Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
-
honda11
csendes tag
GUIMiner 2012 12 03 programom van ezzel lehet litecoint bányászni?
-
-
honda11
csendes tag
Sziasztok üdv mindenkinek! Olvastam hogy a guiminerel lehet litecoint bányászni! Hogyan kell tudtok nekem segíteni, ill hogy kell litecoint bányászni?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
ltc/USD = 2,1
-
wlk
tag
A wallet-nek a bányász gépen kell lennie, vagy másik gépen is lehet?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
De úgy tünik nem sokan álltak át, mert nincs érdemi változás a számítási kapacításban mint a BTC esetén.
Ez a diff változás. (itt is áprilisban következett be egy trend változás)
Az árfolyam is érdekesen alakul és ha jó az ábra akkor a forgalom teljesen lecsökkent.
De akkor ki és hogyan határozza meg az LTC árfolyamát? Mert ez szerintem nem "piaci szabályozás"
Egyáltalán helyes adatokat mutat az oldal: [link]
Az ábrák kicsit megtévesztőek, mert 0-rál indul a skálázódás..... Április előtt a diff és árfolyam is gyak 0 volt a mostanihoz képes.
A "termelési" volumenre nem találtam 6 hónapos ábrát, pedig sz is érdekes lenne. -
fsb1000
nagyúr
Az rendben, de a diff miért változik ilyen gyorsan?
És mikor lesz a köv lépcső?
A BTC-nél 2 hetente van korrekció. Itt meg pár nap alatt kétszer is változott.Direkt berakom a fórumba a képet, hogy emlékezek rá, ne csak azt higgyem biztos rosszul emlékszem hogy hetekig 605 volt aztán gyorsan lépet kettőt 605->638 ->650
-
wlk
tag
A riser-eknek megvan határozva, hogy mennyi lehet a max hossza (19cm), vagy akár 2 risert is egybe lehet toldani, ha rövid lenne egy?
-
csaba951
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
>a mostani HD4850-et vajon megérheti megtartani bányászgatni kicsit
24/7-ben használva havonta kb. 10,66 USD mínuszod lesz a villanyszámla kifizetése után.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ja értem. Remélem sikerül, bár nem teljesen értem, hogy megy bele az x16-os VGA kártya, mert fizikailag lehetetlen. Hacsaknem letöröd az alaplapi csati végét, vagy a VGA nyákját megcsonkítod.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
köszi, ahogy nézem a NYÁK-ot kép alapján valszeg tényleg nem fog passzolni. akkor viszont kezdhetek lapot (meg ram-ot) vadászni, lehetőleg olcsón...
fsb1000: jah, mint a vérpistikék mikor kijöttek az első PCI-e kártyák, nem ment be az alaplapba ezért méretre vágták a csatlakozókat

új lap lesz ebből, én már előre érzem.
más: a mostani HD4850-et vajon megérheti megtartani bányászgatni kicsit, vagy már annyira elavult hogy csak a fogyasztást növelné?
-
csaba951
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Több mint valószínű, hogy nem fogod tudni csak úgy beledugni. Pusztán azért, mert a vga csatlakozója egy kicsit hosszabb. Ha az alaplapodon nyitott a port vége, és nincs útban hátrafelé egyetlen alkatrész sem, akkor be tudod dugni. De a legtöbb alaplap nem ilyen.
Egyébként a port kisebb sebessége egyáltalán nem fogja vissza a bányászatot.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mindenkitől azt olvastam hogy semennyire nem fogja vissza. Jó az x1
Viszont a VGA kártyát hova teszed? Hogy rögzíted? Ha riserrel csatlakozik az x1 csatiba. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
a CPU-t downclock-olni tervezem arra az órajel szintre, amin C'n'Q alatt fut (800MHz környéke), ramokat alacsonyabb órajel/feszkó mellett hajtom majd, vinyókat pedig beállítom hogy x perc után kapcsoljanak le ha nincsenek használva. aztán majd kiderül mire megyek ezzel. ami kicsit gond, hogy a lapomban csak egy 16x PCI-e sín van, viszont érdekelne, hogy ha 1x-esbe raknék kártyát, az mennyire fogná vissza teljesítményben? ha túlzottan, akkor valszeg nem úszok meg egy új lapot, már amennyiben úgy látom hogy megéri még kártyákat venni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Minél több a VGA egy bányagépben, annál jobb a hatásfoka (elvileg), mert a lap+cpu+HDD is elfogyaszt valamennyit, régebbi cuccoknál akár 60-80W-ot is.
Múlt héten még jó cél volt, hogy 1W-ra 2Kh/s jusson (küzdöttem érte és sikerült is), most már inkább 3 kéne. Persze ha az áram ingyen van.... akkor csak az avultációval kell számolj. Meg az esetleges meghibásodásokkal.
Ja.... az Watt, nem a VGA-ra vonatkozik, hanem amit a villanyóra mér.
-
almafa42
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ha ingyen van az aram akkor vegyel, ha nem akkor csak annyi es olyan kartyat vegyel, amivel kb amugy is jatszanal. Szinte jobban megeri kozvetlen coinokat venni most, mint hardvert.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
egy kártyával amúgy nagyon gáz bányászni? mármint egy kártyával is tudok valamennyi profitot termelni, vagy vegyek egy második, esetleg harmadik kártyát is, hogy normálisan hozzon?
egyelőre úgy tervezem otthon lesz a hardver, ezért is gondolkozom 7790(-ek)ben, úgy hallottan ezeknek elég jó a teljesítmény/fogyasztás mutatójuk. de majd lehet megpróbálom megfűzni a főnökömet, hogy bevihessem a gépet a munkahelyre, ahol elvileg non-stop mehetne.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szerintem az LTC-vel nincs baj. Szépen kúszik vissza az árfolyama.
A többi játékpénz szerintem leginkább arra való, hogy megingassa az emberek bizalmát a BTC/LTC párosban illetve az egész rendszer manipulálhatatlanságában.
Tulajdonképpen azt sem értem mi szükség van arra, hogy újabb lufi epénzeket indítsanak útjukra. Illetve sejtem...Napi (heti) szinten kell élni.... termelsz, beváltod, elköltöd. Abból nagy baj nem lehet.
-
csaba951
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem feltétlenül. Ők az FTC-ről beszélnek, aminek az elmúlt 2-3 hétben erősen hányatott pályafutása volt. Maga a fórum az LTC-ről szól, amivel nincsenek ilyen jellegű gondok. Majd kigooglizod, hogy mi micsoda!

-
törölt tag
válasz
supercow
üzenetére
Én is olyan pool-ban vagyok, ami 7%-ot számol fel. Az árva blokkokkal is találkoztam és tudok az 51% attack-ról is. Nagyon durva a helyzet. Ennek ellenére most ezt bányászom, de már váltom is át rögtön, nehogy meglepetés érjen. Érdemes volna letöltenem új klienst már most?
-
supercow
őstag
válasz
üzenetére
Ennél sokkal nagyobb baj van...

Current Network Hashrate 2,339,135 KHash/s
2 napja ez még 180,000 körül volt.aztán volt fork meg 51% meg minden ami kell. Volt egy halom elveszett blokk (orphan), valaki csinált egy másik blokkláncot és magának bányászott egy vagon FTC-t, ezt ráerőltette a hálózatra vagyis most az az "érvényes", kb 8 órányi tranzakció elveszett. Közben nem lehet simán manuálisan visszaállítani "mentésből" mert az összes tranzakció eltűnne, pl BTCE-n 4000 BTC-nyi adásvétel.
Egy csomó poolon nincs kifizetés, illetve 7-10% díjat számolnak + 30 confirm vagy akár 100. BTC-E leállította a klienseit, vagyis nem lehet betenni FTC-t mert nem ér oda a tranzakciód. Megjelent új kliens 0.6.4.1 amiben vannak checkpointok amit a fejlesztő tesz bele, ezzel "szignózza" a láncot.
-
törölt tag
Hoppá, give-me-ftc.com a net hashrate már több, mint 70%-át adja. Ez nagy baj.
-
törölt tag
semmi
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lehet.... végül is mindegy lenne (a diff növekedés) ha nem zuhanna az LTC árfolyama.
Már 2,6 alatt van. -
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Annál a bányásztársaságnál ahol ügyködök valóban nőtt a regisztráltak száma, kb 15%-al, de az aktív bányászok max. 5%-al gyarapodtak. A számítási kapacitás szinte semmit nem növekedett.
Viszont vannak itt nagy termelők is.
Az én eredményem 818Kh/s a középmezőnyben 2 db HD5870-el. Aki 140x ennyit termel annak 2-300 db VGA-ja van? vagy van scriptre is célhardver?
-
fsb1000
nagyúr
Ugye jól látom hogy az LTC diff is nővekedett.
Tegnap este még 605 körül volt és a havi termelésem 37.xxx-re jött ki.
Most meg ez van: (ráadásnak az árfolyam is csökkent)
LTC-re hol találok diff kalkulátort, -órát, vagy szabály leírást amivel látom kb. mikor és mennyivel növekszik majd a diff. Valaki azt írta csökkeni fog.... Hát ez nem jött be.
-
wlk
tag
Ha teszek egy rendszerbe 3 db 200W-os kártyát, a kártyákon van 2x6pin csati, akkor ugye 2x75W -ot a csatikon keresztül, a maradék 50W-ot a PCI-E csatlakozón veszi fel. Namár most mennyi az a biztonságos W amit PCI-E-n keresztül fel tud venni, anékül, hogy elfüstöljön? Képeken láttam párat.
Csak elméletben, ha beraknék egy 4. kártyát, 5. kártyát ... akkor a lapnak rendre 200W, 250W-ot kéne leadni, és nem hiszem, hogy erre lennének tervezve. -
sghc_toma
senior tag
válasz
üzenetére
[link]
annyi kiegeszitessel, hogy ezt le is ellenorizheted az "env" parancs kiadasaval (ez kiirja az osszes ervenyes kornyezeti valtozot), vagy ha jobban szeretsz kattintgatni, akkor a My Computer | Properties | Advanced | Environment Variables -ben is megnezheted (illetve itt is letre lehet hozni, ha meg nincs) -
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pontosan így van.
Több napot elcsesztem már vele de érdekes volt....
-
csaba951
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sajnos nem! Ez csak BTC bányászatra igaz, LTC-re nem! GPU órajele alá ne nagyon menjél.
cgminer\SCRYPT-README.txt
TUNING AN AMD RADEON 7970
Itt elég jól le van írva a módszer, hogy hogyan lehet megtalálni az ideális VRAM órajelet, a GPU-hoz. -
FireKeeper
nagyúr
azt jól tudom, hogy a VRAM órajele nem befolyásolja a teljesítményt? szóval azt downclock-olhatom ameddig csak jól esik?
-
fsb1000
nagyúr
Biztos tudod, de azért ide kopyzom a setx helpjét
MEGJEGYZÉS:
1) A SETX a változókat a beállításjegyzékben a főkörnyezetbe írja be.2) A helyi rendszereken az ezzel az eszközzel létrehozott vagy
módosított változók csak a későbbi parancssorablakokban lesznek
elérhetők, a CMD.exe aktuális parancssori ablakában nem. -
wlk
tag
válasz
csaba951
üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy nélküle 512MB-ot tud lefoglalni, de hiába írom be a setx parancssorokat akkor is ugyanez a hiba, olyan mintha nem állítaná át, pedig azt írja, hogy elmentette.
Míg egy másik alaplappal egyszer beírtam és ment 24000-es tc vel 630kH/s-t.
De nem bírok rájönni mi a bibi.
-
fsb1000
nagyúr
Ha csak ez a gond, akkor készíts egy bat fájlt a cgminer mappájába. Pl cg_indit.bat
Az első két sora legyen ez:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1Aztán jöhet a cgminer sora
cgminer -o stratum+tcp://xxxx -u xxxxx -p xxxxx --scrypt --worksize xxxx --thread-concurrency xxxxx -I xx
Én is beraktam ezt a 2 sort de nem ezzel volt a probléma... A TC-t kellet jól beállítani. (thread-concurrency)
Nem tudom nálad mennyi, de a readme-ben van leírás hogy mire állítsd. Pl. shader egész számú többszöröse. -
wlk
tag
Ezt dobja a cgminer, rengeteg helyen utánaolvastam mindenütt ezt írják megoldásnak:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cmd-be beírtam (kiírja, hogy mentette), becsuktam cmd-t, majd cgminer és ugyanez a hibaüzenet, minden egyes alkalommal.
A kártya egy 7950-es, alaplap Asus P8P67 WS revolution
Kipróbáltam másik alaplapban, először ott is ezt dobja fel, majd a fenti két SETX sort beírva egyből működött.
Valakinek valami ötlete?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az 5870-ek jól alulfeszelhetők és 1600 stream egységel rendelkeznek, ráadásul olcsó is használtan. Az egyik nekem 0.94V-al megy és alig fogyaszt 120W-ot, a másik 1,05-el már 150W körül van (900+ órajelekkel). Az új kártyák alulfeszeléséről nem sokat tudok, próbálj meg bitcoinos fórumokon utána olvasni. Én is ott taláélkoztam az extrém takarékos 7790-el.
Azt hiszem ha fizetni kell az áramért (1KW kb 45 ft) akkor a főszempont a bányagép hatékonysága -> az 1 Wattnyi fogyasztásra eső számítási teljesítmény Kh/s. Nem csak a VGA fogyaszt, hanem a gép (CPU, RAM, HDD) és a táp is. Szerezz be egy fogyimérőt és azzal kisérletezz. Sajnos kell egy 85+ os táp is a jó eredményhez, vagy egy ultra olcsó ami hamar megtérül..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
CPU-val nem kell és előnyösebb ha több x16-os PCIe van a lapon.
De ha van Pcie x1 is a lapon akkor egy riserrel be tudsz kötni x16-os VGA-t.
Valahogy így:
Persze riserrel már nem nagyon lehet elférni szabványos házban.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Itt válogass kártyákat: [link]
Ha új rendszert építenék akkor azt 3 db 7790-ből építeném, úgy hogy minimális fogyasztása legyen.
Egy fórumban leírtak egy spec módszert amivel állítólag 50W-ra levitte a gazdája.
Géppel együtt így elérhető a 200-250W, ami 900Kh/s-hez nagyon szuper. -
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
5970-es kártyákat használok. Kártyánként alap órajelekkel 700kh/s sebességgel számolhatsz. Fogyasztásról nem tudok mit mondani, mert több gép és kártya megy együtt.
-
supercow
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Legjobb peR pillanat ár/értékben a 7950. A régebbi kártyákkal a garancia hiánya és a nagyobb fogyasztás lehet gond. Nekem van egy 7870 de bánom hogy nem 7950est vettem inkább. Peachman kollega tolja a régebbi 58xx sorozattal, majd beszámol pontosabban. Összehasonlítani jó a elsö oldalon linkelt "mining hardware comparison" oldal.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
litecoin bányászatra (is) egy középkategóriás HD7000 kártya (7790-7850) mennyire lenne jó választás? itt is kijön a GCN architektúra jó teljesítménye általános számításra, vagy inkább próbáljak keresni egy régebbi generációs dögöt (5850/5870 stb)?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- SSD kibeszélő
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- HOPPÁ! HIFIMAN Arya Unveiled - Over-ear planar fejhallgató - ÚJ! BONTATLAN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Följebb megy azt jó lesz, addég meg gyűjtögetjük.