Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
petoth #18474 üzenetére
Látom nem vagytok tisztában a tv-k médialejátszási képességeiről. A tv elsősorban megjelenítő, egyik tv sem játsza le kadenciahelyesen a 24p-s filmeket, mivel nem tudja ezért átalakítja 60Hz-re, ezt sokan látják egy kis "ugrás" szerepében ill. vannak akik erre fel sem figyelnek. Akit zavar az használjon külső lejátszót, egyébként is ajánlott mert azok arra vannak kitalálva, akit nem annak mindegy. Blu-ray lejátszók között is sok van amelyik a 24p-s anyagokat nem tudja kadenciahelyesen megjeleníteni külső meghajtóról, lemezrő igen. Aki mkv és tsai-t nézi annak javasolt egy médialejátszó.
"öcsém jóval olcsóbb 32-es Samsung SMART tv-jén nincs ilyen probléma"
Van, csak valószínűleg be van kapcsolva valamilyen "átalakító" ami ezeket "simábbá" teszi, mint írtam egyik tv sem tudja a 24p-t kadenciahelyesen lejátszani.(#18473) spkkill
Ha jobban megnézed akkor apró ricegést fogsz látni oldalsó mozgásokban ez a 24p-s anyag 60Hz-re történő átalakítás eredménye, 50/60Hz-es anyagoknál nincs ilyen, azt helyesen játsza le. -
törölt tag
válasz
petoth #18467 üzenetére
Egy idő után szerintem,mindenki ráeszmél ezekre a hiányosságokra és onnantól nem igazán használja ezeket a funkciókat.Én is kipróbáltam mindent,jelenleg egyedül a Samu Galaxy S III as telóm van DNLA-n a TV hez csatlakoztatva,de a telefon által felvett 1080 as videókat se tudja akadás mentesen lejátszani.Fényképekre jó.
Majd pár év múlva.nem lesznek ilyen gondok,addig vagy kell venni csillió pénzért top kategóriás szériát,vagy a smart tulajdonságokat el kell felejteni és inkább nagyobb kijelzőben kell gondolkozni,mert ezek a beépített ficsörök a gyakorlatban nem igazán használhatóak jelenleg a középkategóriában. -
gulyasa
őstag
válasz
petoth #18463 üzenetére
"Egyelőre nagyon csalódott vagyok, mert ha benne van a TV-ben a médialejátszó, akkor játsszon le minden olyan formátumot normálisan, ami szerepel a leírásban. Ne kellljen már külön média lejátszót (jelen esetben blue-ray) használnom a tévéhez."
Ezt ugye nem gondoltad komolyan...
Nem érdemes sokat várni a tévék beépített lejátszójától.
A tévék már csak hardverben sincsenek a közelében sem a dedikált médialejátszókhoz - nem beszélve az asztali PC-khez.
720p-hez és nem túl magas bitrátájú 1080p-hez még elmegy a teljesítményük.
Ugyan léteznek már az LG-nél kétmagos processzorral ellátott smart tévék, de az nem az LM620 kategória... -
törölt tag
válasz
petoth #18463 üzenetére
A beépített média lejátszó korántsem tökéletes,ahogy a böngésző sebessége sem tökéletes és ahogy az integrált wifi se a műszaki innováció csúcsa..A kompromisszum mentes 3D lejátszáshoz kell vagy egy jó VGA és PC, vagy egy szintén nem hulladék külső média lejátszó.Ezekkel a hiányosságokkal együtt kell élni, a TV önmagában nem nyújt tökéletes technikai megoldást ezekre a problémákra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest