- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekete.puma
tag
válasz
tordaitibi #102711 üzenetére
1db winyó esetén ha külön van a home azon is lehetne...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #102706 üzenetére
No de GPT-s fájlrendszeren ugyanúgy lehet GRUB-od, ahogy volt az az MBR alatt is.
Ha egy ilyen, GPT-s, de GRUB-ot használó rendszeren van még egy Windows is, akkor csak annyi a különbség, hogy a Windowsnak lesz egy saját UEFI bejegyzése ami csak őt indítja, meg meglesz a GRUB-os is, ami minden OS-t lát a gépben és felkínálja a recovery lehetőségeket meg akár a memtest86+ -t is, ha van.
Ha jól értem a kérdését az arra irányult, hogy az ilyen GRUB-os megoldáshoz képest miért jobb ha az UEFI-ben kell OS-t választani.
-
válasz
tordaitibi #102693 üzenetére
Esetleg?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #102691 üzenetére
Ezt egy wifivel oldottad meg Widows alatt? Nem kell ehhez két független Wifi, egy amivel kapcsolódsz a hálózatra, egy meg ami a hotspot lesz?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102542 üzenetére
Nem az Etcher nem indul el, hanem a másolat. Azóta lemásoltam USB-s kártyaolvasóba tett kártyára. A kártyaolvasóban nem indul el, de ha a laptop kártyaolvadójába teszem, ott igen. A linuxmint bármiről elindul. A debian nem. Valahová felírja. Hová? Ott kéne áttírnom.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #102540 üzenetére
Tud. Méghozzá tökéletesen. A kérdésemre tudsz válaszolni?
-
válasz
tordaitibi #102472 üzenetére
Este megmutatom neki!
Tuti tudnak egyébként kommunikálni a kisállatok, érdekes lenne, ha az AI ilyen irányba menne el és csinálna nekik egy kommunikátort. Nem lenne egyszerű, mert a nyuszi csak igen ritkán ad ki hangot, de akkor már nagyon mérges. Meg persze, ha mondjuk kezelés miatt el kell kapni, no akkor megy a hiszti.
Ha újra kezdeném, tuti kölök korú nyuszikat meg blökiket vennék, bár törpenyuszi mellé csak nagyon türelmes blöki lenne megfelelő. Kapnának egy ezeréves Dell Precisiont, aztán azon üzengetnének nekem.
Neked se ártana egy ilyen tipusú segítség, akkor nem 6 évig használnál mobilnézetben egy böngészőt!
(bocsi ezt nem lehetett kihagyni)
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102464 üzenetére
Ugyan már, nem vagyok én olyan okos, csak mindenbe belekontárkodok, és néha ragad rám más is a koszon kívül
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102462 üzenetére
A mobilnézet automatikusan életbe lép, ha elég keskeny a böngésző ablakod (kisebb, mint 991px), vagy ha fel van tolva a nagyítás (nálam 190%-os nagyításnál vált át mobilnézetbe).
A user agent váltással nem sokra mész, a weboldalak nem azt nézik, hanem a böngészőablak szélességét (de nem a fizikai szélességét, hanem a logikai felbontást). Mobilon a menüben tudod bekapcsolni az asztali webhely megjelenítését.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102459 üzenetére
Mobilnézetben vagy, ott a hamburger menü a jobb szélén. Mobilnézetben megjelenik az a kis ikonka:
Ugyanez asztali nézetben. így viszont nem jelenik meg:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #102459 üzenetére
Firefox alatt Windowson sincs ilyen. Ez valami PH!-s dolog lesz, nem Linuxos.
-
Warton
őstag
válasz
tordaitibi #102383 üzenetére
Pontosan tudjuk mi az oka: a tervezett avulás.
A jedi tanácsban csak 5 laptop van és ezek közül is csak 3 érdemli meg a mester rangot: Elitebook, Thinkpad T, Latitude. A maradék kettő a Probook, meg a Macbook. Főleg utóbbi esetében bőven vannak kérdéses megoldások. Az összes többi laptopnak hazudott "eszközért" egyszerűen nem szabad pénzt adni.
-
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #102383 üzenetére
Én értem... Röviden: az ok a spórolás ;-)
Mert azért egy laptopot nem ártana évente úgy 2x kiporolni: de ha 4-5 év élettartammal számolsz, és évente két takarítással, a masina a szétszedésekbe fog belehalni leginkább ;-) -
válasz
tordaitibi #102376 üzenetére
A nyuszi kábelharapása semmi volt ehhez a gubanchoz képest!
Már kaptam is instrukciókat a Dell topikban, de a CMOS kibányászása nem lesz egyszerű, de még jó, hogy rákérdeztem, meghámozhatom-e a kiszedéshez.
A kettőből nem lehet valami fúzióval 1 jót csinálni?
Sajna a másik Latitude már nincs itt, ahelyett adtam ezt oda cserének.Most már annak jó a ventije, így az utazott vissza Germanyba.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102358 üzenetére
2019 szeptemberi. Végül is az már nem a kőkorszak, csak a vaskorkszak eleje...
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102355 üzenetére
És hányas KDE ez? 5.0 beta?
-
válasz
tordaitibi #102337 üzenetére
Akkor nem ismeri a sajat gepet, a T450-es 1000%-osan UEFI-s.
-
Rimuru
veterán
válasz
tordaitibi #102331 üzenetére
Ha standart UEFI akkor pl
efibootmgr
-el lehet torolgetni linux alol is. -
lanszelot
addikt
válasz
tordaitibi #102322 üzenetére
-
lanszelot
addikt
válasz
Hello,
Ez a menu minden gépen van.
Ez az a menü amikor nem a biosba lépsz be és állítod be, hogy miről induljon elsődlegesen, hanem boot menü -be lépsz és ott kiválasztod miről induljon a gép (ssd, usb, lan)
Ez az a menü.
Nézd meg a Lenovo oldalán erre a laptopra nincs uefi, csak bios. -
IstvánLászló
őstag
válasz
+1 igen igen secureboot meg nincs a régi-biosokban.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102282 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy akkor minek van egyáltalán...
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102266 üzenetére
Na, ne mondjátok, hogy soha nem láttátok még a Nemo megosztó ablakát... így néz ki:
-
lanszelot
addikt
válasz
tordaitibi #102242 üzenetére
teljesen kiszámíthatatlanul működik rajta.
Én is ezt toltam tegnapig. 24H2 re októberben frissítettem, akkor semmi gond. Majd nem reagált a fényerőre, nem billentyűn, sehogy nem lehetett fényerőt állítani.
Majd tegnap frissítettem, és ilyen nyalánkságokat produkál.
Újra raktam, és helyesen írtam be a pin kódot, mégis ezt kaptam.
Tehát hagyom. -
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #102226 üzenetére
Mindenkinek itt válaszolok, bocs ;-)
Nincs manuális állítási lehetőség, csak a három profil... Azok közül azt választottam, amire ezt mondta, hogy a legcsendesebb. (A belehallatszik azt jelenti, hogy hallom a hűtést a fejhallgatóval a fejemen is, ha éppen nincs benne zene)
Ez az ellenállásos megoldás szerintem nem működik ilyen gépeken: 4 pines a ventilátor és pwm-es, szóval szerintem addig piszkálja impulzusokkal, amíg a szerinte kívánatos fordulatszámot el nem éri.
A BIOS a legfrissebb, mindig BIOS frissítéssel kezdek minden gépnél.
Régebbről rémlik valami szoftveres megoldás, azt hittem, egyszerűen megoldható lesz a dolog... De ezek szerint nem :-(
-
sicc_innen
tag
válasz
tordaitibi #102132 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nem tudom, hogy a Wine mennyire van megfelelően telepítve, konfigolva.
Szeretném telepíteni az említett kis progit, de nem megy az sem.
Nagyon messze lakom, de azért köszönöm a felajánlást! Jó a linuxos csapat mindenhol, semmi kétség. -
válasz
tordaitibi #102147 üzenetére
Én se használok már jó ideje semmilyen kliens appot notebookon, mindnek van webes felülete, a mobilon lévő app úgyis jelez, ha szükséges. Ha tudom, hogy hosszabb és hivatkozás linkelgetős egy beszélgetés, akkor mobilról átmegyek notira. A notit már nem is nagyon tudom használni mobil nélkül, mármint ha hitelesítésre van szükség.
Szerencsére ez az autentikátoros dolog is ismert már évek óta telómon melóhely miatt. Nem hagyják az embert lemaradni semmiben, hiába van gyorshívón a kenetfeladó pap!
-
válasz
tordaitibi #102145 üzenetére
Jól mondod, ha erre gondolsz.
-
válasz
tordaitibi #102109 üzenetére
Nem ellentetesek. Azz egyik kereskedelmi, a masik meg jo...
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #102081 üzenetére
Amikor én Manjaroztam, a trizent ajánlotta mindenki, és azzal elég sokszor volt olyan, hogy nem buildelt le egy-egy csomag. Az ilyeneket megpróbáltam yayyal, azzal viszont általában működött, de volt olyan, ami yayyal nem működött, az meg a trizennel ment...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tordaitibi #102021 üzenetére
Azért kérdeztem, mert az automatikus menü full üres.
-
BreamHunter
tag
válasz
tordaitibi #102003 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Kipróbálom.Köszi a többieknek is.
A wsl-nek és a virtual boxnak is utána olvasok. -
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #101996 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #101985 üzenetére
Arra nem jöttem rá, de nálam ugyanazon a rendszeren a megfelelő fájlba írt bele.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #101811 üzenetére
Win 10 Prof az éves frissítéseknél még csinálta, én még szentségeltem miatta.
-
válasz
tordaitibi #101793 üzenetére
Én erre válaszoltam:
2 cigisdoboznyi méretű csend után beeresszek egy 100-150wattot zabáló vasházas porpárducgyűjtő ventillátoros hdd-s bőröndméretű monstrumot a privát szférámba.
Ami ráadásul akárhogyan menetgeted a renoméját, fényévekkel lassabb mint egy modern mini pc.
Jók a modern mini PC-k, én nem mondtam, hogy nem és a fogyasztásukért cserébe igen szép teljesítményre is képesek, de azért egy 100-150 wattot fogyasztó konfigból bármikor többet ki lehet hozni teljesítmény terén, mint egy mini PC-ből, még akár egy erősebb APU-val is, mint pl. a 8700G. Én erre válaszoltam, mert egyszerűen nem volt igaz az, amit írtál. Nézz szét a gépösszerakós topikban, hogy milyen számítógépeket rakosgatnak mostanában össze a userek:
Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Csak a videókártya 1 millió forint némelyik gépben. Persze, ha nem játszol, akkor bőven elég egy mini PC is, de ahová már komolyabb teljesítmény kell, vagy éppen tartalomgyártáshoz kell a renderelés, netán AI szervert akarsz futtatni, ott már kellenek a bőröndök és azok nem csak 100-150 wattot esznek, némelyik gép 700-800 wattot is bekajál. A közelmúltban jelentek meg az 1600 wattos tápok is az asztali gépek kínálatában: [link] Laza 230k csak a tápegység. Szóval érdekes dolgok ezek, sokan azt jósolták, hogy a torony PC-k majd eltűnnek... egyelőre nem úgy tűnik, de tény, hogy, ha nem játszanék számítógépen, akkor én is mini PC-ben gondolkodnék, egyszerűen a töredéknyi helyigény miatt. A szuperkedvező fogyasztásról nem is beszélve...
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #101789 üzenetére
Ez még egy brand Fujitsu Siemens P400-as vas, betonstabil. Kikompresszorozva felújítva újra pasztázva. Kibír még további 15 évet. Csak azért nem duálbootos, mert az asszonyé lett.De majd ha beint neki a rajta levő rendszer, akkor jó lesz rá egy linux mint.
-
válasz
tordaitibi #101793 üzenetére
Pedig már automatikusan felugrott nálam a Popcorn Time jelzés!
De lássuk be, fórumtárs szívesen összemérném kezdeményezése még az Offtopikban is kicsit óvodás szintű lenne. -
válasz
tordaitibi #101789 üzenetére
Én szívesen összemérném a te miniPC-det az én bőrönd méretű gépemmel, hogy mennyire lassabb. 6 éves config, de jelenleg bármelyik miniPC-t rommáverné, ami a piacon kapható. És ez akkoriban sem volt egy top gaming PC.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
tordaitibi #101764 üzenetére
"média és webes tartalomfogyasztásra nem lesz nagyon alkalmas."
Te nem vagy tisztában a helyzettel. Mobil nézetes oldalakkal szépen elvan a Core2duo, desktop nézetben.már pimpelt kell vagy Core2quad/Xeon.
Telefon
Redmi S2-őmben lévő Soc most lépet a 10. évébe.
Böngészéskor kicsit lassabban jönnek be a lapok, mobil nézetben 3D -ben elmaradott persze. Android 9 -cel párhuzamosan több app között is könnyű váltani (nem tölt közben lassan a memóriába)
32 bites Os , de még 3-4 évig biztos jönnek rá alkalmazások. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #101615 üzenetére
Frissült a Kaffeine, tavaly novemberben jött ki belőle új release 2.0.19 néven. Viszont úgy látom még minden repóban a 2.0.18 érhető el.
sh4d0w: nem tudom... régebben én is sokat használtam tuner kártyákat, Windows alatt volt hozzá telepítő kulcsos saját szoftver, aztán kész. Linuxon meg ott volt a Kaffeine ingyen, és jobb volt mint a gyári program.
urandom0: huhh, ez így nagyon szomorúan fest.
Nekem az a szívfájdalmam, hogy az mc nem szokott a telepítők része lenni alapból.
-
válasz
tordaitibi #101617 üzenetére
Mert megtehettek, nincs ebben semmi csoda. Errol szol az a szabadsag, amit a Linux es az open source ad.
-
válasz
Ez PEBKAC.
Megint nem a megfelelo eszkozt hasznalod: Windows-on nincs gond - hasznald Windows-on.
-
válasz
tordaitibi #101617 üzenetére
Caterpillar nagyon jó példa...ööö mire is amúgy? Azért két múlt évezredbeli olasz traktorgyár meg egész pofás sportautókat kezdett gyártani, talán ismerős is néhány embernek, a Lamborghini és a Ferrari traktorgyárakról van szó.
Ugorgyatok már erről a bugyutaságról, hogy központosítani kéne a desktop Linuxok fejlesztését, OK, hogy a ti agyatokban felvirágzik eme marhaság, de gondoljunk már bele, miről is van szó! Kik döntik majd el, mik lesznek a preferált alapok és hogyan fogják ezt megvalósítani? Bármilyen pár fős csapat szabadon csinálhat bármilyen komponensekből disztrót, közzéteszik, aztán aki megnézi, megtetszik neki és akár ki is próbálhatja. De ki és milyen alapon szorítaná korlátok közé ezt az önkéntes csapatot, hogy márpedig csak kiadott irányelvek alapján készíthetnek disztrót? És mi van, ha ők mégis olyat alkotnak, amilyet megálmodtak? Ki és mit csinál velük és a termékeikkel illetve az azt használókkal?
Mi jöhet még? Ne dinkuljunk már meg teljesen!
Véletlenül épp nem működik desktop Linuxon a TV app és nem látod az M1-en a hiradót? (mondjuk ez is rossz példa, mert böngészőből az összes M1-M15, vagy mennyi közszolgálati adó van már, megnézhető)
Ha mondjuk a központi direktíva pont nem az Ubuntut tartaná meg fejlesztendőnek, akkor meg eret vágnál, mert nálad más nem megy, illetve az se, csak az ezeréves kiadása?
Ja és ezt a központilag irányított disztrófejlesztést szintén ingyen csinálnák és ingyen kapnánk mi is vajon? drága kenyér....
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Igen értem, és ezek tényleg problémák az opensource világban. De ez szerintem platformfüggetlen jelenség. Az ingyenes projectek ritkán kapnak annyi munkaórát, mint a fizetősek.
Nekem is van legális windowsom, de szinte csak az alkalmankénti játékra van használva. Meg azért van, hogy a vállalkozás tudjon magának legális oprendszert. Hátha valami razzián egybites lenne az ellenőr.
Annak ellenére, hogy nem igazán értek hozzá, szinte mindent linuxon csinálok az XP EOL óta, és megszerettem. -
válasz
tordaitibi #101603 üzenetére
"De látatlanba nagyob összegbe lefogadom ha a Linux a leírt úton indult volna el és nem a disztrókatyvaszok és azokon belül minden homlokegyenest eltérő kismillió megoldásain, akkor előrébb tartana."
Nem tudom, hova kellene meg elorebb tartania. Szuperszamitogepeken egyeduralkodo, publikus szerverek teruleten szinte ugyanez, Linux fut a telefonodon, az okosteveden, a routereden. Az egyetlen piaci reteg, ahol nincs kepben, az a desktop OS - de az sosem volt fo felhasznalasi terulete a Linuxnak. Hogy kepes erre is, csak pozitivum, de sosem volt cel a desktopon megfeleles.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
tordaitibi #101603 üzenetére
+ #101607 Vasti74
Teljesen megértelek titeket, és én is így voltam ezekkel a dolgokkal sokáig, sőt néha még most is rám tör az érzés.
Viszont ti elvárásokat fogalmaztatok meg, nem pedig módot, hogy a célt hogyan akarjátok elérni. Miközben olvastalak titeket, a szoci rendszer tervgazdálkodása jutott eszembe, amiről kevés jót lehet elmondani tárgyilagosan is. Ki is rázott a hideg.
De előfordulhat, hogy lehet olyan szabályozási környezetet elérni, amiben nincsenek a fejlesztők kényszerítve, nem sérülnek sem a demokratikus elvek, sem az emberi jogok, és még az elvárásaitok is teljesülnek. Csak momentán nekem ilyen nem jut eszembe. Ez persze lehet a korlátolt fantáziám miatt is, ezért az elméleti lehetőségét nem zárnám ki.
Szerintem egyre több disztró fektet egyre nagyobb figyelmet azokra a userekre, akik nem akarnak érteni a linuxhoz. Úgyhogy részben nyitott kapukat döngettek, de idő, amíg ezek kikupálódnak. Sokat változott a linux világ az elmúlt 10 évben is, és lehet hogy még többet fog a következőben. Nekem mondjuk inkább az a félelmem, hogy nem feltétlenül jó irányba, és a privacy eléggé össztűz alá kerül majd, amit nagy veszteségként élnék meg, pusztán elvi okokból.
-
válasz
tordaitibi #101556 üzenetére
Ez eddig számodra is titok volt?
Már lassan innen mész nyugdíjba. No olvasd csak el szépen, ne maradj tudatlan.
Van egyébként olyan Topikgazda tipus is, akinek totál nulla jogosultsága van! Ez nyilván nem szerepel a leírásban sem...
-
válasz
tordaitibi #101481 üzenetére
Lassan átmehetnénk az offtopikba...
Nem a HW állandó piszkálásáról van szó, hanem a SW-ről. Ha tableten, telefonon megoldható, akkor PC-n miért nem?
i945-ön kezdtem, és mindegyik distro desktopja mikrofagyásokat produkált, mert a driver hibára futott, és újraindult a háttérben. Nem is sikerült javítaniuk, hanem azzal zárták le, hogy kifutott a támogatásból.
Lecseréltem egy Ryzen-re, és bár a desktop maga működött, a GPU-s (OpenCL-t igénylő) programok rendre elszálltak, kifagytak, hibás eredményt adtak. Mint kiderült a GCN5 "Renoir" alapú Radeonokkal nem is fog működni. ... then OpenCL seems to be unfortunately non-functional on GCN5 hardware and newer.Ennyit a HW-ről. SW-ről pedig mindenkinek megvan(nak) a saját története(i). Legyen az egy adott distro kódek hiánya, egy nem induló(vagy nem megfelelően működő) program, vagy pl. a régi rendszereden már nem fut a kedvenc letöltő programod új kiadása.
Azért egy motor javítását ne vegyük egy kalap alá azzal, hogy nem hívsz szerelőt egy légfrissítő telepítéséhez, vagy az ablakmosó tartáj feltöltéséhez.
-
urandom0
senior tag
válasz
Én pont egy ilyen autós példát akartam írni, el is kezdtem, de töröltem.
Engem abszolút nem érdekelnek a kocsik, nekünk is csak azért van, mert feleségem akarta. Én nem is nagyon foglalkozok vele, csak a minimálisat. De ha mindezeket produkálná, amiket leírtál, hengerfej, stb., én úgy adnám el, hogy csak úgy zuhogna. Abszolút megértem, ha valakinek nem azt a hobbija, hogy szögelje a vackát. Én is utálom, amikor gond van a rendszerrel, amikor az kellene, hogy menjen.
Az megint más dolog, ha azért ülök le, hogy kipróbáljak valami újat, mert érdekel, hogyan működik. -
válasz
Többen vannak autó, pc, okoseszköz tulajdonosok akiknek nem életcéljuk a hardver állandó piszkálása.
Egyetértek! Szép is lenne, ha visszatérnénk a középkorba, hogy se mosógép, se mosogatógép, se villany, se távfűtés, mert ezek mind-mind az embereket csak elkényelmesítik, a problémamegoldó készségeiket pedig leépítik... persze, csak a család női tagja nem 0-24 órában a háztartást vezeti, hanem a gépeknek köszönhetően van IDEJE a társadalomba integrálódni munka formájában, az meg érdekes módon fejleszti a problémamegoldó készségeit. Akkor most hogy is van ez?
A telefonom egész évben szerintem jó, ha 4-5 alkalommal újra van indítva, ettől függetlenül 0-24-ben működik és nem b*sztat állandóan, hogy ezt meg azt a karbantartást végezzem el rajta. Megcsinálja magának. Nem jobb ez így? De, nekem sokkal jobb ez így.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #101476 üzenetére
Én kb. 6-8 hónapig használtam Manjarot, de kezdve onnan, hogy minden harmadik-negyedik AUR-ból pamaccal telepített program képtelen volt lefordulni, a GPG problémákon keresztül egészen odáig, hogy a többi disztrón stabilan futó programok is hajlamosak voltak crashelni, egészen változatos problémáim voltak vele. Bár lehet, hogy csak a hardverem nem tetszett neki.
De én rolling disztrót amúgy sem adnék kezdő kezébe, legfeljebb úgy, ha be van állítva a snapper, és bármikor vissza tud bootolni korábbi snapshotra. -
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #101403 üzenetére
Nem csüggedek - csak kiábrándult, és kissé ideges vagyok ;-)
Mert én >25 (ami kb. 28 :-) év linuxozás után most léptem először sz*rba, a 4k monitorral.
Azóta kaka ez-az, de sokáig nem volt lelkierőm nekiállni kinyomozni, hogy merre tovább.Most nekiálltam - tessék, ide jutottam ;-)
Nekem mindegy lenne, hogy Arch, Fedora vagy valami Debian-származék, csak egyszerűen, és működjön: erre most kb. ott tartok, hogy szívathatom magamat totál más "alapú" és elvileg szuper disztribúciókkal, de az alap problémámon (megjelenítés lassúsága) igazából sokat egyik sem segít, viszont behoz a képbe még néhány új kellemetlenséget - problémát, csak hogy még egyszerűbb legyen az életem!!! :-)
Mert azért azt el kell mondanom, hogy ugyan csak Fedoda és Debian alatt próbáltam most a Plasma csodát, de itt is nagyon magas videolejátszás közben a procihasználat (a két másik rendszerhez képest) , bár az igaz, hogy alacsonyabb, mint MATE és Cinnamon alatt, mert ott simán megzabálta az i5 proci 6 magját... Bár ritkábban, de itt is előfordul, hogy nézek egy Youtube videót, és kattintgatok ("beletekerés"), de nem történik semmi másodpercekig, megakad a kép, de hang van, meg hasonlók.
Szóval a Plasma nem rossz, csak a jótól van rohadt messze sajnos, és most éppen azon filózok, hogy ha lesz kedvem, visszadobom a Mint-et, mert a megjelenítés ugyan rosszabb, de a rendszer amúgy nekem a monitor megvásárlásáig ;-) nagyon bevált...
Tehát most el kell döntenem, hogy melyik rosszat válasszam ;-)
Olyan jó volt, amikor még a "kezdetekkor" volt kb. 3-4 disztribúció, mindegyik tudta a dolgát, igazából csak ízlés kérdése volt, hogy mit használ az ember (én főleg Debian-t használtam, aztán sok éve Mint-et, de volt SuSE és RedHat időszak is, még a 90-es évek vége felé) Most meg nézd meg ezt, és döntsd el, hogy akkor melyiket is kellene kipróbálni???? ;-)
-
Vasti74
senior tag
válasz
tordaitibi #101380 üzenetére
OK, ez majdnem OK ;-) De ahogy írtam: a Dolphin-ban jó, de ha valahol (böngésző, LibreOffice, akármi) menteni akarok egy fájlt, akkor már ömlesztve vannak a dolgok. Vagy pl. most itt is, amikor fel akarom tölteni a képeket: ömlesztve hozz a fájlokat és könyvtárakat :-(
-
válasz
tordaitibi #101348 üzenetére
Vén fac meg nem mai csirke!
Én se gondoltam, hogy ennyire vének vagytok már, kíváncsi lennék eléri-e a 45 évet az itteni átlagéletkor. Eddig amúgy azt hittem, majdnem én vagyok itt a legvénebb, nemrég lettem felsőcsoportos én is 6x-be léptem. Az sejtem, hogy mi már rohadt bölcsek vagyunk, max nem jut eszünkbe mindig minden bölcsesség!
(amúgy én nem a korod miatt voltam mindig kíméletes veled)
-
válasz
tordaitibi #101351 üzenetére
Szerintem igy is szoktunk disputazni eleget
-
válasz
Rolad tudtam, hogy eleg sok kenyeret megettel mar (ennek koszonheto egyebkent, hogy sokszor nem irtam le, amit gondolok), de csixy-rol eszembe nem jutott volna, hogy ennyi idos.
-
fatpingvin
addikt
válasz
én most rendkívül kiscsikónak érzem magam
-
válasz
tordaitibi #101330 üzenetére
[Teljes MP3 (encoder és decoder) támogatás érkezik a Fedora-ba]
Lehetett, de vagy fizettél az ehhez szükséges kódék-ért, vagy nem a distro saját tárolójából telepítetted a megfelelő programokat. Lásd pl. Ubuntu Restricted Extras tárolóját.Pl. az MS, a mai napig spúrkodik, ugyanis nincs beépítve a Windows árába a HEVC kódek licence díja, azt az MS Áruházból kell megvásárolni 350.-Ftért.
-
válasz
tordaitibi #101327 üzenetére
Rosszul tudod. Pl. nagyon nagyon régen még az mp3-at se tudta lejátszani egy mezei Linux rendszer, mert a szabadalmak 2007 és 2017 között jártak le az Egyesült Államokban. Márpedig a distrókat világ szinten terjesztik, nem szeretnének jogi vitákba keveredni olyan országokkal ahol még élő szabadalom véd bizonyos eljárásokat, vagy magának a kódek-nek a terjesztését.
Valahol régen volt egy táblázat hogy melyik kódek szabadalma mikor jár le, de már nem találom. Ha jól értem, akkor akkor itt azt írják, hogy idén augusztusban járnak le az utolsó h.264-hez tartozó szabadalmak.
Pl. a Fedora-ban és a legtöbb linuxban ezért hiányos a lejátszási képesség, és gyakran telepítés közben lehet bepippantani, hogy nem a sistro részét képező jogi védelem alatt álló komponenseket is telepítsen.
Ez egy jogi kiskapu. Hiszen nem a distribució része, nem települ automatikusan. -
válasz
tordaitibi #101305 üzenetére
Gnome alatt bioscaling van, ha közelebb tolod a szemgolyódat a kijelzőhöz, akkor nagyobb betűméretet láthatsz és fordítva. Minimál opciót kapsz, ha felrakod a Tweak kisegítő appot, de miért nincs alapból benne egy fontméretezés és DPI állítás, azt nem tudjuk meg soha. Pedig lenne potenciál a Gnome-ban, gondolkodom is rajta, hogy ezen a kis érintőképernyős Latitude 2in1-en ki kéne próbálnom, ha már ez van kifejezetten touchra kihegyezve...
Amúgy még a Gnome alapúakban is ott az állítási lehetőség, például itt a Cinnamoné:
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #101274 üzenetére
Long-long live 18.04?
-
growler
őstag
válasz
tordaitibi #101270 üzenetére
Gondolkodtál mar rajta, hogy mivel lehetne lecserélni (majd)
a 18.04-et? -
ViZion
félisten
válasz
tordaitibi #101256 üzenetére
Nem csak terminálról van szó, és igen a driverek is probléma biztosan. Ezért nem árt ránézni, energiagazdálkodást bekapcsolni, CPU és GPU is. [link]
Ettől még a mérésed helyes.A drivereket nem mondom újra, de ha ez a szomorú valóság... Phoronix teszt [link]
Biztos vannak újabbak is. Igen, sajnos a VGA driverek az oka. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #101256 üzenetére
Én mértem ilyet, üresben pár watt eltérés volt a két rendszer között, terhelve meg ugyanazt csinálta mindkettő.
-
válasz
tordaitibi #101247 üzenetére
A minap emlegetett kis touchscreenes Latitude 7400 2in1 meg mióta rájött, hogy érintőképernyő módban is működik, egyszerűen mobiltelefonnak képzeli magát. Év végén nem túl sokat használtam naponta, max 2-3 órát és 4. napon kellett töltőre raknom.
Az 5 éves akksija Linux Mint alatt egész jól bírja, először ennyit mutatott:
kicsivel utána pici Firefox használat után ennyit:
aztán lecsuktam a fedelét és félóra múlva kinyitva pár terminalos akkunéző program használata után meg ennyit:
Még szerencse, hogy nem Winen használom, mert akkor kéthetente keresgélnem kéne a töltőjét!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nem, ilyet nem csinálnak, de egyik oprendszer sem, se CPU, se GPU terén. Ha nézed az órajeleket, a te régi disztródon is csak akkor ugranak fel, ha csinál is valamit a gép.
Egyszerűen csak jellemzően jobb az energiagazdálkodás téren a Windows egy kicsivel, de ez HW kiépítés függő.
-
ViZion
félisten
válasz
Akkor azon a linuxon valami nagyon félre volt konfigurálva...
Eleve sokkal kevesebb process fut, nincs vírusírtó, nincs egy halom olyan "must have" kilőhetetlen szolgáltatás ami windowson alap (Cortana, Xbox, onedrive, etc...).
Hálózati kapcsolatok/forgalom tekintetében is a töredéke.
Itt is van energiagazdálkodás (CPUfreq governor), amit kilőve vagy performance-raállítva lehet maxolni a teljesítményt - ennek minden hátrányával és előnyével együtt. -
ViZion
félisten
válasz
tordaitibi #101225 üzenetére
nem gond, összeáll ez... valahogy
Egyszerűsíteni akartam a rendszert, de itt-ott lábonlőttem magam, pl. ezzel, meg kicsit a samba path-ok és jogosultságok megkavarodtak...
Persze lassan kiderül, h mit hol írtam el, meg sztem ez a script is életképes lesz. -
ViZion
félisten
válasz
tordaitibi #101222 üzenetére
jah, ismerem a Timeshift-et, Luckybackup-ot, Duplicati-t...
Az kimaradt, h ez szerver, nincs GUI -OK, ha nagyon akarom, akkor lehetne.Eddig VM alatt volt a mentés, raktam fel GUI-t, ssh-ról export display-el GUI-n konfigoltam, futott és kész. De most a hypervisor-on szeretném futtatni, VM-ek kiiktatva, csak Opnsense és Home Assistant van, egyik sem lájkolja ha ssh-ról belemókolok, ill ezekhez a lemezekhez nem is férnek hozzá. Azt nem is kerestem, h LXC-re tudok-e GUI-t rakni...
De ha ezek jók, akkor crontab-ba bepattintom és kész.Közben ezt is megtaláltam:
rsync -av --exclude={'*.txt','dir3','dir4'} sourcedir/ destinationdir/
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tordaitibi #101201 üzenetére
Jah, a checkdisk-re gondoltam csak én is még a DOS 6.22 idején kezdtem a PC korszakot... Szóval amit a mount ma megoldott, azt a chkdsk sem tudta megcsinálni. A chkdsk szerint minden tökéletes volt...
-
válasz
tordaitibi #101193 üzenetére
Engem cseppet sem zavar, hogy sokan nem kovetik a javasolt utat, az o dolguk. Az picit zavar, hogy mondjuk a szuk csaladi korben is hosszu ido kell, mire megertik az emberek, mit miert kell csinalni. Az viszont nagyon zavar, ha valaki olyan kijelenteseket tulajdonit nekem, amiket sem eloszoban, sem irt formaban nem tettem.
-
válasz
tordaitibi #101181 üzenetére
Na ne haragudj meg, de ennyi butaságot leírni... Ebben a hozzászólásodban nem hogy észszerűség nincs, de még csak nem is arra válaszoltál, amit leírtam.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #101184 üzenetére
Vannak olyan öregek, akiknek nincs okos telefonjuk, mert nem értenek hozzá és nincs is rá szükségük, akkor mi a helyzet ezen honpolgárok esetében. Anno 3 telefon volt a faluban, egy a községházában, egy az utcabizalminál, meg a blaskás fülke. A Sokol rádió lógott a kapanyél végén, ahogy bandukoltunk ki a szőlőbe. Megvoltunk telefon és internet nélkül. Édesanyám nem nyúlt még életében billentyűzethez és már nem is fog, irtózik a számítástechnikától.
-
válasz
tordaitibi #101182 üzenetére
Nem semmi, ahogy ki tudod forgatni azt, amit masok leirnak...
-
válasz
tordaitibi #101177 üzenetére
atomra védekezheti magát bárki, betegesen mániákusan, nincs 100% biztonság.
Ezt én nagyon nihilista hozzáállásnak gondolom. Az soha nem baj, ha legalább teszel érte valamit, mintha semmit, pláne még, ha tátott szájjal rohansz be abba a bizonyos erdőbe. Mert valaki mindenre rákattingat, meg mindent letöltöget, mindent megnyit... az tényleg szalad is oda.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #101177 üzenetére
Ezt a sok mindent az ügyfélkapu + miatt írtátok le? Én még nem kezdtem bele az átállásba, nem tudom, hogy milyen meglepetés vár rám ez ügyben, de mondjátok már meg, hogy Mari néni hogy fogja mindezt megoldani? Engem már az is felmérgelt, hogy amióta feltettem az outlookos levelezésemet az androidos telómra, azóta a live.comos, outlook.comos böngészős levélbelépés kódot küld a telómra, hogy kattintsak a jó kódra .... és ha nincs nálam a telóm akkor mi van? Telepítsek hirtelen egy outlookot abba a fiókba ahol vagyok? ... nonszensz .
-
válasz
tordaitibi #101175 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet. Még, ha meg is tudják mókolni a 2FA-t, itt van mellettem az eszköz és a jóváhagyásom kell hozzá. Általában az ilyen internetes csalások is nem úgy működnek, hogy az ilyen biztonságosnak tűnő dolgokon keresztül, hanem sokkal egyszerűbben. Elküldenek egy valag hamis számlát, majd aki figyelmetlen, az befizeti. Vagy megadnak neki egy internetes kamubanki felületet, ahová az illető beírja a fiókadatait.
Ezeket szerintem érdemes még elolvasni:
https://kiberpajzs.hu/hasznos-tippeket-olvasnek -
válasz
tordaitibi #101171 üzenetére
Azt tudod ugye, hogy az email nem titkositott?
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #101144 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor nem erőltetem.
-
válasz
tordaitibi #101076 üzenetére
Jelentem megoldódott. Külön-külön telepítettem mindegyik rendszert saját EFI-vel. Külön érdekesség a Debian esetén, hogy valamiért Legacy módban települt elsőnek... Csak csodálkoztam, hogy megint küldözgeti itt a shim_lock üzeneteket a GRUB, aztán kiderült, hogy azért, mert nincsenek is EFI mappái ott, ahol kellene lennie. Új pendriveot készítettem Balena ETCHER-rel, azzal már minden flottul ment. Szabadon tudok navigálni a rendszerek között az UEFI boot választójával. Ennyi.
-
válasz
tordaitibi #101074 üzenetére
Legyen minhárom rendszernek saját betöltője, akár 1 efin is lehetnek és uefi választómenüből idíts ne grubból.
Igen, ez tűnik a legészszerűbb megoldásnak. Nincs mese, újra kell húznom legalább a Debiant meg a Windowst, de most minden lemezt egyenként ki kell szedegessek a gépből, hogy még véletlenül se lássák egymást.
Imádom az ilyet, hogy a 20 kilós full tower házat csak azért húzgáljam, mert... na mindegy.
Szerk.: bocsánat, 1 efire nem fogom őket rakni, mert egy Windows frissítés tönkreszabhatja az egészet, volt már rá példa. Legyen mindegyiknek külön aztán UEFI-ből váltok rendszert inkább. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #101056 üzenetére
De, megvan az eredeti ISO, sőt bármikor letölthető. Viszont Rufus át tudja dolgozni, így a "nemkompatibilis" gépekre is telepíthető lesz, sőt... Nade nem csoda, hogy egy linuxos szakember ezt nem tudja.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #101044 üzenetére
A könyvelőm azt mondta, hogy január 1.-ig ne álljak át. Majd lesz erre idő január első két hetében.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tordaitibi #100927 üzenetére
Eredetileg volt a snap VLC. Nem tudom, hogy az Nvidia drivernek van e köze hozzá, de az utólag telepített két programom nagyon lassan indult 20-25 mp, a VLC ráadásul az asztali környezetet is elvitte--->reset. Utána ment a Synapticból fel a másik, az csíkozott, csíkozik, de amúgy rendben van.
Tettem egy próbát az mpv/celluloid kombinációval, azzal most így tökéletes a videólejátszás. Ha csak ennyi lenne, akkor ezt így hagynám is. Egyébként gyors az Ubuntu, nincs vele baj. I5 4590/16GB/GTX 1060/SSD. Indokolatlanul lassúak volt a snap-es progik valamiért. Csak így meg már olyan, mintha Mintet használnék.
Nézegettem a VLC beállításait is, de erre a problémára, számomra releváns beállítást nem találtam. Legutóbb Zorinon láttam ilyen eszeveszett ST-et videó lejátszásnál.csixy: Igen az irfanview miatt toltam sokáig a wine-t, de már megbékéltem a Pix-szel, vagy ennek nélkülözése esetén a gThumbbal.
Nagyon sokára szoktam át én is, nekem is ezért volt wine, meg a winrar(ezt mondjuk ép ésszel megindokolni sem tudnám, hogy miért) miatt. Mára el is felejtettem ezeket a programokat.
Nagyon szeretem az unrar/file-roller-t és gThumb-ot is.
-
milan26
senior tag
válasz
tordaitibi #100935 üzenetére
Van olyan linux is, aminek a filekezelőjéből lehet samba megosztást létrehozni, pl Mint Cinnamon, Kubuntu, MX KDE, MX XFCE. Az is problémás? Én úgy emlékszem, nekem anno Mint Cinnamon alatt simán ment.
-
csixy
addikt
válasz
tordaitibi #100926 üzenetére
Köszönöm.
-
urandom0
senior tag
válasz
tordaitibi #100928 üzenetére
Legnagyobb meglepetésem egy snap app volt amiről kiderült hogy tulajdonképpen Wines exe.
Nem az Irfanview-ra gondolsz? Az is ilyen.
-
Petya XT
senior tag
válasz
tordaitibi #100899 üzenetére
Nálam a 3,5-es volt a sláger, 2,5-es IDE lemezzel talán egyszer-kétszer találkoztam, akkor is szerencsére gép nélkül, mentésre. Amúgy sem szeretem a laposokat, törik a zsanér a régi gépeknél, komplikált szerelés(mindenki előtt felrémlenek a YT videók, hogyan is kell akkor ezt most szétszedni?). Asztali volt sok. Ma már inkább komplett gép összerakás, Windows telepítés, vírusírtás kéne!!(ez a kedvencem
), törölt média visszahozatala, bár ritkán. Amilyen hardver árak vannak, nem is baj. Ha nem sikerül valami, legalább nem kell kicsengetni az árát, nagy kockázat, pici pénzért. Ha havernak csinálod még rosszabb, mert az ingyé van ugye.
Az enyémen is van 2,5 IDE, az ára tényleg nem volt egyszerű, ha jól emlékszem 2005-2006 körül valami 20k volt. Mondjuk ezek most sem olcsók, ha minőségit szeretnél. És valóban, egy délután ráment, jobb esetben. A "disznóólról" nem is beszélve, amikor úgy nézett ki minden asztal, mint egy kitaposott béka.
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100844 üzenetére
Nem történt semmi, én kérek elnézést a hiányos infókért. További szép estét Neked.
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100841 üzenetére
Lemaradt, de már nem tudom szerkeszteni. Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet.
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100841 üzenetére
Szia.
Pedig itt a válasz, hogy hogyan települ a legújabb Wn11. És a Microsoft oldaláról szedtem le, és a saját mittudomén programja készítette a telepítő pent. De már nem érdekel a Win. Köszi az észrevételt.
https://szamitogepmento.hu/windows/windows-24h2-bekapcsolt-bitlocker-titkositassal-telepul/ -
válasz
tordaitibi #100815 üzenetére
Itt valami teljesen más volt, hogy mi azt azt már sose tudjuk meg mert le lett formázva az egész.
Szerencséjére a kollégának csak filmek voltak rajta, mert amúgy lehetett volna még bűvészkednie a Testdisk/Photorec programmal, de így nem érdemes.
Anno én is elügyeskedtem egy HDD-ről 300gigányi filmet!
Sajna nem volt a közelemben senki, akin eret vághattam volna...
-
oreg0503
tag
válasz
tordaitibi #100806 üzenetére
Köszi a választ. Igen Wines könyvtár lehetett, én is ezt gondoltam. De az új laptoppal gondoltam nem kell Windos, (eddig is a gyerekek miatt volt) ezért gondoltam hogy nem kell. Már nincs Win, így az az út nem járható.
-
UserX
addikt
válasz
tordaitibi #100800 üzenetére
ubyegon2,tordaitibi:
Köszönöm az utána járást és az alapos válaszaitokat! Ma már nem zaklatom őket, de szerintem így holnap már megtudom oldani.
1000 éves konfig, azért választottam Xfce-t...
A kiosztást én csesztem el, félig aludtam a telepítésnél, azt hittem olyan 'könnyű' mint Windowsnál. Az jött le, hogy a 'magyar' főmenü és abból az első lesz jó
Még egyszer köszönet! -
válasz
tordaitibi #100799 üzenetére
Van itt kéremszépen DE arzenál, Xfce, Lxqt, Xfce wayland session, KDE, Ubuntu...
Te atyaég... ez rettenet a KDE után ráadásul nem tudja valamiért indítani a snap Operámat, a Firefox meg valamiért leszedte a fél internetet frissítés címszóval és amúgy is egy borzalom...Naszóval XFCE,
Applications menü, Beállítások, Billentyűzet.
Itt kivenni a pipát a Rendszer alapértelmezésének használata elől,
így lehet szerkeszteni a beállításokat.
Legördülő menübe Általános 101 gombos PC
Alul Szerkesztés nyomógomb, legörgetni a
Magyar szabványosig és beállírani.
Mindent leokézni.
Remélem segít. -
válasz
tordaitibi #100783 üzenetére
A tacho az sebességet jelent angolul.
Ja OK, azt hittem, hogy eltartott kisujjal írkáltad.
Köszi az ajánlatot, szerintem élni is fogok vele, de már csak januárban szerintem!
Ha a ventillátor meghajtó fet vagy tranzisztor van megszakadva és ezt Te szoftveresen megjavítod akkor tudod...
Azt mondod, még igen erős akarattal sem bírnám megcsinálni!?
Nem ismersz még akkor!
De nyáron tuti kampeca lenne a proci, most is egyetlen csomag frissítésekor, igaz GRUB-ot is frissített utána, de pillanat alatt 100 celsiust mutatott... Pedig úgy örültem neki, hogy kaptam új ventit is hozzá, ki is tudtam cserélni, összerakom, beindul...és ugynúgy semmi.
Szóval tényleg rendes tőled, ha nem ilyen bolodokháza időszak lenne, mindegy mire visszautaznak a népek úgyse lesz kész, jó lesz az a január. Addig most már ne érjen kéz-lábtörés, ill utóbbi nem lényeges.
-
válasz
tordaitibi #100775 üzenetére
Inkább a hobbiekektronika topikba
Oda azért nem írok, mert ugyanúgy nem fogom érteni, amit írnak, mint ahogy nem értelek téged sem.
nem jön vissza tahó jel
Lehet azért, mert nem is ment sehová.
Dell notis topikban ezt írták, ami igaz lehet, de a másik javaslat még jobb lenne. Dell support oldala meg ezt írja, szóval kb annyi, hogy ha éppen sütne a nap és nem nézek bele, az úgy jobb.
De anno kernel paraméterrel oldottam meg azt is, hogy ne csak egyetlen processzormag működjön a Toshiba Satellite L305-ben, ezért is gondoltam, hogy kernel paraméter is jó lenne.
Hardverhiba meg nincs, mivel cseréltem a ventit.
-
válasz
tordaitibi #100672 üzenetére
JAAA ÉS TE még NEM is használtad a Stacert!!!!!!! Mindenről ilyen alapossággal körbejárva alakítod ki a véleményedet...?
Igazad van. Kútba sem ugrottam még, de nem is akarok. -
válasz
tordaitibi #100652 üzenetére
Oké, használd egészséggel, engem ez nem érdekel, ha engem megkérdez valaki az ilyen takarító szemetekről, mindenkinek azt fogom mondani, hogy ne használja. Te pedig azt fogod mondani, hogy használja. Elbeszélünk egymás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- PlayStation 5
- Reklámblokkolók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NBA és kosárlabda topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest