- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos0001
tag
válasz
rum-cajsz #7740 üzenetére
ha az xfce-t lassúnak találnád: a lubuntu szvsz az optimális választás régi laptopokhoz (kevesebb erőforrással is beéri, mint az xfce, nem csúnya a felület, és nem is unintelligens a disztro tartalma sem). egyébként: én a mint xfce 17-et egy 12 éves konfigon futtattam hosszú ideig minden gond nélkül. a default beállításai sem rosszak, de bőven lehet finomhangolással gyorsítani is.
-
válasz
rum-cajsz #7740 üzenetére
Nem valami izmos gép valóban, ha jól látom 2 GB alatti a fizikai memória, ilyenkor nem ártana kétszeres swap-ot csinálni.
Mielőtt jobban belemennénk, meg kéne nézni a
systemd-analyze
és asystemd-analyze blame
parancsok kimenetét, utóbbinál elég 10-15 sor, hogy lássuk, ha valami megakasztja a boot-ot a 20. sec körül, addi semmi error nincs amúgy a dmesg-ben.A telepítés után annyit csináltam, hogy bekapcsoltam a zárt AMD drivert.
Itt valami nem OK, ha ez VGA driver akarna lenni......vagy amd-microcode volt? Utóbbi nem számít, előbbi nem létezik már.
Nézzük meg a két systemd-s kimenete, aztán meglátjuk a többit.
Egyébként régi laptopokra nem is annyira egyszerű megfelelő disztrót találni, lehet, hogy majd nézned kell egy lightosabbat, de lehet elég lenne a Mint XFCE 17.3-as verzió, majd kiderül.
És igazán nincs mit!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nintendo Switch
- sziku69: Szólánc.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest