Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
epicdev
kezdő
válasz
DarthSun
üzenetére
Mindenkinek válaszolhatnék, de te voltál az első, így neked megy.
Mint írtam, Linux Mint 21 volt rajta a win mellett.
Értelemszerű, hogy linuxot csak win után lehet telepíteni, vagyis a 21 még felment a raid-os win-re, a 22 már nem.Ha a Windows RAID- ben van, akkor a Mint- et megpróbálhatja külön SSD/HDD- re telepíteni.
Pont ez az, ami nem igaz, ott az ubuntu weboldalon a leírás, hogy a BIOS-ban át kell tenni AHCI-re, a Mint csak arra hajlandó feltelepülni. AHCI-re áttette, akkor jött neki a hibaüzenet, hogy semilyen oprendszer nem található, mert a win se indult el, csak amikor a linux-os hdd-t kisyedte és BIOS-t visszakapcsolta raid-ba. Azóta a win-je műxik, most keres egy másik gépet, hogy legyen linux mint-je is és káromkodik veszettül, hogy minek nem maradt a mint 21-nél, akkor mindene működne.
Nem tudom, mire kell a raid, nem láttam, én egy ubuntu 16-ot használok egy ősrégi laptopon, amire más nem megy fel, úgyhogy nem vagyok képben linux terén, de ezek szerint ez olyan hiba, amire itt se gondolt senki.
Ezért írtam hosszabban, talán túl sok felesleges dolgot is.
-
epicdev
kezdő
Ismerős tegnap késő este kétségbeesetten keresett, törölte Mint 21-et, hogy a 22.2-t feltegye, de belehalt a gépe és a win-t se tudta többé használni és az angol hibaüzeneteket se értette, hogy miért nem található egyetlen oprendszer se.
Grub-ra gyanakodtam, de egyórás távnyomozással kiderült, hogy ubuntu weboldalán PST alatt a megoldás, a win-nek kell a RAID, de a Mint arra nem települ.
Ma reggelre a win-t sikerült visszakapnia, agyal, hogyan térhet vissza Mint-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- CASIO órák kedvelők topicja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon