- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Linux Mint 22-höz keresek USB-s WiFi 5GHz képes adaptert amihez nem kell külön drivert telepíteni vagy van olyan dkms driver hozzá. Messze lesz tőlem a gép és a felhasználó nem ért hozzá. Most egy ősrégi 2.4-es adapter van benne. Azzal max 15Mbps a sebesség. Az adapter - eszköz távolság 5m, fal nincs közte.
Még jobb ha valakinek van tapasztalata, hogy melyik 5Ghz-es adapterrel lehet stabilan a T-com-os Sagemcom F@st 3686AC-hoz kapcsolódni. -
Linux Mint 2017-est szeretnék frissíteni a maira holnap. A frissítésnél meg tudom adni, hogy a home tartalma megmaradjon vagy kiment és visszamásol?
A Firefoxot hogyan lehet átmenteni úgy ahogy van?
Nagyi gép, fontosak a beállítások könyvjelzők, stb. -
Értem. A kérdés, hogy mi legyen azon a RANDisk-en? Mire használtassam a rendszerrel? Az egész tmp-t kellene átirányítani?
A Firefox magától is tud RAM-ba dolgozni. Azt már megtaláltam. Jóval gyorsabb lett (a gépben 32G RAM van ezért bőven adtam neki). Miatta már nem érdemes RAMDisk-et létrehozni.
Mást tudok vele gyorsítani?Más:
Valaki tud nekem segíteni? Mi baj ezzel a paranccsal:/usr/bin/zip -8 -roq /MENTES/Dokumentumok/Erus_Dokumentumok-$(date +%Y-%m-%d).zip /media/Resilio-sync/Documents_Erus -x /media/Resilio-sync/eagle/.sync/* 2>&1 | mail -s "Az Erus dokumentumainak mentése megtörtént" root
A cron futtatná hetente az 1. napon éjjel.
Ez az (hiba)üzenet a mail-ben:/bin/sh: 1: Syntax error: end of file unexpected (expecting ")")
Amennyit értek angolul abból nem értem, hogy váratlan " karakter, de az elvárt is " karakter?
A furcsa, hogy parancssorból lefut a parancs és kiküldi a helyes levelet. -
Van értelme Linux Mint alatt a RAMdisk-nek?
Win alatt használom a temp-ek gyorsítására. Főleg a böngészők esetében. Linux alatt nem tudom a Firefox meg a többi progi hol tárolja a ezeket a fájlokat. Minden /tmp-ben van? -
Linux mint 21.2 Cinnamon és Epson L3150. Egyik napról a másikra nem nyomtat. Az üzenet a Nyomtatótulajdonságok/Tinta és festékszintek menüben: "Hiányzik a nyomtatószűrő a(z) Epson-L3150 nyomtatóhoz" Az utolsó cups frissítés szeptember volt.
Régebbi cikkeket találtam, hogy lépjünk vissza egy cups verziót, de az még 2015-ben íródott. Frissen nem találtam semmit.
Van ötletetek a javításra? -
-
Linux Mint 20.3-ról frissítettem 21.2-ig. Közben eltűnt az egyik program ikonja taskbar-on amikor meg van nyitva. Ott a téglalap, ha rákattintok felhozza, de az ikonja nincs. Sima, taskbar színű.
Hol kellene kotorgálnom, hogy visszakapjam az ikont? Csak az újrainstall segít? -
Linux Mint 20.4-ről frissítettem lépésről-lépésre 21.2-re. Műkszik. A kérdésem, hogy megjelent a boot során, hogy Ctrl+C-vel megszakíthatom az összes fájlrendszer ellenőrzését. Ez mi? Eddig nem volt.
Tényleg minden boot során ellenőrzi az összes fájlrendszert? Eddig is így csinált csak nem írta ki ezt az üzenet?
Ha ez nem szükséges letiltanám ha lehet! Ne húzza az időmet! -
A Linux Mint 21.2 „Victoria”-ra fel lehet tenni biztonságosan a 6.1-es kernelt? Valaki használja így? Ha igen, hogyan?
-
válasz
KAMI911 #14320 üzenetére
Nekem nem megy simán:
"Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
kicad : Depends: libocct-data-exchange-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-foundation-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-modeling-algorithms-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-modeling-data-7.3 but it is not going to be installed
Depends: libocct-ocaf-7.3 but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
Error - Return code: 100"Nem is értem mit szeretne. A Kicad rendben működik. Tegyem fel a neki hiányzó csomagokat?
-
Linux Mint-et frissítenék 20.3-ról 21-re. Egyetlen gondja van, hogy azt írja:
"a következő csomagtárolók nem támogatják a Linux Mint ezen (gondolom az új)verzióját.
http://linux-packages.resilio.com/resilio-sync/deb resilio-sync non-free
Ezeket a csomagtárolókat le kell tiltani."Ha letiltom és ráengedem mi lesz a szinkronnal és a többi géppel? Nem szeretnék adatvesztést!
-
-
A most ingyenessé tett Ubuntu Pro használható a Mint-hez valahogy?
-
Frissítettem a Linux Mint Cinnamont. Kiírta a hibajelentő, hogy konvertáljam az usrmerge-vel a rendszert. (apt install usrmerge)
Ez mi? Meg kell ezt tennem, vagy hagyjam figyelmen kívül?
A More information lapot egyáltalán nem értem. -
A múltkori tépelődés után felraktam a Linux Mint 20.3-at.
A gépben a felrakás előtt volt egy win10-es ssd és egy Mint 20.2-es ssd és egy üres NVME meghajtó. Minden rendeltetésszerűen működött.
Feltelepítettem a mint 20.3-at. Feltette a grub-ot, benne a két linux kiválasztható.
Az új linux Mint partíciói 500MB Efi, 20GB root, 50GB home, a végén 5GB swap és közte a többi egyben data. Ext4 fájlrendszer.Innen kezdve a leállítás parancsra a win rendben leáll a két linux esetében újraindul a gép. A Mint 20.2 is ami előtte rendben működött.
Mit rontottam el? -
válasz
growler #13740 üzenetére
Köszönöm. Rákerestem és találtam ilyen bejegyzéseket.
Amit nem találok, hogy kell-e valami előkészítés a szűz meghajtón? Ha a teljes meghajtót dd-zem akkor bootolható lesz az új drive?Még valami: utána ki tudom terjeszteni a partíciókat az új meghajtó méretére (Pl. a data partíciómat)?
-
Összeraktam egy új gépet. Az újban NVME tároló van a régiben SSD.
Hogyan tudnám egy-az-egyben átmásolni az SSD-t az összes partíciójával a másik meghajtóra, úgy, hogy onnan fusson is mintha mi sem történt volna?
Ugyebár az SSD-t át tudom vinni, de az új meghajtó be van építve. -
-
Régen a Mint 18.3 Cinnamon gépen volt egy animált halloween-es bejelentkezési hátterem. Megszoktam.
Most a 20.1-en és a 20.2-n sem tudom előcsalogatni.
Tudja valaki lehet ezekre még ilyet feltenni?
Egy helyen találtam valamit, hogy csak az mdm tudta a lighdm nem vagy fordítva. Sajnos angolul volt írva.Én is frissítettem. kopp-kopp-kopp megy minden.
-
Linux Mint 18.3-ra szeretnék legalább 11-es openjdk-t tenni egy program miatt.
Apt-ból csak 9-ig megy. -
Köszi mindenkinek. Kipróbálom az anydesk-et.
Én nem találtam ingyenes verziót. -
Mit érdemes használni két Linux Mint Cinnamon gép között távelérésre?
-
Tudom nagyon kevés infóm van, de hátha van ötletetek:
Linux Mint Cinnamon 19. Nagymamánál telepítve. Csak böngészés Firefox-on, és Skype ami használatos.
Úgy lett otthagyva, hogy a legelején kér jelszót és utána már többet nem. Egy fél éve megy ez, de 4-5 napja nem kér jelszót amikor beboot-ol.
Cserébe kéri a jelszót a Skype-hoz, de beírva nem működik utána a skype. Szerencsére a Skype és a fő jelszó ugyanaz, nem lehet eltéveszteni.
Életében már egyszer volt ilyen de amikor én bekapcsoltam kérte a jelszót és utána mostanáig működött.
Ha user error akkor mi történhet? Háttérben marad az ablak? -
Ezt:
LD_PRELOAD=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/libv4l/v4l2convert.so skypeforlinux
env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skypeforlinux
többféle verzióban.
A Camorama, Zoom a fentiek nélkül, azonnal adott piros képet. A Cheese csak a fenti módszerrel adott piros képet. A skypeforlinux egyikkel sem talál kamerát.
Az a baj, hogy ha ilyen hitvány képet fog adni akkor mindegy is a workaround. -
Tudtok olyan webkamerát mondani, gyakorlati tapasztalattal ami működik jó minőségben Mint Cinnamon 19.3-on skypeforlinux alatt?
Nagymama, VX-1000-es kamera. Egy új gép amire linux mint cinnamon 19.3 került. Nem működik. A Zoom-al működik de mindenki piros. Próbáltam a Neten található konverter lib-et de nem megy.
Sajnos nem tudok új dolgokat tanítani így a megszokott Skype-nak kell működnie.
Jó lenne ha a win10-en is menne, mert ha minden kötél szakad azt kell feltennem. -
Megoldást keresek webkamera problémára.
Anyukám új gépére Mint Cinnamon 19.3 került. A régi gépen (elhalálozott), win7-en jól működő MS Lifecam VX-1000 kamera nem ad képet a Skype-on. Pedig ez a legfontosabb a gépben.
Cheese-ben nincs kép, Camorama-ban van egy elég rossz minőség.
Találtam egy ilyen megoldást, csak azt nem értem, hogy miképpen fog ez a script betöltődni induláskor?
Neki mindig menni kell a Skype-nak, nem csak kézzel indítva.
Tudtok megoldást? -
Linux Mint Cinnamonra, AutoCad dwg fájlok megtekintésére milyen progit ajánlotok?
Csak néznem, meg néha mérnem kellene a terveken. Nem tervezési feladat. -
Toshiba 300L laptopra tettem fel a Linux Mint xfce 19.3-at. Minden rendben csak a tapipadon nem érzékelte a koppintásokat csak a két billentyűt. Utána olvasva feltettem a xserver-xorg-core-t. Nyilván még mást is fel kellett volna tenni.
Most nincs se billentyűzet se tapipad se egér.
Miképpen tudnám visszaállítani az USB-s live telepítővel az installált állapotot? chroot? -
Olyan videó szerkesztőt keresek a Mint-re amivel mp4 előadás videókat vághatok és összefűzhetek.
Jó lenne, ha nem konvertálná. Felesleges mert mind ugyanabban a felbontásban, bitrátával, stb. készült. -
Szeretnék egy új telepítésű Mint 19.2-t. Fontos, hogy ne upgrade legyen, mert a 18-as telepítésénél túlvariáltam az SSD szétszabdalását.
Ki tudom-e a 18.3-as Mintből menteni a beállításokat, hogy azok működjenek a 19.2-n, és hogyan?
Nem a Dokumentumokra hanem a conky, putty, firefox, cinnamon, stb. beállításokra gondolok.
Mindig ezek tartanak hetekig amíg minden visszaáll a megszokott állapotába. -
Mint Cinnamon 19.2
A systemctl poweroff nem kér jelszót, a systemctl hibernate kér.
Azt szeretném, hogy a hibernate se kérjen.
Lehet ezt valahol a rendszerben állítani/paraméterezni?Azért érdekes mert egy kisalkalmazás hívná meg amikor el akarom küldeni hibernálásba.
Tök unalmas mindig beírni a jelszót is mikor elindulok. -
Linux Mint 18.3 Cinnamon, kernel: 4.4.0-142-generic, Virtualbox 5.1.38
A fenti kernel óta az összes újabb kernellel nem töltődik be a driver.
"VirtualBox Error: Kernel driver not installed (rc=-1908)"Megtaláltam egy fajta megoldást:
1. Do you have Secure Boot enabled? This will prevent the kernel modules from being loaded.
2. Turn off Secure Boot and switch to Legacy mode.Ez rendben is van de az én alapomon nincs ilyen menüpont a BIOS-ban. Asrock H67M
-
Linux Mint 18.3 Sylvia.
Nem csinálja meg a frissítést:
Kibontás előkészítése: .../numix-icon-theme_0.3+931~201804050035~ubuntu16.04.1_all.deb ...
Kibontás: numix-icon-theme (0.3+931~201804050035~ubuntu16.04.1) e helyett: 0.3+929~201712251402~ubuntu16.04.1 ...
dpkg: hiba az archívum feldolgozásakor: /var/cache/apt/archives/numix-icon-theme_0.3+931~201804050035~ubuntu16.04.1_all.deb (--unpack):
unable to make backup symlink for './usr/share/icons/Numix/24/panel/indicator-keyboard-Eo-2.svg': Nincs több hely a lemezen
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/numix-icon-theme_0.3+931~201804050035~ubuntu16.04.1_all.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Hely van:
df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
udev 3,7G 0 3,7G 0% /dev
tmpfs 744M 9,2M 735M 2% /run
/dev/sda1 3,7G 2,2G 1,3G 64% /
tmpfs 3,7G 34M 3,6G 1% /dev/shm
tmpfs 5,0M 4,0K 5,0M 1% /run/lock
tmpfs 3,7G 0 3,7G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/sda2 9,1G 7,0G 1,6G 82% /usr
/dev/sda5 19G 16G 1,7G 91% /home
/dev/sda3 4,5G 1,4G 3,0G 32% /var
cgmfs 100K 0 100K 0% /run/cgmanager/fs
tmpfs 744M 44K 744M 1% /run/user/1000Hol hiányzik a hely?
-
Hogyan kell a nemo-ba használni a bővítményeket?
A CheckSHA256-ot használnám ha tudnám hogyan. Azt hittem a jobb gombra előjönnek, de nem.Egy fájlom van és egy sha256sums fájl. Mivel ez többször lesz még gondoltam valahogy működhet ez kattintással is terminál nélkül.
-
válasz
King Unique #8318 üzenetére
Nem igazán tudom jobban leírni mint a growler által beírt linken teszik.
Ott van pár megoldás. Nekem a gvfs frissítés nem segített. A puffer méretének változtatása segített.
Így lehet próbálgatni:
echo $((16*2048*2048)) > /proc/sys/vm/dirty_background_bytes
echo $((48*2048*2048)) > /proc/sys/vm/dirty_bytes
Nekem ez az érték meg is felelt.És ennek a végén írják hogyan kell a bevált értékeket fixen megadni.
De mondom a growler által linkelt topik egész jól kivesézi.
-
válasz
King Unique #8313 üzenetére
Teljesen igazad van. Mivel nem végeztem nyomozást ezért csak annyi volt a kérdésem, hogy valaki találkozott-e már az utóbbi hónapokban olyan hibával mint az enyém.
Ilyenkor néha van olyan (mert találkozott vele), hogy valaki beírja, pl. hogy ez egy frissítéssel jött NTFS kezelési hiba, stb. -
Linux Mint 18.2 Cinnamon.
Egy ideje az USB3-re kötött USB3-as NTFS pendrive-okra történő másoláskor lehetetlen alacsonyra esik a sebesség. Ha több fájlt fogok össze másolni, akkor szinte biztos. Ha egyenként másolom akkor néha végigmegy gyorsan néha nem. Olyan is volt, hogy visszagyorsult. Semmilyen másik progit sem használok közben.
De ha be van töltve egy virtualbox gép akkor annak még a kurzora is akadozik.
Van valami ezzel összefüggő driver hiba? Kerestem a Neten eddig nem találtam.
lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub -
Linuxakadémia előadás. És igen annyira nem cincáltam szét miután elmagyarázták mit miért. Nem láttam értelmét vagy csak nem értek hozzá mint kiderült.
lev258: A szerverre tanították, csak itt próbáltam először. A szerveremnek nincs is gondja, de a desktop máshová is felhalmoz dolgokat.
ubyegon2: Köszi, megnyugodtam, hogy nem értek hozzá mert nem jól becsültem az egyik funkcionális partíció méretét. Ha duplájára veszem sohase találkozunk.
-
A Linux Mint Cinnamon-t a telepítéskor kissé szétpartícionáltam mint egy szervert.
Megpróbáltam mindennek 3x annyi helyet hagyni mint az Ubuntu 12.04 volt. Mégis betelik a root.Mennyire megbízható ma már pl. live Mint alól gparteddel átméretezni és áthelyezni partíciókat?
Mivel lehetne olyan mentést csinálnom amivel egy esetleges újratelepítés esetén gyorsan visszakapnám a belakott Mintet?
-
Ez van a syslog-ban amikor nem sikerül:
Mar 3 19:03:58 gépnév org.gnome.Terminal[3366]: No protocol specified
Mar 3 19:03:58 gépnév org.gnome.Terminal[3366]: Failed to connect to Mir: Failed to connect to server socket: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Mar 3 19:03:58 gépnév org.gnome.Terminal[3366]: Unable to init server: Nem sikerült kapcsolódni: Kapcsolat elutasítva
Mar 3 19:03:58 gépnév org.gnome.Terminal[3366]: Failed to parse arguments: Nem nyitható meg a megjelenítő: -
válasz
growler #7470 üzenetére
Igen azt ismerem. A gond, hogy ez a parancs egy plank parancs. Ha ott rákattintok akkor néha megy néha meg semmi sem történik. Csak azért futtattam terminálban, hogy hátha kiírja, hogy mi baja amikor nem működik.
Ki is írt sok mindent. Valami gond lehet az X kapcsolattal. De nem értem miért nem jelenik meg a terminál. -
Linux Mint Cinnamon 18.1
Ezzel a paranccsal hívnék be egy root terminált. Néha megy és néha nem.:gksudo -u root gnome-terminal
Ezt írja ki ha nem megy:
xauth: /tmp/libgksu-OekxMX/.Xauthority
STARTUP_ID: gksudo/gnome-terminal/5739-0-gépem neve_TIME4302155
cmd[0]: /usr/bin/sudo
cmd[1]: -H
cmd[2]: -S
cmd[3]: -p
cmd[4]: GNOME_SUDO_PASS
cmd[5]: -u
cmd[6]: root
cmd[7]: --
cmd[8]: gnome-terminal
buffer: -GNOME_SUDO_PASS-
brute force GNOME_SUDO_PASS ended...
Yeah, we're in...
xauth: /tmp/libgksu-OekxMX/.Xauthority
xauth_env: /home/fecus/.Xauthority
dir: /tmp/libgksu-OekxMXÉs visszaadja a promptot.
Hogy lehetne másképp vagy helyesen és üzembiztosan csinálni?
-
Linux Mint Cinnamon. Készítettem egy asztali indítót ami terminálban indít egy ssh kapcsolatot a szerverrel.
Ha duplán klikkelek azt írjaaz alkalmazásindító nem megbízható
.
A fájl biztosan futtatható.
Ha kattintok amegjelölés megbízhatóként
gombra, akkor nem indítja el és legközelebb megint kezdi elölről.
Azindítás mindenképp
gomb rendben indítja.Mit kell még beállítani, hogy egyszerűen elinduljon?
-
válasz
ubyegon2 #7348 üzenetére
Ez a jelszó ablak a seahorse jelszókezelő ablaka vagy a sambának van külön jelszóablaka? Hülye kérdés tudom, de nem ismerem a sambát.
Nem tudom. Ezt kutattam eddig, hogy mi adja fel az ablakot, samba, nemo, ..., de már megoldva másképpen. A seahorse eszembe sem jutott.
A belehalást úgy értettem, hogy ha fstab-ban csatolok mindenféle szerverek tárterületeit akkor előfordulhat, hogy amikor nem elérhető a szerver akkor az gondokat okoz a nemo-nak vagy az egész Linuxnak. Gondolom erre írta Syl, hogy nem szereti az ilyesmit.
Pl. a win csak egy buborékot dob fel, hogy több hálózati csatolás nem sikerült, de megy tovább.
-
Workaround vagy megoldás?:
A használni kívánt samba tárolót fixen betettem az fstab-ba.//serverIP/tároló /media/tarolo cifs guest,uid=1000,iocharset=utf8,noexec,nosuid,nodev,x-gvfs-show 0 0
Most már automatikusan csatolódik és nem kell nyomogatni a csatlakozás gombot.
Azt nem tudom mi lesz ha a szerver áll, de csak nem hal bele a Mint! -
Valakinek van ötlete erre:
Ubuntu 16.04 szerver, samba megosztás, vendég számára nyitott.
Linux Mint Cinnamon gépről megnyitva folyton feljön a jelszó ablak, de a névtelen mezőre áll és mindig, feleslegesen rá kell kattintani a kapcsolódásra.Miként tudnám ezt eltüntetni? A nemo fájlkezelő vagy a samba beállítása miatt van?
A win-es gépről kapcsolódásakor nem kérdez semmit. -
Samba kérdésem van:
Ubuntu 16.04 szerver samba vendég számára nyitott.
Ubuntu 16.04 kliensről megnyitva folyton feljön a jelszó ablak, de a névtelen mezőre áll és mindig, feleslegesen rá kell kattintani a kapcsolódásra.Miként tudnám ezt eltüntetni? A kliens vagy a szerver miatt van?
A win-es kliens kapcsolódásakor nem kérdez semmit. -
Csak a margóra: Én a biosban választom ki a HDD-t: boot- ablak- F11- kiválaszt- ha nem bántom 5 mp és indul a családi win.
Az egyik Win a másik Linux Mint. Mindegyik úgy van telepítve mintha a másik nem is létezne.
Senki sem szól bele a másik MBR-be. -
Kis varázslást érzek. Beállítottam a nomodeset paramétert. Utána működött a ALT+CTRL F1, de kiírta, hogy szoftveres rendering fut valami gond van a driverrel. Ilyet csak hibakeresés céljából futtassak.
Gyorsan töröltem a bejegyzést. A normál mód helyreállt és a ALT+CTRL F(1-6) is megmaradt.
-
Linux Mint 18 Cinnanmon, i5 processzor az integrált GPU-val.
Az ALT+CTRL F(1-6)-ra csak sötét képernyőt ad. Vissza tudok váltani a grafikus felületre, nem száll el semmi.Mitől lehet?
olyasmit találtam a Neten, hogy a grub paramétereit kellene változtatni, mert nem tökéletes a driver. Nem mertem megcsinálni mert nem értettem mit csinálok.
Az előző gépet szedtem már ki néhányszor így valami gubancos helyzetből. Jó lenne ha működne itt is.
-
Újabban nagyon sokára áll le a Linux Mint Cinnamon 18.
A következő bekapcsoláskor melyik logból tudom kitalálni mi tartja fel? Syslog?
Gondolom a dmesg nem fogja mutatni az előző bekapcsolás végét?! -
Ez is megvolt. Ezért írja ki, hogy "RTC in local TZ: yes", csak nem csinálja meg.
Ezt is kiírja:
Warning: The system is configured to read the RTC time in the local time zone.
This mode can not be fully supported. It will create various problems
with time zone changes and daylight saving time adjustments. The RTC
time is never updated, it relies on external facilities to maintain it.
If at all possible, use RTC in UTC by calling
'timedatectl set-local-rtc 0'. -
Windows10-et és Linux Mint 18-at használok egy gépen, külön HDD-n és a BIOS-ban választom a HDD-t. Nem a grubnál választok.
Egyszerűen nem tudom az időket beállítani. A win-en mindig 2 órával korábban van.
Nekem nem is stimmel a linux alatt a timedatectl által kiírt adat:Local time: h 2016-08-22 20:41:23 CEST
Universal time: h 2016-08-22 18:41:23 UTC
RTC time: h 2016-08-22 18:41:23
Time zone: Europe/Budapest (CEST, +0200)
Network time on: yes
NTP synchronized: yes
RTC in local TZ: yesHa az RTC a localt tartalmazza akkor miért egyezik meg az UTC-vel?
-
A gépemen egy-egy operációs rendszer egy-egy SSD-n van. Az alaplap boot selector menüjével választok, hogy melyik töltődjön be. A Win10 a default a család kedvére. Úgy gondoltam, hogy ilyenkor úgy bootol mintha egyedül lenne a gépben az adott meghajtó.
Így azonban nem tudom hibernálni a Linux Mint 18 Cinnamon-t. Nem értem miért, hiszen az újrabetöltéskor is kiválasztom a linux meghajtóját és mégis a win bootol be és az meg összezavarodik. Amikor a linux hibernál, átállít valamit a BIOS-ban is?
-
Feltettem a Mint Cinnamon 18-at virtuális gépként. Nagyon tetszik. Nekem ugyanolyan beállítások mellett gyorsabb mint az Ubuntu MATE 16.04.
Otthon Ubuntu MATE van fő oprendszernek. Jól belaktam az elmúlt hónapban, de most meginogtam.Miképpen lehetne átmenteni a belakás nagyját ha újraraknám Mint Cinnamon 18-cal?
Elég a home kimásolása és az új gépen visszatöltése? -
Sajnos sok sebből vérzik az Ubuntu MATE, de ezt már Ti is írtátok.
Milyen módon tudnék migrálni a majdan megjelenő Mint MATE verzióra a legkevesebb adat és beállítás elvesztésével.
Már csak egy SSD-m van így csak törlés -> telepítés jöhet szóba. -
válasz
ubyegon2 #4188 üzenetére
Mindenkinek kösz a tanácsot.
Én sem szoktam "vándorolni". A 10.xx óta Ubuntut használok, azaz összesen 2 verziót. Előtte Mandriva volt. Tőlem lehet a következő 6 évben Mint, csak maradjon meg a támogatása. Az fontos, mert eddig még mindegyikben kellett, évente valamit mókolni.
Nem játszom, az asztali effekteket letiltom, stb. A grafikus teljesítmény nem izgat, csak stabil legyen.
Akkor várom a jövő májust!
-
12.04-es Ubuntut használok, gnome fallback-el vagy hogyan nevezik. Már most kitaláltam, hogy a 16.04 megjelenésével át szeretnék állni, tiszta installal.
Azt már tudom, hogy Cinnamon vagy Mate. (i5 2400, 4GB, SSD)
Kell Virtualbox, Eagle, Firefox, Bittorent sync.
Mi alapján tudok dönteni az Ubuntu+Mate, Ubuntu+Cinnamon, Mint Mate vagy Mint Cinnamon között?
Nem flame szándék, hanem, hogy vannak-e korlátai egyiknek-másiknak?
-
AMD X2 2GHz, 2GB RAM ASUS EN7600GT kártya.
Linux Mint 17.2 Cinnamon van fent. Kissé nehezen boldogul az 1280x1024-es monitorral.
Milyen drivert kell feltennem vagy ellenőriznem, hogy az van-e fent?Hogy tudom megállapítani, hogy a cinnamon a sok neki, vagy minden más?
A MATE sokkal/épphogy kisebb erőforrás igényű?
-
Nem tudom megoldani.
Ez a mount parancs kimenete:
/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/cgroup type tmpfs (rw)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
none on /sys/fs/pstore type pstore (rw)
/dev/sda6 on /home type ext4 (rw)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
systemd on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,noexec,nosuid,nodev,none,name=systemd)
KOZOS on /media/sf_KOZOS type vboxsf (gid=111,rw)
gvfsd-fuse on /run/user/1000/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=fecus)Itt benne van a KOZOS de ettől még nem lesz látható. Az mtab-ban is látszik.
-
(#2776) ubyegon2: kösz, este próbálom.
Már csak egy apróság. Miután áthúztam az alsó panelra a Window list kisalkalmazást, mindenáron középre teszi a megnyitott alkalmazásokat. Nem is lenne vele semmi gond, de a virtualbox menüje is pont ott ugrik fel ha az egeret leviszem. Valahogy balra v. jobbra tudom kényszeríteni?
Esetleg "full extra", van olyan lehetőség, hogy két egyforma cinnamon megjelenését szinkronban tartsam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest