- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
OldMike #36795 üzenetére
Egy elég alap felvetés/ötlet. Nem tudom hogyan szoktad lejátszani a filmeket, de én úgy mint a gépen, azaz a felirat és a film/sorozat neve megegyezik, így nekem külön be se kell állítanom a feliratot, rögtön lejátsza. Nem tudom 3D esetén hogyan működik, de ha nem próbáltad még egy próbát megér szerintem.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
OldMike #36491 üzenetére
32"-ig (talán 42"-ön is, de az most nincs kéznél, 47"-nél már semmiképpen sem) az első oldalsó használható 90 fokossal, utána az alatta lévő elem túlságosan is kitüremkedik és már nem lehet odaférni kábellal 90 fokos esetén, ez már az ld550nél is megvolt sajnos.
Azoknál pedig, ahol még van hátsó hdmi csatlakozó, olyan viccesen van kialakítva a bemélyedés és olyan alacsonyan van a hdmi port, hogy a 90 fokos elemet csatlakoztatva kb egy síkba kerül a külső hátlappal.
Az antenna csatlakozókkal ugyan ez a baj.
Egyetlen megoldás marad ha ragaszkodunk ehhez, az a legozás. -
makoss
veterán
-
Zirowe
nagyúr
válasz
OldMike #35487 üzenetére
Az a beallitas nalam az mpc-hc madvr filternel volt, nem a vlc-nel.
Elvileg eloszor arrol volt szo, hogy az inganak folyamatosnak es olyan elesnek kell lennie mozgas kozben, mint amikor megallitod, a bekapcsolt trumotiontol pedig meg elesebbnek kell lenie.
Utana persze allitolag kiderult, hogy ennek sincs jelentosege, tehat az inga ertelmetlen. -
Lidl
senior tag
válasz
OldMike #34201 üzenetére
Szia,
Az MR-en, nincsenek számok. Van hangerő fel-le, meg program fel-le. A hangerő a tévé hangerejét állítja. A program pedig a box-on a csatornát.
Van még a 4 nyil. Azok is működnek, ha olyan menüben vagy a settop boxon. Tudsz vele léptetni fel-le, jobbra-balra.
De pl. a menübe nem tudsz belépni, nincs olyan gomb. Arra tudod használni az univerzális táviránytó app-ot. Ha megnyomod azt a gombot, és megjelenik a táviránytó képe, akkor az azon lévő gombok majdnem olyanok, mint a T-home-os távirányítón. És ugyanazt is csinálják.
Ja, persze mindez csak akkor működik, ha HDMI1-es bemeneten vagyok (azon van az IPTV box), mert ahhoz rendeli a készüléket.
A HDMI port beállításánál kellett megadni, hogy milyen típusú eszköz van rákötve, majd abból is volt sok fajta távirányító.Ott lehet próbálgatni a menü gombot, hogy működi-e (látszik kis képben a tévé képe). Ha nem működik tovább lépsz a következőre. Nekem a Cisco volt a gyártó, és 8. vagy 9. távirányító működött. (fekete, újabb típusú boxom van, amin kéken világít egy led a HD adásoknál)
Az ENTER pedig a görgető gomb. Az is teljesen jól működik.Lidl
-
kmarci25
veterán
válasz
OldMike #33850 üzenetére
Épp hogy ezzel szóltál hozzá a témához, ugyanis ezzel a kérdéssel kezdődött az egész: És lehetséges, hogy a 42LM660S nem tudja a Miracastot?
-
spiritex
veterán
válasz
OldMike #33817 üzenetére
Sikerült elég jóra beállítanom az LN536 képét, bár plazma után nem egy egyszerű feladat... Hogy megközelítse a feketét, hogy ne legyen szétmosva a kép, a gammát végül is magasra kellett vennem a 3 beállítás közül (alacsony, közepes, magas), és inkább a fényerő, kontraszttal kompenzáltam.
Lenne újabb két kérdésem:
1. Hol lehet beállítani azt, hogy az antenna erősítőbe feladja a +5 V feszültséget?
2. Hogy lehet elérni, hogy a felfelé nyíllal való lépkedésnél az utolsó tv adásnál ne lépjen egyből a rádió adókra? MinDig TV-ről van szó. Persze, ha kitörlöm a rádió adókat az megoldás, de nem szeretném őket törölni. -
nemettom
csendes tag
-
gyeniko
őstag
válasz
OldMike #32788 üzenetére
Ez igaz, de nincs minden veszve ekkor sem!
Az LG szervize számos alvállalkozóval dolgoztat. A "különutas" kereskedők is ugyanide hordják szervizelni, csak éppen ki kell fizetssék a költségeket. Attól, hogy webshopok, a döntő többségük becsületes és hosszú távon szeretnék folytatni a tevékenységüket, ezért nem éri meg azzal kísérletezniük, hogy sufni szervizbe viszik javíttatni a hibás cuccot, hogy esetleg olcsóbb legyen. Nem is beszélve arról, hogy a javítási költség nagyobb része az alkatrészek ára, ezt pedig egy sufni szerviz be sem tudja szerezni. Nyilván, nem lehet kizárni, hogy valami őrült egy forrasztó pákával nekiugorjon a javításnak, de nem gondolom, hogy ez volna a jellemző. -
sch_a
addikt
válasz
OldMike #32777 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! Megnéztem UV fényben, de semmiféle plusz feliratot nem látok rajta. Igazából az itt leírtak aggasztanak egy kicsit: [link]. Nincs itt egyébként valami oldal, mit pl. a notebookoknál, hogy sorozatszám alapján ellenőrizhető a garancia, vagy ilyesmi?
-
nemettom
csendes tag
válasz
OldMike #32729 üzenetére
Hát választ én sem remélek, de elkérte a telefonszámomat. Lehet, csak statisztika, vagy kötelező nekik.
Mindenesetre minnél többen zargatjuk őket, annálidegesebbek lesznekvalószínűbb, hogy figyelnek.
Azért remélem lesz megoldás előbb-utóbb, mert nagyon zavaró ez a megoldás, és teljesen egyértelmű, hogy SW/FW által állított, mivel be tudom állítani, hogy a TV hangszórója szóljon úgy, hogy a jack be van dugva. -
nemettom
csendes tag
válasz
OldMike #32721 üzenetére
Hali,
Ezzel kapcsolatan múlt héten felhívtam LG központi számát, és bejelentettem mint hibát, hogy nem tudom egyszerre használni a vezeték nélküli fejhallgatót a TV hangszórójával együtt. (42LA667S-ről van szó)
Az illető hirtelenjében meg is nézte a TV menüjét, és mondta, hogy valóban csak az egyiket vagy másikat lehet választani. Erre nyitott egy hibabejelentőt, pontosabban egy SW-FW frissítési kérelmet a fejlesztől felé, hog a következőbe ha lehet, tegyék bele/vissza ezt a lehetőséget.
Azért halkan megjegyezte, hogy ez nem tőle függ, és csak reméli, hogy figyelembe veszik.Viszont ha mindenki elküéldeni LG felé a problémákat (akár e-mail, akár telefon), akkor valószínűbb, hogy a több bejelentés végett, nagyobb figyelmet fordítanának rá (ámbár nem biztos).
-
huncutka1029
addikt
válasz
OldMike #32525 üzenetére
mivel említetted, hogy stb-n keresztül vezérled a hangot, akkor egyértelműen a box menüjében kell keresni a hangerő kiegyenlítést.
amúgy a tv-n is be lehet állítani, addig húzd ki a füles csatiját, és állítsd be a kiegyenlítést.
utána mehet vissza a fülesbe a jack dugó.
Tök fölöslegesen állítod 3 különböző helyen a hangerőt szerintem.
a boxot ki kellene hagyni, ott vedd fullra a hangerőt, és a hangfalon is, és akkor a tv távval tudsz állítani.
És érdeklődni kellene a szolgáltatódnál, van e mód kihagyni a boxot, és egy CI modult venni, abba betolni a kártyát.
Bár hivatalosan azt fogják mondani nincs rá lehetőség.
De a sat nál is megoldották már. -
farkas-j
őstag
válasz
OldMike #31991 üzenetére
Tesztábra: Kb 3m-ről nézzük a TV-t, és a tesztábrán éppen csak látszik a felső 1-es. Az alsó 7-es viszont csak nagy odafigyeléssel vehető ki. Igaz, én a gammát közepesre állítottam.
-
Müszi
senior tag
válasz
OldMike #31732 üzenetére
Őszintén szólva még csak kétszer egy-egy filmlejátszás erejéig használtam a progit és nem próbáltam beletekergetni sem a filmbe. A karifa alatt volt a TV így még csak most ismerkedünk de eddig hozza az elvártakat bőven és az LG Smart Share program is teljesen megfelelő szerintem a fájlok PC-ről való eléréséhez.
Nemsokára megpróbálom a tekerést és megírom a tapasztaltakat. -
eladogeppc
veterán
válasz
OldMike #31647 üzenetére
Köszi, ez fent van, de a játékoknál nem ismeri el mint MR.
Ami fura még, hogy a linkelt appban a TV képe nem jelenik meg LG G2-őn. Vicces.
Szaros Samsung Galaxy Ace 2-n simán jön a kép is.
Ezek szerint nem szabad csúcs mobilt venni Smart Tv hez ?
Már az is kiidegöl, hogy egy mobillal felvett videot sem képes sem dlna-n sem miracaston lejátszani.
Nem értem miért. Router 300mbit 3 méterre van a mobiltol és a tv től is.
32LA620s -
bluobluo75
őstag
válasz
OldMike #31612 üzenetére
A TP-LINK TL-WR841ND router elég erős?
Én ezzel használom
Gondoltam kicserélem a 2 kicsi antennáját 2 nagyobbra, de ha most jól megy akkor gondolom megfelel a gyári is.
Amúgy itthon kb 1100Ft-ba kerül 1 antenna amivel szerintem a router hatósugara nőne meg ha nem tévedek... -
spidersoft
senior tag
válasz
OldMike #31612 üzenetére
Tudtommal a wifi routereknél a ráírt megabit az a komplett wifire vonatkozik, és nem kapcsolódó készülékenként értendő... tehát ha gépről adatot továbbítasz a tévére, akkor az mindjárt két eszköz, így az érték máris nem lehet több, mint a fele a sebességnek. Mínusz hibajavító adatok, újraküldött csomagok, csomag headerek... Ha nem így van, akkor javítsatok!
-
OldMike
őstag
válasz
OldMike #31535 üzenetére
Ma kipróbáltam a mobilkészülékek párosítását a youtube alkalmazásban. Valóban be lehetett állítani, és sikerült is a telefonról a tévére küldeni a videót. A bajom csak az, hogy ha kilépek az alkalmazásból, aztán meg vissza, akkor újra meg kell csinálni a párosítást, mert elfelejti
Ez másnál is így működik? -
bluobluo75
őstag
válasz
OldMike #31343 üzenetére
Azért kérdeztem, mert ha nagyon szívja akku jó, ha nem, csak annyit fogyaszt mint 1 távirányító akkor sima alkáli elem is elég
(#31349) farkas-j: nekem is van eneloop akkum AA méretű de fényképezőhöz használom, ha a billentyűzet nem fogyaszt sokat nem kéne ilyen szerintem
-
válasz
OldMike #31306 üzenetére
Hi. Egy upc speed testet futtattam párszor.
Ilyeneket dobott, volt amikor 45 volt, de láttam 36-ot is.
Viszont ma volt gondom yt videók lejátszásakor a sebességgel. Másik routert kell vennem...vagy kábellel összekötni.
Tényleg, a tv wifis funkciói működnek olyankor, amikor kábeles összeköttetést választok?
Gondolok itt az androidos lg appra, a telefonról való yt megosztás, meg ilyenek... -
Montiii
csendes tag
-
dattila79
csendes tag
válasz
OldMike #31291 üzenetére
És milyen tipusu vezeték nélküli billentyűzet támogat a la620?Elfárad az ember úja mire bepötyög valami rövid kis szavat a keresöbe.
Az asszonyomnak se tetszik de nekem se igy!Ami érdekes a 8 éves lányomnak meg igen is tetszik.
Szerintem ez a hagyományos távirányitó amit adtak a tv hez nagyon jól használható ha nem kell vele internetezni. -
renaka87
újonc
válasz
OldMike #31259 üzenetére
Amiket leírtál azok vannak!
Tehát hogy monitorként tudjam használni a tv akkor mindenképpen kell vennem egy ilyet http://netdigi.shopmania.biz/kosarba/vga-hdmi-konverter-tv-atalakito-hang-67178 ?
Ne haragudj nem értünk egyáltalán ezekhez a dolgokhoz, most csinálok először ilyet, mert most vettük a tv-t. de már tiszta ideg vagyok hogy sehogy nem sikerül, pedig már kiadtam vagy 10 000ft kábelekre, és semmi.
A DLNA megoldottam, de akkor csak a számítógépen lévő adatokat látom, én pedig monitorként szeretném használni a tv-t. -
LiteCross91
aktív tag
válasz
OldMike #31225 üzenetére
Szia! Próbáltam egyértelműen írni, de akkor ezek szerint nem sikerült. Ezért bocsánat. Az összes mkv-t tudom tekerni DLNA-n. Az egyik letöltött filmnél az angol nyelv van elöl, ezért kipróbáltam, hogy megcserélem ezzel a programmal. Ám miután átalakítottam sajnos nem enged tekerni. Természetesen az eredetit tudom tekerni. Tehát 100%-osan az átalakítás következménye. Más nem járt így még? Nem értek a programhoz(mkvmerge), lehet csak vmit ki kéne benne pipálni vagy mit tudom én.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
OldMike #31189 üzenetére
Modelljelzéssel kapcsolatban vicces élményem múlt héten, hogy az egyik boltos magyarázta, hogy az la620s már nincs, de lesz másnapra egy la620v, ami csak annyiban különbözik, hogy "gyorsabb" a wifije és 25kval drágább.
N-es 5ghz képes wifinél mi a gyorsabb?
Kétlem, hogy ac modul lenne benne, illetve neten se találtam róla semmit, szóval passzoltam a "remek" ajánlatot. -
-
-
válasz
OldMike #30907 üzenetére
Köszönöm a választ.
Egyszer próbáltam üzletelni a hardveraprón (általában inkább ismerősöknek szoktam eladni a megunt dolgaimat), felraktam egy ilyet, de senki nem jelentkezett érte, azóta archiválva van a hirdetés (nem is tudom, hogyan kéne megújítani), de akkor most lehet, hogy használni fogom.
Újan vettem, még nagyon régen, de kb. egy hónapig használtam...és most úgy látszik, hogy eljött az ideje, jó pár év után.
Ez tanítható, de fogalmam nincs, hogy miről tanítsam meg.
Körbekérdezek pár embert a környezetemen és ha van valakinek LG, akkor megkérdem, hogy randizhatna-e a távirányítója az enyémmel, egy öt perc erejéig.
A fotókról: hála istennek (vagy nem?), nekem csak egy D3100 van, ami csak 12mp, remélem működni fog.
120mb upc-t használok, reméltem, hogy a wifi is elég lesz.
De ha minden kötél szakad, akkor marad a kábel.
Kösz mindent, szép estét. -
Montiii
csendes tag
válasz
OldMike #30463 üzenetére
Én meg pont az ellentettjét olvastam ennek valamelyik webáruházas oldalon az egyik hozzászólótól.
Neki USB adaptert is kellett hozzá venni, hogy működjön LA620-al.
Most akkor mi az igazság?
Nekem is LA620S van, 2hete vettem. Karácsonyig még jó lenne egy magic remote-ot hozzá vételezni, ezért lenne szükség biztos infokra nekem is.
-
makoss
veterán
válasz
OldMike #30421 üzenetére
Köszi megnézem!
A DLNA-t még nem próbáltam, lehet már sokan leírták csak akkor még nem volt meg a tv, ha adnál egy linket vagy prohardveres hozzászólás számát visszanézem!
Mindent kiszeretnék próbálni ezen, a film 1080p-n nagyon király volt, gondolom más is jó, más beállítás, trükkök esetleg alkalmazások miket érdemes megnézni rajta, vagy külön topik ami ezzel foglalkozik minden jöhet, vevő vagyok rá!
A frissítésen még nem gondolkodtam mert türhető, lehet még rosszabb lenne, a youtube nehézkes kicsit, de ha van olyan videó fent ami HD, akkor kárpótol -
Eszkimo
csendes tag
válasz
OldMike #30273 üzenetére
Szia,
Oké, persze lehet ilyen gond is, de azért furcsa, hogy mindenki erre panaszkodik. A saját YT-on HD videok vannak főleg, a sima böngészőn meg csak valami kritikán aluli felbontás, én ezért szeretném használni a beépített YT klienst. De való igaz, néha megy. De még akkor is, ha megy, nagyon darabosan indul.
De egyébként ma a sima YT valami nulla felbontású klipnél is kifagyott... -
StSanya
senior tag
-
Agamemnon
csendes tag
válasz
OldMike #29631 üzenetére
Helló!
A régióváltást sikerült megoldani a más sokat emlegetett "meliconi Fully8" univerzális távirányítóval!
Tehát tesztelve lett 42LA620s típuson is
Ha valakinek hasonló problémája lenne, akkor ez működő megoldás!
-
huncutka1029
addikt
válasz
OldMike #29296 üzenetére
a telefon keress csak egy kulcsszó volt.
azt figyeld meg, hogy amikor az egyik találatot jobb klikkeled, hogy nyissa meg új ablakban, és az új fülön megjelenik az oldal címe, kb 2 mp után átvált a google advert. re, akkor küldi a keresett oldal adatait, majd kb egy újabb mp elteltével irányít tovább az oldalra.
Ez leginkább kis sávszélességű netnél jól megfigyelhető, ott ugyanis lassabb a kommunikáció.
próbáld meg előte lekorlátozni a sebességet valamivel, ha nem látod.És miután így meglátogattál két három oldalt így ebben a témában, majd figyeld meg a különböző oldalakon felbukkanó hirdetések tartalmát.
-
Rbert
aktív tag
válasz
OldMike #29073 üzenetére
Szia
Köszönöm a segítséget, a Flash ki volt kapcsolva!Miért van ilyen lehetőség,hogy ki lehessen kapcsolni ha szükség van rá?
Most már tudom mérni a sebességet: 9Mbit a letöltés 1Mbit a fel. "20/1-es T-home internetnél.Lan-kábellel.
Wifin még nem mértem.
Lehet valamit rajta tuningolni,állitgatni? -
Rbert
aktív tag
válasz
OldMike #29034 üzenetére
Szia
Próbáltam az általad ajánlott oldalt, de ott is flash 8-as verziót ir,hogy kellene a méréshez de sajnos nem tudok továbblépni.Nekem nem sikerül, legyetek szívesek segíteni.Találtam valami oldalt ott 20/1-es T-home-os internetre 3.5 Mbites letöltési sebességet mér.A Tv közvetlenül a T-Home-s routerbe csatlakozik UTP kábellel.
Ha laptoppal mérem wifin ott:18,5/1,02-t mér.
Szeretném kipróbálni azt az oldalt amit ajánlottál,hogy összehasonlítsam az értéket.Mivel nekem a Youtube-s videók nem mennek HD minőségben csak akadozva.
Most próbálom nem is működik a Youtube. Flash player kellene hozzá,hogyan tudom letölteni? -
Eszkimo
csendes tag
válasz
OldMike #29040 üzenetére
Ez jó ötlenek tűnik, mert most hogy mindent kihúztam a falból, hirtelen helyreállt a világ, és működik rendesen (resetet csináltam már minden eszköznél korábban is, de így egyszerre még nem) (kérdés, hogy meddig). Hol lehet törölni az előzményeket? Vagy meg lehet növelni a memóriakapacitást valahogyan? Valaki írta itt korábban, hogy egy pendrive-t tett az egyik bemenetre memóriabővítésként, de lehet, hogy rosszul emlékszem..
Cisco routerem van nekem is, eddig nem volt vele baj, de a Telekom-os telefont én is fontogattam, csak nemtom mit reklamáljak náluk...mert végül is a net a PC-ken, telefonokon kifogástalanul megy.
MÁS: gondoltam, miután nem adtak rendes távirányítót, veszek egyet, elmentem az MM-be, ahol először is csodálkoztak, hogy csak MR-t kaptam a tvhez (ennyit a felkészültségükről, azt sem tudják mit árulnak) aztán meg kiröhögtek, hogy ilyet aztán sehol nem fogok kapni, esetleg azLG-nél...
-
Eszkimo
csendes tag
válasz
OldMike #29018 üzenetére
Már LAN-al összekötöttem a T-Home routerrel, semmi javulás nincs, nem a wifiben van a hiba az biztos. Már az IPTV-t is kihúztam a routerből, azt hittem az fogja, de nem...ezen kívül a SMART rész olyan szinten lassú néha, hogy gyakorlatilag használhatatlan. Amikor megy (újraindítás, minden kikapcsol, majd vissza) akkor is pl a Youtube "felkapott videók" (ez is micsoda fordítás!) rész eleinte iszonyúan szaggat, sokszor be sem jön a kép csak 20-30 másodperc múlva. Nem akarom elhinni, hogy ez normális! Vagy ha igen, akkor az LG számítástechnikában a 90-es évek elején tart!
-
Eszkimo
csendes tag
-
huncutka1029
addikt
válasz
OldMike #28765 üzenetére
ez igazából nem "memória bővítés" csak letölt rá ideiglenes fájlokat, üres fat32 formázással jó neki.
Így nem lép ki állandóan a "kevés a memória a böngésző kilép" hibával.
Semmi más extra nincs benne
A smartban semmi gyorsulást nem veszel észre belőle, Annyi hogy mindegyik tv támogatja már az LG nél a külső tárolóra letöltést. -
novomikanit
csendes tag
válasz
OldMike #27738 üzenetére
Korábbi eszköz nem volt erre jó. És az egyik fő cél az volt, hogy kamera SD-ről másolva, minden trükközés nélkül meg tudjam nézni a mov-ot HD ben. Egy hordozható HDD-re nem tart sokáig kifirkálni pár Gigát.
Az csak előny, hogy még jó pár formátummal megbirkózik.Akkor volt csak akadozás, ha előtte barangoltam a menük közt, és futtattam a smart alkalmazások közül valamelyiket. Tetézve olyan bűnökkel, mint a hang beállítás, vagy a kép módosítása.
ez elég volt ahhoz, hogy pl ne tudjak belepörgetni vagy szünetet nyomni. Csak akadozott a saját kedvére. A brutális fokozatnál, már a TV csatorna váltás is időigényes feladat volt. Mint ahogy említettem, ez az új szoftverrel megszűnni látszik. Most vagy 4-5 órája üzemben van, és OK.
Így hogy említed, holnap a DLNA-n is megnézem mi változott. 25 fps-el én is megelégednék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest