Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, és a peer sem mindegy. Próbáltam BTC-vel azt, hogy, megadtam a kliensnek fix peerkent egy olyan vele egy hálózatban levő másik gépet, aminél ott volt a teljes lánc. 1Gbps-el voltak összekötve, pikk-pakk áthúzta a láncot. Egyébként valamivel tovább tart a dolog annál mint amennyit a hdd vagy a hálózat bír, mivel a kliens közben a nála levő private key-ekhez is keresi/ellenőrzi a kapott blokkokban levő tranzakciókat.
-
HSM
félisten
Arról nem is beszélve, gagyi szolgáltató/router hogy be tudja lassítani a P2P-t, vagy egy háttérben futó torrent... Nekem a 13GB-os BTC tárca is leszinkronizált egy fél nap alatt (8-10 óra), az LTC-nek fele idő sem kellett... De semmi más nem ment, és jóféle 50Mbites nettel, négymagos i5 procival.

-
Akkor miért tart olyan sokáig a szinkronizáció?
Mert egy p2p hálózatból kapod meg az adatokat, ráadásul a legtöbben NAT mögött vannak, és portforwardot sem állítanak be, így aztán pláne lassú lesz. Az LTC blockchain mérete jelenleg nincs 2Gbyte, ha 3 nap alatt tölti le a kliensed, akkor kiszámolható, hogy az mennyi kbit/s (minimális). Illetve a letöltés után napi szinten amennyi plusz blokk jön hozzá, az kb. elhanyagolható mennyiségű.
-
Geller72
veterán
Mondjatok egy stabil csapatot pls..
. -
válasz
janos666
üzenetére
De arról is, hogy dolgozik azért a rendszermemória, nem kizárólag a VRAM van használatban a számolgatás során.
A rendszermemóriából használ valamekkora mennyiséget a miner sw scrypt (tehát LTC, és társai) algoritmus esetén, de nem i/o intenzív, tehát a sebessége teljesen mindegy. A sebességigény csak a VRAM esetén jelentős.
-
shortcutme
tag
Talán a hash rate nem növekszik tovább ilyen ütemben: Litecoin Estimated Next Difficulty: 2,763 (+2.55%)
De tűnik a Bitcoin bányászok még jobban megszívták:
Estimated Next Difficulty: 912,349,154 (+28.97%)
Adjust time: After 16 Blocks, About 2.0 hoursEnnyi ember bízik benne, hogy ilyen magason marad az árfolyam vagy csak a korábban megrendelt bányszcuccok most érkeznek meg?
-
AAntii
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Én tegnap a diamondot néztem. A tegnapi nap folyamán működő diamond poolt nem sikerült találnom, mára pedig a coinwarzról úgy ahogy volt el is tűnt- megszűnt volna? Szóval a nagyon kicsik számomra felejtősek, mire sikerülne valamennyit bányászni vagy töredékére esik az árfolyam vagy megszűnik az egész. Elég bizonytalan ez a bányászósdi, így nem akarom tovább nehezíteni a helyzetemet ilyen kétes sikerű coinokkal

@shortcutme: Szerintem mindkettő.
-
ngabor2
nagyúr
valaki nem tudja, miért "szárnyal" ennyire a cinnamoncoin? oké, hogy a kicsik között is eltörpül a maga 1,7MH/s network hashrate-jével, de míg a többi altcoin jövedelmezősége 2200-3000% körül mozog, ez 30000% már napok óta.
-
N.Ferry
senior tag
Köszi srácok,este ránézek a linkre meg a beállításra!

Egyébként lassíthatja a termelést,ha egy hálózaton belül több gépen is meg bányászás közben egyèbb fel-le töltés? -
csaba951
veterán
Na, így már mindjárt más!
1) BTC még mindig nem a Litecoin rövidítése.
2) Pool stat egyértelműen BTC-re utal.
3) Miners configurationsban BTC-hez adnak segítséget, nem LTC-hez.
4) Ez egy Bitcoin bányász pool. Ez pedig simán eldobja az LTC-s csomagjaid, vagyis idáig nem termeltél semmit.Megoldás a #2175-ben. cminerben a --scrypt parancsot kell kiadnod az LTC számoláshoz. cgmier 3.7.2 a legutolsó ami még támogatja az LTC-t, az ennél újabbak nem jók!
-
r4pid
tag
válasz
csaba951
üzenetére
igazad van, rossz link maradt bent:
ezen nem megy nekem: http://btcdig.com/bakker most nézem itt tényleg nincs LTC... bocs fáradt voltam tegnap, végigpróbáltam 1 csomót ;\
-
csaba951
veterán
>Elvileg van litecoin bányászat is azon
1) Ezt kizárja az, hogy: "Enter your Bitcoin address to start:"
Mert nincs LTC kifizetés BTC címre.2) Most, hogy jobban megnéztem, ez egy reklám oldal, ahol videok megtekintésért, meg mindenféle művelet elvégzéséért ígérnek BTC-t. Ez nem egy bányász pool.

Ha a fenti kettő szerinted nem igaz, akkor viszont rosz linket tettél be #2170-be.
-
folditomi
tag
válasz
N.Ferry
üzenetére
Furamód nekem ha az Intensity 18-ason van, ahogy a kártyához írják gyárilag a fórumokon, akkor kevés Share van. Nálam 14 az optimális, ajánlom neked is, hogy próbálgasd végig, én is ezt tettem.
Mellesleg semmi más configot nem használok...
--scrypt "felhasználónév", "jelszó", "pool:port", -I 13
Nálam ennyiből áll, perpillanat
-
csaba951
veterán
Ha tényleg jól konfiguráltad be, akkor Litecoint számolsz, viszont amit linkeltél az egy Bitcoin bányász pool. Ez pedig simán eldobja az LTC-s csomagjaid, vagyis idáig nem termeltél semmit.
Regisztrálj ide: https://www.wemineltc.com/ és próbáld meg újra a dolgot. Max. 5 perc elteltével a Unpaid Sharesnek növekednie kell, ha jól csináltad a dolgot.
-
siemenss65
tag
válasz
N.Ferry
üzenetére
Ezen a linken én jobb beállításokat, részletesebb leírásokat találtam mint a legtöbbször használt összehasonlító táblázatban.
-
törölt tag
válasz
Geller72
üzenetére
Ezt értem, de tudtommal az AM3 CPU-kban ugyanolyan a memória vezérlő, tehát gyakorlatilag mindegy, hogy Athlon v. Phenom a választott. Annyi viszont biztos, hogy ezek még nem szeretik a 4 modult, jobban csípik a 2 modul ram-ot. Persze problémát ez is tuningnál szokott csak okozni. Amúgy lehet tuningolni külön csak a memória vezérlőt is. CPU pedig amúgy sem dolgozik sokat. Az biztos, hogy nálam ugyanúgy ment a 4GPU Athlon II x2 alatt, mint Phenom II x4 alatt mindenféle tuning nélkül.
-
r4pid
tag
Hali!
Van ez: http://www.bitcoinget.com/ az oldal. Tegnap végre sikerült beállítanom CGminert (először), és futtattam kb 4 órát, azonban az oldalon semmitn em mutat. CGminerben elvileg minden ok.
Lehetséges h pár nap múlva fog csak adatokat mutatni az oldal? feleslegesen nem akarom futtatni a gépet...
Köszi! -
N.Ferry
senior tag
Egyébként mik azok a legfontosabb tényezők,amik befolyásolják a hash/s sebességet?
Gondolok itt Win7-Win8,driver ver.,vagy a vga-n kívül egyéb hardware-re.
Rengeteg beállítás után csak 420khash/s-t sikerült kicsikarnom a 7970ből 1150/1500-on,ami szerintem nevetséges... -
janos666
nagyúr
Volt itt szó nemrég is arról, hogy az alaplapi chipset és a CPU teljesen mindegy azon felül, hogy keveset fogyasszon és 6 kártyát is rá lehessen kötni. De arról is, hogy dolgozik azért a rendszermemória, nem kizárólag a VRAM van használatban a számolgatás során.
És ha nem tévedek, az AM3 foglalatos CPU-knál már a CPU-ba van integrálva a memóriavezérlő. Nem néztem teszteket és nem ismerem annyira az AMD CPU-kat, de a leggagyibb CPU-ban nem lehet, hogy már olyan gyenge a memóriavezérlő, hogy visszafog valamennyit 4-6 erős GPU teljesítményén?
Szóval tényleg elég a leggagyibb Sempron akár 6db 290X mellé is, vagy hozhatna mondjuk egy 2-5%-ot a szumma hash értéken egy erősebb CPU, amiben jobb a memóriavezérlő? -
janos666
nagyúr
válasz
Pttypang
üzenetére
A laptop Llano APU 240 és a mellépakolt dedikált VGA 160 shadere együtt 59 körül hoz (mindkettő DDR3). De érdekes, hogy ha mindkettőt 10-re rakom és lépkedek fel az intensity-vel, akkor kb. egyforma helyzetből az egyik elkezdi visszafojtani a másikat, és akkor is lassítva van az egyik, mire mindkettővel a végére érek (ami még stabil fejenként egyedileg) és úgy jön ki a szumma legtöbbre.
-
N.Ferry
senior tag
Létezhet,hogy már másfél napja szinkornizál?

-
HSM
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Múlthét vége felé már nem volt sehol... Aki egy egész hétvége +/- 2 nap alatt nem lesz kész legalább a nagyjával, az úgyse gondolta komolyan.

Amit amúgy megfigyeltem, hogy először a kishalak száma nőtt meg durván a poolban az árfolyamemelkedésre, ahol bányászom, de már a top játékosok is emelték a tétet, míg a userszám nem nagyon nőtt.
A játékkal csak az a baj, hogy addig nem megy a mining, így duplán fizetős...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AAntii
őstag
-
janos666
nagyúr
Nem mindenkinek megy 1 nap alatt onnantól, hogy hazaér a kártyával. Hiányozhat molex-PCI-E csati, vagy ha most kezdi nulláról, akkor bármi hasonló, illetve a konfigolással is napokat kínlódhat.
(#2147) HSM
Én tegnap kibányásztam némi cinnamon coin-t, bár a pool sohasem fizetett, úgyhogy átmentem WDC-re. De állítólag a BF4 sem rossz.
Vagy itt csak nekem vannak hazárdírozó hajlamaim?
-
Én ennek a dupláját próbáltam (igaz, nem HP alapon, és szigorúan csak teszt jelleggel). 8-12kWh volt a vége
Amúgy meg nézd meg a kalkulátorban hogy mennyit tudnak a pengékben levő CPU-k, alapvetően keveset, de ekkora mennyiségnél már kijöhet napi párezer forintnyi ltc. Egyet viszont tarts szem előtt: ezt a bődület mennyiségű áramot valakinek ki kell fizetni (még ha nem is neked), és a keletkező hőterhelést is ki kell hűteni. Ez mind-mind szép nagy költség, vigyázz, nehogy ráfaragj a végén, és valaki kérdőn nézzen rád 
-
HSM
félisten
Már múlthét végén se lehetett kapni sehol, szóval elvileg azoknak a nagyja már benne volt a mostani 20%-ban.
De úgy látom, hogy bár a 280X-ek elfogytak, de a hálózat sebessége töretlenül nő...

(#2146) janos666: Mimáshoz kéne ennyi 280X? Vagy ennyire jó lett a BF4, mindenki azt akarja játszani karácsonykor?

(#2148) Chal: 8-12kW? Az szép...
-
PonPon
senior tag
Hello,
mit gondoltok datacenterbe levo hp 465os bladekkel erdemes probalkozni? 32core, 256gb ram...(videokartya csak integralt vacak) de van vagy 8-10 "felesleges" blade (aram nemszamit)
mekkora halozati forgalmat general?
-
-
törölt tag
"... de amíg nincs fent a neten olyan scryptes miner, amit ma kifizetek két hét múlva pedig itt van, ..."
Ilyet még SHA-256-osban sem találsz, mert melyik cég tud kéthetes idővel szállítani? Tudtommal a mai napig egyik sem. Kidobják az aktuális "batch"-t, aztán rögtön előrendelhetsz a következő kötegre, amit biztos, nem két hét után fognak postázni. A használt piac természetesen más, ha erre gondoltál, nem szóltam.
-
AAntii
őstag
Amúgy ha megnézzük a jelenlegi kiskereskedelmi kínálatban mennyi 280x van készleten, akkor látszik, hogy még sokan belevágtak. Szóval lehet, hogy a következő diff-emelkedés is kettesel fog kezdődni.

@Csol-T: bárhonnan gondoltam, nem feltétlen a gyártótól, használt/új, mindegy.
-
AAntii
őstag
Arra is emlékszem, hogy márciusban majdnem mindenki azt a tanácsot kapta a btc topikban, hogy már akkor sem érdemes elkezdeni bányászni gpu-val, holott abban is volt még pár hét. Ha meg valaki nagyon hisz a btc-ben és ltc-ben nem azt kell alapul vennie, hogy akkor mennyibe került egy btc és most mennyibe kerül, hanem hogy akkor mennyi ideig tartott kibányászni egy btc-t és most mennyi ideig tart az, míg az ltc vagy wdt átváltása után sikerült szert tenni egy btc-re. A számok már rosszabbak, mint a btc bányászaténál voltak márciusban, de még mindig sokkal jobbak, mint később videokártyás bányászatnál valaha is lesznek.
Akkor is tudta már mindenki, hogy előbb-utóbb nem csak azok juthatnak asichoz, akik megrendelték egy éve, hanem szimplán az is elég lesz hozzá, hogy az embernek legyen elég pénze, ugyanez a helyzet itt is. Nekem sincsenek illúzióim a dologgal kapcsolatban, de amíg nincs fent a neten olyan scryptes miner, amit ma kifizetek két hét múlva pedig itt van, addig én nem beszélek le senkit a bányászatról. Pláne ezekből az árakból kiindulva.
Én se vennék egyébként jelenleg 30 db videokártyát azért, hogy bányásszak, de akinek rendelkezésére áll megújuló energia, annak a helyében még mindig megfontolandó lehet a dolog. Pláne ha egy darabig (3-4-5 hónap, tudja a fene) a 10mh/s-es lesz bányászgép lesz a csúcs.
-
Értem, nagyjából ugyanazt mondjuk. Az eszköz ára viszont szerintem nem fontos (max annak aki meg akarja venni, de mi vélhetően nem fogjuk). Viszont maga a léte már sokkal fontosabb, ugyanis ha eljut odáig a dolog, hogy leszállítják belőle az első darabot, akkor elindulni a lavina.
-
AAntii
őstag
A btc-t teljesen felesleges alapul venni, mivel azon helyek számánál, ahol olcsó az áram már csak azon személyek száma alacsonyabb (kevesebb), akik a mai napig gpu-val bányásznak btc-t. Akinek meg annyi esze van, hogy inkább btc-t bányászik 12 forintért, mintsem wdt-c 400 forintért óránként pedig még sajnálni sem tudom, maximum szánni.
Azon is lehet morfondírozni, hogy mikor termeli majd vissza az árát az a 2500 dolláros 2 megahash sebességgel rendelkező ltc miner, mondjuk 10.000 körüli nehézség mellett, hogy még feljebb ne is menjünk. Hogyha a bányászás helyett ezek a gépek más projektre is használhatóak lesznek, amivel később pénzt lehet keresni, akkor más a helyzet.Egyébként nem a szeretem/nem szeretemről van itt szó, hanem nem én az ár/teljesítmény mutatótól nem vágtam magam hanyatt. Most arról a legolcsóbb gépről beszélek, aminek ismerjük az árát is, hogyha a konkurensek harmadáért adják majd a bányászgépeket, akkor szintén nem szóltam.
-
törölt tag
Bitcoinnál úgy volt, hogy a nagypofájú cégek (főleg Amerika) ígérgették a korai megjelenést. Húzták, halasztották a dolgot, amíg nem idén év elején jött két kínai, nevükön a Bitfountain-féle ASICMiner és a BitSyncom-féle Avalon és taroltak mindent. Lehet, itt is így lesz. Kína beizzítja magát, mi meg csak pislogunk, hogy a GPU-ink ugyanúgy semmirekellővé váltak Litecoinban, mint idén Bitcoinban.
-
Ott egy lassú átmenet volt, miközben biztos hogy kerültek be ASIC-ok a rendszerbe, csak éppen nem azoké akik preorderelték

Másrészt pedig van már kitaposott út, nem csak technikai, hanem üzleti tapasztalattoka is, szerintem nem fog olyan sokáig tartani fejlesztés/szállítis mint a BTC-nél a kezdeti időkben.
-
Ez sajnos nem szeretem/nem szeretem kérdése lesz, ha lesz ASIC gyártás, akkor az egyszerűen be fogja darálni a GPU mininget.
Ingyen áram sehol sincs, és ha a BTC-t veszed alapul, akkor ott most az a helyzet, hogy egy 4db csúcs vga-kból álló mining rig csinál 1 óra alatt 12Ft-ot, miközben elfogyaszt 1kW-ot
Azon helyek száma, ahol ennyibe kerül 1kWh szerintem elhanyagolható a teljes rendszert figyelembe véve (a lopást pedig ne tekintsük alapnak, vagy statisztikai tényezőnek
). -
-
törölt tag
Akkor lelövöm a poént. Már fejlődnek a célhardverek. Hogy mi lesz belőlük, az majd elválik, de az tény, hogy fókuszt kapott a dolog az utóbbi időben.
Alpha Technology
Sluice Bit
Crypto IndustriesEgy negyedikkel meg éppen e-mailezek, akinek nem konkrétan speciális litecoinbányász a fő profilja, de elég erős hardvert épített, ami szerintem alkalmas lenne rá.
-
dota1
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem abban segíteni, hogy sikeresen "kibányásztam" az első 2 litecoin-om, melyet szeretnék értékesíteni. Van dollár alapú Skrill (Moneybookers) számlám. Hol lehet a legjobb áron átváltani, ahol van kifiztés Skrill-re? Ti hol váltottok?
Köszi előre is!
-
KERiii
tag
Hali!
Ezzel mennyire lenne effektív a bányászat?
-
Dexar007
veterán
Legkozelebb hasznald a szerkesztes gombot legyszi.
-
folditomi
tag
-
Zlcsi
senior tag
egy olyan gondom lenne, hogy valamiért az itthoni workert nem látja a pool oldal.
ami bent megy melóhelyen nagyon faszán írja, de az itthonit nem, pedig a cgwatcher és a cgminer is rendesen írja, hogy megy a bányászat, de az oldalon nem látszik és szerintem el sem számolja.
-
TooCool
aktív tag
válasz
üzenetére
Ha vigasztal en is keson kaptam eszbe. Ott volt vagy 7KH/s kapacitas, parlagon. Lenyegeben csak be kellet volna allitani, de elsore nem ment, masodikra meg nem erdekelt. Ha elinditom lett volna vagy 240LTC, ami 35euron is eleg jol jott volna... A mult heten vegul beinditottam, de most meg az arfolyam szakadt be...
-
Geller72
veterán
-
törölt tag
Hát ja!
Összejöttek nagyon a dolgok. Felújítás miatt szét kellett szednem a gépeket. Aztán mire lett volna helyük megnőtt a diff. nagyon az árfolyam pedig alacsony volt. Aztán a dolgozószobámban jól is esett a csend. Eladtam azt az 5db 5970-es kártyát. Most pedig már úgy tűnik megint későn kaptam észbe, pedig kapnék kölcsön 18 ugyanilyen kártyát. Mind1.
Te nyomod még/már újra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ÚJ Corsair HS80 RGB USB Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB digital játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Cryptsy is levette, illetve a a coinwarz is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem hiszem hogy a következő 3 hónapban elterjednének az ASIC-ok..