Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Stabil pályára állt az Android 16
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
Épp a minap gondolkoztam hogy veszek pár LTC-t amikor még 100 dollár volt.. most már lemaradtam, szabhatom. Nagyon megszaladt minden.
-
supercow
őstag
It's bobsleigh time: Jamaican team raises $25,000 in Dogecoin
Hajrá az aranyér! -
supercow
őstag
ide is tartozik, nem csak BTC-re. Bitcoin ellen figyelmeztet a bankfelügyelet
-
supercow
őstag
A litecoin.hu-ra szívesen várnék cikkeket lelkes szerkesztőktől. Sajnos nincs időm foglalkozni vele és tartalmat írni. Fizetés vatikáni valutában
Esetleg más ötleteket az oldallal kapcsolatban. -
supercow
őstag
elindult az ltc china ?
-
supercow
őstag
bányásztok még?
-
supercow
őstag
Igazi valutának minősítette a Bitcoint egy amerikai szövetségi bíró. Az indoklás szerint lehet vele fizetni termékekért vagy szolgáltatásokért, át lehet váltani más pénznemre, és egyes helyeken akár még a rezsit és a lakbért is ki lehet egyenlíteni Bitcoinnal.
Egy kis legalitás nem árt a crypto társadalomnak.
-
supercow
őstag
válasz
#68216320 #1147 üzenetére
Ennél sokkal nagyobb baj van...
Current Network Hashrate 2,339,135 KHash/s
2 napja ez még 180,000 körül volt.aztán volt fork meg 51% meg minden ami kell. Volt egy halom elveszett blokk (orphan), valaki csinált egy másik blokkláncot és magának bányászott egy vagon FTC-t, ezt ráerőltette a hálózatra vagyis most az az "érvényes", kb 8 órányi tranzakció elveszett. Közben nem lehet simán manuálisan visszaállítani "mentésből" mert az összes tranzakció eltűnne, pl BTCE-n 4000 BTC-nyi adásvétel.
Egy csomó poolon nincs kifizetés, illetve 7-10% díjat számolnak + 30 confirm vagy akár 100. BTC-E leállította a klienseit, vagyis nem lehet betenni FTC-t mert nem ér oda a tranzakciód. Megjelent új kliens 0.6.4.1 amiben vannak checkpointok amit a fejlesztő tesz bele, ezzel "szignózza" a láncot.
-
supercow
őstag
válasz
FireKeeper #1102 üzenetére
Legjobb peR pillanat ár/értékben a 7950. A régebbi kártyákkal a garancia hiánya és a nagyobb fogyasztás lehet gond. Nekem van egy 7870 de bánom hogy nem 7950est vettem inkább. Peachman kollega tolja a régebbi 58xx sorozattal, majd beszámol pontosabban. Összehasonlítani jó a elsö oldalon linkelt "mining hardware comparison" oldal.
-
supercow
őstag
Lefordítottam magyarra a What is Feathercoin videó feliratozását. Alul a CC gombbal lehet kiválasztani és állítani Hungarian-ra. Akit érdekel nézze meg, ellenőrizze, terjessze az igét az ismerősök között stb.
-
supercow
őstag
FTC blokk jutalom átalakult, 10 helyett elosztva 5x1+5:
To get the hash rate up I am putting up a bounty of 1BTC for the miner of block 32880,32900,32920,32940 and 32960 and another 5BTC for the miner of block 33,000.
jelenleg 32873.
-
supercow
őstag
válasz
CSaB_STI #991 üzenetére
Nemtom lehet de én még kitartok, nem lenne különös profitom belőle ha most épp mást bányásznék. Úgy érzem segítek nekik ezzel. Ha megdöglik akkor ez van, legalább megpróbáltam. Ha megmarad akkor viszont lehet "hasznom" abból az FTC-ből ami eddig összejött.
Itt felajánlottak még +5BTC-nek megfelelő FTC-t a 10 BTC mellé.
-
supercow
őstag
Na hash-huszárok segítsetek életben tartani a Feathercoin hálózatot
10BTC jutalom annak aki a 33000-es blokkot bányássza ( akkor lesz a verzió váltás és új algoritmus szerint diff helyesbítés ).
http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=583.0
Kb 1 hét de ha sokan nyomják akkor kevesebb. Most a 32869. blokknál tartunk.
-
supercow
őstag
válasz
#68216320 #952 üzenetére
Ha át akarnám váltani a meglévő FTC-met a BTCE-n ki kéne küldeni, de egy tranzakcióhoz a minimális 3 confirm kb 6 óra...
Beírtam a hivatalos fórumba hogy mi lenne egy 0.6.5 verziót kiadni 32900 blokkos váltással.. Meglátjuk. Most már olyan kevés miner, pool és exchange van, hogy nem lenne gond rávenni mindenkit egy újabb frissítésre. Így 1-2 napon belül meglenne a diff állítás és beindulna a hálózat. Most tartunk a 32836-os blokknál. -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #946 üzenetére
Jah.. annyira lassú a hálózat hogy ezt írja ki a kliens. Van benne egy beépített figyelő ami így jelez ha már nagyon régóta nem volt friss blokk a hálózaton. Majd ha lesz új blokk az az üzenet eltűnik. Az utóbbi napokban többször volt ilyen.
Sajnos már annyira lelassult az egész hogy nem biztos hogy megéli a 33000 blokkos váltást. Többen felvetették hogy legyen egy 0.6.5 verzió és hozzák még előrébb 32900-hoz, mert így megáll minden. Most tartunk a 32832 blokknál és az elvi 2.5 perc helyett nem ritka a 30 perc feletti idő blokkok között.
A 3 és fél napos idő a http://stats.feathercoin.com/ oldalon téves, mert nem veszi figyelembe a lassulást. Ha percenként frissíted az oldalt látod hogy nő az idő.Nem lesz jó vége.
-
supercow
őstag
Sajnos igazad van, ez így megy. Ennél jóval olcsóbb, egyszerübb megoldás egy személyes találkozó valamelyik bitcoin.hu eladóval, a fórumban hirdetnek... Másik lehetöség bitcoin.de, ahol SEPA utalással vehetsz btc-t euroért. Ez a sok lépés mindenképp veszteséges, de ez a normál banki világban is igaz.
-
supercow
őstag
Biztos jól mutat majd a Noctua D14 az asztal tetején
Kb látványra ilyesmi lenne a végeredmény .
-
supercow
őstag
Sikerült szereznem egy ilyen "házat": DIYPC Alpha-GT3. Ez lesz majd az asztalomon. nem szakad le a proci hűtő és a videokártyák sem a foglalatból.
ha jól számoltam elfér rendesen bármilyen ATX alaplap és 3 vga kártya, ha meg nagyon melege lesz oda kell fordítani egy ventit. Takarítás = porszívó + levegő fújás. -
supercow
őstag
Blikk főcímmel: Történelmi mélyponton az LTC
2.68 USD btc-e
kéne venni de nincs miből. -
supercow
őstag
igen lehet. Nekem egy 7870 és egy 5770-es van a gépben, ha lesz pénzem veszek egy 7950-est is. Nem gond neki.
cgminernek a paramétereket vesszővel megadhatod, minden kártyának külön.
pl cgminer.exe --intensity 12,18 --thread-concurrency 8192,12000 stb.
előtte cgminer.exe -n paranccsal nézd meg a kártyák sorrendjét. GPU 0, GPU 1 ilyeneket fogsz látni, úgy add meg a megfelelő értékeket.
-
supercow
őstag
Új FeatherCoin kliensprogram! Tessék frissíteni, fontos.
Feathercoin 0.6.4 letölés itt: http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=505.0
Hard fork a 33000 blokknál! http://stats.feathercoin.com/ szerint ez 205 blokk múlva lesz, vagyis nagyon közel. Jelenlegi hálózat sebessége szerint május 22-re esik a "váltás".
Legfontosabb változás: 2016 helyett 504 blokkonként van diff állítás és az eltérés nem lehet 41.4%-nál nagyobb.
-
supercow
őstag
a sok ram mit jelent? nem mintha összemérhető lenne az ára, de első körben 2x1GB-t terveztem. 2x1GB kb. 5k, 2x2 ennek duplája.
LTC bányászat (illetve a scrypt algoritmus) esetén a teljes hash érték eléréséhez pl 7950-es kártyáknál 1.5GB / kártya az "ajánlott", alatta nem lehet kihozni a maximumot a kártyából. A thread-concurrency érték növelésével növekszik a szükséges memória mennyisége. cgminer ki is számolja és kilép, ha nincs elég.Pl ilyesmit létsz ha rossz a beállítás:
[2013-03-18 03:32:29] Maximum buffer memory device 0 supports says 536870912
[2013-03-18 03:32:29] Your scrypt settings come to 671088640
[2013-03-18 03:32:29] Creating scrypt buffer sized 671088640
[2013-03-18 03:32:29] Error -61: clCreateBuffer (padbuffer8), decrease CT or increase LGBTC bányászatnál nem fontos a RAM.
-
supercow
őstag
Nem kell neki 16x pcie, elég 1x riser kábellel. A most kapható kártyák közül szerintem ár-értékben a 7950-es a legjobb. 80-85e körül van és 650khasht ad. Sok ram és nagyon jó stabil táp kell neki.
Gigabyte, sapphire ajánlott, msi, powercolor stb kevésbé, valamiért nem hoznak olyan magas teljesitményt. -
supercow
őstag
Blockburner Scrypt FPGA
hivatalos oldal
bitcontalk topik
Nincs még kész de komoly a terv. Lassan nem marad semmi a GPU-soknak? -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #868 üzenetére
tudom hogy deficites, ezért írtam hogy "támogatom a hálózatot". Nem keresnék sok LTC-t sem adott idő alatt, ezekkel a kártyákkal napi 0.6 LTC-t számoltam, azt a 420khast-t fel tudom inkább ajánlani az FTC-nek 1 hétre. Ha megmarad a hálózat akkor sokkal több hasznom lesz a már meglévő FTC-mből.
Azzal hogy többen felajánlottak számítási kapacitást működésben marad az egész. Ha nincs bányászat akkor nincs új blokk, nem mozognak az összegek, nincs tr confirm, meghal az egész. -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #864 üzenetére
Én kitartok a Feathercoin mellett, addig az LTC diff is lejjebb megy. 1-2 nap és lesz új FTC kliens, azzal kb 1 héttel később új blokklánc. Addig meg bányászok magamnak. Most persze nagyon kevés jön be és nagyon lassan mennek a tranzakciók is, de reménykedek.
Én 0.001-nél vettem még FTC-t, most 0.00141 BTC-ig felment az ára. Ha rendeződik a diff probléma és a fejlesztő és a hálózat kitart akkor stabilizálódik majd az árfolyam is. -
supercow
őstag
"Hard fork" zajlik éppen a Freicoin esetében. Ők is a diff számítási algoritmust korrigálják. Ha valakit érdekel a részletes infó itt lehet.
Hasonló történik az FTC-vel is néhány órán/napon belül. -
supercow
őstag
további figyelemreméltó, gyors meggazdagodást ígérő mine-and-dump sémák: FRANKO ( frankó coin?
), 0pticoin, MC2.
-
supercow
őstag
újabb agymenések: PowerCoin, ElaCoin, GameCoin
-
supercow
őstag
válasz
#68216320 #856 üzenetére
itt a pool: give-me-ftc.com az LTC testvéroldala, úgy tűnik a legstabilabb ftc pool per pillanat.
frsisítés: mint a TRC esetében, lesz egy új kliens és egy új blokklánc, ami az új sűrűbb diff. igazításokkal dolgozik. Egy adott blokktól kezdve az új algoritmust használja, a régi kliens a "régi" blokkokat látja. -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #852 üzenetére
lassan BTC a legjobban megtérülő, minden alt.coin lefele csúszik. FTC, CNC béka s*gge alatt. LTC esetleg, BTC-hez képest 98% és sajnos 596.89 a diff ami 2 nap múlva lesz 589.92.
én most FTC-t bányászok, támogatom a hálózatot, a fejlesztők próbálják életben tartani a következő diff igazításig, lehet hogy nemsokára lesz új kliens amiben sűrűbb illetve máshogyan számolt diff igazítások jönnek.
Érdemes figyelni mikor jelenik meg és frissíteni, különben a régi blokkláncon maradsz. -
supercow
őstag
van egy ilyen lapom
ha kicsit nagyobb lenne a házam, a harmadik pcie helyre (fehér) is beférne egy kártya. mi a véleményetek? érdemes házat cserélnem emiatt? most egy thermaltake v3 black edition van. -
supercow
őstag
coinotron.com miért nem fizet automatikusan a beállított limitnél?
-
supercow
őstag
újabb agyrém alt pénzek a héten: RoyalCoin, YAC ( Yet Another Alt-Coin ) stb
-
supercow
őstag
Vannak kártyák amik csak akkor "aktívak" ha van rádugva monitor, egyébként a driver lekapcsolja a GPU-t. Tudsz csinálni dvi-dsub dugóból kamu adaptert, amitől a kártya azt hiszi hogy rá van dugva monitor.
pl 30 second dummy plug
ha jól láttam 3 db 2 ft-os ellenállás kell hozzá.
szerk: még egyszerűbb 5 second dummy plug
És a windowsban is aktívnak kell lenni az adott kimenetnek, vagyis az "Asztal kiterjesztése erre a ..." izét is be kell kapcsolni.Nekem nincs ilyen mert 3 monitort használok és nem volt rá szükség, csak emlékeztem hogy képen láttam ilyesmit.
-
supercow
őstag
A gigabyte kártyákat mindenhol dicsérik, az msi-ket nem. Az én msi 7870esem nem megy 300khash fölé és csakis 12es intensityvel hajlandó elindulni, azt is guiminerben. Az asus 5770es meg simán hoz 200khasht 18-as intensity értékkel. Napközben az 5770-esen 13 mellett használható a gép, 7870es fix beállításokal megy nonstop. Így jártam, inkább 7950-est kellett volna, de nem tudtam.
-
supercow
őstag
Chal, korrekt válasz
Áram, vas, internet, operndszer, cgminer, regisztráció egy poolba. Nagyjából ennyi.
belevenném a kliens telepítést + tárca titkosítása, mert a pool-hoz kell majd a kifizetési cím.
van amerikai ismerősöm aki BTC-t vett dollárért mtgoxon és fogalma sem volt hogy van olyan hogy bitcoin kliens, kérdeztem "hol a bitcoinod" azt mondta azt nem tudja "de valahol biztos megvan". Át is verték.
-
supercow
őstag
Ha valakinek van bent még FTC bevétele vegye ki: http://fc.mnlan.net/
"Pool is shutting down due to lack of interest. Please withdrawal coins." -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #783 üzenetére
https://coinotron.com/ -on vagyok LTC workerrel. van ddos protection és megy.
give-me-ltc nekem sem megy, pedig ott akartam folytatni.pfff -- fc.mnlan.net FTC pool: Est. Avg. Time per Round 59 Hours 9 Minutes, Time Since Last Block 26 Hours 17 Minutes. A diff 188, retarget 11 nap !! múlva, következő diff. 52 lol. addig bedöglik az egész, leáll a hálózat.
-
supercow
őstag
mi történt az FTC hálózattal? mindenki átment CNC-re és magas maradt a diff?
-
supercow
őstag
feathercoin pool fc.mnlan.net
Est. Avg. Time per Round 8 Hours 49 Minutes
gondolom mindenki átállt CNC-re, a diff magas maradt és nincs hozzá a hálózaton hashrate. Kb ez történt a terracoin támadásnál. -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #738 üzenetére
azt nem is lehet bányászni annyira nekiesett mindenki.. sok miner átlépett FTC, CNC-re így az LTC difficulty lefele változott, lehet visszamenni.
Én maradok az FTC-nél egy kicsit, aztán megyek vissza LTC-re. CNC-t kihagyom vagy majd váltok belőle egy adagot hogy legyen ha felfuttatja a kínai hazaszeretet. -
supercow
őstag
én is kiszállok, összebányászott szánalmas 3.94 CNC-t cserélnék 2 FTC-re. ( FTC=0.00275, CNC=0.00135 BTC)
-
supercow
őstag
Cnc, bitbar, junkcoin.. Elmult 3 napban indult mind. Az ember nem tudja melyik marad életben és melyik csak gyors meggazdagodás után döglik be.
Cnc poolokat ddos-olják a kinaiak -
supercow
őstag
Hol lehet átváltani valami értelmesebbre?
Az a bajom hogy most már 2 naponta van valami új scrypt coin, a sok btc bányász leállt mert nem éri meg már csinálni és így próbálnak lehúzni sok kezdöt. Inditanak egy coint, valahogy felnyomják,az értékét és gyorsan eladnak az elöre bányászott sokezret milliót.
Chncoin úgy indult "premine nélkül" hogy privátban szóltak néhány embernek, azok a bejelentö bejegyzés pillanatában elindítottak 20ghash gpu farmokat, elöre beállitva. Mondhatjuk hogy nem volt premine, de nem is volt 2 hetes elöre bejelentés.... -
supercow
őstag
FTC diff 122 ... még mindig 277.43% BTC-hez képest.
-
supercow
őstag
http://dustcoin.com/mining szerint Feathercoin jelenleg 400% fölött van. Kérdés, hogy meddig...
-
supercow
őstag
Én ezt használom: strongpasswordgenerator.com
-
supercow
őstag
Keres valaki LTC-t? privát...
-
supercow
őstag
Feathercoin difficulty 40 > 80, meg is feleződött a bevételem.
-
supercow
őstag
BTC-E eladás... oké hogy valakinek van pénze játszani, de 650e USD?
-
supercow
őstag
válasz
#68216320 #611 üzenetére
azt hiszem igen, a block reward ( 200+tranzakciós díjak a blokkban ) sima utalásként kimegy a nyertesnek a következő blokkban. Azt az utalást hitelesítik normál módon. A Feathercoin jellegzetessége ez a bányászott FTC 120 jóváhagyásig tartó "érlelése"
nemtom máshogy fogalmazni. Solo bányászat közben amik megjelentek ott az volt hogy "mined coins will be available after they mature 120 confirmations". Ez csak a bányászottra érvényes, a normál utalásokra az LTC-vel azonos 6 jóváhagyás elég.
itt van a blokkod
ott látod az első tranzakció egy "Generation" utalás és ez minden blokkban van. -
supercow
őstag
válasz
#68216320 #609 üzenetére
a News alatt írja bónuszt: Until further notice, users who solve a block will get a 50 FC bonus.
Aztán tegnap hogy ideiglenesen leállítva: Bonus payouts are stopped until I verify that payouts are working properly.Most váltott, eddig 10 confirm után kifizetett, a stat oldalon alul kb 1 órája változott: Note: Round Earnings are not credited until 120 confirms.
-
supercow
őstag
-
supercow
őstag
válasz
#68216320 #603 üzenetére
Ezek csak becsült értékek és sokszor változnak, a kör nem biztos hogy tényleg annyi lesz.
Ha kilépsz: gondolom mivel a többiek közben küldenek be share-t így neked arányosan kevesebb bevételed lesz a kör végére.
Azt hiszem megvárom hogy legyen 500 FTC-m, aztán visszaállok LTC-re. Ki kell vennem egy jó adag LTC-t, kell egy klíma... -
supercow
őstag
Néhány napig még megéri, legalábbis nekem. Akinek erős gépparkja van csinálhatja egy ideig, amíg az árfolyam miatti haszon több, mintha simán LTC-t bányászna.
Sajnálom hogy nem láttam meg előbb a bejelentést, az első 1-2 napon óránként bányásztak 2000-et akik időben elkezdték.
FTC-BTC exchange: https://bter.com/trade/ftc_btc
épp 1000 FTC = 1.55 BTC ( @0.00155 )
elvileg kínai oldal, végre nem egy orosz... -
supercow
őstag
a jó tippért FTC adományokat várok erre a címre: 6ujJdm5zk1MVxgfCfjsWtcorM61FdLQ9SN
-
supercow
őstag
igen van http://www.feathercoin.com/ szedd le a klienst, olyan mint a többi.
-
supercow
őstag
most http://fc.mnlan.net/ előtte http://p2pool.org/ Szerintük a mostani hash értékemmel (guiminer 424kh) napi 43 FTC-t keresek, ami kb 2 LTC. Sajnos nem tudom lecserélni az 5770-est, akkor többet keresnék. Amikor beállnak a nagy miner parkokkal és megugrik a diff akkor visszamegyek a give-me-ltc.com-ra csendben bányászkodni.
-
supercow
őstag
http://www.coinchoose.com/ szerint a Feathercoin = FTC most nagyon megéri. Nemrég indult, 200 coin/block, a difficulty most 40, ez is scrypt alapú és a https://cryptonit.net/ exchange oldalon lehet visszaváltani LTC-re egész jó árfolyamon ahhoz képest, hogy mennyire új. Vagy tartani belőle sokat? Én átálltam egy időre, majd ha nagyon megnő a diff visszaállok LTC-re.
-
supercow
őstag
volt egy adatbázis javításuk, főoldalon volt egy hír hogy látszani fog egy ilyen kiugró érték, valamit újraszámoltattak. Nem kell vele törődni, mindenkinek látszik egy ilyen tüske. A News alatt: We had some issues with hashrate calculation in our databases after we tightened security. So if you notice a spike on your hashrate chart this is why.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest