Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chappy
tag
Ez az üzenet egy újabb üzenet arról, hogy miért ne kezdjetek bele
Be írom én is a tapasztalatokat akkor. Nem rég kezdtem, januárbna meglett az alapdiplomám és kitaláltam, hogy jutalomból veszek magamnak játszani (untam a hd3000-et
) egy gtx 660 kiméretű kártyát, de végül hd 7870 lett (meg mellé rendes ház és táp, de egyszer élünk). Bányászgattam 2 hétig (i 13 270 kh/s + tudok dolgozi, i 19 370 kh/s) , játszottam, túrtam mindent, lett pár coinom, pénzben nem sok, ráadásul rájöttem ,hogy a pénz kiszedése egy jó nagy szarakodás. Kerestem alternatívát, és hát rögtön ebay. Na, első tanulság, amit olvastam, ebay-en ne adj el coin-t, mert nem véd meg semmi és tuti bukod. Viszont találtam jobbat: mining contractocat árultak, azaz bányásztak másnak. Na mondom ez jó lesz, mert instant pénz egyetemistának jól jön, meg nem trükközünk itt.
Árultam a miningot, több konstrukcióban, 1 óra, 12 óra, 24 óra, 1 hét, vették össze-vissza, de eléggé fogyott. A paypal minden tranzakció után levon $0.30 + 5.4%-ot (vagy mittomén), az ebay meg minden eladott terméknek a 15%-át (ez trükkös, mert paypalról húzza vissza később), de gyakorlatilag az eladótt ár 70%-a jó becslés. Így történt, hogy 1 hónap alatt majdnem megtérült a kártya ára (kb. 40eFt-ot hozott), viszont a köv hónapban már csak 25 eFt (!) jött be. Hogy mi történt? Hát lett asic miner, jobb áron is árultak contractokat, bedőlt az mt.gox, esett a btc ára, többen beszálltak, cex.io felhős bányászás stb.. De most gyakorlatilag már 2 napja nem tudom eladni (nem is foglalkozom már annyira vele). Mellette persze szarakodás egy kicsit, mert írogatni kell (mondjuk én automatizáltam a folyamatot teljesen, ebay-ről leszedte a program az eladási adatokat meg paypalról hogy kifizettek-e, aztán ütemezett és bányászott). De nem kellet sokat utánaolvasni, hogy smint váltsak, háromnaponta ránéztem a cryptsy-re, hírekre, néha megnéztem itt miket írtok és ennyi, nem 0-24-ben néztem, hogy mikor mit kell bányászni (a middlecoin meg a próbák során mindig szarul adagolt nekem úgyhogy hanyagoltam).
Egy ideig agyaltam a bővítésen, de egy 280x-ért sajnáltam 80-90 eFt-ot, a táp is legalább 30-40, a mostani állás szerint pedig 4-6 hónap alatt térülne meg. (Olyanba meg ami naponta ugrál nem fektetünk ha ennyi idő alatt térül meg, kivéve ha nem sírunk sokáig ha elúszott a lóvé.) A piaci előnyöm az volt, hogy nyugati szemmel nézve kisebb pénzekért lehetett nálam hashratet venni (persze kevesebbett), valamint az első hónapban jobb fajlagos áron tudtam adni a bányászatot az ingyen áram miatt mint mások (direkt így áraztam be, mert versenyképesnek kellett lennem, és kevesebb ingyen pénz jobb, mint nulla ingyen pénz).
Ja, az egész sztorihoz hozzátenném, hogy ingyen volt az áram, a kártyát meg gamelni vettem ,csak ugye munka/tanulás közben játékra nem sokat használja az ember (1 hétre vettem eredetileg a kártyát). A táp és ház meg már érett mert hkc házban meleg volt már minden vinyó, a hkc táp meg már kezdett zúgni 2 év használat után, és féltem hogy robban.
TL;DR: mindent számolj ki jól, olvasd el háromszor az első posztot, vedd figyelembe, hogy hashrate-diff nő, jövedelmezőség csökken, egyik napról a másikra bedőlhet minden. Ha meg nem hiszel benne, el se kezd (én nem hiszek, csak jó magyar modjára ingyen pénz mindig kell)
Egyébként vicc, hogy btc asic miner még mindig sokba kerül, és egy év alatt se térül meg az ára.
Azt viszont bánom, hogy mikor 2013 januárjában vizsgák után rátaláltam a btc-re, sajnáltam 5eFt-ért btc-t venni, mert ennyire idétlenségnek ítéltem, és lám, mily szép lufi keletkezett. De ilyen az élet, mások is megdolgoznak a pénzért.
Ugyanitt 0.025 BTC némi szeszpénzért eladó.
-
Chappy
tag
Heló!
A kérdésem az lenne, hogy egy xfx 750w elbír-e 2 280x-et, úgy,h ogy mellett van egy 2500k, amit igaz nem húzok, de megy a turboboost és használom is? És két 7950-et elbír? Nekem nagyon neccesnek tűnik, de az xfx singlerail, minőségi, így a tapasztalatok érdekelnek 750w-os tápokkal
Ha nem, egyébként akkor milyen 850w-os tápok az ajánlottak? XFX, Seasonic és FSP ok, de kicsit drágák, corsair és cm is jó?
Üdv.:
Csepi -
Chappy
tag
Heló!
Mennyire legyen gyanús egy pool, hogy átver/szarul működik, ha 18000 accepted van és 0 rejected? bitember .com os COYE pool (nem magamnak bányászom)
-
Chappy
tag
Heló!
Ebbe a házba a mostani vga (msi hd7870) alá mennyire öngyilkosság berakni egy 280x, 7970 290, 290x vagy hasonló hashpower kategóriájú kártyát?
(A ventik már nem úgy vannak, azt éppen rendezgetem, hogy minél jobb legyen.) Emellett persze további problémák vannak:
-max 45%-on mehet a ventillátor
-a mostani kártya -i 13-on szöbahőmérsékleten (jól beállítva, húzva) 63 fokon szaladgál.Így is elérhető a 700 kh/s? Természetesen a táp cserélve lenne, normálisra. ELgondolgodtam azon, hogy ha berakok még egy vga-t alá, akkor
a) a felső melegebb lesz
b) az alsó se úgy fog szellőzni mint a felső mostMivel alapból elég halk volt a gép, sikeresen kitapasztaltam azt a hangtűréshatárt, amit a szobatársak bírnak, így ezen van most.
Bocsi a sok hülye kérdésemért
Üdv.
-
Chappy
tag
30+ óra -I 19 bányászás során valamiokr bejött egy hardware error. Aggódjak, vagy szarjam le? A többi dolog, hashrate, wu rendben vannak.
-
Chappy
tag
válasz
Geller72 #9521 üzenetére
Heló!
Köszi! Igen, tudom hogy be lehet állítani meg az auto indulást is, majd szombaton ez meglesz. Annyi volt a lényeg, hogy váltogatni nem tudok. BE lesz lőve maxnak az 55-60 fok majd megnézem. De még azt se tudom milyen kártya van otthon, úgyhogy függőben van az egész.
Ez az elég dolog most kicsit megrémisztett, ezek szerint hétvégére koleszban felügyelet nélkül nem tanácsos 67 fokon rohangálni a vgat? Csak távoli asztalom van ide be, kamera nincs. Túlfeszvédő van rajta, meg auto bootol, csak miner nem indul auto.
-
Chappy
tag
válasz
gyuszaa #9516 üzenetére
Egy hétre lőnék be egy gépet, amin amíg odavagyok két featuret tudnak végrehajtani:
a) bekapcsolják, ha kikapcsolt
b) elindítanak egy bat fájltSzóval poolcsere szóba se jöhet, mert a távoli menedzselést meg nem akarom megoldani (muter netezne közben otthon, nem akarom zavarni). Mennyire lennék merész, ha multipoolt raknék be egy hétre simán, vagy állítsam fixen moonra vagy doge-ra? (doge még ugrálgat, de nem hinném hogy menne tovább)
LTC-re meg csak azért gondoltam, mert a diff szépen visszaesett.
Middlecoin.com lenne a legjobb, de a parám vele az, hogy ne mtudom értelmesen követni, mikor mennyi a hashrate, share-ek stb...
-
Chappy
tag
A give-me-coins feltörése óta melyik ltc pool a javasolt?
-
Chappy
tag
-
Chappy
tag
Heló!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogy a fenébe van az, hogy megy egy óráig konstans a cgminer (átlag: 250 KH/s), a poolban meg azt látom, hogy elmúlt órára (minimális késleltetéssel) 300 KH/s-t ír? Nem kiugrások vannak, hanem az átlag ennyi. Ez érdekelne, hogy a fenébe lehet. Másnak bányásztam, de küldött screen-t is, msá miner nem futott se előtte/közben/utána. Válltig állítja hogy a pool a jó. cgminer verzióm: 3.7.2 Pool: wemineltc
-
Chappy
tag
válasz
nordenrena #9446 üzenetére
Nekem is néha újra kell indítani / felesleges progikat bezárni, és akkor jó, de driver újratelepítés nincs (MSI HD 7870 OC, legújabb cata). Bocsi, hogy ha dedikált gép, akkor irreleváns amit írok.
-
Chappy
tag
válasz
oleslie #9217 üzenetére
Nem rossz ötlet, de milyen SLA-t biztosítasz hozzá? Egy komolyabb klíma azért elég költséges, mi tárgyalóteremben hűtöttünk sima klímával webszervert jópár napig, hát nagyon melegünk volt mellette. Emellett mi van áramszünet / nincs net problémák esetén? UPS is lesz, ami elbír ilyen vaskos vga-kat? Túláram probléma esetén mi lesz, ha kiég egy ügyfél gépe? 0-24 órás support van hozzá, pl gépet be kéne kapcsolni, vagy kiépítesz valamit, hogy távolról is lehessen ilyet (ez nem olcsó dolog azért). Ja, és hibatűrés mekkora?
Bocsi, legurult már pár sör, így azonnal csak ennyi dolog jutott eszembe, persze még sok felsorolható. Mi is gondolkodtunk szobatársakkal, hogy 1-2 gépet befogadunk a koliba, ahol ingyen az áram és még gigabites low-latency net is van, ráadásul az odafigyelést is meg tudjuk oldani, az áramszünet/nincs internet meg elég ritka probléma. És csak egy elvárás lenne, hogy ne zúgjon a gép, hanem korrekt hangja legyen. És ez nekünk a gépkapcsolgatás kategória megérné pár sörért (a net az félévre 7000, kb ennyi a költség). VIszont azt nem merjük felvállalni, hogy a) tönkremegy itt valaki gépe b) a tulajdonos a belépétetős rendszer miatt csak velünk tud jönni/menni, egyedül nem. c) akkor áll le a gép és nagyon jó diff, amikor éppen elmentünk zh-zni. d) beázik a felettünk lévő emelet
Arra jutottunk, hogy egy ilyet nagyon para működtetni, mert sok mindennek nincs nagy esélye, de a következmény egy egyetemista számára katasztrofális lehet anyagilag. Szóval nem bántani akarlak, meg semmi, csak jól gondold át a velejáró kockázatokat és problémákat is, mert megoldható, csak ugye eléggé időigényes :-)
-
Chappy
tag
Tudja valaki hogy a tegnapi doge kapacitás hová szivárgott vissza?
-
Chappy
tag
válasz
Mesterlovesz #9175 üzenetére
Köszi hogy megosztottátok. Viszont olyan tecknikai kérdésem lenne, hogy a nagyon sok wallet nektek hogy marad karban? Én arra gondolok, hogy belövök egy virtuális gépet, mondjuk win7, amin ott van az összes wallet. Virt gépből kettő úgyis fut fixen (dns szerver+webszerver), meg van mellé mgé jópár, úgyhogy így nagy overheadet nem csinál.
Azért nem linux, mert litecoin és doge az alatt instabilabbnak bizonyult.
-
Chappy
tag
válasz
Mesterlovesz #9118 üzenetére
Ez jó para akkor. Annyi a gond vele, hogy ebay esetén ha fizet a vevő azt csak 3 hét múlva kapod meg :-( Jelenleg doge-t próbálok eladni, mikor ID fotót kérek akkor úgy eltűnnek
De már obama is akart tőlem venni, ráadásul kétfajta
. Amúgy nagyon gyanús lett, mert 10x1000 doget felraktam 10*7.99 USD-ért és pattognak mint a cukorért. Na meglátjuk, 2k doget beáldozok megbízhatónak tűnő embereknek.
-
Chappy
tag
Heló!
Ebayen elég jó árban látni a dolgokat. Valaki esetleg utazik benne? Két opci van, vagy coint eladni, vagy miner kapacitást. Engem csak az érdekelne, hogy ez mennyire biztosnságos? Az zavar, hogy 3 hétig nem látom a pénzt, attól félek, hogy a vásárló visszaigényli. Igaz az, hogy verified paypal, valamint személyi+lakcím elkérésével tutira megyek?
Üdv.:
Csepi -
Chappy
tag
Na tegnap óta egy érdekes jelenséget tapasztalok. Ha fut egy virtuális gép (2 mag, 6 gb ram a 16ból, ubuntu 12.04 lts 64 bit; ezen csinálom a dolgom, máshogy nem oldható meg), akkor a cgminer ugyan elindul, de csak 20-30 kh/s-t produkál. Ilyenkor virt. gép suspend, miner start és felébrest. Ez viszont az ssd-nek nem túl jó, hiszen alkalmanként 6 gb írás :-(. Valaki találkozott hasonló gonddal? Gondolom a vmware belenyúl a vga-ba valahogy és emiatt szarakodik. Valaki esetleg tapasztalt hasonlót?
-
Chappy
tag
Heló!
sgminer-t win 81. 64 bit alatt (vagy egyáltalán win alatt) probálta valaki?
Olyan kérdésem lenne (akár linux alatt is), hogy mennyivel jobb, mint a cgminer 3.7.2? Stabilabb, job hashrate-et produkál, ez nem ettől függ? cudaminer esetén volt olyan, hogy a két hónappal korábbi verzió ugyanazon a kártyan 150 kh/s-t csinált, az új verzió pedig 220/kh/s, nemtom opencl esetén is jellemző-e ez.
-
Chappy
tag
válasz
Reggie0 #9005 üzenetére
Most arra gondolsz hogy ebből az egész crypto dologból nehéz jól járni? Ingyen van az áramom :-) (bocsi, nem azért mondom hogy izéljek, csak ezzel számolok, egyébként ha nem lenne ingyen, tuti nem foglalkoznék az egésszel, mert úgy nekem marhára nem éri meg ha beleveszem az időt is, amit eltöltök vele)
Bányészgép most egy hd 7870, de lesz mellé még egy, egyébként annyira nem vészes, mert amelyik szobatársam nagyon érzékeny a hangra, az is ahol alszik már a hűtőgépet hallja, nem a gépem.
-
Chappy
tag
Gyors kérdés ehhez az adózós marhasághoz: ha külföldről jön be pénz (akár eu, akár nem eu) és paypalra jön, és onnan levásárolom iponba, akkor a nav az ugye nem szól be? Valamint ha okpay-en jön, és az okpaytől kérek mastercard kártyát, azzal mondjuk tejet is vehetek, de a nav nem pattog? Ez kicsit overheades ugyan, de még mindig megéri, egyébként a rendes alkalmai jövedelmeimből mindig minden le van vonva, tehát adókerülő nem vagyok.
Egyébként tud ez is érdekes dolgokat: pl. az elmúlt két évben kaptam a 1500 EUR évi ösztöndíjat, cégtől, amit ő az adójából írt le, na elvileg adóznom kellett volna utána, de azt mondták, hogy jön majd minden navos papír. Nem jött semmi, úgyhogy jól jártam. Tavaly ilyenkor meg a blackberrynek volt olyan akciója, hogy ha fejlesztesz egy appot a gépükre (playbook), akkor adnak 100 dodót, egy hétvége alatt bejött 500, paypalra, és ebayről onnan rendeltem faternak egy csomó cuccot a fűtési rendszerhez, meg iponba is fizettem párszor. Itt egyébként az már tényleg a kimutathatatlan kategória, hogy külföldről bejött pénz paypalon van, ebayen külföldön elköltöm, akkor tuti nem látják? Mert egy jó, igazi magyar adórendszer még ebből is lehúzna... Szóval inkább az a kérdés, hogy a paypal küld-e valami listát, stb a bankoknak magánszemélyek esetén? (Ráadásul két banknál vagyok, paypalon meg mindkettő benn van.) Vállalatnál tudom hogy nem jó, egyszer egy ügyfél így akart "adótkerülni", aztán a könyvelő megmondta, hogy nem kéne, mert be van jelentve, hogy kft, és megkérdezik miért nem hal éhen
(ilyenkor banszámlaként kell a paypalt kezelni)
-
Chappy
tag
Heló!
Gép: nekem 2 slotos elég, a többi már túl sok zajjal/hővel járna. Meg mivel koliszoba, meg 4-en élünk itt, kell neki gépház is.
Igen, a befogadáson gondoltkodtam, viszont ez nem igazán munkahely, hanem egy kollégiumi szoba (Schönherz). Előnyök az, hogy van pl gigabites internet, aminél csak napi 8 GB feltöltési limit van (és egy félévre 7000 forintba kerül). Viszont én vagyok a felelősségvállaló, valamint egyéb cuccokat is aláírok, pl hogy nem adom másnak, nem folytatok gazd tevékenységet stb... Meg a hálóregisztráció miatt ez csak február-márciustól tudna működni. Meg van egyéb probléma is (néha fél napig nincs internet, vagy elmegy az áram de otthon vagyok hétvégén stb...).
De ha lesz ilyen lehetőség, mindenképp írom ide is. Csak ezt már mindenképp egyeztetni kell a szobatársakkal is, akik még nagyban vizsgáznak, így nem zargatom őket.
Üdv.
-
Chappy
tag
Köszi!
"Lehet a 7870 mellé 280x-et is tenni, ha tudsz venni, nem tudom jelenleg hogy állnak a készletek. Ugyanakkor tehetsz mellé r9 270(x)-et is, ebben az esetben ha már nem bányászol vagy épp szünetel a bányászat játszhatsz crossfire alapon is, ugyanis ezek a kártyák az azonos chip miatt mehetnek crossfireben. 650-es fsp raider elég a két kártyához (lehet ez akár 280x + 7870 kombó is), de persze olyat veszel amilyet szeretnél. A 700-as aurum 6-8 hónap alatt hozza vissza a többletet a raiderhez képest, ha 0/24-ben megy a gép a kedvezőbb hatásfok miatt."
Még messzebb van, meg nekem ingyen van az áram. Majd valahogy szerzek, főleg a fogyasztás szempontjából 280x fogyasztásához vagy ahhoz hasonló kártya a tervezett (vagy kisebb)
"Megoldható a játék ha két kártyád van az egyikkel, ilyenkor kikapcsolod, ha nem játszol bekapcsolod, a cgminerben 3 gombnyomás. A kártyákat egyébként nem kell összekötni crossfirebe a bányászathoz. Persze összekötheted így a játékok ha mindkét kártyát játékra használod akkor jobban fognak futni, de ha az egyikkel bányászni akarsz továbbra is, akkor a crossfiret a catalystban úgyis le kell tiltani.
Két 7870 helyett árban jobban jársz egy 280x-szel, ha tényleg ilyen 350kh/s a plafon ezeknél a kártyáknál, akkor pláne."Nagyon jó, de mivel a gépen tanulok+dolgozok, kb napi 12-14 órában az egyik kártya csak -i 13-on futhat, vagy éppen nem futhat. A HD 7870 pedig már megvan, játékra meg pont elég.
"Ha egy darab 280x-ed van és a kártya tudja tartani a tdp limitet, akkor még az xfx táppal is lehet egy próbát tenni. Persze ekkor nem fogsz tudni játszani, miközben bányászol, de valamit valamiért.
Ezzel kapcsolatban kérdezősködj körbe, hogy aki mérte ezeknek a kártyáknak a bányászat alatti fogyasztását, az mit tapasztalt."A mostani is OC-zva van, meg főleg a mostani mellé venném, lásd fent
-
Chappy
tag
Köszi szépen! Ez nagyon jó hír! Nem biztos még a 280x, de kb ekkora fogyasztású, a tápon mikor aktuális lesz még úgyis sokat lesz agyalva. Még annyi, hogy akkor a másik kártyán kamu monitor van? (dvi-vga átalakító három ellenállással)? Valamint gondolom a cgminer tud olyat, hogy a két kártyán nem egy pldányban, hanem két példányban fut (hasonló teljesítményt produkálva)?
-
Chappy
tag
válasz
Geller72 #8929 üzenetére
Na agyaltam és számoltam. Nem veszek rig-et, inkább a mostani gépembe pakolok. Csak leírom, hogy mi az alap:
i5-2500K, 16 GB RAM, alaplap crossfire-t támogat
MSI HD 7870 OC - géphasználat közben 250 KH/s, éjszaka -i 19 esetén 370 kh/s (cpuminer is fut, ingyen van az áram), így átlagosan 250-280 tartható (napi pár óra játék, akkor nem fut)
Zalman Z9 plus ház, jó a hűtése
XFX 450W Pro
Egyéb, ssd, hdd, dvd író, plusz egy hálókártyaA terv az, hogy még egy 7870-et vagy jobbat tennék mellé. Eladnám a tápot (2 hetes), és vennék egy 700W-os FSP-t. Az egyik kártya folyamatosan menne (-i 19), a másik viszont géphasználat közben csak "félig" (-i 13). Ha játszok, akkor a mostanin játszanék, az első meg mehetne tovább fullon.
Szerintetek ez kivitelezhető? Mármint az, hogy az egyik kártyán gamelek, a másikon meg megy a bányászat? Ilyenkor össze kell őket crossfire-rel kötni? Esetleg várható valami teljesítményromlás? Mert így 700 KH/s éjszaka összehozható, de átlagban 550-600 is, ami elég.
Viszont lehet, nem is 7870-et tennék bele, hanem jobbat, pl 280x. Ekkor is elég a 700W-os táp? Valamint ekkor is megoldható, hogy egyiken játszok, másikon cgminer fut?
Azt tudom, hogy lehet így futtatni cgminert, viszont nem tudom, hogy "összeakad"-e a két kártya, vagy ilyesmi, tehát a tapasztalatok érdekelnének. Játszani meg bővel elég a mostani, azon lennének a monitorok (egy 24" fullhd és egy 17").
Egyébként tapasztalat: rádugtam a második monitort, és oc nem megy úgy ahogy előtt, sweet point rögtön máshol, átlagos kh/s 30-cal csökkent.
Hűtés szempontjából a ház még kapna három 12 cm-es ventit a mostani 4 mellé. (most egy van elöl, 1 hátul, egy alul, egy felül, és kettő mehet még oldalra és egy a tetejére - btw. azért alul van és nem oldalt, mert valamiért az oldalon az összes ventije "zúg").
-
Chappy
tag
válasz
Geller72 #8929 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A használt vga-val (és táppal) az a bajom, hogyha tönkremegy/rossz, akkor kuka és nincs pénz vissza/új kari. Természetesen vmi smos/linux dologra gondoltam. Azt nem tudtam, hogy alaplapból minden jó, így vmi használt is ok. Memóriából 4 gb lenne, az kimaradt az előbb (gondolom tetszóleges ddr3 bőven elég, nem kell de 1600+ mhzes). Ház pedig azért kell, mert úgy védve van a belseje. (Egy olyan koliszobában fog üzemelni, ahol 4-en élnek, és fáznak
).
Tápból meg akkor jobb lesz.
-
Chappy
tag
Heló!
Először is szeretnék elnézést kérni a múltkori incidensért, nagyon sajnálom a dolgot.
Még több időt és energiát szánva a dologra megszületett az, amit szeretnék. Ez pedig egy bányászgép. Fő szempont az, hogy halk legyen. Ez alatt azt értem, hogy a hangja ne legyen nagyobb egy hd 7870 vagy hasonló kártya ventijénél, ami 50-55%-on pörög. Amit tennék bele:
GPU: 2 x R9 270x erre gondoltam - 110 eFt
Oprendszer, háttértár: 2/4 GB-os USB 2-es pendrive (vagy inkább USB 3-as kellene?) - 5 eFt
Alaplap, proci: ez mennyire kritikus? minél olcsóbban lenne jó - 25 eFt?
Ház - 10 eFt
Táp - 15 eFt (500-550 W)Ezzel a gpu konfiggal szerintetek konstans 800 kh/s tartható? Gondolom 700-ba lazán belefér. Esetleg más gpu-val jobb ár/hashrate arányt érhetek el? Összesen 120 eFt van a GPU-kra, és pontosan kettőre gondoltam. Vagy jobban megérné 1 kétszer annyiba kerülő? Az a baj, hogy 280x meg hasonlók kb sehonnan nem szerezhetők most be.
Házban a "halk"nak minősített házak jók, vagy egy bányászgép számára a hőtermelés miatt halálos? Mindenképpen valamilyen házba kell tennem. Tápnak mekkorát, és milyen márkájút javasoltok? Az FSP-k bírják, vagy halnak?
A vga és a táp mindenképp új lenne, viszont a többit lehet használtan szerezném be.
Az igaz, hogy ha a vga-n csak cpu-t és gpu-t oc-zok akkor nem látják/megmarad a gari? Akkor is ha cgminerrel csinálom? MSI-m van most, és úgy tudom, ott az afterburner esetén megmarad, viszont a cgminert ott sem tudom.
-
Chappy
tag
Heló!
Köszi a helpeket! -g 2 segített az 8192-es esetben, a 15ezresben rontott (sokat). Jah, egyébként olvasgatog, az egy dolog, hogy nem értek nagyon hozzá (kösz azért az oltást), csak mindenki veri a f@aszát az ati kártyákra, nekem meg GTX 660-nal (OC), 220-250 kh/s-t produkált a legújabb cudaminer, húzás nélkül. Mindenesetre küzdök akkor vele, néztem elég sok mindent neten, és hát 400-at írnak kb mindenhol, aztán fórumban 1-2x látom, hogy nem jön össze. Lehet hogy csak ez a kártya ilyen
Üdv.
-
Chappy
tag
Heló!
Ismerősöm GPU-jával szenvedünk. MSI HD 7870 2 GB, OC. 300 KH/s a legjobb, amit elértünk (cgminer 3.1, --scrypt -I 19 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 15232) beállításokkal. Mivel mindenhol 380-430 kh/s-t írnak, gyanús. Mem. órajel maxra (1450 MHz), GPU 1050-ről 1100-ra van húzva (power limit pedig a maximális +20%). Az jó hír, hogy a hőmérséklet 65 fok felé nem megy, de azért nem lenne probléma, ha 75 fokon szaladgálna. Tudtok esetleg valamit tanácsolni?
Módosítások:
-I 13 és thread concurreny 8192-vel 220 kh/s-t produkál
-cgminer 3.7.2-vel ugyanazokkal a beállításokkal rosszabat produkálÜdv.
-
Chappy
tag
Heló!
Milyen coint milyen hardverrel érdemes bányásznom? 100-200 eFt-ot tudok beketetni, az áram vegyük úgy, hogy ingyen van. Lehetőleg nem az asztali gépbe raknám, ne zúgjon ott nekem.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Gaming notebook topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- RTX 3060 GAMER VGA
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf 17 FX707 Gamer laptop! I7 13700H / 32GB / RTX 4060 / 240HZ 17Col kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest