Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iOS alkalmazások
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Betáblázta magát az Oppo
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
madpapa
senior tag
Azért mennyire érdekes, hogy mennyire természetes és hírérték nélküli volt a BTC 50.000USD elérése. Semmi szenzáció, mindenki elfogadja. Pedig mennyit rugózott 20.000 USD-nél.
-
Powerer
tag
Itthoni webshopokból az alkatrészek javát be lehet szerezni, viszont pcie risert az egész országban nem kapni jelenleg...
-
dvd_R+
őstag
Amikor a LAN klubból Rig terem lesz

-
prt
csendes tag
Tudna valaki működő megoldást hogyan lehetne a local desktop wallet-emből átváltani EUR vagy USD Credit Card (Revolut)-ra az ETH-mat?
-
Reggie0
félisten
válasz
-Skylake-
üzenetére
Hat. meg kene tudni, hogy ki biztositja a FastTech-nek a fizetesi rendszert. Ha jol latom mar ethereummal is foglalkozik a bitpay, tehat valoszinuleg ETH-hoz is oket hasznaljak. Ha a FastTech azt mondja, hogy nem tortent adasvetel, akkor ezzel keresd fel a bitpay supportot es ok meg fogjak talalni a tranzakciot es a FastTech-el egyeztetve visszajuttatjak neked a coint.
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Gamer gépemben lecseréltem a 970-emet egy 1660-ra (sima, nem Ti, nem Super). A gépbe gondolkodom, hogy eladás helyett visszarakom a 970et és minden nap 8-22 között bányászok vele. Amikor pedig nem játszok, akkor a 1660 is bányászhatna. Egy BitFenix Formula Gold 650W (80 PLUS Gold, hatékonyság: 92%) tápegységem van.
Olvasgattam itt a fórumot és sok problémát láttam ETH bányászással kapcsolatban a 970 sebességét illetően. Többen írták, hogy 18-22 MH/s helyett csak 5-11 MH/s a sebességük. Ha ez így van, akkor van értelme valamit bányászni vele?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
sittes79
addikt
Tudtok olyan helyet ahol gpu nélkül lehet kész riget rendelni? Szóval csak a gpukat kelljen beszerelni.
-
Dare2Live
félisten
kb egy hónapja januárban 600 napot mondott vitalik POS átállásra. De ilyet már mondtak korábban is.
Tény most vmi tényleg elindult. Ha 600nap múlva átállnak onnan az eth bányának persze vége.
Nem fog persze jól esni de ha 600nap múlva vége addig minden 5* visszahozta az árát.
szerk: gondolkodott már vki azon, hogy "leköti" az ETHját POSra? Azért az évi 10% "kamat" elég bulinak tűnik. btw ez is egy elég komoly security issuevá válhat. Nesze neked nem kell POW.

-
-
Kiskokó
veterán
-
racskobalazs
senior tag
Még egy nagyon noob kérdésem lenne, hogy egy darab 1060-al hol érné meg bányászni? Whattomine szerint kb napi 2-2,4$ bevétel lehet (villanyt beleszámolva).
Valamint a Diffek hogy működnek? Tehát ha mondjuk van egy pool 1000 diffel, és több kisebb sharet talál az ember az ér többet, vagy ha van egy pool 10.000 diffel és kevesebb, de ugye jóval nagyobb shareket talál az ember?
Elnézést a sok kezdő kérdésért
-
Laraxior
titán
Jól megugrott a BTC... 51k felett

-
cof
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
Már sokan megtették: [link]
-
válasz
raverke
üzenetére
Azt hiszem megtaláltam a magas fogyasztásra az ellenszert.
Az agressive undervolingot kapcsold be és akkor a beállított feszt fogják kapni a VGA-k, mert látom nálad is 850mv-ra vannak beállítva még is sokat esznek ergo sokkal magasabb fesszel futnak.
Én most beállítottam az összes vga-t és a fogyimérő majd 100W-al kevesebbet mutat.
Hogy a fene enné meg már régóta megcsinálhattam volna.
Azért van különbség rendesen...igaz egyenlőre még teszt fázisba megy, hogy hosszú távon stabilak-e a VGA-k a beállított fesszel, de így elsőre nagyon bíztató a majd 100W-al kevesebb fogyi.
-
Dare2Live
félisten
Nem az ETH ára, meg dif miatt vannak ezek a brutál kilengések azok ennek a kilengésnek a töredékét nem okoznák mégha annak is tűnik hanem gas price miatt.
Ma DE 1000kor pl 100MH termelt 10$árt. Reggel 4kor 18$árt. 6 órán belűl 80%os kilengés volt. És ez teljesen "normális".
Torzítva de vmennyire jól megjelenik ez ethermine payouts last 1000 roundsnál is. Még kicsit mediant is véve ugyanaz a gép tud 0.00003 ETH és és 0.00020 etht is termelni egy payoutban. Ha tetszik egyik blokk kifizetésben 100Ftt termel a másikban 700Ftt. Az Estimated Earnings vmennyire átlagol de ott is simán bele lehet futni +-30%okba.
Elsikkadt de nemrég volt a mastercard bejelentés. Ha bármi realizálódik vele 2-3-4hónap múlva az a Gas price az egekbe mehet. A bányászt az se fogja érdekelni ha ETH visszazuhan 1000$ra mert a gas pricen "dagadtra" keresi magát. Persze ha beindul mastercard rengeteg új ügyfél is meg fog jelenni akik eladni nem tudnak ETHt mert nincs nekik venni viszont igen.
De lehet semmi nem lesz belölle és késő összel áramot levonva már csak 1-2$hoz 100MH/nap. -
-Skylake-
addikt
Mennyire általános egy fizetési probléma mondjuk ETH-val ? Soha életemben nem használtam cryptot , de most olyan helyről rendeltem ahol azzal kellett fizetnem , kifizettem , a Checkout page meg dobott egy hibát. Tehát most nincs aktív rendelésem , viszont ugye a coint azonnal elküldte a wallet , szóval így életem első crypto tranzakciója egy screenshotokkal teletűzdelt Ticket lett, ahol várom a Fasttech válaszát arra vonatkozóan , hogy ha nincs semmilyen rendelésem sehol , akkor kvázi miért is fizettem. Ez mennyire általános ? (azt már hagyjuk is, hogy 4,8 USD-be került kifizetnem egy 47 dolláros rendelést , ami nonszensz konkrétan)
-
Kiskokó
veterán
válasz
madpapa
üzenetére
Tudom, csak érdekességként említettem meg.
Koko52 :
Nem tudom mert 1 rigbe vannak és össz hashratet számol.A 2070 - 43Mhs-el ezt írj
Month : 0.081310 Eth , 145.623 $ - 185W-al kb 5600ft /hó áram ami lejön belőle.Azért mondom, pontos számokat nem tudok, de ha úgy veszem hogy számoltam 60Mh-el X + profittal. Mégis mire megjött a kártya és betettem, az X már csak 0,8 X körülbelül!
Vagyis inkább az ETH mennyisége kisebb nem is annyira a profit mert ugye az ára megy fel, jobban arra szerettem volna célozni nem a "profitra"
De nyilván ez nem egy új dolog, csak megemlítettem.
-
madpapa
senior tag
válasz
koko52
üzenetére
Ez is bejátszik nyilván, de a múlt héten vélhetően pörgött a DEFI is és jóval nagyobbak voltak a blockrewardok is. Most visszaállt egy normál szintre és 3-4 ETH van csak a 5-8 ETH helyett. Azért ez is nagyon befolyásolja. Én nem látok egyelőre nagy gondot. A Nanopoolon időnként kiírják, hogy pl. bizonyos blokkok közt a fejlesztők dobnak hozzá 2 ETH extrajutalmat.
-
aradebil2
senior tag
válasz
koko52
üzenetére
nálam 0.0035 eth/day-re esett vissza, dollárban most éppen 6 körül, de tegnap 0.0033 is volt és benézett 6 dollár/nap alá. Két hete 0.004 fölött voltam még stabilan, akár 8 dollár/nap is megvolt
[RTX3070, 59.5 mh/s]
#57150 racskobalazs: ez egyelőre csak a GDDRX6-el szerelt VGA-k problémája, mint a 3080 és a 3090
-
madpapa
senior tag
Kriptotrade, bár leginkább annak elérése, biztonsága a kérdésem. Sok helyen használom a 2FA védelmet, a Google Authenticatort. Ezzel kapcsolatban ugye mindig attól félek, hogy elveszik, meghibásodik a telefonom és elvesztem a kontroll lehetőségét. Arra láttam megoldást hogy egyik telóról a másikra hogy megy át az authentikáció. De arra nem, hogy pl. ha elveszik/meghibásodik a telóm, akkor egy újra hogyan tudom visszahozni ? Javaslat jött az Authy nevezetű appra, hogy talán ez megoldja az a bajt is ha elveszik/meghibásodik a teló és vissza lehet állítani erre is valamilyen mentésből. Kinek mi a tapasztalata, javaslata?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Olvastam fentebb, hogy OC alatt a pcb hátulját is hűteni kéne a memory controller miatt, egy 1060 esetében +500mhz-vel mennyire lehet releváns? HWinfo nem látja külön azt a temp-et.
Csak mert mióta bányászok azóta valahogy az NVME drive-om mindig ilyen 68-80 fok (néha 90+), s gyanítom, hogy a 1060-ból jövő hő hatására, lehet beragad és nem viszi ki a venti (pont a pci-e foglalat felett van az m2).
Elég lehet +1 case fan előre, hogy jobban mozgassa a cpu hűtő és gpu közti "résen" át a levegőt?
Valamint ugye itt írjátok, hogy az ETH ára megy lefelé, ilyen esetben az olyan megoldások ahol lényegében a hashrate-t adod bérbe (pl nicehash) nem lehet, hogy több bevételt termelnének? Lehet noob kérdés
-
Puffocska
tag
válasz
korcsi
üzenetére
"A blokkok átlagos "bányászási idejét a rendszer próbálja állandó értéken tartani, ezért ha nő a számítási kapacitás, nő a nehézség, hogy az blokkonkénti idő állandó legyen.
Viszont mivel egyre nagyobb a kapacitás, egységnyi teljesítményre egyre kevesebb reward jut."
De ha az ETH árfolyama nő, akkor ezt ellensúlyozhatja, megtartva a megtérülési szintet, nem? -
-
madpapa
senior tag
-
korcsi
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
"ergo tovább tart a blokkok megtalálása."
A blokkok átlagos "bányászási idejét a rendszer próbálja állandó értéken tartani, ezért ha nő a számítási kapacitás, nő a nehézség, hogy az blokkonkénti idő állandó legyen.
Viszont mivel egyre nagyobb a kapacitás, egységnyi teljesítményre egyre kevesebb reward jut."#57132 Reggie0":
Az overclocking fül alatt nem lehet ezt megtenni? 5700-nál simán be tudtam állatni a win-ben kipróbált beállításokat. -
Powerer
tag
Valaki esetleg tud 6 db eladó risert?
Köszi szépen!
-
Dare2Live
félisten
válasz
titetoyz
üzenetére
Nehéz ezekekkel rövidzárt csinálni. Persze az emberi hülyeség végtelen. Meg hibás darab is előfordulhat.
PCIE 288W, Molex 150Wkörül, SATA 50W körül tud biztosan. Ezért van az, hogy Satat nem osztunk, nem ajánlott rárakni 3080/3090et, de a PCIE, molex határa is véges. Egy Satat osztasz több feléből nem nehéz olvadást összehozni.
-
titetoyz
tag
Amúgy csak én parázok Riser kiégés, felgyulladástól?
akitől vettem a risereket rendesen beszaratott hogy neki elkezdett szikrázni a kártya az egyik riser alatt, meg ilyesmi. Se a házat se a gépet nem szeretném elégetni. Ver007 ver007 risereket használok, molex tápos. 
-
raverke
tag
-
raverke
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Volt Bios mod mindegyiken. Kártya be, AMD driver telepít (blockchain vagy valami újabb is jó), Pixelclockpatcher(bios mod miatt nincs aláírva a kari, ez kell, hogy a driver felmenjen, reboot, majd Compute switcher (compute módba váltani)
Én OverdriveNtool-t használtam és egy bat file-ba raktam a profilokat, azt meg az indítópultba, hogy win indulással azonnal betöltődjön.Itt egy példa:
Name=Sapphire
GPU_P0=300;800;0
GPU_P1=608;818;0
GPU_P2=910;824;0
GPU_P3=1077;943;0
GPU_P4=1145;1006;0
GPU_P5=1191;1050;0
GPU_P6=1236;1100;0
GPU_P7=1200;890
Mem_P0=300;800;0
Mem_P1=2130;950
Fan_Min=480
Fan_Max=2000
Fan_Target=75
Fan_Acoustic=910
Power_Temp=90
Power_Target=0Amúgy a 122-124W nagyon sok.
-
válasz
Kiskokó
üzenetére
Ha jól rémlik akkor nem kellett reggelni.
Igen, egyre jobban lassulunk, ez van.

Tovább kutakodtam az M.2 riser ügybe.
Elvileg ez jó hozzá bemegy az M.2 helyére és ebbe megy bele a riser kábele és kész.
De jó hogy eddig erre nem gondoltam, mert így a 6 helyett 7 vga fér be.
-
Kiskokó
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Etherminera kell Regisztráció?
Nanopoolon vagyok, tök egyszerű az egész. Eddig jól ki is szolgált. Most azért a Diff miatt már vannak változások de nem vészes. De durva, hogy kb olyan "mintha" be se tettem volna a 3070-et 59Mhs-el, aztán szinte alig gyorsabb, mármint értem úgy, hogy ha kiszámolom a reális várható profitot akkor nem annyival több mint ha 3-4 hete számoltam volna. :S
Nyilván jobban megy tőle csak nem arányosan, mint kellene. -
Dare2Live
félisten
-
Hali!
Ha 2 radeon van a gépemben win10 alatt van rá mód, hogy időszakosan csak 1 bányásszon, a másikon bánya nélkül fusson nagyobb gpu igényű folyamat?
-
Puffocska
tag
Van bárkinek tapasztalata AMD + nVidia vegyes (1+1) felállás Win10 desktop környezetben, Phoenixminer klienssel? Mindkét kártyán tud megfelelő teljesítménnyel bányászni? Köszi.
-
raverke
tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Köszi!
Azért fura, mert a Win10 alatt a Phoenix minerral és 5 kártyával összesen 530-540W-ot evett.
Most HiveOS alatt ugyan ez, plusz 1 kártyával 960W. Iszonyat különbség.Amúgy és M2-es foglalattal használok risert. 2-t is. Teljesen ugyan azok a beállítások kellenek, mint a sima pci-e esetében, csak annyi, hogy az alaplapi biosban át kell állítanod az M2-es foglalatot PCI-e.
-
Szerintetek az járható, hogy egy risert az M2 foglalatra csatlakoztatok és megy rá egy vga? Most láttam egy riget ahol ez is ki van használva, így plusz egy hely lesz a 6db helyett.
Valaki esetleg használja? Van valami beállítása, vagy csak összerak és megy is mint a sima riserrel? Ez jó lehet erre a célra?
-
Frozen
addikt
1700 euro bontatlan 3090 tuf ha valakonek kellene maganszemelytől
-
válasz
racskobalazs
üzenetére
Kinek hol szimpatikus, én ethermine.
mZolee: Ez még annyi se volt.

-
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem egy sima mezei alzában vásárolt 3200ft-s tplink stick volt a gép seggébe bedugva amíg el nem halt a 1080ti..

Ez működött rendesen, azt leszámítva, hogy nem volt hajlandó bootolni ha be volt dugva, így gép kapcsolástól számított 30sec után dugtam be.. de utána stabil volt vele#57108 racskobalazs:
Vegyes.. én nanopool, valaki ethermine, más hivepool.. van itt minden
-
válasz
raverke
üzenetére
Ez is jól mutatja, hogy ennyit ér a szoftveres fogyasztás kijelzés.

Gyanítom miner bios van a kártyákon, szóval ezekből túl sokat nem tudsz lefaragni már, vagy lassulni fognak. A DPM-et ha lejjebb veszed akkor elvileg kevesebb feszt fog kapni, de én már állítgattam össze vissza semmit nem változott.
Nálam a vegyesfelvágott így 910W-ot vesz fel Dual táppal, 6db 14centis ventivel.
#57106s7evcsenko:
Köszi, holnap tesztelem a wifi stickkel, hogy elve van-e megfelelő jel. Mondjuk ha tudom, hogy ennyire kényes nem pár ezer ft-osat veszek.
-
válasz
SzlobiG
üzenetére
Bocsánat, korrigálok, a wifi stimmel, de repeatert használok, ami kábellel van a géphez kötve.
-
sittes79
addikt
Akkor hogy van a kifizetés ethermine ról? Már össze vagyok zavarodva.. Kéne utalni a Ferrari első törlesztőt
-
Reggie0
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
Elnezest, nem lattam a feketesegben.
-
Winzsolt
aktív tag
Van egy routerem ami repeater-kent működik, kB. 10 méterről "lopja" a wifit. Ebbe van bedugva 2 rig. Hibátlanul mennek HiveOS-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motoros topic
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crimson Desert
- Gumi és felni topik
- BMW topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Rekordidő alatt futott be az új Arc meghajtó
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,amugy bepöccenek azt összerakom saját magam

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)