Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #20844032

    törölt tag

    válasz blakey #18475 üzenetére

    Pediglen nekem nagyon úgy tűnik, hogy tudja (mármint hogy bevált 24Hz-re, és nincs 3/2 pulldown), vagy trükközik valamivel(bár nemtudom milyen trükk működne itt), de a végeredmény szempontjából irreleváns.
    Én nem használom a lejátszóját, de most megnéztem, és a trumotion tökéletesen teszi a dolgát a 24p-s anyagnál is a saját lejástzójával, de ha a htpc-mnek kell csinálnia a pulldown-t, abba érthető módon bele-bele törik az interpoláció bicskája.
    Én nem veszem észre a 3/2 okozta microstuttert, tehát a szememre nem hagyatkozhatok, demivel gondolom úgyis bekapcsolt truemotion mellett néznek 24p-t, legalábbis szándékosan csak nem kínozza magát ilyesmivel senki (még akkor sem, ha natív 24p), és az meg tökéletesen teszi a dolgát*, így szerintem ez lényegtelen ezeknél a típusoknál.

    *ha trükközik, az egyetlen amivel tud, hogy a mozgásinterpoláció rá van szinkronizálva a pulldown tikktakkjára, de őszintén szólva nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ennyit melóznának egy ilyen megoldással, sokkal-sokkal egyszerűbb betolni 24-re a frissítést.

Új hozzászólás Aktív témák