Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Skullwipe #59622 üzenetére

    De, hidd el, ritka nagy barom. A Linuxot bármire fel lehet tenni, akkor is, ha régi ATi/AMD kártya van benne. Meg a nyomtató már az a műfaj, amiknek jobb a támogatása, mint Windowon, a gutenprint és hasonló csomagok feltételével általában még ősrégi nyomtatók is életre kelthetők.

    Nyilván minél szutyokabb, régebbi a gép, minél régebbi videókártya/GPU van benne, annál nehezebb, annál inkább soványabb, fapadosabb disztró kell rá, meg annál spécibb csomagokat kell feltenni, de most csak ezért új hardvert vetetni. Ennyi erővel vegyen mindenki Macet, vagy valami androidos gépet, az telepített rendszerrel jön, meg arra könnyű újraresetelni az OS-t. Jenkiknek lehet ez a beidegződése, elcsesződött az OS, meg nem tudjuk felrakni, menjünk el új gépet venni, nehogy gondolkodni kelljen, meg segítséget kérni, mert lehet a régi is menne egy kis beletett munkával.

    Én inkább azt szoktam javasolni, hogy ez csak új vagy használt gép, nyomtató, stb. vásárlásánál legyen szempont, kirohadt a régi, kell egy másik, akkor nézelődés közben célszerű eleve olyat venni, aminek alapból jó a linuxos támogatottsága is. Akkor is, ha valaki még nem linuxozik, de majd valamikor tervezi rá átállni. Win only szutykot nem éri meg megvenni, nem csak azért hogy a Linuxot éltessük, hanem az a gyártó, aki csak egyféle platformra hajlandó drivereket kiadni, annak általában a supporthoz való hozzáállása is problémás, meg a Windows-drivereit sem szokta kellő időközönként frissíteni, és már csak emiatt is rossz ómen, mikor felmegy az ember a weblapjára a terméknek, hogy csak Vista, meg Win7 támogatott, XP, Win8-10 nem, onnan már le lehet venni, hogy retek az egész. Annak ellenére, hogy attól még Linux alatt valami nyílt driver támogathatja, de én ilyet alapból nem vennék össze, ami ennyire lutri.

Új hozzászólás Aktív témák