Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Puffocska
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ajánlom, nekem bevált.
140W-t nekem akkor zabált a kártya, ha gyári órajeleken bányásztam vele. Azt tapasztaltam, hogy a GPU feszültség sokkal inkább hat rá, mint a memória, így azzal lehet próbálkozni.
Viszont a te képed alapján a 825mV elég alacsony, ott nem teljesen értem miért eszik 130W-ot.
Poenixminer esetén nekem -rxboost 1és -gt48 vált be. A "gt" paramétert futás közben a numpad +/- gombjaival tudod állítani, és egyből nézni hol lesz magasabb a MH/s. Nekem ez hozott kb 0,4-0,6MH/s-t. Sok sikert! -
Stanlee
őstag
Vennetek most uj RX580-as kartyat ETH banyaszatra? Legutobb 4 eve banyasztam es a kartyakon kivul minden megvan (a csakanyolt ETH-is). Szoval csak beteszem a kartyat es mar indulhat is a moka.
-
Dare2Live
félisten
Én erre löttem be tegnap este első körben BIOS mod nélkül az 580at. 29et csinál 130watt mellett. Nem jó beállítás de ha másnak kell egy gyors beállítás kezdésnek megteszi. Időzítésekhet nem nyúltam csak feszekhez, frekihez.
@Puffocska Kösz. Lehet bepróbálom ezta phoneixet. A 100W 29.5el már egész elégedett lennék.
-
-
Puffocska
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ha jól emlékszem te is desktop Win10 környezeten bányászol, így lehet fel tudod használni a tapasztalataimat. Nekem is RX 580 kártyám van, de az OverdrivNTool-t próbáltam bányászatra, így arról tudok írni, hátha segítség lesz.
Sokat szenvedtem vele, de igazából nem sikerült jól belőni, sokszor összeakadt a bányászprogram beállításaival vagy a kártya Radeon szoftvere tett keresztbe. Véletlenül jöttem rá, hogy ha nem fut az OverdriveNTool, akkor ugyanolyan jól be lehet lőni a Radeon felületén, és az értékek meg is maradnak újraindítás után ugyan úgy.
Másik, hogy BIOS mod nélkül nekem a csúcs 26,3 MH/s volt, afelett sehogy nem sikerült, és sokszor bosszantóan összeakadtak a beállítások és nem használt, lezárt gép esetén lecsökkent 23,5MH/s-re.
Bányász BIOS alapból 29,5MH/s-t ért el, és a Phoenix megfelelő paraméterezésével (gt48) most 31,15MH/s tud, ha megy a böngésző akkor 30,75MH/s. Nekem az volt a lényeg, hogy megszűnjön a korábbi 2-3MH/s csökkenés, ezt sikerült is elérni.
Mod előtt 950MHz/850mV GPU és 1600MHz/750mV mem volt a beállításom. Érdekes módon 1600-2000MHz tartományban nem hozott pluszt, 2000 felett még csökkent is a hash érték, és memória időzítés (auto,1,2) állásától függetlenül mindegyik esetén azonosak voltak az eredmények.
Mod után 1200MHz/905mV GPU és 2050MHz/900mV mem mellett fut a kártya, most 97-100W fogyasztás mellett 65C 49% venti mellett. Megpróbálom még kicsit csökkenteni a hőmérsékletet, hátha sikerül, de alapvetően ennyi nekem elég, nem akarom széthajtani.
Remélem segítenek a fentiek, és sikerül még jobban belőni a kártyád. -
Bossp
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Hol érdemes letölteni? Amit találtam fizetős és megbízhatónak sem tűnt. Meddig érdemes alul feszelni? Core clock mehet lentebb? Ezeket az rx-eket még nem igazán ismerem. Anno r390-ekkel ,aztan 1070-ekkel Vega 64-el és 1080 Ti-al bányásztam. Bios modot még nem használtam. A bányász bios mod az órajeleket is belövi vagy csak a késleltetéseken állít?
-
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Újraindítottam a bányát, egyenlőre 1+ 1 használhatatlan-al próbálkozom de jön még pár RX 570/580. Claymore-al azt istenért sem sikerült működésre bírnom így lekaptam az újraéledő madár szoftverét. Egyenlőre gyári beállításokra engedtem rá és a két kártya együtt ment 10 MH/s-et ebből a 8GB-os 8-at és 1.7-et a 4 GB-os ha külön csak a 8-assal indítottam is ilyen lassú volt. A Phoneixet még nem hazsnáltam esetleg tudtok valami jó config filet dobni? Egyébként it melyik (bat) file-al érdemes játszani? Az ethermine-t próbáltam, régen emlékeim szerint mintha oda bányásztam volna. Előre is köszi a tanácsokat! Az a 8 kegyetlen kevés mintha ennek kellene mennie 30-at is ^^ -
törölt tag
válasz
Bende1111
üzenetére
Nálam annyiból durvább a helyzet, hogy van net, látszólag minden oké a géppel, de az ethermine.org szerint viszont inaktív. Egyszer egyik gép, egyszer másik gép. A Reported Hashrate is olyankor 0 MH/s, holott itt ülök a gép előtt, és látom, hogy minden tökéletes, és ugyanannyival bányászik, mint bármikor máskor. Hiába indítom újra a PhoenixMinert, vagy akár a gépet, teljesen mindegy, ugyanúgy hibátlanul fut minden, mint előtte, csak épp az ethermine.org nem látja x ideig.
-
Bende1111
tag
válasz
üzenetére
Nekem is hasonló gondom van. Hive OS alatt a rig minden áldott este 8 óra körül megunja a csákányozást és úgy eldobja a netét hogy a manuális restart sem old meg semmit. Routerben 0 adatforgalmat generál a stick. Reggel meg ébredés után pöccre indul a miner manuális indításra mert ugye addig net nélkül azt sme tudom indítani. Bármi ötlet jöhet mert már végig túrtam az internetes fórumokat de nem találtam semmit...

-
-
törölt tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy az ethermine.org-on néha egy-egy gép/rig átkerül az Inactive Workers listába, holott van net, semmi baja a gépnek, és tökéletesen fut a bányászprogram is rajta?
Azt írja, hogy:
Last seen: 1 hour ago
-
warcat
veterán
-
-
Grizzly34
csendes tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Akkor nem is erőltetem feleslegesen. Csak ez miatt szedtem le.
Revolut azért lett volna jó, mert onnan el is lehetne költeni így ki sem kéne küldeni a végállomásra.kzkz: Érdemes akkor a paypalt közbeiktatni és onnan a "rendes" számlára kiküldeni?
Eddig kiküldtem coinbaseről egyből számlára, de ide szúrnék be valamit amit ajánlotok
De nyitott vagyok.
-
Chalez
őstag
-
sittes79
addikt
Kérdés
Jelenleg trex el tolom a témát ethermine ról vagy mi.
És metamask a wallet, trex esek ajánlották, na most felvetodott bennem, hogy ezt még atforgatom valahova az idő meg pénz, esetleg egyszerűbb lenne binancera túrni egyből?
Ki hogy csinálja?
Köszönöm
-
Grizzly34
csendes tag
Arra tud nekem mondani valamit, hogy a Revolut miért dobja vissza állandóan a Coinbases befizetésemet? Szerettem volna aktiválni, de így nehézkes lesz..
Avagy a "nagyok" mire esküsznek?
-
Dare2Live
félisten
RX580hoz vkinek jó, biztos beállítása?
Elöbb lenéztem egyet netről de kéképernyős merevfagyásom volt...Most ezt próbálom. [link]
Ez nem az afterbuner féle csuszka az biztos. btw afterburnerrel nem akad össze?
-
Laraxior
titán
Casekingen maradt 3070 Vision OC. ~330k-ért.
Ha kell valakinek Paypallal leboltolhatjuk. -
atesz76
újonc
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Szóval vagy bejön, vagy sem, erősen árfolyamfüggő a dolog. Hát akkor lehet egy kis 6 GPU-s használt cuccal megkóstolom a dolgot, aztán az elkövetkezendő hónapok megválasztják, hogy upgrade legen-e továbbiakban, vagy out.
-
raverke
tag
Sziasztok!
Van 6db RX480 Gb-os kártyám. 2 asus, 2 Msi, 2 sapphire.
Win alatt az egyik MSI kártya totál nem akar működni. BIOS moddolva van, de 22-24Mh/s-et produkál phoenix alatt.
Legyalultam a Win 10-et és HiveOS-t raktam fel. És itt is csak 22-24-et hoz(110w-os fogyaszással!). Már több foglalatban volt, cseréltem tápkábelt, risert.
Valakinek valami ötlete, tapasztalata van? -
Tamas1982.1
tag
5500 XT 8GB megéri
újonnanhasználtan 70 ezerért? 3 EUR körül hoz naponta kb. -
Bende1111
tag
válasz
atesz76
üzenetére
Én whattomine.com-on számolgattam ki hogy megéri e a dolog. Szerencsémre sikerült egy relatíve jó áras 6 kártyás 1070es riget szereznem egyben de még így is 4-5 hónap lesz a jelenlegi állapotban vissza termleni csak a rig árát. Ha nem vagy szerencsés a megfelelő áru kártyák beszerzésével akkor ezekkel az elszállt árakkal nehezen jön vissza a befektetett pénz is belátható időn belül szerintem.
Uff: egy kezdő voltam én is
-
titetoyz
tag
ver006 (vagy van még ver005s) risert nyugodtan használhatok RX580-hoz?
nagyon sok negatív terjed róla, nem szeretném se a házat se a vga-t leégetni...
-
Racer77
tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Fogyasztásmérővel nézd meg a komplett gépet, biosba minden energia takarékos funkciót bekapcsolhatsz, meg egy kis alulfeszelés a procinál.
1060nál core clock +150mhz , power limit 65körül addig viszed le ahol még nem fogy el a hasrate látványosan. Ram legalább +500 azt mindegyik bírja, de +600-800 is lehet ha birja ezt tesztelni kell. 1060nál fontos még a +150mhz corenál mert ez sokat dob a hasraten , igy elehet vele érni olyan 23-25mhst 70-80watt körül.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Sziasztok!
Valaki tud valami tanácsot?
Pontos kártya: Zotac 1060 Mini 6GB
Így olvasgatva a fórumot lejjebbhúztam a core clockot és a power limitet, feljebb a mem-t. (-200 core 70% power limit és +250 mem) -
GabeE3e
tag
Gondoltam ráteszek még egy kártyát a játszós gépre, az egyik kártya rajta az alaplap PCI-Express 16x- csatlakozóján.
A másikat egy Riser-ral kötöttem be, elindítom a Mining software-t és érzékeli a két kártyát, azonban, egynek a teljesítményét hozza a két kártya szuperül összehangolódva MH/S-ben

Erre tudna valaki megoldást? NVIDIA, win10

-
atesz76
újonc
válasz
sittes79
üzenetére
Jaja. Csak számomra pont a lényeg nem tiszta. Egy ilyen 16-17ezer fontos befektetésű géppel mennyi éves bevétel realizálható, illetve egy cirka milliós értékű 6dbRX580as RIG-ből mennyi? Ha valaki ezzel kapcsolatban tudna konkrétabb számokat velem megosztani, az segítség lenne.
-
atesz76
újonc
Helló mindekinek!
Teljesen kezdő vagyok bányász témában, de nagyon érdekelne a dolog. Tudna-e valaki egzaktul segíteni, hogy érdemes-e belekezdeni, ha a célom komolyan vehető bevétel elérése, mondjuk éves lebontásban. Ha igen, milyen nagyságrendű befektetést igényel. Illetve érdemesebb-e egy classic 6GPU-s RX x80-as RIG(ek)ben gondolkodni, vagy egy jóval drágább új szériás GPU-s gépben? Értem ezalatt, hogy az összeállítási költség/számítási képesség aránya melyik irányvonalat követve kedvezőbb. Előre is köszönöm a segítséget! -
Frozen
addikt
válasz
sittes79
üzenetére
Sziaafter burner curve editor osszes poty 1 sikba lehúzod az alt +klikel 1000-1200 ra az egész csíkot. Mem ahogy a többiek írtak 900-1300 közé fan,nem tudom milyen kártyád van a hardwerinfoval látni fogod a memoria hőfokot max 90-95 től nem járatnám magasabban ( ehez lőd be sztem a ventit)
Nekem az msi trio x. 34 fok a gpu. A memoria meg 92 ezt csak azért írom h nem biztos hogy a gpu hő után érdemes menni. ( Kézzel is ellenőrízbeted a hátlapot mennyire meleg) 34 fok meg 70 kozt tudsz kulonbseget tenni sztem
Koko
Es mi van ha valaki siman vendegkent rendel? ( Én nemetben lakok igy engem nem erint csak tajekozodok mielott okoskodas ak venned/ gondolnád) -
q765
tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
28- .án majd írok egy Reportot itt, hogy haladt a PC. Mennyi kWh, mekkora HS, stb.
Akkor lesz egy hónapos. Látom már, hogy sokat fogyaszt. Ma jött meg a dugaszos fogyimérő. Ebben az állapotban is csak a hobbi miatt éri meg.
Sok a babrálnivaló vele, amit óradíjban ha néz az ember, akkor inkább aludna. Szerintem ez egy jó hobbi, azoknak akik nem képernyőn játszanak. Inkább állítgatnak, babrálnak.. Ez inkább játék, mint pénzkereset. Van produktum, nem mondom, de..
Írni szeretnék egy összegzést már nap múlva hogyan néz ki a befektetés egy hónap alatt.Szerintem ez egy játék. Szerencsejáték. Aztse tudom mi az az FPS. Ha valaki tudja szerintem ne fogjon bele.
-
Kiskokó
veterán
Perfecto!
++++Nekem általában kompenzálódik nap közben.
A mostani szerint kb 242-241Mhs reported, de calculatedben sokszor csak 170 meg ilyesmi, de sokszor 280-340 is a calculated.
Persze a diff az is nől, arról ne is beszéljünk.
Nekem ez így teljesen jó már. 2 Hetente megvan 0.2ETH, Nano kiutalja Binancra. -
izisz
senior tag
vajon az aranyásók a régi időkben kihez fordultak panasszal, ha nem hozott a folyó elég mosnivalót?!
-
-
sittes79
addikt
3080 ra írna vakaki egy hozzávetőleges beállítást? Köszi
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
m0h0senator
üzenetére
Nem. A hashrate nem kéne változzon mert a diff változik. Mindig uannyit hashelsz.
Elvileg az averagenek kb a reported -1% kéne lennie. A dologban a luck okoz fluktuációt de nekem konstansan nagy völgyeim és kis dombjaim vannak. 195 helyett most épp 178 az AVGm. [link]
Ha bárkinek erre van ötllete mért lehet szivesen várok minden 5letet.
-
Reggie0
félisten
válasz
m0h0senator
üzenetére
Nem. Nagy szamok torvenye. Keves az idoegyseg alatt bekuldott share, igy nem tudja pontosan visszaszamolni. Lesz majd amikor tobbet ir 60-nal. A hosszu idosoros atlagot kell nezned.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Nanopool-on az avg hashrate 38 Mh/s a reported meg 60,6 ez is betudható annak, hogy sok a vadász kevés a vad?
-
q765
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
A megrendelés PayPalon keresztül csak akkor lehetséges, ha ..?. és Rechnungsanschrift, számlacím németországon belül van. Beállított különböző korlátokat PayPalra. Ez normális. Ilyen kritériumokat adott meg fizetésre. PayPAl egy egyezség kettőtök között. Te akármikor visszahívod a pénzed, ő egyből megkapja.
Sajnos ez ilyen
.Reggie0: Ha te így gondolod, legyen így (PayPalos fizetés mindíg PayPalról megy. .)
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Na futottam egyet evvel is: [link]
Ungarn kiválasztása után:
"Leider können wir derzeit keine Bestellung in Ihr gewähltes Lieferland aufnehmen. Bitte wählen Sie ein anderes Lieferland."amúgy ahogy látom elöző hét óta németben is feljebb mentek 3070 árak egy 100eurral.
-
q765
tag
Volt itt egy lány 2-3 hete 4-5 alkalomra. Kísértetiesen hasonlit a történeted. 6db 3090 ajándékba.. Nem hallgatott a többiekre és vásárolt két kis tápegységet a RIGbe. Aztán leszúrták, miért nem hallgatott rájuk... Aztán most te is 6 db 3090el játszol, és elakadtál mint a kislány Informatikusa.
Cáfolj meg légyszi, ne legyek kétségek közt. -
Dare2Live
félisten
Ezt dobta:
"Bestellungen per PayPal Expres sind nur möglich, wenn Lieter und Rechinurgsanschrtinnethalb inner Deutschland liegt."A paypal mögött egy magyar bankártya van. MIndig kiválasztom melyik bankártyáról vonja Paypal. Szöveg alapján enm ez a gondja...
szerk:
@GAbre: 99% szarul van beállítva. Indíts PL 70 mem +1000ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Iphone 11 Pro Max 64gb zöld kártyafüggetlen
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerencsére egy kártyával nem probléma az elköltendő összeg.