- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
válasz
#65675776 #6630 üzenetére
Ismét elnézést, hogy ilyen megkésve írok.
Ma letöltöttem az ajánlott honlapról az összes fájlt, kibontottam egy mappába mindent, majd létrehoztam a két bat fájlt, úgy, ahogy ez az oldal írja.
Én úgy látom, hogy az ott lévő program a 0.5.45. Én első körben a 0.5.58-at töltöttem le, de egy próbát mindenképp megért. A configgal kiválasztottam ismét a csatornákat, utána megnéztem a huro, ezesetben sem volt minden, általam kiválasztott csatorna előtt #, DE, amikor megtörtént a grabbelés, és hozzáadtam az xml-t a műsorújsághoz, a lehajló kis ablakban ott volt minden csatorna!Úgyhogy úgy néz ki, megoldódott a gond. A fájl, amit létrehozott, több, mint 8 mega.
Köszönöm a segítséget. Ha esetleg valami nem megy a továbbiakban, remélem bátran jöhetek ide
-
total90
veterán
válasz
#65675776 #6632 üzenetére
28-as? Azta... hát az van, hogy leszedtem a weboldalról az elméletileg legújabbat, de az nem települ fel. Tehát azzal próbáltam elsőre és amikor kiírta, hogy a telepítés kész/újraindítás, akkor nem volt fent a gépen
Ezután a gyári CD-rúl tettem fel, azzal műxik... csak ilyen gagyi
Ezt a verziót használom:
Innét szedtem le a drivert: [link] Windows 7 32bit build 7600.16385 WHQLed driver, konkrétan ezt.
-
N.E.R.O.
tag
válasz
#65675776 #6630 üzenetére
A frekvenciákat megtaláltam a Frekivadász oldalán, az nem gond, majd még egyszer megpróbálom beírni, hátha ott volt a hiba, hogy lemaradt egy 0. Az adaptiv keresést próbáltam, de megy vagy 15-20 percet aztán egyszer csak csinál egy restartot. Semmi kékhalál, semmi üzenet csak bumm és újraindul, így az kiesett, sajna.
Meglátjuk még mire jutok holnap.Üdv:
-
jolti05
őstag
válasz
#65675776 #6626 üzenetére
3,92 MB (4 114 897 bájt)
Nem választom ki az összes csatornát, csak úgy 60-at.Fontos lehet, hogy amelyik csatornáknak nem szedi le a műsorukat, azok előtt nincs kettőskeresz. A múlt alkalommal manuálisan odaírtam, amelyik sor elég nem tett, holott én yes-t írtam a kiválasztásnál(több ilyen csatorna is van, de nem számoltam össze hány), és úgy tűnik, akkor sem szedi össze azoknak a csatornáknak a műsorjai, ha beleírkálok a huro fájlba.
-
N.E.R.O.
tag
válasz
#65675776 #6626 üzenetére
Kábel biztos jó, mert mikor átdugom a tv-be ott tökéletes minden.
Jelszint az megy passz, gondoltam ha a tv-nek elég akkor ennek is elégnek kellene lennie. A program kiírja valahol?És még egyszer mondom NEM kábel, hanem hagyományos tetőantenna.
Esetleg lehetne valahol tölteni magyar frekvenciatáblázatot a programhoz, mert ahogy néztem elég kevés stimmel ami meg van adva az országunkhoz, mint amin ténylegesen sugároznak is.
Üdv:
-
jolti05
őstag
válasz
#65675776 #6622 üzenetére
Az első kérdést sajnos nem értem. Ha a huro fájlra gondolsz, akkor igen, minden csatorna szerepel a fájlban. A grabberben is rákérdez az összesre, viszont a PVR2őben már nem szerepelnek a választható csatornaműsorok között.
Grabbelés közben csak is kizárólag kettőskeresteket jelenít meg, mindhárom sorban, semmi hiba, vagy bármi egyéb.
Nem tudom melyik a legfrissebb verzió, viszont nézelődtem, és úgy látom, ez lehet az
The current release (0.5.58) was made on 2010-09-07
Ezt töltöttem le.Az újrakonfigolást megcsináltam, sajnos nem változott a helyzet.
-
jolti05
őstag
válasz
#65675776 #6603 üzenetére
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de eddig nem tudtam foglalkozni a tunerrel.
Részlet a tv_grab_huro.conf fájlból:
#channel 004 CNN (English)
#channel 005 RTL Klub
#channel 006 DUNA TelevízióÚjra lefuttattam a grabbert, mert első alkalommal nem figyeltem, kaptam-e hibaüzenetet. Gondoltam nem, mert nem állt meg, lefutott rendesen, és valóban így volt, ez alkalommal sem kaptam semmilyen üzenetet, de a listában továbbra sincsenek ott a kívánt csatornák, csak néhány.
Nem értem
-
djadji
senior tag
válasz
#65675776 #6600 üzenetére
Szia!
Köszi a linket. A gondom az, hogy nekem nem jelenik meg az ami a képen látszik (analóg mix line/cd stb.. ami azért fura mert XP alatt működött, tehát nem gondolnám hogy pl BIOSban le lenne tiltva... (de azért utánanézek).
A másik: hoyg az adott linken Az utolsó előtti kép, ami nekem nem így fest. Az analóg audió eszköz vonalátol lefelé minden szürke, tehát nem tudok semmit sem állítani. Miért lehet ez? nem értem.. (rendszergazdaként is próbáltam futtatni... semmi.
Lehet Tűzfal? (Cmomo-mn van az figyel mindn vacakra.. lehet az nem engedi a programnak a módosítást?)
Ötlet? -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6581 üzenetére
Megvan ám, vazze, én voltam vak.
Csak nem ott volt, ahol kerestem, lerakták a görgetőt a kép aljára, nem a műsorújságon van. Az EPG gombra meg nem tudok mit mondani, azt tényleg frankón benéztem. Mindegy, már megvan, minden problémám a 2 szar ker. adó maradt, de hát arra ott van az analóg mód, vagy a Media Center. Kár, hogy nem tudja ezeket is a PVR2.
Egyébiránt hiába a DivX, azzal is néma marad a 2 ker. adó.Arpee78: Olvass vissza egy kicsit.
(V. keress rá a karid nevére.)
A szélesvásznú adások digitális módban ált. úgy is jelennek meg, némelyik műsor kivétel, ezt én is tapasztaltam. Úgy jelenik meg, ahogy adják. Ha szerkeszted, levághatod a keretet, ill. ha lejátszod, már tudsz nagyítani.
MPG2 szerkesztésre sok jó program van, válogathatsz, tömörítésre szintén. Tekintve, hogy ATI kártyád van, én az ATT XCoder-t javaslom, nagyon jól paraméterezhető, és levágható vele a 2 fekete csík széles mód esetén.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6581 üzenetére
Lemezen? Ott nem is néztem.
De azért mégiscsak mindenféle úton elmehetsz egy autóval, nem csak autópályán, ugye?
Igen, azt láttam, viszont legalább az MS úgy támogatja, ahogy más formátumot egyetlen más gyártó sem. A lényeg, hogy a gyártók még mindig egymással hadakoznak, és a vásárlókat szívatják, miközben megy a nagy duma, mennyire értünk van minden. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6579 üzenetére
Hát igen, ezt el kell ismernem. De a saját szoftverében talán megtehetné.
Ha az MPEG nem korlátoz, akkor ez megint a PVR2.
Ja, tudom, hogy Matroska maga nem codec, ahogy a W7 pack sem az.
Tehát DivX-szel .ts-em lesz szerkeszthető formátumban kertévékből?Annyit töltögetek már a mobilnetemmel, hogy lassan lefogy az egész feltöltött keretem!
Nálam nincs ott semmiféle vízszintes görgetősáv, hidd el, kerestem!
A felületen nincs semmi (még helyi menüben sem), ill. egy olyan "kézikönyvet" kaptam, amiben az van leírva, hogyan szereljem össze a karit, és mit hogyan kössek rá, de az legalább v. tucatnyi nyelven.Ha minden le lenne írva, nem bő 1 évvel a vásárlás után kezdtem volna el a digitális vételi lehetőségeket sem keresni.
Akkor mi a hiba a rendszeremben? A PVR2-t, és a Leadtek drivereket mind feltelepítettem.Miért is kellene mindenféle szarságot keresgélnem?
Már feltettem a VLC-t, hogy kertévés felvételt meg tudjak nézni, most rakhatok divX-et, de előre nem hiszek benne. Mindenesetre ezek egyikét sem mellékelte, de még csak nem is javasolta a gyártó.
LMM nem tud 1440x1080-ban exportálni, csak Full HD-ben, ha csak nem siklottam el valami felett.
Nálam is megy, csak szerkeszteni nem lehet a .ts-eket. DivX-et még megnézem, de ha más nincs, ott van a wtv. Viszont ha wtv-ben ilyen faszán megy minden akár azt is lehetne használni. Gondolom, a MS nem adja, ezért a sok egyéb szarság. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6564 üzenetére
De MIVEL????
2 videoszerkesztőm van, az egyik (Ulead) fel sem ismeri, a Nero Vision meg folyton netre akar mászkálni kodeket aktiválni, hát aktiválja a jó anyját!
Hogyan lehet bármit is beállítani PVR2-ben? Annyi van, hogy felvétel formátuma: Program stream (mpg), persze azt is ts-ben veszi fel ez a barom, kiterjesztés átírása sem segít.Videó kodeknél MPEG2 van, de hiába, ráadásul 720x576 (ennyit a HD-ről), ill yuy2, mást nem tudok kipipálni, csak kis négyzetetk vannak, vagy nincsenek.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6562 üzenetére
MPC tudja? Mert azt letöltöttem.
Ami megeszi a gépemet, azt én eszem meg.
a felveszi az adás hangját, és nem játssza le, az 1 dolog, de hogyan játssza le egy másik adás hangját? Azt vette fel? (Tudom, nézzem meg MPC-vel.)
Még mindig nem tudok szerkeszthető formátumban felvenni, és konvertálni sem.Most letöltöttem ezeket: DVScheduler, MediaPortal, de még nem teszteltem le őket. Állítólag tudnak felvenni. Bár, ha .ts-ben, akkor cseszhetem.
Miért van az az érzésem, hogy a sok duma mögött a TV-adások digitalizálása is csak egy nagy kupac szarral ajándékozta meg az emberiséget?
Ez is kompatibilis (Alcatel X200 USB Stick,) szoftver frissítést adtak ki hozzá), baszhatom, ahányszor felcsatlakozik a netre, annyiszor új hálózatot érzékel, és W7 topicban sem tudta senki a megoldást erre a problémára. Vistán anno letilthattam az új hálózat felismerését, ha W7 alatt letiltom, juszt is megint új hálózat lesz. Aztán mire lejár a 45 nap keretem, már tele van a registrym a modem bejegyzéseivel.
Most találtam egy TVToolbox nevű kis progit, ami állítólag felvételek szerkesztésére, konvertálására, de ennek is csak utólag hiszek, ha netán működik. -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6560 üzenetére
Persze, hogy lehet, de akkor hogyan fűzöm össze a 2-t? Sima jegyzettömbbel nem igazán lehet szerkeszteni
Hű, akkor jó gépem van!(fagyást illetően)
Jelenleg a problémák:1: X idő (kb. 25 perc) után szarrá fagy a PVR2 (ez akkor a hardveres beállítás sara)
2: a .ts felvételen sehogy nincs hang, és nem tudok állítani semmit, hogy legyen.
3. Xilisoft Video Editorral tudnék konvertálni .ts-ből, de az alatt azt hallani, hogy az amúgy minden lejátszóban néma kép alatt valamely más adó hangja szól.Ez digiprobléma, vagy Leadtek szarság? Utóbbi esetben kellene vmi jó TV-néző/rögzítő progi, amely képes használni a PxDVR3200H-t, lehetőleg ingyenes. Nero Vision nem ad képet (igaza volt a kollégának, aki panaszkodott), pedig abban lehetne MPEG2-rögzíteni, .ts-t meg csak állandó kodek-regisztrálással hajlandó szerkeszteni. Nálam egyetlen program sem megy netre elfogadható ok nélkül, márpedig az, hogy ő akar, nem elfogadható.
(Ráadásul XP-n netezek a szar Pannon modem miatt, minden más W7-en megy.)
A fenti problémákat nézve lehetséges, hogy bár a lehető legjobb Tuner kártyát vettem, valójában digitálisan ez is egy nagy kupac szar?
Amúgy melyik megjelenítési módot javaslod a 4 közül?
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6554 üzenetére
Ilyen ügyes vagyok!
Tippeket a kérdésekre szívesen fogadok.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6550 üzenetére
Ja, hát a kereső kihozta, de a "kártyák" topicot nem néztem meg, csak az antennásokat, gondolván, hogy az itt nincs.
Köszönöm.
Ja, azt amúgy is szeretem, amikor fizetek valamiért, amit a reklámozók egyszer már kifizettek.Amúgy meg a szennycsatorna a legrégebbi, már a rómaiaknál is volt, csak még a helyén...
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6547 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Sajna a szobában nincs hely egy tetőantennának, árakat még néznem kell. A domborzat nem gond, mert dombtetőn lakunk, régen szépen jött a még analóg ORF. Bár az igaz, hogy a környéken pár újgazdag irdatlan magas házakat emelt, azok, gondolom, árnyékolnak rendesen, és azok ellen még a tetőantenna is alacsonyan lenne.
Megkeresem ezt az emlegetett DVB-T topicot.
Mivel a "retekklub" következetesen méretes darabokat vág ki a filmekből, anélkül tudnék élni, csak a F1-et is azok közvetítik. Hogyan fogom nézni akkor 2012-től?Egyébként meg miért is lenne fizetős, amikor reklámokból tartja el magát?
Mert a HBO-t még megérteném, ha lenne digitális földi szórása, elő is fizetnék rá.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #6524 üzenetére
Hát nekem F1 miatt kéne. Valahonnan meg kell tudnom ORF HD-ben adja-e a futamokat, de mintha azt olvastam volna, hogy a nagy sebesség miatt F1-ben még csak kísérleteznek a HD közvetítéssel, mert tré a minősége, hiába a nagy felbontás.
thesound: Akkor kártyafüggő lehet a dolog, mert nálam ott van analógban. Anélkül nemcsak csúszott a hang, hanem sokkal gyengébb is volt. Örülök, hogy megoldódott, még ha nem is konkrétan ez volt a hiba, ha segített megtalálni a helyes utat.
-
-
JONAS77
aktív tag
-
joecontra
addikt
válasz
#65675776 #6406 üzenetére
Kösz.
Új kérdés:
Nem jön ki hang a TV scart csatlakozójából. Mit tegyek? A probléma azóta áll fenn, hogy egyszer átállítottam a Scart kapcsolóját Out-ról In-re bekapcsolt állapotban. Lehetséges, hogy ezért nem jön hang a TV-ből?
Biztos a TV-vel van valami, ugyanis a kamera kompozitjára kötve a tunerkártyámat, jött a hang a kamerából.Üdv,
J -
gelbelex
őstag
válasz
#65675776 #6362 üzenetére
PCI-A esetén a tuner digitalizálja a hangot, majd azt elküldi a hangkártyának esetleges további feldolgozásra ... és a hangkártya küldi el a processzornak tömörítésre. Ez jóval hosszabb út, mint amit a videostream jár be.
Világos, köszönöm.
Olvasva itt azóta a technikai dolgokat, úgy tűnik, hogy a hw-tömörítés nélküli tunerkártyák (+szoftver) egész egyszerűen nincsenek készen.
Ez így gáz. -
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6395 üzenetére
Mivel csak egy magot használ (mégha több szálon is), így ha teljesen leterheli a cpu-t akkor úgy tűnik nem marad elég erő, hogy a átvegye a a hangot a bufferekből a pvr2. Hiába ott van másik 3 mag, de nem használja őket.
msconfig-gal lekorlátozva a ramot 2GB-ra majd 4GB-ra (utóbbinál 3.25GB-ot lát a win7 64bit), 5% alatti a processzor használat.
Érdekes, hogy aero mellett csökken le a procihasználat, ha piszkálom az ablakot. Aero nélkül még feljebb megy (talán az ablakkeret rajzolás másik procimagon fut, mint a tv rész).
A tv-cards fórumon Jimmy írt valamit ami szerinte cáfolja a végtelen ciklusos elméletemet, de annak nem sok köze van ehhez a jelenséghez
Simán el tudom képzelni, hogy valahol egy ciklusban egy változó túlcsordul, ha 4G feletti cím kerül bele és emiatt nem teljesül a kilépő feltétel, s benn ragad. Akár amiatt is lehet, hogy 32bites változótípust használnak benne és csak azt kellene átírniuk majd újra lefordítaniuk. Tudom banálisnak tűnik az ilyesminek még a gondolata is, de láttam már cifrább dolgokat is
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6386 üzenetére
Csináltam egy videót, amin mindenféle probléma látszik, olyan mint az állatorvosi ló.
Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy minden probléma a magas procihasználat problémából ered (széteső ablakkeret, pci-audio használhatatlanság). A poén az, hogy ha folyamatosan átméretezem az ablakot, akkor a prociterhelés leesik és a hang is megjavul pci-a módban. Átméretezéskor valami újrainicializálást csinál a driver ezzel megszakítva a végtelen ciklust ami feleslegesen pörgeti a procit, ezért eshet a %.480p módban már talán kivehető:
http://www.youtube.com/watch?v=bYHTj0S69pAde itt a 40 megás eredeti videó is:
http://pc.drag2web.com/20100718_002.mp4Ha csak ennyi a baja a pci audionak akkor másik szálon futtatás megjavíthatná.. persze az igazi megoldás az lenne, ha azt a végtelen ciklust kiiktatnák a driverből (nem csak a levegőbe beszélek, tipikusan így viselkedik egy ilyen jellegű bug, aki jártasabb szoftvertesztelésben az még azt is meg tudja mondani, hogy a bináris kód melyik része az ami állandóan fut). Akinek a forráskód is megvan hozzá az még ki is tudja javítani.
Daffni2 : bocs, félreértettelek. Hát nem sok jóval kecsegtetlek... a barkács megoldások a kártyamegosztásos trükkös területről származnak (soft-cam / emulátor), ezért nem nagyon vannak dokumentálva és bizonytalan a stabilitásuk is. Mivel a kártyamegosztás nem legális, így nem is nagyon akarnak a mikéntjéről részletesebben írni. Ráadásul tudomásom szerint ez csak olyan programokkal megy, ami támogatja a cam emulátorok használatát (pvr2 és wmc kiesik, pedig talán ezek a leghasználhatóbbak).
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6390 üzenetére
Igen, komplett tuner. A másik topicban linkelt megoldás sajnos olyan mint a lottó, többféle programot és hardvert kell összekonfigolni hozzá, de még akkor sem biztos hogy működik. (conax cam emulator, olyan tv néző program, ami támogatja a soft-cam-et, kártyaolvasó...)
Szerencsésebb lett volna, ha Daffni2 a másik általad is linkelt topicban kérdi vagy keresi meg
Ha jól emlékszem a másik topicban arra jutottak, hogy kicsi rá a kereslet, mert nagyon kevés helyen lehet használni. Nálunk talán csak a digi kábeles hálózatában adják kódolatlan formában az adást. Ahol pedig kódolt, ott hozzárendelik a kártyát a szolgáltató STB-jéhez
A fenti cuccból láttam neten csak T változatot is, de minimális árkülönbséggel (vagy egyforma áron) van a T+C kombójuk is, ott gondolom a kártyaolvasó képesség árát kell megfizetni... ez sem elterjedt dolog még.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6377 üzenetére
Vettem másikat is, használom.
Analóg csatornákhoz viszont nem ártana ha működne ez is. Másrészt szerintem nem hátrány, ha nem csak a szép dolgokat, hanem a problémákat is kitárgyaljuk / elmondjuk az termékeik kapcsán. Részben azért választottam annó a Leadteket, mert szépeket olvastam róla... arról nem nagyon volt szó, hogy az akkor újnak számító termékük egy erősebb gépben a használhatatlanság határát súrolja (cx88 család pci változatai). A komolyabb hw felvevős analóg részesre pedig semmi szükségem sem volt, hogy feleslegesen vegyek sokkal drágább modelt (ma már azt hiszem az kerül annyiba, mint annó az 1800h).Na meg mit csináljak vele... adjam el elhallgatva a hibáit, vagy dobjam ki kukába? Egyik sem túl praktikus megoldás.
Egyébként tényleg jó, hogy a pvr2-vel foglalkoznak. Kár, hogy a pitiáner ablakrajzolós hibákat és az evr dxva instabilitást még nem rázták gatyába. Úgy emlékszem hogy külső progiból (dxva módra kapcsolva) nem fagy az a codec, szóval ez a program bugja lehet.
A ref. driver nem kell, hogy érdekelje a végfelhasználót. A gyáró felel azért, hogy amit elad az működjön. Nekik megvan a forráskód, hisz a nevüket bele tudják írni. Kéne driveres fejlesztőcsapat is, nem csak pvr-es.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6368 üzenetére
"Nagyon egyszerű az oka, de már írtam: az audio és a videostream más úton kerül a tömörítés helyére, azaz a CPU-ra. Ha mindez nem csak és kizárólag erre a célra dedikált buszon történik, akkor ígyjárás esete forog fenn."
A hangkártya által digitalizált hang és a tunerkártya által digitalizált kép is teljesen más úton és forrásból jön, ott mégis kevesebb probléma van a szinkronnal. Persze a legbiztosabb megoldás tényleg a hardveres tömörítés, de ez nem mentség a gyártó(k) számára. Érdekes módon az usb tunereknél meg tudták oldani, mert ott nem volt más választásuk (tudom nem ugyanaz, de nem is annyira más).
Ha jól látom linux alatt hangkártyaként kezelik a pci-a bemenetet:
http://www.mythtv.org/wiki/PCI_TV_audioEzt win alatt is megtehetnék és akkor a bugosan megvalósított csak a programjukból használható bemenet helyett lenne egy sokkal kompatibilisebb lehetüség, ami minden capture progival menne.
Ahogy olvason 48KHz-re kell állítani a bemenetet, nem lennék meglepve, ha szimplán az lenne a probléma háttere, hogy rossz mintavételezést állítottak be a driverben (cx88xx esetén)
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6366 üzenetére
A bugos driver miatt valóban akadozó és problémás a pci-a hang, főleg újabb windows változatok alatt. De ettől még nem hangkártyán át rögzít, ha pci-a bemenet lett kiválasztva.
Normál tv nézéskor igaz amit írtál a hosszabb útról. De ez sem lenne bonyolultabb dolog, mint a digitális adás lejátszása, ha tudnának drivert írni a leadtekes kollegák (és nem csak átvennék a chipsetgyártó driver vázát). A pci-a olyan "bonyolult" mint a hangkártyák line-in bemenete.. gyakorlatilag itt egy csak bemenettel rendelkező hangkártyáról van szó (ADC)...
Lehet kevésbé szivatnák magukat, ha a driver is hangkártya bemenetként mutatná a pci-a bemenetet. Ugyanúgy, ahogy a videókártyák hdmi hang kimenete is hangkártya kimenetként látszik (gyakorlatilag mindkét esetben integrált hangkártyáról van szó).
-
gelbelex
őstag
válasz
#65675776 #6358 üzenetére
Csak hw encoder esetén történik a hang feldolgozása a tunerkártyán. Az, hogy a digitalizálás ott történt meg nem jelent semmit.
Hát, ezt még nem értem. Ha már a tunerkártya digitalizálja a hangot is, akkor már a hang is "tartalmaz" (tunerkártyáról származó, a digitalizált képével nyilván egyező) órajelet, nem? Ezesetben minek kell az egészhez egyáltalán a hangkártya (aszinkron) órajele, és mitől a csúszás?
Nem kukacoskodok, tényleg szeretném megérteni, hogy működik az egész, előre is (ahogy eddig is) köszönöm a választ! -
-
(Bundás)
addikt
válasz
#65675776 #6347 üzenetére
A hibaüzenetet a Leadtek programja dobta, pillanatra villant fel, majd a gép magától újraindult és eme boot során a számítógép nem ismerte fel a merevlemezt, csak a következő bekapcsolásra.
Ami maradt az eseménynaplóba:
Kritikus hiba : eseményazonosító 41, Forrás : Kernel-Power, Feladatkategória 63, Kulcsszó 2
Bugcheckcode nincs, azaz 0"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Ezt követte egy Hiba szintű naplózás:
"Az előző rendszerleállítás (2010.07.05. - 19:02:02) váratlan volt." Eseményazonosító 6008Majd egy harmadik 1101 Hiba szint : Az átvitel bizonyos naplózási eseményeket kihagyott. 0
Szóval lényegében nem naplózott semmit. Ez a bejegyzéssorozat háromszor rögzült, mivel kétszer történt meg a posztomban említett beállítás kombináció, harmadjára a FireFox használata alatt fagyott ki a rendszer és eredményezett egy 5. szektor hibát.
Ezután kiszereltem a tuner kártyát, lefuttattam egy scandisc-et minden meghajtón és azóta nem jelentkezett a hiba.A Leadtek szoftvere rögzít valahol hibaüzenetet?
-
Cheesy
őstag
válasz
#65675776 #6269 üzenetére
A poci terheleset nezve nem volt semmi kulonos. Masodpercenkent mintha 1 frame kimaradt volna. Regi VHS kazit digitalizaltam, most epp arra keresek megoldast, hogy milyen programal lehetne a felvetel mind kep, mind hangbeli minosegen javitani...
Az "akadasos" problemara van otleted milyen (rendszer)elemek kellene atneznem, ami ezt okozhatna?
2 vinyo van a gepben, a masodlagosra tortent az iras. A meglevo profilokbol valasztottam ki a beallitast (HW mpeg 2). -
Cheesy
őstag
válasz
#65675776 #6260 üzenetére
Kedves szomszedunk telekomos, valtottam vele par szot, vegul arra jutottunk, hogy mivel 2012. januartol kizarolag digitalis - szabadon foghato - felszini musor sugarzas lesz es a kodolast jo ideig nem tervezik megvaltoztatni igy a pxdvr3200h-ban levo dvb-t tuner jo ideig hasznalhato marad ilyen tekintetben.
Vegul a STB mellett dontottem, viszonylag stabilan es jo minosegben foghato musorok, rogzitesre mondhatni eleg jo, a regi antennankkal meg majd kiprobalom, hogy tudom-e fogni a mindigtv-s ingyenes csatornakat.
Ugy latom, hogy kozel 2 ev alatt mar eleg kiforrott szoftvertamogatottsaga lett a kartyanak (*kopp*kopp*kopp) igy szerintem nem lesz kidobott penz amit raszanok. -
Cheesy
őstag
válasz
#65675776 #6258 üzenetére
daa-raa akkor Te melyik megoldast javasolnad?
Bekotni egy ujabb STB-t es ezek szerint digitalis jelet analog bemeneten ujbol digitalizalni, vagy ez a mindigTV -fele szabadon sugarzott, am DVB-T tunerrel foghato adast rogziteni?
Melyikbol lehetne jobb minoseggel rogziteni? Analog bemenet is kellene, a regi VHS-eket videomagnon keresztul digitalizalnam, de ugyebar ez nem tart sokaig, utana meg nem akarom leselejtezni, mert hasznalhatatlanna valt a tuner kartya... -
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #6249 üzenetére
Egy Panasonic NV-HV61-es videomagnó van rákötve, az előző PxPVR2200-esemmel remekül működött, de kicseréltem néhány hónapja egy PxDVR3200 H-ra. A kábelezés, meg minden maradt (videóból SCART <-> kompozit+hang átalakító -> abból kompozit kábel a tuner kábelkötegére, a hang meg a hangkártyába), csak kihúztam a régi tunerből, kicseréltem az újra, visszadugtam, és nincs kép egyik bemeneten se. Gondolom elviekben nincs semmi új beállítanivalóm a régihez képest... Hang egyébként van a videóból, a hangkártya line-in bemenetére kötve.
Van egy 2000 XP Global-om is, azon sem ad képet, bár lehet hogy oda másmilyen kábel is kell...
-
dime27
őstag
válasz
#65675776 #6236 üzenetére
A logitech optikai kábellel van összekötve az alaplappal de ahogy megnyitom a tvnéző progit kép van de hang nincs
A tunerkarit összekötöttem az alaplappal cd in es kábellel szal az alaplapon is van ilyen hangbemenet.Persze ha optikaival összekötöm a digitális beltérit akkor van hang csak el szeretném kerülni a kábelkihuzogatást az alaplapbol ha tvt szeretnék nézni....
-
gelbelex
őstag
válasz
#65675776 #6231 üzenetére
Frissítettem a Live Update-tel mindent. A PVR2 2.0.3.32-es, az FM 1.0.0.19-es lett.
Töröltem a registry-ből manuálisan a "UsePCIAudio"-t...
1.a. A 32-es már nem némít.
1.b. Logikus. Bár ha a 28-as PVR2 induláskor némítja a Master Volume-ot, akkor azért egy "Mute"-jellegű utasításféle csak odajut, PCIa-on keresztül is. Azt tippelném, hogy a hangerő is átmehetne valahogy..., akárhogy is, a programba nem írták bele. Mindegy, átkötöttem Line In-re, működik tévé is, rádió is...Köszönöm a válaszokat!!
-
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #6217 üzenetére
egyébként az lhsite.hu-n klajos27 is ezzel küszködik:
"Hát ezzel a 32-el valami nincs rendben. Win7 32b alatt sem a live updatén , sem simán feltéve nem akar menni.Fehér képernyőt ad és sistereg. Előtte a 29-s volt fenn és jól ment.Most is vissza raktam és hibátlanul megy.Pedig a legújabb drivert is feltettem.Valakinek ötlete?"
-
Csorbi
addikt
válasz
#65675776 #6217 üzenetére
Kérlekszépen:
340.480 bájtos (verzió: 2.0.3.32) nyelv: kínai (hagyományos, Tajvan, WTF?
), módosítás dátuma: 2010.04.07. 18:07
Ezek vannak lényegében a WDM.dll adatlapján, ami esetleg érdekes lehet...
Jó-jó, rendszerszintű probléma, na de az ÖSSZES eddigi előző verziónál miért nem jelentkezik? Azok miért mennek hiba nélkül? Ha meg a PVR2-nek van valami különleges kívánsága a 32-es verzióhoz, hogy legyen meg/ne legyen meg pluszban a gépen, akkor mi a kisf...ért nem tudja közölni?
-
-
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #6203 üzenetére
Nekem az van W7 x64 alatt, nekem semmi problémám vele, bár megvallom, kicsit tartottam attól, hogy úgy járok mint a W7 rc nél, amikor nem volt olyan egyszerű feltenni. Viszont a DTV1800 H megszívatott kicsit a múltkor, de megoldotta, egy régebbi driver telepítése, csak mire rájöttem, az 3 nap volt.
-
válasz
#65675776 #6177 üzenetére
Lehet elsiklottam felette, de mintha nem írta volna a kollega,hogy nincs.. csak alapból az antennával kezdte.. bár nekem is úgy jön le hogy nincs...
Szóval..Krisz! Nem kaptál a tunerhez egy olyan kábelt, amin van egy csati az egyik oldalán, a másik végein meg sok sok csati? (rca-, svideo..)
Valami olyasmi mint a kép bal alsó részén zacsiban...A kép csak illusztráció... ezt találtam gyors googleban...
szerk: uhh.. most látom, az "első" hszben írta,hogy csak a kártya van... "szorriii"
-
-
krisz74
tag
válasz
#65675776 #6172 üzenetére
Azt beállítottam, hogy analog tv, és elkezdtem kerestetni vele, de csak annyi történt, hogy végigment a nemtudomhány csatornán és kész. Tehát nem tudtam meg belőle, hogy vajon melyik csatorna a jó.
Fel kéne dobnia hogy melyik csatorna az?
Attól tartok, hogy valamit nem csinálok jól, és azért nem megy. -
krisz74
tag
válasz
#65675776 #6166 üzenetére
Hát most azt csináltam, hogy telepítettem egy illesztőprogramot ill a pvr2 v. prv2-t.
Összedugtam a videót a kártyával sima antennakábellel, és hát nem találtam képet. (Aki kölcsönadta, azt mondta, hogy így csinálták.)
Én csak a nagy kék képernyőt látom.Állítani kell valamit, csatornát keresni, vagy mi az a bemeneti elosztó? Anélkül kép sincs meg semmi?
Az angolom nem a legjobb, meg hát amit eddig találtam, inkább a tv nézésről szólt, nem a VHS digitalizálásról.Üdv
-
joecontra
addikt
válasz
#65675776 #6121 üzenetére
Az lehetséges, de az a Full HD film kristálytiszta volt a tévén.
A TV PC-re van kötve és ha a TV-re irányítom a VGA kimenő jelét (néha a TV-t használom monitorként), akkor 640x480-ra van állítva a felbontás. Így szoktam filmeket nézni rajta.A lényeg az, hogy egy HD film kompoziton keresztül 55 cm-es képátlójú CRT TV-vel is élvezhető teljes mértékben (teljesen megjelenik, nem kockás, nem szemcsés stb, VLC-vel szoktam manuálisan levágás-t csinálni de azt is csak akkor ha 2.21:1 arányú a kép).
Ez az én egyéni tapasztalatom, amellett hogy nem vitatom el a hozzászólásod igazságtartalmát.
-
gelbelex
őstag
válasz
#65675776 #6070 üzenetére
( Mert ez a lehetőség alapvetően csak a fejlesztőknek lenne tesztelési célzattal
Oké, és akkor miért nincs rá egy admin-gomb a device manager-ben..? Költői kérdés volt... )No, lemondok a PVR2000-ről...
És jön a dilemma DVR3100H és a DTV2000H Plus között...Nem értek a digitális adásokhoz, a HW-MPEG2-nek van haszna ezesetben is?
A bejövő (nemtommilyen formátumú) digitális adás áttömöríthető vele on-the-fly?
Van értelme? Vagy 2012-től felesleges lesz?Van más érdemi különbség a két kártya köszött?
Előre is köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged