Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Stabil pályára állt az Android 16
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PesiHUN
csendes tag
http://newbiepool.szimre.net/
magyar litecoin pool teszt fázisban minden munkásnak nagyon örülök dinamikus nehézség van 0,5% tax és stratum protocol, kérlek gyertek tesztelni ^^ természetesen LTC bármi kérdés kérés, weboldalon support fül vagy emailbe a newbieltcpool@gmail.com-ra,
nagy szükségem lenne tesztelőkre, bárki aki segít előre is köszönöm -
Zlcsi
senior tag
válasz
supercow #2563 üzenetére
noh elkezdette félteni a mundért a nemzeközi bankmaffia?
ha elolvasod a cikkek sok értem nincs, hazugság az egész...
a lényeg a következő :
" anonimitása bűncselekmények elkövetésére is kiváló lehetőséget nyújt, beleértve a pénzmosást is - figyelmeztet az EBA. Az ilyen visszaélések miatt a bűnüldöző szervek viszont bármikor lezárhatják a kiberpénzt forgalmazó platformokat,"innen már csak egy lépés hogy aki bitcoint használ az TERRORISTA!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
supercow #1328 üzenetére
gondolom viccnek szántad, de az igazság, hogy indult ilyesmi, bár gondolom Overlocker nem emiatt vásárolna LTC-t
-
ignorant
senior tag
válasz
supercow #1314 üzenetére
Okes, nyugodtan, bitcoin topikban is fellelhetoek a reszletek. kepek stb. De csinaltam ide is hirdetest
-
fsb1000
nagyúr
válasz
supercow #1302 üzenetére
Azt elfelejtetted írni, hogy egy bitcoin piramisjáték perében történt ez a birói minősítés, amely ahhoz kellet hogy a csalást megállapíthassák, de azért nem sok köze van ahhoz hogy az állami és pénzügyi szervezetek miként tekintenek a cryptopénzekre.
Ha majd lehet erre az itéletre hivatkozni usákiában, akkor hamarosan bekaszlizhatók lesznek azon (ál)cégek tulajdonosai, amelyeknél hasonló piramis játék zajlik, csak épp bányagép előrendeléssel álcázzák.
-
törölt tag
válasz
supercow #1148 üzenetére
Én is olyan pool-ban vagyok, ami 7%-ot számol fel. Az árva blokkokkal is találkoztam és tudok az 51% attack-ról is. Nagyon durva a helyzet. Ennek ellenére most ezt bányászom, de már váltom is át rögtön, nehogy meglepetés érjen. Érdemes volna letöltenem új klienst már most?
-
DiVaD
senior tag
válasz
supercow #977 üzenetére
Közben Én is olvasgattam, aztán lehet, hogy hülyeséget feltételezek, de majd felvilágosít valaki...
Azért lehet szvsz a BTC a legnagyobb, mert pl. a feketepiacon is az a hivatalos fizetőeszköz, nem?Ez azért eléggé megdobja az értékét, míg a többinél nem láttam ilyet a neten.
-
taranis
addikt
válasz
supercow #886 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani, van most nálam 2db Sapphire 7950, 620-640 Kh/s-t tudtam kihozni velük, ugyanakkor volt egy Powercolor és 560 körül volt a teteje. Azt nem árt még tudni, hogy a Litecoin bányászatnak több áram kell, nálam kártyánként simán megvan most a 250W, Bitcoin esetén ez valahol 200 körül volt, ami a mostani BTC/LTC árfolyamot nézve nagyon nem mindegy.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
supercow #886 üzenetére
gondolom eltérő kártyák is mehetnek egyazon gépbe. csak mert egy ilyen kártya felénk inkább 90-95k, 2 nem fér bele a keretbe, 1 meg szerintem kevés. mellé tennék egy fele ekkora árú (és tudású, pl. 7850, 50k, átlag ~320MH/s) kártyát, és ha lesz rá keret (kitermeli), akkor még egyet valamelyikből. gigabyte-ot néztem mindegyiknél.
amd apuban levő gpu-t érdemes befogni? mert még erősen dúl bennem az intel vs. amd vita rendszerszinten
most épp egy fm2-es A10-5800K a nyerő (+100 MH/s)
lapnak egy gigabyte F2A85X-UP4, nem szórakozok riser kártyával, a végén kb. ugyan ott lennék árban.
tápnak vagy Chieftec 750W CFT-750, vagy FSP Aurum 750W 12cm, vagy ThermalTake SMART 750W SP-750MPCBEU. még nem néztem utána, hogy terhelés alatt mennyit esznek a kártyák, lehet, hogy a 750W-tal alátervezek?
a sok ram mit jelent? nem mintha összemérhető lenne az ára, de első körben 2x1GB-t terveztem. 2x1GB kb. 5k, 2x2 ennek duplája.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
supercow #880 üzenetére
shipping not specified a legtöbb
ma kapható kártyákból miket érdemes választani?
pl. Sapphire 7850,
GPU: 920MHz, RAM:5000MHz, 1GB GDDR5/256bit, Stream: 1024, br. 54k/db
ebből vagy 2-3 darab induláshoz.csak milyen alaplap kellene alá? olyat nem nagyon találtam eddig, amin van 4 pcie16x. 3 darabosat találtam, szerintem az marad, valami celeronnal.
-
taranis
addikt
válasz
supercow #870 üzenetére
Én nem félnék tőle, a scrypt elég bonyolult ilyen szempontból, egyelőre abban értenek egyet a hozzáértők, hogy VALAHOGY meg lehet csinálni olyanra, hogy megérje. Ha pedig van egy irány, jöhetnek a vég nélküli optimalizálások a stabilitást, fogyasztást illetően. Persze írják, hogy nem szeretnének olyan pályát leírni, mint a BFL, de komolyabb finanszírozás nélkül ez sem fog gyorsan haladni.
-
törölt tag
-
-
csaba951
veterán
válasz
supercow #838 üzenetére
PPC
Nekem hiába volt már confirmed, mégsem ment az automatikus kifizetés, ha nem egész számot írtam be. Ez azért volt különösen gáz, mert két tizedeshelyet is kiír automatikusan (bár mindkettő 0). Tehát joggal gondoltam, hogy nem egész számokat is elfogad. El is menti a mezőt, csak az automatikus kifizetést akasztotta meg. -
kugli81
aktív tag
válasz
supercow #822 üzenetére
Srácok lenne egy kérdésem .Volt egy 7950 es videokarim a gépben amivel banyasztam és mellette ment az alaplapi igy nem akadtak a dolgok ha arrol neztem....Most eladtam ,hogy veszek tobb 5850est a lényeg ha kihuzom a videokariból a monitort leall minden miner és hiaba okés a masik azaz vált egyet a kép,de ugy olyan mintha nem lenne videokari vagy nemtom...Hogyan tudok banyaszni ugy a kartyaval ha hajtom is az alaplapival menjen minden folyamatosan...?
-
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #772 üzenetére
Pontosan. Én még 0.0045-ön szálltam ki FTC-ből, most az ára is lement 0.0017re. Az emberek nagy része visszament LTC-t bányászni (annak meg ugye leesett a diff). CNC árfolyama mégjobban összeomlott: 0.0012 környéke most.
Ezek az új generációs coinok nagyon rizikósak - de potenciálisan több haszonnal kecsegtetnek mint a BTC (pl nekem kb 8 hónapig kellett volna BTC-t bányászni, hogy annyit összeszedjek mint amennyiért a CNC-ket beváltottam). Ezt tessék figyelembe venni - ha valaki a (relatív) biztonságra megy, akkor BTC, esetleg LTC.
-
törölt tag
válasz
supercow #734 üzenetére
Hát, az igazság szerint nagyon nem szeretem a CMS rendszereket. Majd összedobok valami oldalt inkább. Nem sürgős. Jobban szeretek saját kódban dolgozni, mint mikor valami olyat akarok amit a CMS kiegészítő nem tud esetleg és abban kell kotorni. Valami alapot összerakok aztán, ha lesz igény, akkor bővítem.
-
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #710 üzenetére
Ha valaki időben kezdi a miningot, akkor elég jól ki lehet jönni az első pár napból.Én bitbar-ban bízok, nagyon tetszik a koncepció, a többi coinhoz képest alig volt premine (most tart 5777 blocknál), és a difficulti ennyi idő alatt majdnem beállt a hashpower alapján. Ez az FTC-hez meg CNC-hez képest hatalmas különbség, azok szénné lettek bányászva a legelején.
Más kérdés, hogy ha nem lesz sok piaci tranzakció, akkor elsorvadhat az igény a coin irányába. Meglássuk, hogy mi sül ki belőle.
-
-
törölt tag
válasz
supercow #619 üzenetére
Én inkább átmentem egy másik helyre. Kb. 3 perces körök vannak, gyors a weboldal és van stratum.
fc.dotmine.meUpd: Van itt egy gyanus csávó 197 790 kh/s-el. Azért ez már milyen sebesség?
-
törölt tag
válasz
supercow #613 üzenetére
Érdekes rendszere van. Mikor azt hiszem kezdem átlátni, mindig van egy új info.
fc.mnlan.net-en nem űködik nálam az API. Pedig be akartam tenni a többi közéUpdate: Nagyon gáz ez a pool. Már megint reject sorozat. Vagy valamit a gépemen állítottam be rosszul? prevhash-stale üzenetek vannak.
-
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #536 üzenetére
Ezek azért elég erős következtetések sztem. Nagyon sokáig fix 0.025 volt az árfolyam. Sőt, volt ez 0.04 is. Most LTC visszaesett 0.022ig, és erre a hírre reagálva felment 0.028ig. Tény, hogy ez kb 25% erősödés a BTC-vel szemben, de ezeken a volatilis piacokon ez nem rendhagyó, és messzemenő következtetéseket sem érdemes levonni belőle.
just my 2 cents
-
Spirit
őstag
válasz
supercow #505 üzenetére
Ez teljesen jogos, azonban nem kell minden marketing dumát megenni. Mikor megjelentek a 6-osok, azzal takaróztak, hogy nem a sebesség, hanem a költséghatékonyság és a fogyasztás számított, a 7-eseknél az architektúrális változás, meg hogy mennyivel modernebb. A gyakorlatban meg ha egymás mellé teszem a hasonló tudású kártyákat, én csak ezt látom:
5870 - 400kh/s - 30k - 180W
6950 - 400kh/s - 37k - 170W
7870 - 400kh/s - 60k - 175W
jajj de jó, örvendezzünk. -
Spirit
őstag
válasz
supercow #455 üzenetére
Ilyen diff növekedés mellett egyszerűen nem lehet leállni a hardvervásárlással, mert néhány hónap alatt leáll a bányászata az embernek. Ha nincs az embernek befektethető készpénze, hanem a bányászatból akar hardvert vásárolni, akkor kb. a hardverért dolgoznak a gépek. Jelen állapotban szinte csak akkor éri meg ezzel foglalkozni, ha vagy van már gépparkja az embernek, vagy van befektethető pénze megelőlegezni. Ez elég frusztráló.
-
csaba951
veterán
válasz
supercow #447 üzenetére
Egyrészt szerintem a 85 fok még mindig irtó sok, én semmiképpen sem vinném tartósan 75 fok fölé (sajátomat max. 69-en használom).
Másrészt a kártyának olyan 150-160 kh/s körül kellene teljesítenie. Ha visszavesz a gyári órajelből akkor ez lehet kevesebb is, na de akkor csak nem lenne 85 fokos. Érdemes lenne más I paraméterrel is megpróbálnod (10-20 között)!
-
csaba951
veterán
válasz
supercow #445 üzenetére
7870-hez, GPU OC 1200 MHz (vddc: 1,169 V), ~299 kh/s:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
--scrypt --thread-concurrency 10240 -I 12 --temp-target 68 --temp-hysteresis 1 --auto-gpu --gpu-engine 990-1200 --gpu-memdiff 5 --auto-fan --gpu-fan 20-55
_______________________________________________________________5770-hez:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
--scrypt --thread-concurrency 4000 -I 12 --temp-target 68 --temp-hysteresis 1 --auto-gpu --gpu-engine 550-850 --gpu-memdiff 5 --auto-fan --gpu-fan 20-55
-
csaba951
veterán
válasz
supercow #437 üzenetére
Vagy csak simán visszaveszed a teljesítményét cgminer-rel olyan hőmérsékletre, amit még elfogadhatónak tartasz. Én sem bányászom 100%-on a 7870-el.
Ha akarod, akkor írok neked konkrét paramétereket.
Egyébként sokat segít:
* kisebb vddc beállítása (Sapphire TRIXX, MSI Afterburner).
* ház oldalsó falára szerelt befúvó ventilátor -
csaba951
veterán
válasz
supercow #423 üzenetére
Ennek a fórumnak az első 6 hozzászólása. (Csak a közérdekű adatok.) Valamint a http://www.litecoin.org/ főoldalának magyar fordítása. Az induláshoz ez elég is.
(#424) PeachMan
Teljesen igazad van, a teljesítmény értéket is érdemes megadni, mert eltérő a két bányászatnál. Nálam a GPU-Z-ben: BTC kb. 68 W, LTC kb. 60 W. (Persze +-1 W pillanatnyi eltérésekkel.) -
törölt tag
-
Spirit
őstag
válasz
supercow #409 üzenetére
"mtgox megerősítette, hogy 2 hét és bevezetik az LTC-t" - ezt hol olvastad? Mert ha ez igaz, csak felfelé mozdulhat az árfolyam, esni nem fog tőle, az tuti.
A legnagyobb bajom nekem is az, hogyha valaki hatásos kapacitást akar növelni, akkor havonta meg kéne dupláznia a számítási kapacitását, ami kb. lehetetlen.
-
törölt tag
válasz
supercow #409 üzenetére
Én mit mondjak? Alsó hangon 670-700W-ot vesz ki a cucc a konnektorból. Ha ráfizetésessé válik azonnal le kell kapcsolnom, különben nagyon elúszok vele. Ez +520kW/h havonta. Ezzel átkerülök már a kedvezményes fogyasztási értékből az átlagosba. 50Ft/kWh-val számolva ez havi 26000Ft, amit ki kell termelnie és nem bánnám ha lenne még haszon is rajta. Nehéz lesz ez ilyen diff mellett, hacsak nem emelkedik az árfolyam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- LED világítás a lakásban
- Autós topik
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest