Hirdetés
- Stabil pályára állt az Android 16
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RealTedMosby
tag
válasz
Wackond #77887 üzenetére
Nekem van egy Micron ram-os Inno3D 2070-em, na azt nagyon nehezen tudtam megszelidíteni. A kulcs nálam a power limit 105%-ra emelése volt, akkor kb. 42,3 MHs körüli értékeket hoz:
*STABIL* Inno3D 2070 (Trex) 105%, 800 mV, -502 CC, +880 MC
Ezek Afterburner értékek, utána ki lehet kísérletezni a parancssorit is hozzá. De azóta stabil a cucc, hogy a PL-t megemeltem.
-
BeZol
őstag
válasz
Wackond #77183 üzenetére
Szerintem vagy instabil memória-tuning, vagy instabil proci-"tuning" lesz a ludas.
Nálam (5950X, X570) pl. 3667MHz-es memóriával is instabil, 3600MHz-re kellett lemenjek, de ez a proci miatt van, nem a memória miatt. (de ezt ugye whea error-al látnád)
A PBO meg curve editor és társait offoltam és fix x GHz-re állítottam a procit fix y fesszel.
Tehát én első körben mindenből visszavennék 1 fokozatnyit, ha akkor is csinálja, akkor még1et, azután passz
Trial and error, úgyh én innen indulnék neki. -
törölt tag
válasz
Wackond #73432 üzenetére
"...minden blockot egy masternode hitelesít a bányászon (vagy poolon) kívül. Nekik 1000RTM jár blokkonként"
Én is így tudom. Amúgy 250 RTM kinek megy blokkonként? Mert ugye jelenlegy így néz ki a felosztás. 1000RTM Node, 3750RTM pool és 250RTM valakinek. Nem tudom kinek jár.Hát, ha amúgy is megvan a hardver már, akkor tényleg lehet játékosabban felfogni a dolgot és bátrabban választani kis pool-t.
Anno amikor én kezdtem (2013) direkt erre vettem hardvert, akkor engem is vert a víz, hogy legyen belőle bevétel. Egyrészt a hw ára miatt, másrészt a villanyszámla miatt. Akkoriban 10gpu-val kapartam a btc-t. Nagyon sokat fogyasztott és iszonyatos hangja volt. -
törölt tag
válasz
Wackond #73428 üzenetére
Én is így gondolkodtam, de ez 51% attack ellen védett, vagyis akár egyetlen pool-on is mehetne az egész. Nem látok bele a matekjába, hogy miként, de így hirdeti magát a "ghost rider" algo.
Hosszú távon persze kiegyenlítődik elméletben a "lucky". Ami ennél a coinnál kiemelten hangsúlyos.
Mint említettem, ha alacsony értéket fogtok ki akkor kaszáltok a blokkokon, mert akár 3-4-5 is beleférhet egy napba és elosztva sok marad. Viszont most pont egymás után sok 200-300% feletti jött. Jelenleg is 120% felett vagyok és az előbbiek is eléggé lassítottak: [kép]
Ha ilyet kaptok alacsony pool hashrate-el, akkor rámegy simán 1-1.5 nap egy blokkra és már nem annyira kellemes azt elosztani. Gondolhatnánk, hogy majd a következővel behozzuk. Viszont, ha mindezt egy diff emelkedésnél próbáljuk behozni, akkor nehezebb lesz.
A lényeg annyi, hogy egy kis pool jobban ki van téve a szerencsejátéknak, mint egy nagyobb.
Ahogy írtam: jobban is járhattok az átlagnál, de rosszabbul is. Mindezt egy lasssú, de várhatóan emelkedő diff mellett.Ne érts félre, jópofa dolog egy kis résztvevős pool, ha valaki nem bevételi forrásként tekint rá. Én például el sem fogom adni ezeket, szórakozásból kaparok, nekem biztosan jó lenne (amúgy pont tegnapelőtt már próbából használtam is a pool-t), de valaki csak pénzszerzésként tekint rá és kerülni próbál minden kockázatot. Neki rizikósabb.
-
törölt tag
válasz
Wackond #73423 üzenetére
Majd akkor lesz kellemetlen amikor egy 2-300% (sőt, tegnap volt 600% feletti is) lucky blokkot kaptok be. Akkor egy nap nem lesz elég egy blokkra.
Minél nagyobb a hashrate, annál egyenletesebb a lucky elosztás a minerek között.
Persze, ha pedig kaptok egy 10-20%-ost, akkor taroltok -
MPowerPH
félisten
válasz
Wackond #73411 üzenetére
Amig skalazodik, addig lehet menni folfele, foleg vizzel. Nem is maga a CPU FPU resze van terhelve, hanem a Cache. En megneztem alulfeszelve, 4.3GHz -n, es 4.6GHz -n is, van novekmegy, nem is elhanyagolhato, es a proci is max. 60 fokos. Nekem 1.2V kell ehhez az orajelhez, azert ennyi.
VGA mining mas, ott a GPU nem dolgozik, azert feszeljuk alul. Ott a memoriak izzadnak.
PeachMan: Lenne turelmem, megneznem. Csak annyit olvastam forumokon ajanlasnak, hogy az IF -et meg kell rantani addig, amig birja, es a memoria legyen vele szinkronban. Mivel nalam alapbol ki van maxolva, nem neztem meg korlatozva. Szoval passz, ugy is lehet, ahogy Te mondod. Benchel megnezhetnem en is, de nem akarok tokolni vele.
-
válasz
Wackond #73217 üzenetére
nanopool
De tuti nem net és pool gond, mert a 3080 /3090-es kártyák a rigbe meg mennek W10 alatt szépen, nincs semmi gond.
Egyedül az asztalit frissítettem tegnap este W11-re, azóta van bohóckodás.
Van amúgy RTM alatt is, de azt kilőttem reggel hogy lássam így is van e reject, és van.
Szóval 99%, hogy w11 a ludas, vagy azon belül valami driver.
VGA drivert most felraktam a legfrissebbet, megy másfél órája, eddig nincs gond. -
RockHaRD
addikt
válasz
Wackond #69455 üzenetére
Nem én írtam, hogy ritkaság
Nekem alapvetően a 3080ti-s gép a "fő" gépem, ezen játszom, net, film, stb.
A nagyon fullos 60mhs-t termelő bánya gépem meg másik szobában csak bányászik fél éve, azon is win fut, meg vnc server, onnan vezérlem. De úgy van belőve, hogy áramszünet után ha visszakapcsol, egyből tölti be a bányát, meg a vga profilt is, szóval igazából nagyon nem igényel felügyeletet. Annyi van, hogy az nem vizes, ezért így nyáron reggel-este a venti %-ot változtatom rajta, de néha azt is elfelejtem.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Wackond #69453 üzenetére
Az működhet, hogy win alatt kikisérletezed
HiveOS-hez egyáltalán nem értek semmit, mindent win alatt csinálok
Érdekesek lettek egyébként a Ti-k, mert a sima 3070 volt az egyik legefektívebb kártya ETH bányászatra, a 3080-nál jóval jobb volt a w/mh mutatója, Ti-nél meg fordítva van. A lenti beállítás már jónak tűnik nagyon, de mégis "csak" 1.2 az eff, 3080ti-nél pedig elérhető az 1.3
Az a "mem +4000" már tényleg nagyon sok, nem hiszem, h túl sok kártya bírja
De akkor ezek szerint a tiéd is azon RITKA példányok egyike, ami elmegy az 1500 (hive alatt 3000) plusszal.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Wackond #69447 üzenetére
Nekem rtx-es kártyákkal sokkal hatékonyabbnak bizonyult a gpu órajel csúszka helyett fix voltage + mhz. Azért írtam, hogy vedd le a legalacsonyabbra, és onnan indulj el fölfelé.
Saját példa: 762mV a legkisebb, amit enged a 3080 ti-m. Hiába állítok be 750-et, akkor sem megy 762 alá. Sőt, terheletlenül 768-at mutat. Itt a legalacsonyabb core clock az 1350mhz, ez alá szintén nem enged. Így fogyaszt a legkevesebbet a kártya, ETH-nál így is használltam. ERGO-nál ugyanúgy meghagytam a 762-t az alacsony fogyasztás miatt, csak a core clockot addig növeltem lépésenként, amíg a hashrate növekedett, és nem csökkent.(De hiába fix a voltage, a fogyasztás is nő kicsit) 1530mhz lett a vége, az terhelés alatt 1515, így csinál 200-201 wattal 255,2 mhs-t. Ez természetesen +1500 Memória mellett, jelenlegi sessionben 2 nap után 10200/0/0 share.
Annyival a fentieket még kiegészíteném, hogy víz van a kártyán, ezért eleve nyerek pár wattot a kártyán nem létező ventilátorok miatt, meg a mem junction se nagyon megy 55 fok fölé.szerk.: rákeresve ez a legjobb beállítás, amit 3070ti-re találtam:
184.5 MH @ 154W
1.198 eff
PL 50%
core -502
mem +2000
Ez már elég jó lehet, ha bírja a kártyád, de furcsa, hogy szinte senki nem használ voltage lockot -
válasz
Wackond #44885 üzenetére
Sajnos XMR-Stak nem minden esetben generál jó/használható config fájlt NVIDIA kártyákhoz. Tapasztalat. Mókolni kell az nvidia.txt-ben. Esetleg megpróbálhatsz rákeresni, hogy a kártyáidhoz milyen beállítások működnek másoknak.
Vagy másold be ide a default nvidia.txt-d, amit az első futás után generált. Van már benne tapasztalatom, lehet meg tudom mondani mit merre módosíts.
Egyébként mit jelent az, hogy "agyoncsapja a gépet"? Lefagy? Kiírja Windows, hogy blokkolta a programot? A gép bányászás közben használhatatlanul lassú egyéb tevékenységre? Egyéb?
-
8zabi
őstag
válasz
Wackond #44470 üzenetére
a Verge jelenleg is szét van hackelve több millió coint 'loptak' el eddig és még nincs vége
(nem igazán lopás, csak másodpercenként generáltak blokkot
)
-
sugrath
csendes tag
válasz
Wackond #44463 üzenetére
Be kell állítani, hogy mit szeretnél bányászni.
<SYMBOL>. The pool has mined hundreds of different coins and many have the same address version. We CAN NOT read your mind and possible know what currency you want. If no c=<SYMBOL> is set, your currency will be randomly chosen from any matching coins we have used. This HAS TO BE A REAL EXCHANGE SYMBOL. Do not use a symbol that has an <ALGO> added. Such as XVG-blake2s or AUR-sha or DGB-skein, these are ALL WRONG. These are used only for the pool to support multi-algo coins.
-o stratum+tcp://<algo>.mine.zpool.ca:<PORT> -u <WALLET_ADDRESS> [-p c=<SYMBOL>,<OPTIONS>]
-p c=<SYMBOL> részbe bele kell írni a coin nevét (Verge: -p c=XVG)
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Wackond #44424 üzenetére
Nem hogy nem gondoltak erre, de pont ez az egésznek a lényege a decentralizáltság. Minél jobban szét van szórva a számítási teljesítmény annál jobb. Pont ebbe tud beleköpni egy asic (főleg a gyártó amikor épp "teszteli" gépeit, és ez esetben durva előnye van a többiekhez képest).
Minél kisebb egy network annál jobban ki van téve egy ilyen támadásnak. Nyilván az ETH-t nem lehetne így befolyásolni mert ott nagy a kapacitás, de pl a Pirlt igen. -
sugrath
csendes tag
válasz
Wackond #44424 üzenetére
51% nem bug, ez a rendszer sajátja, mivel konszenzus alapú a dolog így akinél megvan a "szavazatok" fel az uralkodik az új blokkok felet (régi átírásához kicsit több kell).
Ez olyan mintha azt kérdeznénk, hogy a görögök miért nem gondoltak arra, hogy ha valaki megszerzi a szavazatok felét az képes irányítani az országot.
Kis coinoknál lehet ebből gond, de BTC-nél kicsit nehezebb megszerezni az 51%-ot -
Zoli986
tag
válasz
Wackond #44293 üzenetére
A 130w amit kivonsz szerintem nem helyes a számolásnál ugyanis idle fogyasztása is van a kártyáknak.
1150 gépezet nekem vga nélkül 50-60w között eszik úgy ha nincs benne vga csak a prociba integrált ad képet.
Ha berakom a vga-t és megy az ether 160W-ot eszik úgy,hogy a gpu alul van feszelve, a ramhoz hiába nyúlok nem esik a fogyasztásom max a kártya válik instabillá,megmondom őszintén ezt nem értem hogy lehet.
Az alap géped fogyasztását minimálisan tudod csökkenteni azzal,hogy a legalacsonyabb tdp-s procit megkeresed amit a lap kezel.lehet játszani a ramokkal,ssd/hdd,de ezek nem hoznak annyit szerintem. -
Ferenc.
tag
válasz
Wackond #44293 üzenetére
S mennyit fogyaszt a rig kikapcsolt állapotban? Akkor ezt is tisztázzuk már le.
Mert mindenfélét írtak már.
Tehát a riged bekapcsolt állapotban alapon, bányaszat nélkül 130W , bányászás közben 650W. De mennyi ez a watt ha kikapcsolod a riget, tehát leállítod a gépet azaz standby módban? -
LLam
senior tag
válasz
Wackond #44244 üzenetére
Pár napja kérdeztem ezt én is. Alapjáraton 120-140 W az alapjárati fogyija a gépeknek
94%-os hatásfokú szervertáppal is.
Nálam 6 db bármilyen RX kártyával csinálnak ennyit (470,570,580).
Zoli986
szerintem meg baromira nincs rendben, hogy egy kikapcsolt gép esetén is kártyánként 20W-ot esznek. Én a riserekre gyanakodom, van valakinek nem 6pin-es hanem pl. molexes riserrel tápolt gépe meg fogyasztásmérője? -
Gdi
senior tag
válasz
Wackond #43124 üzenetére
Nekem van pár ZECem itt-ott, úgyhogy csak ezt követem figyelemmel.
De (szerintem) úgy néz ki ez megdöglött.
Értéke többet esik, amikor meg felfelé menne alig mozdul meg (mindegy mit nézel BTC vagy USD váltást, százalékos mozgást). A sweetspot 0.05BTCről letornázta magát 0.023-ra. -
CoDWaW07
őstag
válasz
Wackond #43124 üzenetére
Majd akkor lesz 0.1 BTC ,amikor a Bitcoin ára 1 dollár lesz, az Etheré pedig 0.1
Amúgy szerintem a jelenlegi mélyrepülésből is hamarosan felfele fog ívelni a dolog, szóval szerintem nem éri meg most kivenni a tartogatott coinokat, max akkor ha tényleg napi kenyérre kell.
Dexar007: Mégis minek? A bányászás halott, mindenki akinek kedves az élete adja el!Akár fél áron is, vagy 30k-ért darabját, természetesen nekünk mert mi jó fejek vagyunk és bevesszük hogy nekik jó legyen!
-
aleister
veterán
válasz
Wackond #43102 üzenetére
Nekem alapvetően begyere, de csak 8 kártyát kezel. Próbáltam az Asus GPU tweak-et is, aminél nincs ilyen korlátozás, de abban meg voltak egyé furcsaságok.
Valamint akármelyiket is használtam, indokolatlan rendszerlassulást tapasztaltam. Az átlagos méretű (4-6 vga) rigeknél ez nem jött elő, de 8 kártyánál és fölötte már találkoztam vele.
Lehet, hogy valami driver probléma. -
varmi2
nagyúr
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Wackond #42678 üzenetére
Más célból, de 24/7-ben megy nálam az a gép, amivel osztom a tárhelyet. Kíváncsiságból vágtam bele, szabad hely meg volt bőven.
Minden egyes node kér valamennyi CPU időt és memóriát, meg persze netes sávszélességet is. Ha ezeket lehetne valahogy számszerűsíteni, akkor bizony nagyon mínuszos lenne a sztori.
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
Wackond #42674 üzenetére
STORJ-t nyomom év eleje óta 4x500 GB node-dal. Nagyjából 20%-a van foglalva, de a forgalom nem túl nagy rajtuk. Így a megosztott adatmennyiség után kapok egy "alapdíjat", illetve a minimális forgalom után némi alamizsnát.
Január hónapra 1.52$, februárra 2.15$ a fizetség. Még beleteszek 1 vagy 2 hónapot, hátha. Könnyen lehet, hogy túlontúl optimista vagyok, mert a publikus kifizetési listákat böngészve, bizony a többség 1-5$ közötti összeget kap. Akik ettől (lényegesen) többet, azok száma elenyésző.
Burst van még, mint alternatíva, de arról nem sokat tudok.
-
válasz
Wackond #42674 üzenetére
Procival max akkor ha van egy min 12 magos xeonod, de akkor sem biztos, hogy megéri.
Rx 570/580, nvidia vonalon pedig 1060/1070/1080, de minden horror árban van szóval most nem a legjobb befektetés.
970-nel tényleg nem túl jó bányászni mert annyit fogyaszt mint egy 1070 (vagy többet) cserébe kevesebbet is hoz. -
-
AAntii
őstag
válasz
Wackond #41303 üzenetére
A paszta alighanem elfáradt a borda alatt, mert automatikus ventivezérléssel sem érte el nálam a 70 fokot alapjáraton. De nyugodtan lehúzhatod a powerlimitet 60 körülire, a hashrate nagyon nem fog leesni, a fogyasztás-melegedés viszont drasztikusan javulni fog. A powerlimit állítás mellett az órajeleket lehet feljebb tolni, van a powerlimit állítás mellett is annyi mozgástér, hogy 20-30 sol legyen benne.
-
AAntii
őstag
válasz
Wackond #41297 üzenetére
A napi 450 ft teljesen reális, mennyit kellene hoznia szerinted?
Kb. 300 ft marad meg miután a villanyt levontad, ennyit tud jelenleg a bányászat per kártya. A 4,5 dolláros időszak már elmúlt egy jó hónapja.
Nem mintha eddig lett volna értelme a bevált miner+driverek ajánlásának, de kapsz egyet a zechez is. Ha ezekkel sem megy (már ha egyáltalán kipróbálod), akkor nem driveres gondod lesz. Driver 347.52+ EWBF's CUDA Zcash miner v0.3.4b. Ezzel ha nem állítasz rajta semmit 290 sol/s a hashrate, ha finomhangolod, akkor -40-50 watt fogyasztás+10-15 sol. -
Domy
aktív tag
válasz
Wackond #41281 üzenetére
Ott akkor valami rendesen el van kalapálva. Közel 300 sol körül kellene tudnia.
Legutóbbi Win10 build-en vagy? Legutóbbi nvidia driverrel? Ha lehet compute módba állítani, akkor oda van állítva? Minden tuning nélkül alapórajelen is 200 sol felett kellene mennie, nem 18-at.
-
szazbolha
addikt
válasz
Wackond #41203 üzenetére
riseren van a GTX970?
ha igen, akkor a riser kap tápfeszt. (táp nélkül is müxik, és akkor ad gyenge teljesítményt)
ha nem, akkor a az enerkitakaréékos üzemmódok ki vannak kapcsolva? Pcie max energiát kap?
Windows verzió? 1703 vagy 1709? Bár ez utóbbi inkább csak több VGA-s üzemmódban kavar be.
Ha van lehetőség rá akkor Win7-el is teszteld le.
Ha van rá lehetőség másik GTX-el is tesztelj. Akár 1050-el.Bocs, ha mér mindet végig kínlódtad.
Ja... és lehet hülyeség, de egy winminerrel, meg nicehash-al is kipróbálnám,. -
Domy
aktív tag
válasz
Wackond #41212 üzenetére
Nézd. Nem a memóra mérete az egyetlen korlátozó tényező, egy GPU felépítése ennél bonyolultabb számomra.
Ezt olvasd el, itt írnak a DAG problémáról. De a net tele van azzal, hogy ETH alatt lelassultak a 970-ek. Az okát ne kérdezd. Viszont equihash alatt teljesen jó. Én a helyedben nem szenvednék vele tovább, átállnék equihashre. Ha ETH-t szeretnél gyűjteni, akkor miningpoolhub, ott auto-exchange ETH-ra, és problem solved.
Mindig azt kell szedni a kártyával, amiben jó az adott kártya.
-
AAntii
őstag
válasz
Wackond #41201 üzenetére
Nekem a 6.5-ös cudaminer és egy annak megfelelő driver kellett, 17-18 mh/s-t tudott a g1-es kártyám. Equihashben 300+ tudott, ha nem sikerül az eth, akkor nem értem miért nem zcash-sel nyomulsz. Ha más nem, el kell adni és venni az árából egy 3 gigás 1060-at.
Egyébként a powerlimitet húzd le a g1-esnél, mert a gatyád is elmegy áramra
A rövidnyákos dual ventis zotacomnál vagy 40 wattal evett többet hasonló beállításokon.
-
Domy
aktív tag
válasz
Wackond #41201 üzenetére
A jelenlegi DAG méretnél teljesen reális a 11Mh/s egy 970-nél sajnos. A 20-22Mh/s-ről szép lassan leestek azok a kártyák, valami miatt nem tudja kezelni. A linkelt videó is 2016 októberi, ergo nem mérvadó.
Amire most érdemes lenne használni, az bármilyen equihash alapú cucc, esetleg Neosrcypt.
Ha már youtube, inkább ezt nézd meg.Szerintem DTSM minerrel equihash, azzal kb. 300 sol körül kellene tudjon.
Még az jutott eszembe, hogy egy GPU-z szenzor kép segíthetne, ha látszik a GPU és a memória terhelés, gyanítom hogy erősen memórialimites.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Wackond #41203 üzenetére
Ezt találtam hirtelen, nekem nincs 970-em, úgyhogy közelebbit nem tudok mondani. A 1060-akkal különösebben nem kellett semmit csinálni, power limit, memória tuning és kész. De én amúgy Equihashre használom őket, mert ETH alatt gyalázatos a Hynix RAM, még +700Mhz-en is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest