- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proly01
őstag
válasz
blakey #22387 üzenetére
Tehát ezek szerint nem hiba?
Nem,az 5590 nem volt ennyire ilyen.Annak csak a bal alsó sarkában volt egy folt és annyi.
Én is sajnálom amúgy,szerettem azt a tv-t.Bár azért ez erősen kezdi elfeledtetni velemIgen,ha a háttérfényt csökkentem akkor eltűnik a folt majdnem teljesen.Csak annyi a baj,hogy majdnem 15 ig kell levinnem a fényerőt,hogy eltűnjön és most 51 en van.
Minden képjavító ki van kapcsolva a local dimming alacsonyon van.Ha kikapcsolom akkor majdnem az egész kép kifehéredik -
proly01
őstag
válasz
blakey #22348 üzenetére
figyelj,én a smartot egyszer EGYSZER se használtam rajta.Wifim van itthon de a kábel a LAN kábel fel van vezetve a falon szóval be tudom dugni a tv-be.Wifi felesleges.3D re nekem az 5590 es képe tökéletes volt blu ray filmet egyáltalán nem nézek.A smart távirányítót utálom egyszer se használtam.
ezért írtam,hogy szerintem nekem egy 660 bőven elegendő a maga tudásával.
Egyetlen egy dolog izgat a méret mert eddig volt egy bazi nagy tv-je az embernek és jó volt ránézni most meg olyan lesz gyakorlatilag mintha egyel kisebb lenne méretben,viszont ugyan akkora mint eddig volt de 10 centivel kisebb helyen.
Most ezt a lehető legnagyobb alázattal írom ne úgy értsd hogy felvágok vagy ilyesmi csak zavar na,megszoktam az 5590 est az az igazság -
proly01
őstag
válasz
blakey #22341 üzenetére
A szerelő?Hogy érted?Megmutattam neki mi a helyzet látta,hogy hibás mondta hogy ez kijelző gond összeszedtem a cuccait elvitte és ennyi kb.
Ez a gondom nekem is,hogy a 660 jobban néz ki de viszont jóval kisebb is mint az 5590 es és nem fogja így kitölteni azt a helyet amit az 5590 es kitöltött eddig és félek hogy zavarni fog.
Folyamatosan nézem a videókat a 2 tv ről és a 620 as egyre jobban nem tetszik viszont a 660 asban meg az nem tetszik,hogy nem ér ki a keretéig a kép,gyakorlatilag mintha lenne kerete de még sincs.
Vagy ez sötétben nem feltűnő?Mert holnap mikor megveszem esetleg ott nem lesz sötét ez tuti,hogy meg tudjam nézni.
ezen agyalok folyamatosanAz sem tudom például mennyire világít vagyis veri vissza a fényt a 660 as mert olvastam,hogy sokaknál ez a gond,hogy annyira fényes a tv világosban,hogy konkrétan semmit sem látni belőle.
-
proly01
őstag
válasz
blakey #22282 üzenetére
Felhívtam az LG-t felvették az adataimat mondta,hogy 24 órán belül hív a szerviz.Hívott is a szervizes kb 2 óra múlva,elmondtam neki mi a gond azt mondta,hogy holnap kijön megnézi és majd a helyszínen állapítja meg mi a baja a tv-nek de ő a mondottak alapján mainboard vagy panel gondra saccol.
Ha panel akkor megrendeli bele a panelt és miután megjött, helyszínen csere,ha mainboard akkor kapok egy csereutalványt és azt levásárolhatom ahol vettem a tv-t anno.
Nem szeretném ha csereutalvány lenne a dologból mert szeretem ezt a tv-t nagyon és az újak kisebbek is és nekem nem is nagyon tetszenek.Ha mégis cserére kerül a sor akkor mit érdemes venni ami a
-LW5590 es hez hasonló?
Talán LM660 vagy LM620s?
Mi a 2 modell közt a különbség?Mert én nem igen találtam max az árukban úgy 30-40ezret.
Előre is köszi. -
drdr
senior tag
válasz
blakey #22268 üzenetére
Ezen a képen én nem nagyon látok hibát, nekem sokkal "foltosabb". Milyen kép ez? Hány százalékos szürke?
Nekem legjobban a bekapcsoláskor látszanak foltok, az lg logonál. De homogén mozgó képeknél pl. sivatag, ez a "piszkos kép" effekt eléggé látható. Sőt mintha az utóbbi időben erősödött volna...
-
blakey
titán
válasz
blakey #22268 üzenetére
dúrva=durva
(#22269) proly01
Esetleg küldj el egy fotót hátha közelebb kerülnek a megoldáshoz és már felkészülten mennek. Lehet, hogy csak az elektronikában van a bibi és helyben javítják, de panelt is cserélnek a helyszínen, nem olyan vészes. Le kell fotózni a készüléket és "tudatosítani" velük, hogy hibátlan. -
proly01
őstag
válasz
blakey #22268 üzenetére
Hívtam a szervizt.Azt mondta 24 órán belül megkeresnek aztán egy egyeztettet időpontban kijönnek és megnézik.
Ha fennáll a hiba és az valóban hiba akkor vagy helyszínen javítják(amit kétlek) vagy elviszik kicserélik az alkatrészt vagy panelt és visszahozzák.
Csak attól félek hogy nem úgy fogom visszakapni ahogy odaadtam
Azért nem volt kis pénz a tv és kellően vigyázva is van rá,nem szeretné az ember ha összegányolnák,érted?
Mindig félek attól ha hozzányúlnak az már sose lesz olyan mint volt. -
proly01
őstag
válasz
blakey #22266 üzenetére
Igen főleg oldal irányú mozgásnál veszem észre és főleg élénkebb színeknél(kék,fehér,zöld,piros,narancs) de ott brutálisan.Konkrétan azonnal látszik és folyamatosan arra terelődik a szemem és egy idő után csak azt tudom nézni,hogy tele van foltokkal meg csíkos az oldala.
Hogy érted hogy nálad homogén a kép?Amúgy akkor ilyenkor mi a teendő?Hívom a szervízt ők kijönnek elviszik és panel csere vagy adnak egy csereutalványt amit levásárolhatok vagy hogy megy ez?
(5 éves gariban vettem a MM ban a tv-t) -
proly01
őstag
válasz
blakey #22254 üzenetére
Normális az,hogy 2 kb 1-1,5cm vastagságú csík van a tv-n jobb oldalon?
Mire gondolsz,sávosodás alatt?
Igen már megpróbáltam másik kábelekkel is az elején illetve minden bemeneten ilyen sajnos.
Tényleg olyan mintha beleégett volna valami és az ott lenne a háttérben minden egyes HD adásnál csak éppen nem égett bele semmi. -
HIJ
őstag
válasz
blakey #22100 üzenetére
DD -nél működik szépen. Mint mondtam két fajta lejátszóval is próbáltam, de mindkettőnél fennáll a probléma. Igaz mindkettő popcornhourn, de arra mennyi esély van már, hogy a majdnem legdrágább gyártónál nem küldi a DTS -t tovább a player?
Bár ezért kéne valahogy kipróbálni, h a HDMI -n mi jön a TV -nek... Csak nem tudom, h ezt hogy tudnám kivitelezni.
-
Cole86
senior tag
válasz
blakey #22063 üzenetére
Köszi ,de azóta van már új hatályos jogszabály.. amúgy pedig 3 napos hibának minősül ez is ,mind a fogyasztóvédelem mint az LG részéről, de ezt a boltnak kell állnia..
Ők megtagadták, ezért kell a végén elállni a vételtől, de mivel le lett adva a tv már a második nap így nem futhattunk ki az időből nyilván, mivel már ott is lett jelezve szóban ,h ha nem cserélik akkor elállás lesz a vége.
Ezt sem akarták abszolválni, mindenféle hülye kifogással ,h mit kezdjenek egy pixel hibás készülékkel...
-
ferob
őstag
válasz
blakey #22025 üzenetére
Nem mutatnám meg képen, hogy az iSedora milyen mappaszerkezetet hoz létre az én megosztásommal és hány oldalon át kell görgetni mire megtalálom, ami kell.
De a Serviio is megbirkózik a feliratokkal, sőt akár be lehet állítani, hogy pl. a török feliratot részesítse előnyben, de elég könnyű bármilyen eszközt felismertetni vele, mert a konkrét profilok, amik megtalálhatóak, azok azért vannak ott, mert azokhoz az eszközökhöz plusz funkciót biztosít.
Amúgy a madarak csiripelték, hogy ha minden jól megy, akkor lesz a Serviioban olyasmi, amivel hangsáv preferenciát lehet beállítani és akkor ez az LG korlátozás egy az egyben mehet ahova akar.(#22023) brandy1: A beállítások > digitális kábeltelevízió beállítása résznél az automatikus csatornafrissítést állítsd a Ki opcióra.
-
ferob
őstag
válasz
blakey #22022 üzenetére
Az iSedora, ahol a demo 60 percig működik (még csak nem is a lejátszás indításától kezdve, hanem a program indításától számítva) és ha ez miatt megvásárolnánk, akkor csak 1 tévéhez egy starter licenc, amihez csak 1 évig jár frissítés, az kerül legalább 6 ezer forintba. Sőt, aki 2 tévéhez akarná már annak most akciósan 17 ezer forintba kerül a 23 ezer helyett.
Arról nem beszélve, hogy a nyelvek és feliratok miatt egy filmet többször listáz. Mondjuk 5 sorozat résznél két hangsávval és 2 felirattal képes kismillió mappát és fájlt listázni az összes lehetséges hangsáv/felirat kombinációval (és akkor itt már meg se említem az olyan Blu-ray tartalmakat ahol simán van 6 hangsáv és legalább ugyanennyi felirat), valamint a tartalmak rendes címét se képes megjeleníteni és a nyers fájlneveket adja vissza, plusz lehetetlen vele pl. a sorozatokat mappába rendeztetni és még csak az online forrásokat sem támogatja semmilyen szinten. Kész káosz az egész, de akinek ez jó, az használja egészséggel.Én inkább használom a Serviio-t korlátlanul, akárhány tévével vagy más eszközzel, ahol egy filmet egyszer listáz, normális borító/bélyegképpel, akár rendes magyar címmel, függetlenül a fájl nevétől, egy sorozatot egy mappába rendezve, évadok szerint és még a feliratokkal is megbirkózik. De képes még korlátozott megosztásra is, ha valamit csak magunknak osztanánk meg és egyéb eszköznek nem, sőt a metaadatok forrásának/módjának beállítására is, valamint a listázást képes megvalósítani rengeteg beállítás alapján, arról nem beszélve, hogy képes a médiagyűjteményt automatikusan frissíteni, akár megadott időközönként is.
De támogatja az online forrásokat és kiegészítőket, amivel pl. külföldi csatornák streamjeit lehet nézni, legyen az akár sport vagy sorozatokat sugárzó csatorna és az ottani fórumról kismillió ilyen lehetőség elérhető. -
Cole86
senior tag
válasz
blakey #22004 üzenetére
Köszi szépen ,de ez nem csak a monitorokra vonatkozik? Tv-kre is biztosan?
ferob : 24órán belül vissza lett víve ,de át sem akarták venni.. aztán nagy nehezen!
Végre kéne 1 hivatalos álláspont ,h akkor 3napon belül cserélniük köteles a boltnak ilyen és olyan rendelkezés alapján vagy baszakodhatnak és az LG 3 napos pixel garancia pedig tv-re is vonatkozik avagy nem?
kösz
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey #21320 üzenetére
LG BP220 a tv beállítás? ..amiket itt javasoltok,és annak a 25 féle verziója
de most komolyan.
Gondolom a mozgással kapcsolatos beállításokra nem vonatkozik a szin és ilyesmi csak a kép beállítások minden képjavító ki és valósághű mozi be tru motion ki és akkor darabos a kép.A video ami fent van az tru motion használatával van felvéve.A lényeg mint már irtam ezek a jelenségek mindegy hogy milyen forrásról (kábelszolg,saját lejátszó ,vagy bluray lejátszó és lemez akkor is ugyanaz.
Amit észre vettem és tőled kérdeztem az a valósághű mozi ki kapcs és trumot be kapcs akkor a valósághű mozi szűrke ,de be állapotba van(tehát olyankor nem kapcsolható) Megállapítottam ez akkor van ha 1080-minőségű anyagot kap,ha már divx anyag ment akkor már ki állapotban maradt a valósághű mozi. (jelzem nem nézek divx rajta) -
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey #21258 üzenetére
HDMI bemeneten bluray-ról mozi és normál profilnál is hiába kapcsolom ki a valósághű mozit és mondjuk a tru motiont be akkor a valósághű mozi igaz szürkére vált de a be felirat található.Ha ezután kikapcsolom a trum-on akkor a valósághűm is ki állapotban van.
Másik: kikapcs trum-nál a valósághű mozi ki be kapcsolásával semmi változás nincs a darabos mozgásnál.
(és nem akadozó mint más írja )nehogy félre értés legyen bárkinek.
Q menübe mit jelent az AV mód : ki-mozi játék.? -
törölt tag
válasz
blakey #21231 üzenetére
Ez a baj valóban,a digi a tömegfelhasználói igényeket elégíti ki nem a minőségieket.Azért jó állóképnél minden,mozgásnál meg az agyon tömörített jel egyszerűen szétesik,pláne ha még szolgáltató kábelezése se tökéletes.Meg lehet nézni a német SKY HD adásokat és egyes UPCD csatornákat,hogy ahol az adatsebesség 12,5 Mbit/s vagy nagyobb,semmilyen gyors mozgásnál nincs pixelesedés vagy akadozás.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey #21189 üzenetére
A videóra gondoltam igen,bocsánat hogy nem írtam oda.Nem vagyok szaki félre ne értsd,csak amit írt pl az arc körüli mosódást azt látom.Lehet azért mert ilyen jelenség van nálam is ami inkább akkor van ha a trumotion simára van állítva.Mindegy milyen anyagot és miről játszom (kábel tv,blu ray,1.3, 1.4 hdmi) a jelenség azonos.
pl: RTL klub világos -csillogó jeleneteknél totál kockás a kép.
Ha ez a technológia ilyen akkor tényleg nem tudtam és ez van.Csak a vélemények az ellentétét tükrözi.
nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni és elégedetten hátradőlve én is élvezném a csodállatos élményt és nem a hibákat kellene keresnem.
És nem akrtalak és sztem nem is minősítettelek le téged. -
huncutka1029
addikt
válasz
blakey #21068 üzenetére
oh ezt meg tudom erősiteni,
A Pana tavalyi passzív 3D paneljeit egytől egyik az LG szállítja
De mint már néhány hónapja írtam, volt egy elektronikai cég, Sanshin, a samu fő beszállítója volt, Ök kezdtek az országban először lapos tv-összeszerelést..
Első kézből tudom, hogy a végellenőrzésen legjobban teljesítő paneleket, kijelzőket, továbbadták a sony-nak, ami kicsit gyengusabb volt az lett pana, ami az ő teszt standarfjukon nem lett 100-as, az ment a samuba, és ami nekik sem lett jó, azt JVC-be építették be. Ez a cég 2 éve bezárt MO-n és kitelepült Romániába, a Samu-val együtt.
Persze a hibaszázalékok, és az eltérő mérési értékek között nagyon kicsi volt a különbség, csak azért írom le, hogy lássák a kollégák is, hogy mennyire uniformizált, közös beszerzési források vannak.
Ja és természetesen a Blaupunkt kivételével minden tv alkatrészei, egy helyen készülnek Kínában, és Malajziában -
powers
tag
válasz
blakey #21061 üzenetére
Költeni már nem költenék rá,össze van kötve a számítógéppel is,de nem tudom használni mert két perc állókép már ideiglenesen beleég vagy tíz percre,inkább veszek egy újat,dehát érthető okokból már félek lg márkát venni.fene gondolta amikor 2009-ben 250e ért megvettem,ha tudom hogy 4 évenként csere,akkor nem költök 120-130e nél többet tévére. ja,egyébként tévézés közben nem ennyire feltünő,direkt itt állítottam meg a képet hogy jól látható legyen a hiba
-
törölt tag
válasz
blakey #21006 üzenetére
Nem említettem alsó kategóriát. Képminőségben az aktív megjelenítőkkel versenyképes lcd panelek minden gyártónál leginkább csak a prémiumkategóriában keresendő, vagy ott sem, illetve studiótechnikában találkozok ilyenekkel, de ezek ára többnyire embertelen. Az sem sokat javít a helyzeten, hogy az IPS-ek feketéjében évek óta nincs előrelépés. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a studiótechnika inkább jóval magasabb áron elkezdte preferálni az oled kijelzőket, ami szintén borzasztó kompromisszumos megoldás, de még mindig talán ez igérkezik a fenntartható megoldásnak.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey #20992 üzenetére
Sajnos még nem láttam olyan plazmát aminek szép éles képe lenne mint a lcd vagy ledeknek.Meg ugye beégés veszély-fogyasztás témák amiről nincs saját tapasztalatom csak infók amiket az általános véleményekből lehet kiszűrni.Azért meg hogy vegyek 1 plazmát hogy véleményt alkossak túlzás lenne.Csak 55 colos tv-m volt.Samuval kezdődött a C szériából egy 6-os és 7 sorozat aztán Lg 659 és Samu D 7000 aztán jött az LM660.Ez kb 1-1.5 év leforgása alatt.Mindig jobbat akartam.Most is állítom hogy 2D-ben a Samu volt a nyerő.3 D-ben szemüveg kényelme vagy kényelmetlensége miatt az LG volt nyerőbb ..természetesen nem csak a szemü miatt hanem az LG-nél besötétítés nélkül is lehet 3D-t nézni..na a samunál nem(zavaró az enyhe vibra) Már irtam a 2-ből lenne egy jó tv. 659-be nagyon csalódtam már a C 7-es után.írtam is itt sokat róla (betudtuk hogy hibás,pedig nem volt) Egyedűl az 5 év gari a passiv 3D és a külső vitt a 660-hoz ..na meg a sok erősködés .(új model stb-stb) ja meg a dual play konzolra (amit alig használtunk).Ezek az én meglátásaim és vásárlási szempontjaim amiből valszeg rossz eredmény született.
Ha valakit érdekel eladom 5 év gari 2012.12.-i és 4 kiló az ára
-
Laca0
addikt
válasz
blakey #20986 üzenetére
Nálam most már jól megy, nem akad egyáltalán! Még a 3D-t kell tesztelni-beállítani, de azt már csak hétvégén.
Meg a filmeket is át kell néznem, hogyan mennek rajta.
A kerete és a talpa egyértelműen barátságosabb, mint az LW volt. Nagyon szép az a szálcsiszolt felület és nem tükröződik. A talp sem gyűjti a port, mivel egy vékony sáv. Az LW-s talpat nem lehetett tisztán tartani, egyből látszódott a por a törlés után.Az aktuális verzió a tévén: 4.20.23, tehát a legfrissebb, ami a neten is van.
u.i.2.: rádugtam egy A4Tech-es vezeték nélküli billentyűzet+egér combo-t és egyből ment! Lehet, hogy mégis fogunk netezni a tévén! És lejátszotta a flash-eket is! Igaz, kicsit lassan, de ment!
-
zdomiter
tag
válasz
blakey #20806 üzenetére
Megvan az oka, hogy miért csinált képhibákat az LW5590. A tv is erősített a jelen. Ki kellett kapcsolni az "Antenna erősítő" funkciót, és nincs szétesés!
Köszönet a mai UCP szerelőnek, aki értett a tv-hez is.A mai estém rámegy, mert minden csatornánra külön lehet kapcsolni.
-
zdomiter
tag
válasz
blakey #20799 üzenetére
A jelerősséggel nincs baj, 90% feletti. A gond a jelminőség, tehát annak 100%-nak kellene lennie.
Oké, akkor tovább folytatom a háborút a UPC-vel.
Direkt sd-t hasonlítottam hd-hez, mert a Pana plazmának ilyen minőség mellett a HD-val sem volt gondja. Míg az LG Led nem tud megbírkózni az sd jellel sem. -
oceanearth
őstag
válasz
blakey #20799 üzenetére
Nekem csak az RTL HD kockásodik el néha a mediakártyával. Tegnap voltam bent a UPC-be, mert leadtam a régi boxot, akkor azt mondta a srác, hogy távolról frissíti a kártyát. Ekkor jobb lett, most már csak 20 másodpercenként kockásodik el a kép. Megnézem majd én is a jelerősséget és reklamálok az ügyfélszolgálatnál. Kicsit úgy érzem lehet az van a UPC-vel, mint anno a Nokiával. A user-ek lettek a béta tesztelők.
)
-
drdr
senior tag
válasz
blakey #20695 üzenetére
A 78-as kontraszt úgy jött ki, hogy filmen néztem meg pl. felhőket, hogy mennyire részletes ill. korábban a fényerőt állítottam be sőtétebb képeken, hogy a fekete azért fekete maradjon, de azért árnyalatok is látszódjanak valamennyire.
Szóval így be tudom állítani ill.a W7-nek is van kalibrációs programja, azzal is ezeket az értékeket kapom, kontrasztot magasabbra 82-88.., mindezt 2,2 gamma mellett.
Azt lenne jó tudni, van-e erre vmi szabvány, vagy minősítés (pl. THX), ami megmondja, hogy egy szürkeskálán 0-255 árnyalattal honnét kell a feketének és fehérnek szétválnia... Ezekkel az IRE beállításokkal nagyon nehezen boldogulok, gyakorlatilag semmi szemmel láthatót nem látok amikor állítom, csak film közben válik kissé más élménnyé a látvány.
Sok helyen olvastam, hogy a színprofilok közül a különböző TV-ken a mozi ill. THX profilok a legszínhűbbek. Ez most vajon tényleg igaz lehet? Mármint a THX az színhű? Én úgy tudtam, hogy az George Lucas "agyszüleménye", mozi-feeling. Nem merném állítani, hogy a moziban minden szín a megfelelő (mondjuk lehet mozi válogatja...)
IRE manuális próbálgatására tudsz vmi applikációt vagy vmi tesztképet amivel lehetne próbálkozni?
-
drdr
senior tag
válasz
blakey #20644 üzenetére
Watt25 beállításait is kipróbáltam,
http://prohardver.hu/tema/lg_led_tv-k/hsz_20595-20595.html
neki magas volt a kontraszt(100), ez nálam a világos részeknél eltüntette a részleteket, így módosítanom kellett. A háttér-kontraszt-fény-színtelítettség. az én tv-men igen hasonló a tiedhez: 32-78-52-52.
Ezt még fogom finomítani, de így a fekete elég fekete este is, marad sötét részlet is és marad világos részletesség is. A pasztelszínek is megvannak. Viszont kipróbáltam Watt25 10 pontos IRE beállításait is. Érezhetően lágyult a kép. Olyan kellemes, de meg nem tudnám mondani mi a különbség a teljes 0 beállításhoz képest. Kipróbálom a te IRE beállításaid is. Azok is műszeres mérés eredményei? -
Genis
csendes tag
válasz
blakey #20231 üzenetére
Értem és köszi.
Hétvégén sort kerítek rá, hogy megvizsgáljam, hogy nem tapasztalom ezt a "csúszást", bluray lejátszóm is van, azzal is megnézem.
TrueMotion vagy Valósághű mozi akkor valamelyik bekapcsolása, vagy kell ez egyáltalán?
ezt is megnézem, jelen pillanatban, TV adás nézésekor mindegyik kikapcsoltan van.Beállítást az alábbi linken lévőt alkalmaztam: (2. oldal) http://www.geeks.hu/tesztek/120718_lg_47lm660s_3d_lcd_teve_teszt?page=0,1
-
Genis
csendes tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
blakey #18475 üzenetére
Pont ezt akartam én is leírni már egy párszor mikor olvasgattam itt a szenvedéseket a hálózaton való lejátszás különböző problémáiról és a panaszokat tv beépített lejátszójának minőségéről. Kell egy 3D-s médialejátszó, egy külső merevlemez és minden probléma megoldva.
-
törölt tag
válasz
blakey #18486 üzenetére
Én sem használom a tévék playerét, de ennek inkább az az oka, hogy nem tudnak (nem csak LG-nél) AR helyes nagyításokat, márpedig én a 2.39-es filmeket nem nézném csíkkal. Mostanság inkább az a nagy bánatom, hogy még az XBMC sem tud SBS-re és OU-ra nagyítást, pedig nem volna nagy meló, Ha lenne időm, nekiugranék meghergelni.
-
törölt tag
válasz
blakey #18486 üzenetére
Lehet félreérthető voltam.
Az interpoláció nem némileg, hanem tökéletesen dolgozik 24p-vel, viszont a 24->60-al nem (a 3/2 pulldown miatt). Tehát ha nem tudná, ugyanúgy szét kellene esnie az interpolációnak, mint amikor a tévén kívül csinálom a pulldown-t, és azzal kínálom meg a TM-et.
De nem, tökéletesen működik vele. Nopersze lehet annyi az egész, hogy ha bekapcsolod a TM-et, akkor nem csinálja meg a pulldown-t, hanem a natív 24p-vel küldi meg az interpolátort, és most, hogy ezt leírtam, ez tűnik a leglogikusabbnak, hisz ehhez kell a legkevesebb meló, és ez adja a legjobb végeredményt.
Ez elsőre eszembe sem jutott...
De tonképp mindegy, nem tudom mi venne rá bárkit is, hogy kikapcsolja az interpolációt egy 24p-s filmnél, még akkor is, ha nincs pulldown okozta microstutter -
törölt tag
válasz
blakey #18475 üzenetére
Pediglen nekem nagyon úgy tűnik, hogy tudja (mármint hogy bevált 24Hz-re, és nincs 3/2 pulldown), vagy trükközik valamivel(bár nemtudom milyen trükk működne itt), de a végeredmény szempontjából irreleváns.
Én nem használom a lejátszóját, de most megnéztem, és a trumotion tökéletesen teszi a dolgát a 24p-s anyagnál is a saját lejástzójával, de ha a htpc-mnek kell csinálnia a pulldown-t, abba érthető módon bele-bele törik az interpoláció bicskája.
Én nem veszem észre a 3/2 okozta microstuttert, tehát a szememre nem hagyatkozhatok, demivel gondolom úgyis bekapcsolt truemotion mellett néznek 24p-t, legalábbis szándékosan csak nem kínozza magát ilyesmivel senki (még akkor sem, ha natív 24p), és az meg tökéletesen teszi a dolgát*, így szerintem ez lényegtelen ezeknél a típusoknál.*ha trükközik, az egyetlen amivel tud, hogy a mozgásinterpoláció rá van szinkronizálva a pulldown tikktakkjára, de őszintén szólva nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ennyit melóznának egy ilyen megoldással, sokkal-sokkal egyszerűbb betolni 24-re a frissítést.
-
petoth
csendes tag
válasz
blakey #18483 üzenetére
Így van. Nem mindenki veszi észre, mert a másodperc töredékéről van szó. A feleségemet pl. nem foglalkozik vele, engem viszont nagyon zavar. Ezek után LG blue-ray lejátszóról fogok mkv-t lejátszani - azzal még nem tapasztaltam ilyet - ha ott is találkozók vele, akkor lehet, hogy beruházok egy dedikált médialejátszóra.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
blakey #18353 üzenetére
Üdv!
A kalibrálás csak a szín világon segít kicsit természetesebbé tenni ?(ez is ráférne) vagy esetleg azon is segítene ? hogy:
ha tru motiont kikapcsolom számomra élvezhetetlen és zavaró a kép darabos mozgása,viszont ha bekapcsolom és kb 3-ig felviszem ott már nem darabos a mozgás ,de akkor meg a gyors jeleneteknél a körvonalak szétesnek .Mintha szét hullana a kép,de csak gyors mozgásnál.
A lényeg ha tudnál valakit aki csinálna ilyet Debrecenbe akkor bevállalnék 1 ilyen műveletet.
És a tv 55LM 660s. Amúgy játékra jó a tv kikapcsolt TruM-el mivel ott nem jellemző a darabos mozgásokat elő idéző jelenet....érdekes ,hogy a gyors mozgás ilyenkor jó nem darabos ...csak az olyan laza kamera mozgás vagy ilyesmi. Bízom benne érted mit akarok magyarázni
-
törölt tag
válasz
blakey #18353 üzenetére
Teljesen mindegy hány blokkod van. Él-megvilágításnál nincs szeparáció. Nem tudsz fényt juttatni a képernyő egy a képernyő egy belső, elhatárolt területére. Vagyis mivel dimmingről beszélünk, nem tudod sötétíteni, a képernyő egy elhatárolt területét. Szükségszerűen sötétedni fog a ledig, azaz a képernyő széléig minden.
Az egyetlen megoldás egy második, szimpla párszáz "pixeles" lcd panel használata lenne, ami letakarja a diffúzorpanelt az adott régióban(szendvicspanel?), de ettől már sokkal olcsóbb szimplán full array megvilágítást használni -
törölt tag
válasz
blakey #18351 üzenetére
Igen ezt értem, azt is értem, hogy a ledek fényerejét külön szabályozza, de a amiről beszélek az az, hogy a valóságban az él-megvilágításnál ez egy életképtelen módszer. Ezt a gyártó is annyira tudja, hogy valójában a képtartalom macerálásával éri el a a "hatás" nagyrészét.
-
törölt tag
válasz
blakey #18347 üzenetére
Én továbbra is rendkívüli módon várom a fényágyú működési elvét
Azaz ha csak a képernyő közepére szeretnék egy diffúzorlapon fényt juttatni az éléről, úgy, hogy a szélére ne jusson, arra milyen fizikai megoldás van.
Ha csak a panel két oldalán lenne led, akkor a szélesvásznú filmeknél kőbaltás módszerrel lehúzhatom a fényerőt a fekete sávoknál, csakhogy itt körben vannak a ledek. És ha aklul és felül is lehúzza (egyébként ezt teszi), akkor gyakorlatilag besötétített globálisan. Aminek lesz valami minimális fényeloszlása, node itt kb. 10% "valami local dimminghez hasonló megoldásról" és 90% "bullshitről" beszélünk. Mindezt megtehetem úgy is, ha lehúzom a háttérvilágítást.
Én értem, hogy az elégedett vásárló egyik ismérve, hogy attól elégedett, mert jóllakott a marketingel, csak meg vagyok verve avval, hogy műszaki ember vagyok. -
Petyus1
tag
válasz
blakey #18082 üzenetére
Ugye az első mondatodat te sem gondoltad komolyan? Hogy a wifi csak opcióban van benne!?
Egyébként még igazad is lehetne, amennyiben a lúzer manuálban, vagy az lg.hu tech.spec-ében mondjuk azt írnák, hogy Figyelem! A készülékbe épített wifi berendezés médiatartalmak és online adatfolyam lejátszására nem alkalmas, csak böngészésre!
Így rendben is lenne. És akkor én egyszerű vásárló megkapnám az esélyt, hogy vásárlás előtt döntsek, kell-e nekem a wifi, vagy elég csak a LAN-os verzió, viszont olcsóbban.Moby: A netem igazából elégséges. 10/1-es adsl.
Na jó szerintem itt ez a téma tényleg szét lett rágcsálva. Jövő héten majd mondanak rá valamit az LG-nél...
-
Petyus1
tag
válasz
blakey #18069 üzenetére
Bocs kábé a falu szélén lakom, a környéken se szomszéd se wifi, úgyhogy a saját wifimnek nincs nagyon kivel összevesznie.
M@Db0Y:
Megint értem amit mondasz, és lehet itt jobbra-balra marketingelni, de ha az ember a tv-je mellé teszi az összes wifis kütyüjét (ipad, iphone, samsung galaxy siii, xbox, házimozi erősítő, stb.) jól megnyúzza őket, és mind működik, csak az az istenverte tv nem, akkor mit csináljon?
1. azt amit te, belenyugszik és kábelez (ebben az esetben viszont elég lett volna egy 640-est venni, ha jól csalódom)
2. vagy próbál tenni valamit az igazáért.
Megpróbálom az utóbbit, aztán majd meglátjuk.Ja, és bocs nem bántásként élezem ennyire a helyzetet, de már nagyon eldurrant az agyam.
-
Zoty4
őstag
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz
blakey #17515 üzenetére
Gyanús nekem, hogy mégis csak a TV klienssel lesz a gond, mivel egy Asus O'Play-en simán tudtam választani a nyelvek és feliratok között, amikor azon is a DLNA klienssel streameltem. Sőt, ahogy írták is, a régebbi firmware-el a TV-n is lehetett választani.
Hááát, őszintén, nem nagyon bízom az LG-ben, hogy a közeljövőben ezt a hibát kijavítják.... -
MoKiLoK
csendes tag
válasz
blakey #17492 üzenetére
Köszi, végre valaki válaszolt
Az iSedora biztos jó választás lenne wimdowsra, viszont nekem Linuxos kellene, mert mind a router (OpenWrt) (a rákötött HDD-vel), mind a NAS (webian) linuxos. Mindkettőben van DLNA server, viszont hangot egyik eszközről lejátszva se tudok választani. Pedig amúgy nagyon szépes streamelik a HD (mkv) és BR (m2ts) filmeket. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest