyitó automatikára, az tuti. Én is unom, napin szinten négyszer eljátszani ezt
.
Kis smarthome, etc és full automatára is lehet állítani, mire a lakás közelébe érek, ki is nyitja. Tervek már megvannak
-
tboy93
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Jaaa, azt hittem ilyen kemény vagy
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gzbotii
üzenetére
Persze, ezért írtam, hogy a gép van értünk és nem fordítva. Ha 1x-1x mész 3 km-t nem fog szétesni a motor de rendszeresen így használni nem ajánlott, ezért sem ajánlottam neked.
Ez olyan, hogy nagyon nézegettem a hibrid Lexus-okat egy időben, csak mivel másodlagos autó lenne jelenleg simán van, hogy 6-8 hetet is áll a garázsban a kocsi. Már pedig azt egy hsd nem bírja. Így elengedtem a dolgot egyelőre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor reszkethet a Ford, mert pont most emelték jan. 1-el 3 évre a kötelező minimum garit.

-
tboy93
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az a baj, hogy mire végzek a melóval 5-6 óra. Addigra meg sötét van és úgy már nem olyan fun. Meg fázom is, nincs megfelelő motorom/öltözékem ilyen 0-5 fokhoz. 8-10 fok a minimum amiben elindulok, de úgy is max 1-1.5 óra aztán lefagyok a gépről. Kéne egy normális téli kesztyű + nadrág, esetleg utólagos markolatfűtés. Tavaly már nem fért bele (asszonynál, nem anyagilag
) -
gzbotii
nagyúr
De ő is reggel 3.5 munka után újra 3.5km, nem?
Én egy héten egyszer jártam így, mivel Újlipótávárosban nem volt parkolási lehetőségem, az autó amúgy is csak hétvégén kellett. Pénteken haza, hétfőn reggel meg vittem ki a parkolóba ami a munkahelyem mellett volt.
Amióta nálam van, lassan 70.000km raktam bele, ennek bőven 70% országút+pálya. Ennyit bírjon ki, ha már lehet. Mondjuk most a sok HO miatt elég sok a csak városi méter.
-
tboy93
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Cégesnek simán. Csak ne én fizessem a szervizt
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Az azert egy szivo, nyilvan forgatni kell, hogy igazan menjen. De szerintem kozutra boven eleg.
-
nandow
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Meg kell csippelni a 2.5-ös Mazdát is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Yep, de célszerűbb lenne inkább egy EP3-at venni, az alatt még rendes futómű is van.

-
tboy93
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem ültem még V8-ban, de látatlanban én ott is azt képzelem el, hogy nagyot tol, de lineárisan épül fel, szóval nem hátbabaszósan. Persze javítsatok ki ha tévedek.
Elkurvultál a turbótól

-
tboy93
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szívóknál azért ritka a tüzijáték, sokkal kiegyensúlyozottabb szokott lenni a teljesítménygörbe, nem? Kivéve régi vtec

-
bandus
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
nem gondolom, hogy te (vagy barmelyikunk) olyan extrem igenybevetelnek tenne ki egy ilyen autot h barmi baja legyen, hasznalatra terveztek

mai teszt 4 fokban, 1.6 crdi kia proceed dizel: a mammuttol indulva mire epp felerek a margit hidra elkezdi fujni a meleget a kocsi. amig beerek dolgozni a hutoviz kb 71 fokot mutat (oktogon).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Egy olyan 192 lovasat megnéznék a Bubi ellen. Állóból lenyomnám de lendületből sztem nem.
Chip jó 5let de sztem nem fog erre költeni. Pár céges kapott nálunk chipet, vezettem is olyat (közvetlenül a saját nem chipesből átülve) és nem érzetem semmi különbséget. Aztán kiderült miért, mert csak placebó chip van benne (ABT).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25
üzenetére
Bármikor viheted előbb olajcserére csak a max időtartam/km van meghatározva. Látod a bejáratás utáni olajcsere sem okoz(ott) garivesztést. A koksztalanítás meg kb 100k km-enként esedékes az kibírható.
Nálunk amúgy rugalmas olajcsere periódus van már a régi fix 25k km (gari lejárta után átálltak 20k-s periódusra). Persze volt, hogy "elfelejtettek" olajat cserélni szóval volt amikor 40k-t mentünk egy olajjal...
-
tboldi
nagyúr
Jazz leadva. Elmentünk a szerelővel egy próbakörre, hogy meghallgassa ő is a ropogást, és pont most nem akart. Azért egy kattanást sikerült előidézni.

Azt mondta, hogy szeretné ma befejezni, mert neki is útban van, ha az emelőn marad, de az alkatrészboltokon múlik, mi milyen gyorsan érhető el. -
BigBlackDog
veterán
Mondjuk a G145 "csak" a 145 lovas, kétliteres szívó. A 6-os Mazdánál azért a 2.5-es, 192 lovas változatnál sem éreztem azt, hogy letépné a fejemet az Polo 1.0 csíje után. Jobban ment, elég volt már bőven a bódéhoz, de azért nem volt tüzijáték. Viszont az automatája padlógázas gyorsításoknál érezhetően gyorsabb és értelmesebb volt, mint a "nagyszerű" DSG.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Yep.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg a többit is, szóval lehet végül proceed lesz
- és így sincs baja a kocsinak, de hétvégenként jellemzően van pályán járatva. de jövő héten jön elvileg egy 1.5 tsi, majd meglátom az hogyan bírja ezt a felhasználást és referálok

!
23.-án 10 fokban még nyomtam egy kört, de az elkövetkező hetekben úgy tűnik tartósan hideg lesz.