- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7677 üzenetére
Jogos amit mondasz.
Arról nem tudtam előzetesen, hogy a LAN része rossz.
Az meg az én lustaságom volt, hogy nem akartam dvd-t írni.
Win alatt gyártó honlapjáról meglett volna a szükséges driver, de persze ahhoz is a saját gépem kellett volna.
Végül ti is ezt javasoltátok csak nem gyártó honlapról.
Ma már nyugodtabban állok a dologhoz, aludtam rá egyet.
Tegnap tényleg kissé pipa voltam, mert semmi nem úgy ment ahogy elképzeltem.
Bocsánat ha bárkit bántott amit írtam.üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7674 üzenetére
lev258 #7663
sudo apt-get update
sudo apt-get install firmware-b43-installer b43-fwcutter
Ehhez még valami "-config" parancs is kellett utána működött csak a wifi.Abból indulj ki, lapult a fiók mélyén egy usb-s wifi amivel azért el tudtam indulni.
Illetve tudtam itt tőletek kérdezni a saját gépemen.Ha ezek közül bármelyik hiányzott volna sosem oldom meg egyedül a problémát.
Ezen a szemüvegen keresztül nézve mondom "2017-ben parancsok.."üdv
-
-szabi-
addikt
Megoldódott ez is.
Köszi mindenki türelmét.
Marad xcfe, végül is mindegy melyikkel lassú. -
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7671 üzenetére
Végül fentebbi parancsok lefuttatásához kellett egy harmadikat is futtatni utána feltelepült a saját wifi is.
Mondjuk ez magától is megtörténhetett volna, 2017-ben desktop gépen még parancsok...
Valószínűleg a benne lévő 60GB-os hdd eléggé megfáradt darab lehet, pendrive-om gyorsabb.
Korábban már próbálkoztam ubuntu-val ott megmaradt a D meghajtó azért vártam itt is ugyanazt.
Mint korábban beszéltük csodák nincsenek ettől nem lett szuperszámítógép.Annyi kérdésem lenne még megadtam a wifi hálózatom jelszavát azt hogy tudom törölni?
üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
ubyegon2 #7665 üzenetére
Hát ez k#&@szott jó, nem megy a LAN sem.
Ráadásul xcfe ugyanolyan lassú mint XP, semmi értelme nem volt.
Pendrive-ról LIVE gyorsabban működött.
Telepítéskor megkérdezte cserélje XP-t vagy mellette legyen.
Cserét választottam, erre eltüntette D meghajtót is.
Az XP a C meghajtón volt, ezt így minek csinálta.
Azon voltak XP-s driverek, most hiába rakom vissza driverek nélkül az se fog wifizni.Mi a módja pendriveról telepíteni a szükséges wifi drivert?
üdv
-
-szabi-
addikt
Ez lett:
mint@mint ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller (rev 02)
06:01.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
06:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
06:04.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB-712/4 Cardbus Controller (rev 10)
06:04.1 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Memory Stick Card Reader Controller (rev 01)
06:04.2 SD Host controller: ENE Technology Inc ENE PCI Secure Digital Card Reader Controller (rev 01)
06:04.3 FLASH memory: ENE Technology Inc FLASH memory: ENE Technology Inc: (rev 01)
06:04.4 FLASH memory: ENE Technology Inc SD/MMC Card Reader Controller (rev 01)
Lát egy wifi-t szóval nem értem miért nem megy. -
-szabi-
addikt
Legfrissebbel próbáltam.
Most nekifutottam universal-usb-installer-el.
Ezt az értelmes figyelmeztetést kaptam.Szóval a FAT32 fájlrendszert formázzam Fat32 fájlrendszerre.
Hogy kell nagybetűsről kisbetűs Fat32-re formázni?Az iso rendben van, ellenőriztem SHA kóddal.
-
-szabi-
addikt
Hi
Kaptam egy laptopot, hogy nézzem meg mert lassú.
Most fogtam hozzá, de szembesülnöm kellett a ténnyel több mint 10 éves masina.
Intel celeronM 1.6GHz, 512MB ram, 60GB hdd, winxp.
Ezzel a paraméterekkel lassú.
Érdemes felerőltetni xfce kiadást, vagy ezen már az sem segít?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Hi
Úgy adódott, hogy van egy plusz ssd-m pár napra így azon kipróbáltam a legújabb, 18-as mint-et.
Telepítő lemez létrehozására LinuxLive USB Creator, Rufus és unetbootin egyaránt kellett mert sehogy nem akart boot pendrive összejönni.
Végül negyedik nekifutásra sikerült Rufus-on "DD" módot kellett kiválasztani.
Közben windows ssd visszacsatlakozása másik lehúzása, majd vissza, próba és újfent.Végül sikerült boot lefut live linux megy.
Nosza telepítés.
Persze az auto telepítés nem megy megakadt a filerendszer ellenőrzésénél.
Ez sem gond legyen manuális módban, majd beállítom.
Persze nem sikerült így sem telepíteni, hiába töröltem a win -es és hoztam létre új partíciót, mindig volt valami kínja.
Visszatettem autó módba most elindult a telepítő valamit mégiscsak ért, hogy manuálisan állítgattam.
Végigment a telepítés, újraindulás nagy fekete képernyő fogad.
Várok 2-3 percet gondoltam háttérben még telepít valamit csak nem kíván azzal fárasztani, hogy ezt közölje, nagyon figyelmes.
Aztán pár perc elteltével közölte a cinnamon összeomlott.
Sebaj nem adom fel, indulj újra, jah csak fekete képernyő van semmi más nincs mire kattintani, akkor reset.
Ezután meglepetésre elindult.
Hej de jó működik másfél óra vacakolás után végre.
Gyerünk használjuk.
Úgy adódott kellett a truecrypt. Csomagkezelőben nincs ez se gond majd manuálisan.
Letöltöm kicsomagolom futtatom felugrik egy ablak fogadjam el a licenc-t.
Végig kellett lapozni nyomom az entert, paff mi lett beragadt a folyamat az ablak átugrott teljes képernyőre és átment végtelen görgető üzemmódba. Semmit nem lehetett csinálni sejthető mi jött, újabb reset.
Megtanultam most már space-el görgettem a licenc ablakot.
Végre sikerült megjelenik a programok között csak nem tudom elindítani.
Keresgélek az interneten lefuttatok pár parancsot, semmi.
Nem adom fel akkor próbáljuk wine alatt használni. Meglepetésemre hibaüzenet fogad.
Így sem jó.
Kitartok keresgélek tovább a neten, letöltök egy rakás fuse csomagot másik truecrypt-et egyszer csak működik.
Újabb másfél óra eltelt, de beüzemeltem az első programot.
Ideje a lazításnak olvassunk kicsit híreket.
Paff a beágyazott videók akadnak. Túlteszem magam rajta apróság, nem pörgök rá.
Aztán egyszer csak megszűnik a hang.
A hangkeltő eszköz eltűnt a listáról.
Ez volt a jel, nem fog menni ideje feladni.
Mi a tanulság!?üdv
-
-szabi-
addikt
Hi
Telepítésnél hiába választom "automatikus bejelentkezést" nem tudok továbblépni jelszó megadása nélkül.
Mit lehet tenni ez ügyben jelszó megadása nélkül?üdv
-
-szabi-
addikt
Innen töltöttem le, direkt linkek vannak az iso-ra, semmi más.
SHA256 egyezik viszont ezt a lépést win alatt nem lehet megcsinálni:
"if you didn't import keys before on your computer you can ignore the warning "This key is not certified with a trusted signature! There is no indication that the signature belongs to the owner."):
gpg --verify sha256sum.txt.gpg sha256sum.txt"üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
growler #6529 üzenetére
Ez a gondom, megcsináltam ezt a jobb egérgomb CRC SHA / SHA256.
Erre kaptam a linkelt képet.
Csak honlapon nincs semmi amivel összehasonlíthatnám.(#6528) lev258
Honlapon említett "sha256sum.txt" és "sha256sum.txt.gpg" fájlokat nem találom.SZERK: Meglett. KLIKK.
Minek kellett ezt így eldugni.üdv
-
-szabi-
addikt
Hi
A hivatalos oldalon ez van: How to verify ISO images
Letöltés után viszont ezt a kódot kapom ellenőrzésre:
Ebből nekem nem derül ki az ISO jó e vagy nem!?üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gitáros topic
- Drón topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest