- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
spanyoll #9554 üzenetére
Ha sokat használod a Libreoffice-t, tedd fel a MS ttf-fontjait, Arialt, TNR, stb.
Apróság, de növeli a komfortérzetet (a Mintre áttett kollégáknak is bejött):
Ezeket kell terminálban futtatni és kész:
$ sudo apt update
$ sudo apt install ttf-mscorefonts-installer
$ sudo fc-cache -f -vIgazából semmiség az egész, mert a default Liberation is jó betűtípus, viszont sanszos, hogy windows/office világból áttért emberek jobban érzik magukat a Times New Romannal.
-
movax
őstag
Igen, Live-ban is csinálja. Ja, hardver-gondra gyanakszom én is, és igen, azt tervezem, hogy egy másik rendszerrel is kipróbálom. Sajnos windows-telepítő nem volt kéznél.
Az a fura, hogy újabb kernellel alig látszik a remegés, de ott van. És csak akkor remeg, amikor betölti a desktopot, addig nem.
-
movax
őstag
Adott egy vadonatúj Lenovo Ideapad 320-as laptop, i5, intel ssd, intel videó. 18.3-as Mint ment fel rá XFCE-vel. Az a bajom, hogy vibrál a képernyő. Régi kernellel (4.4, 4.8) erősebben, újabbal (4.10, 4.15) kevésbé, de így is vibrál.
inxi -F (részlet):
Graphics:
Card: Intel Device 5916
Dislay Server: X.Org 1.18.4 driver: intel
Resolution: 1920x1080@60.01 hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 620 (Kaby Lake GT2)
GLX Version: 3.0 Mesa 17.2.8A boot-logónál még nem vibrál, csak amikor bejön a desktop. Sötétebb részeken jobban vibrál, vagy csak jobban észlelhető.
Az az érdekes, hogy egy tök ugyanolyan másik laptop kiválóan működik ugyanilyen Minttel, vibrálás nélkül.
-
movax
őstag
válasz
ubyegon2 #7093 üzenetére
Értékelem a segítőkészséged és a kedvességed, igazi linuxos közösségi hozzáállás, ugye, de Júzer Pistike ettől függetlenül azt látja a címoldalon, hogy MATE és Cinnamon. Három (megfelelő) kattintásnyi mélységben van a korábbi KDE és az XFCE. Amúgy én úgy az 5.x-es RedHat-től kezdve meg szoktam találni a disztrókat, most valaki másnak ajánlottam, hogy szedje le az oldalról az XFCE-s Mintet és nem találta, mivel jó mélyen el van rejtve.
-
movax
őstag
válasz
growler #7085 üzenetére
Igen, ezt megtaláltam, a címoldalon nincs XFCE, mint állandó tartalom, csak a másik kettő. Bogarászni kell egy kicsit, hogy megtaláld a letöltések között. Az elérhető legfrissebb verziót én kitenném címoldalra (akkor is, ha nem a legfrissebb verzió), én újságíró vagyok, úgy gondolkodom, hogy amid van, azt próbáld eladni.
-
movax
őstag
Tudja valaki, miért tűnt el az XFCE-s verzió az oldalról? MATE van és Cinnamon, korábban ott volt az XFCE is. A letöltések között sincs. Előbányásztam a korábbi (nyári) blogbejegyzésből, de kíváncsi vagyok, miért nincs a másik kettő mellett. Mert még nincs kész a 18.1-es?
-
movax
őstag
Mi a fenét lehet csinálni az alvás és leállítás problémákkal, én már mindent kipróbáltam, amit szakik javasoltak fórumokon, kernelt cseréltem, grub konfigot buzeráltam stb, mégsem működik, sem a leállítás, sem a suspend, egyszerűen befagy a gép. Egy kis Acer Aspire E1-311 laptopról van szó, csak Linux Mint 18 Xfce van rajta. Minden egyéb nagyszerűen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged