- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7671 üzenetére
Végül fentebbi parancsok lefuttatásához kellett egy harmadikat is futtatni utána feltelepült a saját wifi is.
Mondjuk ez magától is megtörténhetett volna, 2017-ben desktop gépen még parancsok...
Valószínűleg a benne lévő 60GB-os hdd eléggé megfáradt darab lehet, pendrive-om gyorsabb.
Korábban már próbálkoztam ubuntu-val ott megmaradt a D meghajtó azért vártam itt is ugyanazt.
Mint korábban beszéltük csodák nincsenek ettől nem lett szuperszámítógép.Annyi kérdésem lenne még megadtam a wifi hálózatom jelszavát azt hogy tudom törölni?
üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7665 üzenetére
Hát ez k#&@szott jó, nem megy a LAN sem.
Ráadásul xcfe ugyanolyan lassú mint XP, semmi értelme nem volt.
Pendrive-ról LIVE gyorsabban működött.
Telepítéskor megkérdezte cserélje XP-t vagy mellette legyen.
Cserét választottam, erre eltüntette D meghajtót is.
Az XP a C meghajtón volt, ezt így minek csinálta.
Azon voltak XP-s driverek, most hiába rakom vissza driverek nélkül az se fog wifizni.Mi a módja pendriveról telepíteni a szükséges wifi drivert?
üdv
-
válasz
ubyegon2 #7501 üzenetére
Az ember leginkább saját tapasztalataiból okul, ki tudja, melyik videó igaz, melyik nem. Például a saját csatornámon nem fogok hülyeséget művelni, mert miért is tenném? Inkább okítom, kit érdekel. Szóval a bátorság itt nem erény. Én abban a tudatban ugrok neki mindig mindennek, hogy amit el tudok rontani rendszerből, azt helyre lehet hozni egy másikból. Mint itt is, nem működött a Grub recovery, de manuálisan kitéptem a nem oda illő részeket és voila'.
A rendszerrel való megáldás meg... Alapvetően komoly, hogy egy konkrétan teljes értékű rendszert, melyet nem is átváltással, hanem Boot-olással indíthatsz be, miért csak Windows alól lehetne telepíteni... ugyanis saját Boot-szekciót hozott létre, mikor felment a Linux is, akkor az első választás 2 lehetőség közül volt; Linux vagy Windows, ha rámentem a Windows-ra, akkor ott volt még egy lehetőség; Remix vagy Windows...sonar; A Linux, mint rendszer guberálásába csak most kezdtem bele. Azonban hajt a vágy, hogy mihamarabb a lehető legtöbbet megtudjam róla. De hiába keresek rá ezekre a szavakra, akkor sem tudom megmondani, melyiket használom. GPT-Disk vagy MBR-Disk -ezeknek hozza a különbségét a google keresője, de itt mindkettő egy lemez... ne nézz emiatt hülyének, szeretnék okulni, ezért is vallom be az igazam, hogy nem értem a kérdést. A mókolt grub pedig;
#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
# This file provides an easy way to add custom menu entries. Simply type the
# menu entries you want to add after this comment. Be careful not to change
# the 'exec tail' line above.
insmod part_gpt
search --file --no-floppy --set=root /remix/system.sfs
linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
initrd /remix/initrd.img
insmod part_gpt
linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE
initrd /remix/initrd.img
insmod part_gpt
initrd /remix/initrd.img
menuentry "RemixOS"{
insmod part_gpt
search --file --no-floppy --set=root /remix/system.img linux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE initrd /remix/initrd.img
} -
-
válasz
ubyegon2 #7422 üzenetére
Lefordítottam Linux Nyelvre
Kilistáztam a partíciókat, melyek;
/dev/sda1 ntfs 104MB Windows 7 (Loader)
/dev/sda2 ntfs 69519MB (Gondolom ez a Win7 adatállománya)
/dev/sda5 ext4 10858MB Linux Mint 17.3 Rosa (17.3)
/dev/sda6 swap 4155MB (???)
/dev/sda3 ntfs 35391 (Ez maga a Windows nyelven D meghajtó, ezen van a Remix is [16GB])Ezeket listázta ki a telepítő is, melyet beBootoltam és rámentem telepítésnél az egyéni partíció kiosztásra, melyet az után kínált fel, hogy közölte, ezen a gépen több operációs rendszer is tartózkodik.
A SWAP formátum előttem ismeretlen, gondolom nektek azért sokat mond. Minden esetre a lényeg, hogy ezek alapján az sda3 partíciót meghagyhatnám, ahhoz nem akarok hozzá érni. A többi mehet a levesbe. Csakhogy, valamiért azt veszem le a telepítő szövegéből, hogy nincs tisztában a Remix létezésével, mivelhogy az említett sda3-at kihozta ~35GB-ra, mint ntfs, de ebből 16GB szét van osztva, leginkább fat32 és ext4-re, már ha abból indulok ki, hogy milyen telepítőfájljai vannak egy Android OS-nek és miket ismer.
Tehát ezekből arra következtetek, hogy ha meg is hagyom a már sokadjára említett sda3-at, azt be nem Bootolom soha...Még ha Linux alól lehetőség is van a Win7 törlésére (és van) és a megmaradt sda1 és sda2 átformázására és a partíciók összecsatolására, akkor sem a Linux rendszert szeretném megtartani. Az ok pedig az, hogy az Ubuntu (elméletileg) mindent tud, amit a Linux, azonban a Linux tele van olyan hibákkal, amikkel nem tudom használni (pl a wacom az első felfüggesztésig él, utána meg ha resetelek). Aztán az Ubuntunak van saját markete (tudom, hogy a Linuxnak is van), mely azért jobban felszerelt kicsit (legalábbis találtam már olyan (pl grafikai) programokat, melyeket a Linux Szoftverkezelőbe nem és még terminálból sem lehetett telepíteni.
De hogy miért is írok...
Mert Bootolhatóra szeretném tenni sda3-at és nem tudom, lehetséges-e, és ha igen, hogyan vágjak bele...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7415 üzenetére
Neeem, rendeltem 2 naripc-t,az egyiket csak letölteni a másilat netezéshez...amúgy linux alatt hogy lehet csatolni hálózati meghajtót?
Van eg, telekomos speedport routerem ami használható hálózati tárolónak és média szervernek... Arra gondoltam hogy hálózati tárolót állítanék be a letöltésre és azt látná a TV is meg csatolnám hálózati meghajtóként a másik naripc-re -
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ubyegon2 #7387 üzenetére
Ubuntu-n is LXDE, vagy XFCE-t használtam, mert nem egy izomgép alapvetően a kis Celeron.
Egyébként még annyit hozzátennék, ha a kérdező nem tudja milyen témában induljon el, Linux esetén nehezebb is a keresőt használni.
Ez nem olyan, mint mondjuk a külföldi rendelős topik, hogy a kérdéses boltnak beírom a nevét és kapok 100 kommentet róla.
Én a VAAPI-tól kezdve a rossz driverre is gondoltam, de álmomban nem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen pehelysúlyú környezet lesz a ludas, mint az XFCE. -
tibcsi0407
félisten
válasz
ubyegon2 #7385 üzenetére
Csak próbára tettem, hogy figyelsz-e!
Egyébként a többi kérdésemre sem kaptam régebben. Pedig ott kerestem is. Meg általában szoktam, de mivel itt nem egyértelműen az XFCE-re gyanakodtam, mivel nem vagyok nagy linux guru, a franc sem gondolja, hogy egy desktop environment így beletapos a kis lelkébe egy adott disztronak.
-
válasz
ubyegon2 #7348 üzenetére
Ez a jelszó ablak a seahorse jelszókezelő ablaka vagy a sambának van külön jelszóablaka? Hülye kérdés tudom, de nem ismerem a sambát.
Nem tudom. Ezt kutattam eddig, hogy mi adja fel az ablakot, samba, nemo, ..., de már megoldva másképpen. A seahorse eszembe sem jutott.
A belehalást úgy értettem, hogy ha fstab-ban csatolok mindenféle szerverek tárterületeit akkor előfordulhat, hogy amikor nem elérhető a szerver akkor az gondokat okoz a nemo-nak vagy az egész Linuxnak. Gondolom erre írta Syl, hogy nem szereti az ilyesmit.
Pl. a win csak egy buborékot dob fel, hogy több hálózati csatolás nem sikerült, de megy tovább.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #7331 üzenetére
Tudom, hogy kissé macerás, illetve pl. a spéci karaktereket is kerülni kell, mert ellenben hibaüzenetet dob. Na meg a dd használatánál valóban oda kell figyelni, bár ennyi erővel a többi programnál is, amelyik engedi kiválasztani a helyi lemezeket. Egyébként én is jobban szeretem a GUI-s programokat. Illetve csak azért mondtam, mert korábban egy másik topikban egyesek szóvá tették, hogy minek ilyenekkel szórakozni, amikor ott van a dd + terminál, aztán kész.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #7326 üzenetére
Mondjuk a kolléga gondolom Windows alól követte el, mert a YUMI elvileg csak ott működik. Linuxra is van valami MultiSystem nevezetű, de azt még nem próbáltam. Illetve, ha nincsenek a fentebb említett extra igények, akkor a normál kiíráshoz valóban megfelel a mintstick is. Na persze egy valamirevaló pingvines gondolom inkább terminálban oldja meg.
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #7320 üzenetére
"Ezt a yumit nem értem miért erőltetitek, van egy tök jó penre író program, a mintstick, ami szinte dd gui és faék egyszerű."
Ahogyan mondod, utóbbi elég faék és csak egy normál kiírást csinál dd módban...Viszont, ha perzisztens telepítőt, vagy multiboot pendrive-ot kell készíteni, akkor ennél komolyabb programra van szükség. A YUMI például mindkettőt tudja, igaz az meg dd módban nem tud írni...
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7320 üzenetére
Azért mert van egy 16 gigás pendrive-om, amin több mindent tartok: pár disztribúció, clonezilla, gparted, ilyen-olyan rescue stb.
A fizikai Mint KDE megy a klotyóba! Az smb4k csak dobálja itt a hibákat, nem tudom felvenni a nas megosztását. Délelőtt virtualboxba ugyanez a nas, ugyanez a megosztás, ugyanezek az ip-címek stb., simán ment...
-
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7316 üzenetére
Igen, kapitánnyal volt pár KDE jellegű beszélgetésünk, de erre az SMB-re nem emlékeztem. De szerencsére itt vagy te és kisegítesz
Így lehet, kipróbálom fizikai gépen ezt a Mint kiszerelést. Ubit lementem Clonezillával arra az esetre ha mégsem jönne be. Merthogy nálam nagy ellenségkép a KDEahogy a Cinnamon is (amivel mondjuk elvoltam kb fél évig).
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7310 üzenetére
Félreérted. Nem a KDE-n akarok samba-megosztást csinálni, hanem egy nas-on futó megosztást elérni kde alól. Tehát, fájlkezelő megnyit, hálózaton elnavigál a nas egyik mappájába, ott mkv(mp4) fájlra rácsap, és filmet néz. Ez eddig minden operációs rendszer alól akadály és főleg varázslat nélkül ment (még ios alól is), egyedül a KDE-nek jelent akadályt.
-
Roxkex
senior tag
válasz
ubyegon2 #7248 üzenetére
Amít ígértem azt (nem) tartom meg
Sikerült a problémám megoldása!
A probléma röviden:
Adott volt egy olyan "gond", hogy nem tudtam bizonyos programokat futtatni a Dell Inspiron 3537 laposomon a dedikált vidi karival csak az integráltal.A probléma megoldása: (lev258 kolléga segítségével)
1. Az Intel és az AMD driverek részei a rendszernek (ez meglepett - anno amikor utoljára mint-eztem akkor nagyon nem voltak)
2. Kernel frissítéséket át engedni (azokkal frissülnek a driverek - kérdés: mindig mehet fel a legfrissíebb a kernel frissítőből vagy csak amit feldob a frissítéskezelő?)
3. stabil mesa ppa -> Összefoglalóban
4. majd amit szeretnék indítani amd kártyával azt az alábbi commanddal indítom el terminálbol -> "DRI_PRIME=1 program" - esetleg eléréssel ha úgy van. Vagy csinálok hozzá egy indító ikont.Ennyi volna
További...
Sajnos a tearing-et nem tudtam teljesen megszűntetni. Bár nem olyanokat tapasztalok mint amiket YT-n láttam, hogy teljesen áttűnő lesz a program és széjjel villog az egész mint ha ki be húzgálna az ember egy hdmi-t- Hanem "csak" amikor görgetek (pl itt a hsz-k között) akkor átlósan egy csík szerűség van mintha szét csúszna és az egyik fele gyorsabb mint a másik.
Szerk.: Őőm, mégse vagyok annyira biztos abban, hogy átvált a másik kártyára, ugyanis csináltam egy glmark2 bench-et az intelel (az az nem használtam a dri-t) és az amd-val (azaz használtam a dri-t) és nem nagyon éreztem javulást.
-
zodo
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7259 üzenetére
Nagy ritkán használom a rendszert és alkalmanként frissítem ha látom hogy érkeztek új frissítések de tényleg semmi extrát nem használok rajta. Wifi-n netezek na meg zenelejátszóként szolgál a nappaliban.
Itt az automatikusan induló alkalmazások listája.
Köszi szépen! -
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #7232 üzenetére
Átkonvertáláshoz inkább a gdisk kellene, ugyanis a GParted vsz csak desktruktív módon tudja megoldani.
Egyébként azt mondták korábban, hogy a Linux képes akár MBR lemezről is bootolni UEFI-ben, ami nálam működött külső SSD-nél. Bár tartós UEFI-s használatnál inkább célszerűbb átkonvertálni, vagy eleve aszerint telepíteni. Na meg, ha most minden Legacy-MBR és ok, akkor azt is célszerű megfontolni, hogy érdemes-e mindezt megbolygatni.
-
sonar
addikt
válasz
ubyegon2 #7225 üzenetére
Igen ezzel egyetértek. Viszont egypárszor belefuttattam már Home usernél is, hogy jól jött volna a GPT.
Én úgy vagyok vele ha a HW támogatja akkor ne azért ne az új legyen mert nem értek hozzá. Csak egyszer kell beállitani és utána már mindegy
Illetve ha vki csak win-t használ akkor a secure boot feature sem egy elvetendő dolog ami szintén csak az uefivel lehetséges.
Illetve lol kategória, de van olyan workstation amiben ha nem uefi kompatbilis videókártya van akkor nem tudsz belépni a "bios"-ba ha win10 secure boot engedélyezve van, mivel addig nem él a kártya és nincsen kép. -
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7191 üzenetére
Eszembe sem jutott,és most hogy töröltem véletlenül,most esett le,hogy ez így bizony nem jó. Másik partíció ugye van,ott csináltam letöltések mappát,és rendszer induláskor csatolja rögtön a partíciót. Kuka: van,csak már én sem tudom hol állítottam be,hogy a törölt elem ne a kukába kerüljön,hanem azonnal törlődjön.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7182 üzenetére
Nem,nincs tele a kuka,mert úgy használom hogy amit törlök,az onnan is törlődik rögtön. Nem tudom felfogni,mi foglal ennyi helyet,jóformán alig van telepítve pár dolog. Játék nincs semmi. Bleachbit-el szoktam törölni amit lehet. Az biztos,hogy az sda5-öt valahogy szeretném összevonni az sda7-el. (utóbbi a jelenlegi rendszer.) Akár úgy is,hogy előbb formázni kell az sda5-öt.
most ilyen
Az nekem telepítve van,nézegetem is,de nem nagyon értem,pontosan mi-hol-hogyan van.(#7184) lev258 Előző? Elvileg még a rendszer telepítésekor felkerült kernel van rajta.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7178 üzenetére
Nem néztem. Mivel a látható képen terminalban semmi nem történt. Most az bosszant hogy azóta is a linken írt első parancs kiadás óta dolgozik a gép, és közben megint jött az ablak hogy kevés a hely, 785MB. Azt sem tudom hogy ez normális-e, elvileg a szabályos üres fájlt törli. Fél órája is már. Nem a disztró home-jában vannak! Hanem a másik partíción ami közel 300GB. Áh, ha ennyire gond van nálam, akkor tojok rá, vesszen a 40GB, csak csatolni tudjam a mostani 15GB-os minthez azt a 300GB-ot.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7175 üzenetére
Izgalmas, a linken írt első parancsot beírtam, majd a kérdésre igent mondtam. Azóta dolgozik a gép, csak sok y-t látok egymás alatt. Közben kiírta egy kis ablak jobb fent, hogy kevés a felhasználható hely, 675MB. (ugyebár több mint 3GB volt szabad eddig) és lassan már negyed órája ez van.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7175 üzenetére
Íme az eredménye a három parancsnak... [kép] Az autoremove-ot néha szoktam használni. Nekem csak azért kell home,hogy ha rendszer cserélek,vagy akármi más is történjen,megmaradjon a letöltött cucc. (képek,ilyesmik) Viszont magam sem tudom,hogy a fenébe fogyott el majdnem a 15GB. De hát mégiscsak. Az a baj,hogy a megmenteni óhajtott 40GB-nyi letöltést nem tudom most sehova menteni,de azt a közel 300 GB-ot jó lenne pucolni hogy tiszta legyen,és csatolni úgy hogy a rendszerhez tartozzon,még ha le is mondok a home-ról.
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7146 üzenetére
Na sikerült. Én voltam a láma, rufusban fat32 volt a fájlrendszer ntfs helyett, most már felment minden, frissítettem a grubot is. Megy mind a két rendszer. Még esetleg annyi lenne, hogy grubban lehet állítani a sorrendet? Arran gondolok, hogy első sor Linux mint, utána még egy mint, és utána van két efis valami, és úgy jön csak a Win bootloader. Feljebb lehet vinni valahogy a windowst a mint alá? Az a két efis valami azt sem tudom mi.
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7143 üzenetére
Szóval volt egy ssd meg hdd a gépben. Mint 18 Ssd-n, a home csatolási pontja pedig a hdd. Vettem egy új ssdt amire próbáltam win7-t és 10-t is telepíteni, úgy hogy lehúztam a régi mintes ssdt. Valamelyik win nem is települt, valamelyik az első belépésnél kapcsolta ki a gépet. Hármat próbáltam és egy sem jó. A Linux továbbra is tökéletes, a winnel van a gond, csak az az érdekes, hogy amíg nem volt linuxom, a winek is simán működtek. Tehát arra gyanakszom hogy a le nem húzott ext4-es hdd nem tetszhet a win telepitőknek. Lehuzzam azt is és próbáljam úgy is felrakni vagy felesleges és más gond lehet?
-
kislaci
senior tag
válasz
ubyegon2 #7131 üzenetére
Szia, megpróbáltam úgy ahogy mondtad de a telepítések befejezésénél vagy hiba van, vagy az első bejentkezésnél kikapcsol a gép. Több Windowst is próbáltam, egy sem jó. Nem lehet hogy azért mert a sima hdd amit nem húztam le valójában a /home - om? Ezt nem mondtam, de már csak erre tudok gyanakodni, mert mint előtt simák voltak a win telepítések nálam. Húzzam le a hdd-t is?
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #7114 üzenetére
18.1 - Hogy ebben milyen cimmanó verzió van, passz.
A 18-ban is volt pár nyekkenés, de abban legalább nem vitte magával az egész kócerájt. Magától újraindult a cinnamon és ment tovább. Kb mint ubuntuban a compiz.De itt ugye van ez a napokban említett sleepből ébredős font-eltűnés is.
Na meg a folytonos (naponta többszöri) Nemo összeomlás. Egyszerűen bezáródik a fájlkezelő és ezzel együtt eltűnik az asztalról az összes ikon.Szóval nagyon gondolkodom egy distro cserén
-
movax
őstag
válasz
ubyegon2 #7093 üzenetére
Értékelem a segítőkészséged és a kedvességed, igazi linuxos közösségi hozzáállás, ugye, de Júzer Pistike ettől függetlenül azt látja a címoldalon, hogy MATE és Cinnamon. Három (megfelelő) kattintásnyi mélységben van a korábbi KDE és az XFCE. Amúgy én úgy az 5.x-es RedHat-től kezdve meg szoktam találni a disztrókat, most valaki másnak ajánlottam, hogy szedje le az oldalról az XFCE-s Mintet és nem találta, mivel jó mélyen el van rejtve.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7066 üzenetére
Intel 5100-as:
"The Intel® WiFi Link 5100 Series is a family of IEEE 802.11a/b/g/Draft-N wireless network
adapters that operate in both the 2.4 GHz and 5.0 GHz spectra. These adapters, available
in both PCIe* Mini Card and Half Mini Card form factor deliver up to 300 Mbps of receive
bandwidth; in addition to providing a host of features that enhance today’s mobile lifestyle."WIN 10 alatt 275-300 MBit-ig felmegy, letöltési sebesség méreten: 98Mbit/s
Ezért bosszant nagyon, mert most csak 42-48Mbit/s a max.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7063 üzenetére
Szia!
Őszintén szólva sehol sem találok olyan beállítási lehetőséget, hogy Pl.: 40Mhz engedélyezése,
se a hálózati beállításoknál se a hálózati kapcsolatoknál.(#7064) lev258
Router: Wireless Network Mode: N Only
Frissítés most futott le a gépen, de semmi sem változott.
Annyi, hogy a 120-as netből csak 50Mbit-ettudok kihasználni!
Ezek szerint vagy nem megy vagy valami komolyabb beavatkozás kell!
-
FF23
senior tag
válasz
ubyegon2 #7048 üzenetére
Pár hónapja linuxozom.
A PC-s definicióid rám is illenek, én sem születtem bele. Néha kipróbáltam egy-egy linux live-ot, de win xp-sként egy katasztrófa volt.A win 10 kiakasztott, ezért fordultam a linux felé, ami ma már egész jó. Szerintem, mire lejár a win 7 támogatás, sok esetben ki tudja váltani.
-
Normi™
őstag
válasz
ubyegon2 #7031 üzenetére
Nekem is a legjobban tetszik,bár a Manjaro is nagyon bejött,a többi nem annyira.Nekem óriási pozitívum a sok kisebb között,hogy egyéni,kalibrált színprofilt is tudok hozzá adni,így nem pihen egy pendrive-on 5ezerért a kalibrációs fájl,ez szinte egyetlen más disztróban sem volt megoldható környezettől függetlenül.Plusz minden megvan itt meg a neten amit akarok,persze az Arch disztrók is nagyon jók ebben,de ez is.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7031 üzenetére
Nem,az sda2 a xubihoz lett csatolva anno. De ugye külön van,ergo elérhető jelenleg is Mint-ról,gondolom ha törlöm az sda1-ről a Xubit,akkor is hozzá tudok majd férni....?! A képen az sda1 a xubuntu. Nem értem
Akkor most nekem ugye sda7 a Mint... De ha sda-ra telepítek GRUB-ot,akkor az hogy??
Most sda1-en van a grub. Jajaja,sda az egész vinyó,szóval ha arra telepítek terminálból,akkor működnie kell... A Xubit ha pucolom,felszabadul ugye a 35GB-os partíció,azt hogy tudom visszacsatolni a home-hoz?
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7028 üzenetére
Pedig anno az ubuntu és a xubuntu között válogattam,memória szempontból maradt a xubi. Nem is tudtam a mint-ről. Nekem úgy tűnik,sokkal jobban kezeli a kevés kis memóriámat. És valahogy jobban is tetszik. Részletesebben be lehet állítani dolgokat,a többi részével még ismerkedem. Csak ugye,kicsit furán lett telepítve anno a xubi,most le kellene gyagyulni,de azon a partíción van a grub... boot jelző áthelyezés nem elég neki? Bár gondolom mivel a mint (sda7) /-nek van csatolva,nem is tudnám úgy indítani. Sda2 a home,ahhoz így is hozzáférek.
-
Foose
addikt
válasz
ubyegon2 #7015 üzenetére
Már néztem,és be van kapcsolva,valamint a legfrissebb. Ezért nem értem,mi lehet a gond.
[kép]Nah,akkor mindjárt... Firefox hiányolta,rányomtam a linkre amit feldobott a flash hiánya miatt. Onnan lett telepítve.
Terminálból üzi: "Állapotinformációk olvasása... Kész
adobe-flashplugin már a legújabb verzió (1:20161213.1-0ubuntu0.16.04.1)." -
Apaxp
senior tag
-
lev258
veterán
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #6908 üzenetére
Ha a Mint 18 telepítése, frissítése után a rendszered/géped kifogástalanul
működik, szerintem nincs sok értelme a magasabb kernel verzió hajhászásának.
Kivéve ha ezt indokolja valami. ( Akkor is inkább LTS verzióval pl. 4.4.x vagy a
hamarosan kiadásra kerülő 4.9.(x) )
Amit a Mint frissítéskezelője felajánl, azt viszont érdemes telepíteni, mert
az előző (al) verzió(k)ban felfedezett sérülékenységek ebben javítva lettek.
[link] -
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
ubyegon2 #6867 üzenetére
Kössz nekem is bennevan de van ott még mellé 630000 avidemuxos kütyü és minden verzióhoz ugyanazok
.
Egy olyat kérdeznék hogy feliratot tudok kódolás nélkül beleégetni a filmbe? Készen vannak a filmek csak feliratot kéne rátennem ami kb 10mp-ig látható az elején. Avidemux-al tudnák csak ott kódolni kéne az egészet hogy látható legyen. De ha jóltudom erre minimális az esély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Fujifilm X
- Microsoft Edge
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple MacBook
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest