- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat76
őstag
Beszéltem az LG ügyfélszolgálattal és az Oktogon szervizzel is.
Megnéztem jobban oldalon a kék alpixel látható fehér és piros háttérben, amúgy 60 cm-ről már nem látható...
Középen felül vakitó fehér tesztképen 2-3 pixelnyi nagyon halovány szürkés folt látható, 50 cm-ről már ez sem vehető észre!!
Nem tudják garantálni, hogy a következő hibátlan lesz!!
A kézikönyvben kitérnek erre hibára, most olvasgattam.
Egyébként PHILIPS 42PFL8404 után ez az LG 47LA740S Qrva JÓÓÓÓ és a passziv 3D hihetetlen!!
Tegnap néztem a Aranyhaj és nagygubancot, csúcs , nem csalódtam, pedig először a Samukat nézegettem.
Egy kicsit lehetne a menüben fürgébb, de ebben egye nem a Dual Core Plus proci van, ha nem a sima Dual Core.
Vajon mi , vagy csak órajel külünbség lehet köztük?? -
tomimidi
tag
Megtettem. Bár nem örömmel, mert ugye menteni sem lehet a csatorna listát/sorrendet, így mindent újra be kellett állatíni. De a lényeg, hogy képarány váltás probléma nem változott. Ugyanúgy megvan. Kérdés, hogy akinek jól megy annak mire van állítva? Nálam EREDETI, így mindig a helyes képaránnyal jeleníti meg a műsort. Ha kapja az AFD-t akkor váltja is, csak nálam nem marad folyamatos kép. Érdekes, mert felvett műsor visszajátszásánál is megteszi hogy szétesik a kép arányváltásnál.
Sok műsor nincs ahol gyakran váltogatnak (talán axn és minimax), lassan mindenhol fix beállítás van 16:9-re. A leggyakrabban a minimax-on. Gyerek azt nézi ott rendszeresen feltűnik. Szinte minden reklámnál. (Forrás: UPC).
Köszönöm ha ránéztek!
-
huncutka1029
addikt
Először is próbáld meg másik HDMI bemeneten,
Ha azon is ilyen akkor gy másik kábellel.De ha van türelmed, akkor hangolt be a mindig tv földi adóit. Ott is látni fogod ugyanezt a jelenséget akkor tv bibi.
Ha azokkal jó, akkor egyértelműen box hiba, kérj másikat a szolgáltatótól, vagy kérj CI modult media card-dal.Én 80% ra a box vagy kábel hibára fogadnék!
-
törölt tag
"Igenis látható a különbség."
Én sem ezt mondtam. Látható a különbség, csak amit csinál az egy marhaság. Lehúzza a világítást, és szétcsapja a tartalmat, hasonlóan a dinamikus kontraszthoz.
Ez nem localdimming. Semmi köze hozzá. Azt próbálja utánozni, aminek az a végeredménye, hogy a világos részek kiégnek (azaz elvész a dinamikatartomány). A hdmi szint alacsonyra állítása az ugyanennek a reciproka.
Jók ezek a képbaszkurálók, csak a végeredménye mindnek ugyanaz: a középső szín és fénytartomány kinyújtják mint a rétestésztát a végeken meg eldobnak mindent. Színes-szagos marhaság -
BloodRay
veterán
Alkalmazásos videótár mint feljebb írtam szerverhiba miatt nem megy, ez javítás alatt van, nem az alkalmazás vagy a firmware hibája.
Egyébként leteszteltem én is ezt az mtv videotár dolgot 2012-es és 2013-as modelleken is a böngészőben.
2013-as modelleken ahogy várható is, minden videónál a reklám után kiírja a böngésző, hogy hiányzik a silverlight add-on. 2012-es modelleken ugyan ez a helyzet kb ha át akarja ugorni az ember a reklámot. Viszont ha végigszenvedi az ember, hogy lefusson, akkor utána elindul a videó. Hogy miért és, hogy azt nem értem. Viszont nem lehet állítani semmit ilyenkor, tehát nincs hangerő állítási lehetőség, nincs play, pause és semmiféle egyéb gomb a lejátszó ablakon. -
sz.z.csicsi
tag
Darabos kép kikapcsolt javitóknál és bekapcsolt trumnél nem darabos viszont széthullik a gyors jelenetnél.Oldalakat irtam róla videot tettem róla.Alaplapot cseréltek semmi nem változott.Az Lg szerint ez ilyen és ilyennek kell elfogadni.Sztem kaki.Visszaakarom vásároltatni az LG-vel
mert inkább sose legyen ilyen tv-m...de közel 5 kiló volt.
-
törölt tag
Az egész 6-os, 7-es széria (2012-es modellév) ugyanaz a hw köré épül. Ugyanaz az alaplap. Nyugodtan megvehető a 620-as, ha a kinézet oké. Ráadásul a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a 620 kevésbé hajlamos felhősödni/bevilágítani. Gondolom a felépítménynek lehet hozzá köze. A 7-esben már érezhetően gyorsabb a panel, de az sem egy matyóhímzés.
Alapvetően valóban gyors paneleket érthető okból a prémium minőségű, aktív 3d-s készülékekben lehet lőni. Ott ugyanis tényleg nem lehet viccelni a sebességgel. Itt meg írunk rá valami hóthülyeség MCI-t, azt jóvan -
huncutka1029
addikt
nem szoftveresen van a legnagyobb eltérés, hanem a hardverben.
Beépített wifi, és beépített MM, és persze az ára......Meg persze van sok szoftveres képesség is, amit nem kell hackelni....
Ha visszaolvasol láthatod, hogy én a 620-at favorizáltam nem egyszer, pont az ár érték arány miatt.
a két tipus közt ugyanis nem kis különbség van árban.
Amihez ha hozzászámolod, hogy veszel egy dobozos mm-et, és esetleg egy wifi sticket, még mindig olcsóbba jössz ki, mint a 660. -
olahjana
tag
Szia
Engem is érdekelnének a beállításaid, illetve az is hogy milyen távolságból nézed?
Van valami hatása a 3D élményre annyk hogy 2 vagy 3 méterről nézed?
Mert én pl ha 3dt nézek akkor fotel a TV elé másfél méterre és GOde az ideális beállítások még nincsenek meg. mindig molyolok vele.
valamint a feketeszint (ami inkább szürke szint sajnos) azzal még nem sikerült teljesen kibékülnöm.
Tudom hogy technológiából adódik, csak kicsit csalódás így 2013ban.
THX -
blakey
titán
Az edge led átka a bevilágítás, nem minősül hibának, a mértéke eltérő lehet, van amelyiken kevésbé és van amelyiken látványos. Abban az esetben hiba ha nagyon zavaró, élénk. Az lcd tv-k 90% felhős, beilágítástól szenved vagy mindkettő. Örüljön aki tényleg bevilágítás mentes, felhő mentes példányt fogott ki.
-
proly01
őstag
Annyi szerencsém van,hogy szinte semmit sem nézek 21:9 ben szóval semmiféle műsoron nem engedem hogy felül alul csík maradjon...nem tudom elviselni
filmet szinte csak PC ről nézek 3D t is ,így próbálok megbékélni vele mikor látom.
Nem vagyok teljesen biztos benne,hogy ez LED vezérlés hiba mert ha leveszem a háttérfényt olyan 15 ig akkor teljesen eltűnik és makulátlan feketét ad viszont ha felteszem 60-70 re akkor pedig jóval erősebb.
Szóval nem igazán merem a szerelőt hívni mert én a beállítás hibájának tudom be egyenlőre.
Bár ha a tv oldalát megnyomom eltűnik teljesen szinte,ez sem tudom számít e.
Illetve azt mondta még a szerelő,hogy a fali konzolnak is betudható a bevilágítás mert a súly miatt a tv húzza le és így előfordulhatnak különféle "színeltérések". -
proly01
őstag
Hát nem tudom.Szerintem akkor neked szimplán szerencséd van.
mikor elsőnek vettem LED et akkor az első 4 tv m pixelhibás volt.Mindenki írta itt,hogy az lehetetlen meg én ilyen vagyok meg olyan.Mondtam nekik,hogy sima windows paint ben csináljanak egy piros egy fekete egy zöld egy kék és egy fehér képet 1080X1920 as felbontásban.Rakják rá egy pendrive ra és nézzék már meg a tv-n.
Kiderült,hogy kb 8-12 embernek szintén pixelhibás a tv csak meg se nézték mikor megvették vagy annyira igénytelenek hogy leszarják(mondjuk ez már más kérdés,van aki vissza is vitte).
Most beszart az 5590 esem elmentem venni egy LM660 at.Egyet kibontottam bent az üzletben pixelhibás kibontottam még egyet(2 volt bontatlan raktáron) pixelhibás.
Odamentem ehhez bedugtam a pendrivot pixelhiba nyima foltok nyima gyönyörű kép mondom leszrom elhozom ezt.
Ezek után én már kompromisszumot kötök ezzel a 4-5 bevilágítással ha mások szerint ez nem olyan HŰŰŰŰŰ de nagy gáz!!!
(Mellesleg mikor kint volt a szervizes azt mondta,hogy a felhősödés és a "felhősödés szerű" jelenség az nem hiba ha tele van a kép vele akkor sem...ez van) -
blakey
titán
Ez lejátszó függő, pl. az LG BX580-as 24Hz-en kezelte a menüt is, emlékeim szerint. A 24Hz-et a BD lemezek miatt kell engedélyezni, onnantól kezdve minden anyagot kadenciahelyesen fog lejátszani. A DVD-ket pl. 50Hz-en (PAL), 60Hz-en (NTSC) és 24Hz-en a BD lemezeket, szóval mindent megfelelően fog lejátszani.
-
karl00
csendes tag
A scart-al nem variálnék. Ha ez a analog\digital convertel beválik, akkor megéri azt az 5-6 ezret nem éri meg barkácsolgatni.
A TV adásokat nem igazán nézem. A kockásodás SD és HD adásnál is megjelenik. Eddig nem jöttem rá miért. Ritkán jelenik meg és nem mindig a gyors mozgásnál.
Ami gondom volt -egy hónapja már kértem ez ügyben tanácsot- hogy Asus Oplay média lejátszóval lejátszott filmeknél csúszott a hang és nem is lehetett korrigálni. Mindent kipróbáltam, de nem segített semmi. Most már csak a beépített lejátszóját használom, az tökéletes.
Amúgy néha a TV adásoknál is csúszik a hang, de szerintem a setup box (Invitel) hibája, mert ha tovább kapcsolok ott már jó.
-
-
olahjana
tag
egyébben a diffi? 620-670 között? panel, képminőség stb?
csak mert azt láttam most egy katalogusban hogy a 670 A+ a 620 meg A kategóriás. ez feltételez nálam valami különbséget. ha mást nem elektronikában.
ha a netezésheu egy bluetooth-os billentyűzetet használnék akkor azt megeszi? van hozzá USB stick
(Logitech Dinovo mini) -
Watt25
veterán
Az m1-nek nem csökkentették most a felbontását/bitrátáját a UPC Direct-en? Csak mert ha igen, akkor most kb. megegyezik a MindigTV és a UPC Direct HD-s csatornáinak felbontása/bitrátája. (1440x1080, kb. 6Mbit/s.)
A MindigTV esetén a kockásodás pedig nem mindenképpen szükségszerű. Jó helyre helyezett jó antennával egyáltalán nem történik meg. (Én lassan egy éve nézem így az MindigTV-t és stabilabbnak tűnik a szolgáltatás, mint a helyi kis kábeltévé szolgáltatása.) -
Indiant
addikt
Nekem csak az tűnik fel, hogy amint elhagyom a gyári értékeket (10 és 0) a kép széle beljebb jön. A 17-nél és külön a 4 nél is kb 1-1cm-el kisebb a kép. Nagyon más változást nem fedezek fel. A tv-ből meg pláne nem jön ki a kép. De ha van tesztvideód, akkor szívesen kipróbálom. Egyébként 42LM640S-en nézem kb. 2 méterről.
-
drdr
senior tag
TV-t vevőegységre állítottam.... Onkyoval is próbáltam, nem volt vele gond. Érdemes úgy beállítani, hogy ne módosítson semmit a képen az erősítő, azaz passthrough-ba állítani a videót, ekkor ha xbmc vált frekit pl. 24p, akkor azt simán átengedi az erősítő (legalábbis a legutolsó firmware-rel). Most egy pioneer erősítővel is így állítottam be, azzal sincs gond. Sőt a TM 3/3-on van és folyamatos a kép, nincs elmosodás semmi mű mozgás 24p-n legalábbis, műholdas stb 50p-n időnként furcsa...
ARC-vel sem volt gondom se onkyoval, se pio-val.
Javaslom, kapcsold ki/be a simplink-et, az segíthet...
-
sz.z.csicsi
tag
Ugyanezt produkálja más filmnél is,saját média lejátszóval MKV anyaggal és kábel tv-n is. Épp ez a bajom hogy a fő jelenség minden külső anyagról ugyanaz: Trum nélkül darabos a kép,de viszont nem hullik szét a gyors mozgásnál, trum-nél folyamatos kép de szét hullik a látottaknak megfelelően.
-
törölt tag
"valósághű mozi" opció le van tiltva
A HDMI bement ugye nem PC? Ilyen esetben lehet tiltott. Blu-ray bemenettel és ha a lejátszó 24p képes, akkor aktívnak kell lennie a valósághű mozinak. Így teljesen sima lejátszást kapnál, természetesen 24p judder mellett, de ez a moziban is látható. Trumotion ízlés szerint 1-es judder mellett megpróbálható. 60Hz-en nem tudom, hogy láthatod jónak, az nekem egy nézhetetlen akadozó förtelem.
-
Watt25
veterán
A változó bitráta sem képes csodákra, már csak azért sem, mert a MUX sávszélessége adott, tehát ha éppen több csatornának is egyszerre kellene nagyobb sávszél, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.
Egyébként pedig a konkrét példánál (RTL Klub a Digi kábelen) arról is szó van, hogy (feltéve, hogy az RTL Klub Teszt nevű csatornáról van szó), hogy információk szerint ez a csati a MindigTV-ről jön. Tehát a DigiTV használhat 20Mbit-es sávszélt is az RTL Klub teszt-re, a kép akkor sem lehet jobb, mint amilyen a MindigTV fix 1,5Mbit-es H.264-es képe. -
Kroni1
veterán
Nem a teljesítményét nyomja fel, hanem az összes képjavítót letiltja, a lehető legkisebb input lag (késleltetés) érdekében, így ha akarnád se tudod bekapcsolni őket. Ez filmezésnél nem annyira lényeges, de játéknál ahol te is adsz utasítást a kontrolleren keresztül, nem mindegy hogy mennyivel később látod az eredményt a képernyőn.
-
Rosep
senior tag
Megjött ma du. a TV-m. LG-s garipapír, kitöltve, lepecsételve. Remélem nem lesz ezzel a részével gond, ha arra kerül a sor.
Na akkor meséld el milyen beállításokat használsz! Én mindent, de mindent kikapcsoltam, csak a TruMotion van 2-esen. Egy nagyon pici akadást még látok. De 3-ason meg már szappanopera lenne.
Amúgy meg van egy nem világító kék subpixelem. Szerintetek visszaküldjem, vagy lehet egyszercsak életre kel ez még? -
gbart123
csendes tag
-
blakey
titán
Nincs akadás, de ez nem feltétlenül a 200Hz-nek köszönhető, bár biztos komoly szerepe van benne. egy dolgot sajnálok, hogy nem matt a tv kerete
, de lassan (1 éve) megbarátkozom a tudattal. Megfordult bennem az a gondolat is, hogy mindegy milyen csak matt legyen a keret, az LM620-as ilyen, de aztán elvetettem.
-
huncutka1029
addikt
Ez így azért nem igaz, lehet még kapni
LW 5500-at is és 659s- is! -
pomo-sapiens
csendes tag
Nekem kikapcsolva is akad.Bár én hosszabban csak digitális sd adást néztem rajta.Sőt.Nekem néha van olyan,hogy hirtelen mozgások elején,egy pillanatra mintha elhomályosodna.Próbáltam bebeszélni magamnak,hogy fáradt vagyok,de ha az akadás is valós probléma,akkor ez is.Az előző tvm 42LD550 volt,ott ilyen gondok sosem voltak.
Azért elég vérlázító,hogy egy negyedmilliós tv-n ilyen a kép. -
sz.z.csicsi
tag
kikapcsolt tru motionnal ezt csinálja.Hiába mondják hogy kikell kapcsolni minden képjavítót.Hülyeség.Csak nálam az a gond ha bekapcsolom akkor gyors jelenetnél-mozgásnál kicsit szétesik a mozgó dolog.Nem kockásodik hanem mintha darabok szakadnának ki belőle.Érdekes jelenség. 55LM 660-om van.
A lényeg: kikapcsolt trumotonnal nézhetetlenül darabos a mozgás.
Ja és azt észre vette már valaki hogy oldalról nézve sokkal szebb a kép mint szemből?Nem csak az enyémen láttam már ezt.Simább a kép. -
blakey
titán
Akkor mégis igaz, hogy képmegjelnítésben a 2011-es modellek jobbak?
Pedig már elgondolkodtam, hogy idén cserélni fogom az LW659-emet, de nem fogom mivel semmi gondom vele, plazma mellett sincs szégyelni valója, igaz, nem alap modell. A méret miatt nem kéne látnod semmilyen kimaradást, valami bekapcsolva maradt a tv-n vagy a lejátszón, a boxon, bármin.
Régen volt róla szó, hogy a 620-as nem biztos, hogy valódi 100Hz-es, szerintem a panelje is gyengébb, mint a korábbi tv-dben volt, mondjuk nem értem miért a 620-ast választottad, de mindegy ha végül tetszik.
-
kmarci25
veterán
Ezeket én sem értem. Ugyanez pl. androidos okosteló esetében van egy Airdroid nevű app, ami a pc és a teló közti kommunikációt oldja meg drót nélkül. Ez is csak akkor működik, ha a pc is wifin csatlakozik. Ha LAN-on akkor nem megy. Biztos van rá valami technikai magyarázat... (vagy nem).
-
huncutka1029
addikt
azért ezt így nem állítanám hogy a fekete nem igazán fekete!
és az LW is local dimminges, ezzel és a dinamikus kontraszttal király képet lehet kihozni,
Az meg (bocsi) baromság, hogy körbe világosabb a kép!
Felhősödés az van, de a samuknál sokkal durvábbat is találsz.
háttérfénnyel, és a local dimminggel ez is minimalizálható.
Szerintem a DTS kivételével az 5590 még vastagon odaver tudásban a 3400-nak -
Golyo69
senior tag
jó biztos van különbség
nincs bekapcsolva
A lényeg hogy az LM3400-nak szép képe van sztem...igaz hogy sztem nincs akkora betekintési szöge mint az LW4500-nek de de nem is oldalról nézem a tv-ét
én megvagyok vele elégedve!
HD, Blu-ray filmeket nézek rajta és gyönyörűek a színek! (persze ehhez jó beállítás is kell )
-
panses
aktív tag
Hacsak nem a méret miatt akarod lecserélni az LW5590-et akkor ne cseréjjé!!! Egyébként a direkt ledeseknek nem hinném, hogy szebb képe lenne, de tény, hogy azokon nem jelentkezik a felhősödés. A Hz-ekről meg vol már itt többször parázs vita. Menj be egy boltba, kérj egy távkapcsolót, nyomkodd és amelyiknek jó a képe szerinted, azt vedd meg...
-
Golyo69
senior tag
Nemtom milyen a LM620s de nekünk itthon van egy
LW 4500 és egy LM3400 mindkét TV 42" -os ....sok különbség nincs köztük...én legalábbis nem veszem észre......sőt ebben az LM3400-ban vannak jó dolgok...DLNA ( igaz csak vezetékes) Dual Play támogatás...stb....Én kb 1,5 hete vettem az LM3400-at de nem bántam meg...2D és 3D is nagyon szép!! 120k volt tv-re és nem akartam többet költeni!!
Digitális adások is szépek HD csatornák gyönyörűekÉn teljesen megvagyok vele elégedve! Nekem géppel van összekötve ( XBMC) Hdmiv-vel és én így használom!
Kérdezz nyugodtan ha tudok segítek D:
-
huncutka1029
addikt
A hangsúly itt az olcsó és egyszerű megoldáson van.
Nyílván a házimozim nekem is jobban, és szebben szól, plusz kényelmesebb is , smart share-en a tv távjával kapcsolható is, de még egyszer mondom, olcsó, és klasszisokkal jobb mint a tv saját hang szórói.
eszemben sincs a t tv-t a saját hangszóróján hallgatni, nem vagyok én mazochista
Annyit meg kibírok, hogy délután mielőtt leülök tv-t néni, előtte bekapcsolom a hangfalakat, este meg kikapcsolom. Ennyi mozgás kell egy napra -
kmarci25
veterán
huncutka1029: igen, így a legegyszerűbb, így már értem. (Az nem volt teljesen világos, hogy hova csatakoztatod a hangfalat.)
Laca0: persze, erősítőt kéne venni, csak hát ugye, pénz beszél... Aztán mostan másra gyúrunk: autó jobban kell, mint egy odaverős hangzás a tv-nél...
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
kmarci25
veterán
Tudom, az újat használom. Korábban nekem is működött, mostanában kezdte a szórakozást, de annyira nem érdekel. Nem tudom, lehet, hogy fw, lehet hogy a telón a romot nem szereti az app. CM-mel működött rendesen, most mókolt stock van rajta, de kb. egy időben cseréltem romot, meg frissítettem a tv-n fw-t, úgyhogy nem tudom mi okozza. Ráadásul az appot is frissítették nemrég. Úgyis megy majd vissza CM a telóra, hátha azzal megjavul. Nem őrülök meg érte, néha jól jönne, de kibírom, ha nincs.
-
ferob
őstag
Nálam is UPC van, de nem ezzel van a gond.
Igazából a képarányt a tévé felismeri, más kérdés, hogy a beállítás nem értem, miért működik máshogy mindkét esetben.
De most rájöttem, hogy a teljes szélesség egészen máshogy működik digitális és analóg esetben.
Analóg adóknál a nagyítást használva lehet elérni, hogy a 4:3-as kép alul és felül levágva, torzítás nélkül, teljes képernyőn legyen látható, míg a digitális adóknál a teljes szélességet választva lehet elérni ugyanezt.
Ha analógnál használnám a teljes szélességet, akkor ott a 4:3-as képet szétnyújtja vízszintes irányba és torzul, míg a digitálisnál a 4:3-as képre a nagyítást használva függőlegesen torzul a kép, valamint alul és felül levágja.
Tehát ezek után ajánlom, hogy próbáld ki te is a teljes szélesség beállítást.(#20369) OldMike: Neked meg ezúton köszönöm a tippet, mert a fene se gondolta, hogy ugyanaz a beállítás teljesen másként működik ezekben az esetekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest