Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Jogos! De árnyalnám egy kicsit a képet! Linuxot (még a Mint-et is) szerintem műszaki érdeklődésű felhasználók használnak. Tehát - és itt most jól ellentmondok az előbbi posztomnak - hajlandóak vagyunk üzemeltetni a rendszert és karbantartani! Szvsz ezt vállaljuk a kezdetektől fogva! Ez a 11-nél minimális. Bekapcsolja az ember a storage sense-et, néha futtatja a lemezkarbantartót és kész!
-
I02S3F
addikt
"Ezt már sokan így csinálják most is, felraknak egy stabil Debiant, ami kell új csomag, azt pedig behúzzák flatpakből. Mindenki jól jár így. Ha új rendszercsomag kell, akkor Fedora, Arch, OpenSUSE, stb. származékokra kell ránézni, a Debian alapúak többnyire LTS rendszerek." - Megmondom őszintén, nálam az Arch legalább 3x eltört. Valszeg pebkac, nem szégyellem vállalni, hogy hibáztam, de a fenének van kedve foglalkozni vele. Egy darabja az Ubyegon által említett Home user kategóriába tartozom. Nem állítgatok semmit, ha hiba van, újrarakom a Linuxot. Kicsit bugyuta hozzáállás, tudom

#16145 Rowon - Szerintem a Linux annyira más, hogy értelmetlen a 11-hez hasonlítani. Szerintem több értelme van őket egymáshoz hasonlítani!
-
I02S3F
addikt
válasz
zizidor
üzenetére
A Fedora meglepően stabilan futott nálam (és itt most nem is a hw, hanem én, mint felhasználó vagyok a kockázat), de az visszatart, hogy a csomagkezelőhöz a parancsokat nem ismerem! És Persze! Miért nem tanulom meg? Egyszerűen több a tapasztalatom a Debian alapú disztrókkal!
És igen! A Fedora-t el lehet használni - az én szintemen egészen biztosan - terminal mentesen is! De nem akarok még egy rendszert megtanulni!
Szerk.: A 6 havi ciklusa is visszatart!
-
I02S3F
addikt
Köszi! A kérdés feltétele után kicsit én is gondolkodtam! Az első kérdés: Flatpak vs Deb (esetemben Steam és Google Chrome) ott dől el, hogy a gyártók a binárist tekintik hivatalkosan támogatottnank. így nem kérdés, hogy e kettő esetében az a sztenderd.
Az utóbbi kérdésemet (Spotify Flatpak vs Google Chrone WebApp) meg az dönti el, hogy a ChatGTP a hosszútávú, huzamos zenehallgatásra a Flatpak-ot javasolja, ami engem érint, mert van, hogy órákat működtetem a Spotify-t.
Kicsit meredek elgondolás, de nálam - a felhasználói szokásokból eredőleg - még egy Chrome OS Flex sem egy elrugaszkodott opció! Néha virtualizálok, de kizárólag hobbi szinten! Semmi produktívat nem csinálok vele. A Windowsban sincs semmi, amit kifejezetten használnék benne és ne lennék meg nélküle! Egy dolog van, amire szükségem van és az a Steam!
-
I02S3F
addikt
Érdemes még
25,26-ban ragaszkodni a biánrisokhoz? Vagy érdemes haladni a korral? (Flatpak). Az erőforrás adott hozzá, a gépemnek nem okoz gondot, csakhát a binárisok kisebben (mind méretben, mind erőforráséhségben!)Egy másik kérdés: Spotify flatpak vagy Spotify webapp? Ugye utóbbiból készíŧhető böngészőben ilyen webapplikáció, dedikált gombbal, headless ui-al.
-
I02S3F
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Egy másik megoldás lehet a chrome os flex. Az még a Mint-nél is egyszerűbb felülettel bír. Netezni jó!
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F
üzenetére
Na! Eddig tartott az LMDE! A CS Source nem jól futott rajta, plusz az bluetooth-os hangszórómat nem ismerte fel. Meguntam a hibakeresést, meg konfigurálgatást, már csak használni szeretném a gépem.
Feltettem a 11-et, az csak fut. A fogalmatlan is használni képes! A LM C (az Ubuntu alapú) esetében meg megfagyott a CS Source (Steam-es).
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
LMDE 7-et tettem fel. Stabilabb, előre konfigolt felület, flatpak, de közben lassabban frissül, mint az Ubuntu alapú változat! És erre van szükségem! Nem akarok nyűglődni a verziófrissítésekkel, miközben minden ugyanúgy megy rajta.
Ráadásul kicsit utánaolvasva, a flatpak kiforrottabb és szabadabb, mint a snap. Ez is szempont volt a döntésnél! Meg az, hogy Windows szerű legyen a UI.
-
-
I02S3F
addikt
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Utóbbi.
Kicsit bővebben: Van szájbarágós magyar dokumentációja, van óriási közösség mögötte, még a Linux guruk szerint is oob működik, semmi dolgod vele. Felrakod, kis állítgatás és használod halálodig. A LM Cinnamon a legkényelmesebb, legprobléma mentesebb disztro ever. (Egy bevált receptet követ)
-
I02S3F
addikt
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
szeparátorral
-
-
I02S3F
addikt
válasz
Zolifarkas
üzenetére
Nem tudom, hogy hány éves vagy! De
"Egyébként szeretem a kihívásokat pláne a kedvenc területemen ami a számítógép, szoftver és hardver egyaránt.
"Ha van rá módod, érdemes egy it-s szakmát elvégezni és benne dolgozni, ha ennyire tetszik!
Csak egy javaslat!
Más: Most tettem fel a Mint Cinnamont. Mindig is kulcsra-kész volt ez a disztró!
Csak folyton hopperkedek
.Tök racionális lenne, ha csak Cinnamon és xfce lenne, maradna több erőforrás a maradékra. Vagy akár csak Cinnamon.

-
I02S3F
addikt
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Ezt elsőre nem írtad!
Melyik böngészőről van szó? -
I02S3F
addikt
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Accessibility ->Visual -> Desktop zoom -> Enable zoom
-
I02S3F
addikt
válasz
I02S3F
üzenetére
Keményen indítottam, de helyesbítem magam! Egy kissebb kitartás és küzdelem szükséges az átálláshoz. Ha ez nincs meg benned, akár szándékosan, akár nem, nem tudsz megbarátkozni a rendszerrel. Tényleg kezesbárány a Mint! Sose volt vele gondom! De ez Linux, nem windows, nem tudod ugyanúgy használni a kettőt. Én állítom, hogy a kis programjaidra van alternatíva a tárolókban, csak időt kéne neki adnod. Van egy tanulási görbéje a linuxnak, amit a Mintnél a legkönnyebb venni.
-
I02S3F
addikt
válasz
vasszarvas
üzenetére
Szia! A linux kezdők topicban is próbálkozhatsz feltenni ezt a kérdésed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gumi és felni topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen TV-t vegyek?
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steelseries Nova 1P Gamer fejhallgató
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest