- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Köszönöm! Letöltöttem.
Most éppen nem tudok frissíteni, mert a Scooby-Doo-t veszem a CN-rőlMás:
Analóg videokameráról vennék fel az Expert s-video bemenetén MPEG-2-be (mpeg-2 codec, 720x576, 6000 kbps, 25 fps). Megy is a felvétel, de a kép alján csíkozás jelentkezik (talán 51 sort oda paszíroz?). Ha kiírom dvd-re, és TV-n lejátszom, akkor is látszik. Ezt hogy lehet kiküszöbölni?Örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, és a lhsite.hu-t!
TV2000 XP Expert kártyám 2 éve megvan, és szerintem nagyon jó cucc!
Nagyon jó minőségű képet ad. Ha egy műsort fel kell venni TV-ről, akkor mindig ezzel veszem. Persze nem árt izmos vas hozzá (41%-ot fog a teljesítményből: Win32XP, A64 X2 4200+ 1Giga ram). -
-
szagery
csendes tag
Helló Bzoley!
Köszi a gyors választ.
Azt tudtam, hogy a fekete rész is a képhez tartozik, de azt gondoltam, hogy kivitelezhető valamilyen módon, hogy ha a "video nyújtását" választom, akkor mindig egy meghatározott arányban levágna a kép alsó és felső részéből (azaz a fekete részekből), majd nyújtana.
De lehet ez túl bonyolut lenne.Más: az "xmltv"-vel kapcsolatban egy olyan észrevételem lenne, hogy az Eurosport esetében az Eurosport2 műsorújságát jeleníti meg. Akkor is, ha az Eurosportot és akkor is ha az Eurosport2-t jelölöm ki a betöltéskor
Nem nagy probléma csak inkább érdekes :-)Üdv
-
td
senior tag
Kicsit kipróbáltam úgy is a felvételt, hogy közben "fülelek". A vinyó kb. pont olyan fél másodpercenként kiad egy olyan jellegzetes hangot, mint amikor egyben egy nagyobb adag adatot kiír, és ezzel egyidőben akad meg a felvétel is. Legalábbis hallomásra ez történik. Ettől függetlenül viszont a proci folyamatosan 100%-on megy.
Egyébként "gyengébb" profiloknál is ilyen (mpeg2 normal, és az erősebb mpeg1 esetében is).
Ebben az az érdekes, hogy defragoltam a jómúltkor, de akkor is csak a fentebb említett 10 perces anyag ment végig rendesen. Miután azt töröltem (Recycle Binből is persze), újra akadozás volt. Mellesleg nem szoktam ilyen hosszú dolgokat felvenni, inkább csak egészen rövideket.
Azért majd még csinálok helyet valamikor a gépen, és defragolok újra, mert jelenleg nincs túl sok szabadon.Gondoltam, leírom, amit tapasztaltam.
-
eM'82
addikt
csatornaváltás lehet lassú, de én spec. DigiTV-ről nyomom, így nem tudok mit váltogatni
... max a Digi-n.
na azért csak lett gondom: a Mikrofon-bemenetet mindig elnémítja felvétel kezdetekor... hát ez így gáz...
asszem rakom Stereo Mix-re, csak akkor meg minden hangot felvesz... pont ezt szerettem volna elkerülni. -
td
senior tag
Köszi a tippeket! Nagyon az az érzésem, hogy a vége Windows-újratelepítés lesz, bár ezt szeretném megúszni. Progikat nem telepítgettem össze-vissza, a worm-okat is kizárom.
Nehezen megy a fejembe, hogy mi lehet a gondja, mivel "alapjáraton" (TV-nézés) ugyanakkora terhelést tesz a procira, mint előtte. A különbség csak annyi, hogy most, ha elindítok egy felvételt, felszökik egyenesen 100%-ra. És ez az, ami nem fér a fejembe, hogy ez mitől változott meg hirtelen. De pl. a hozzáadott Ulead VS7-es sem tud kivágni az mpeg2-őkből úgy (újrafeldolgozás nélkül, tehát smart renderrel), mint korábban (egyszerűen nem csinálja meg, lementi helyette az egész eredetit). Szóval lehet, hogy valami nagyon összekuszálódott azon a gépen.
Első menetben azért talán majd megpróbálok mindent leszedni, "amit csak lehet", tehát drivereket főleg. Ezek hogy csesződhetnek el az idők során?
A régebbi verziós próba az már megvolt.
-
td
senior tag
Igen, a konfigom az, ami az adatlapon van. De a lényeg ugye az, hogy eddig is ment rajta, és nem hiszem, hogy annyi időn keresztül ez csupán véletlen volt.
Ami a beállításokat illeti, "MPEG2 Good quality"-vel veszek fel, tehát 4000 kbps-el, ugyanúgy, mint eddig. Túl friss VGA drivert nem használok, az is, mint minden, változatlan úgy két és fél éve (leszámítva a PVR-t, ami valamikor tavaly "véletlen" frissítve lett, ahogy azt már írtam). Igazából akkoriban javasolta valaki, hogy felejtsem el az XP-t, és használjak 2000-et. Gondoltam, egy próbát megér a dolog, még akkor is, ha a gyárliag hozzáadott szoftverrel jól ment XP alatt - kb. 4 hónapig, amikor is elkezdte dobálni a frame-eket. Mindegy. A probléma nem oldódott meg, Win2K alatt sem volt jó elsőre minden, aztán egyszercsak összejött egy olyan driver-PVR kombináció, amivel flottul ment a felvétel. Onnantól kezdve nem mertem hozzányúlni.
DX terén a 9-eset tudja a kártyám, és ha minden igaz, a 9.0b van fent, de ezt emlékezetből mondom.
A PVR-ben, amit használtam sokáig, nem emlékszem, hogy lehetett volna overlay-t/VMR-t állítani, mindenesetre én nem állítottam semmit. Most a DTV overlay módban van (persze olvastam is a topikban, meg ki is próbáltam, úgyhogy tudom, hogy a VMR erőforrás-igényesebb)
Remélem, nem hagytam ki semmit.
ui: az előző hsz-ben OFF-ba tettem a második felét; úgy látszik, az új motor ezt még nem támogatja
-
td
senior tag
A többi a rendszer állapotától, és egyéb összetevőjétől függ, és abból van bőven választék(lassú hdd, sok folyamat, rossz codec, rossz driver, rossz program, akármi)
Épp ez az, amit nem értek, mivel semmit nem változtattam a rendszeren, ugyanazok vannak fent, mint eddig is, amíg a felvétel rendesen történt. Egyébként a CPU használat szökik fel 100%-ig a felvétel megkezdésekor, a vinyó meg alig pislog... (estleg 40-50 mp után, vagy pár perc után, ez verziótól függ)
A mostani telepítgetések során valamiért ''eltűnt'' az egyik mp3-kodek, ami a gépen volt (a VirtualDubban vettem észre). Tehát itt is kavart valami, de nagyon Ráadásul a video-kodekek sorában is bekerült az első helyre egy bejegyzés, amiben ennyi áll: ''1.5.10''. Elég furcsa(ez egyébként az adott Vdub verziója, de majd megnézem egy másikban is).
-
dzudzu
tag
hátez nemigazán segít
ennél szerintebb komoylabb a gond.
faterom azt mondja, hogy a hangot több sávról kell kiválasztani és ez megmaygarázná aztis h pl a discoverynek miért van ahngja uyganakkor a tv2nek miért nincs..
viszotn fogalama sicns h mit-hogy kéne állítani
esetleg még valami ötlet?
előre is köszönöm -
adalbert1
veterán
De.
Tényleg olyat csinált már valakinek a pvr2 2.025-ös verziója, hogy elfelejt minden beállítást, és a csatornákat se találja meg? Pedig reggel még minden jól ment rajta, most meg nem. Szerencsére egy reinstall megoldotta a problémát.
Szerk: daa-raa : igen, én is 18-asal vettem fel, itt a felvétel korlátja érzésem szerint már a sugárzás minősége. Előszőr saját kútfőből a sima virtualdubbal próbáltam régi emlékek szerint, de nem ment. A mod-dal már legalább beolvasta a cuccot, majd később ha lesz időm nekiesek a vágásnak is.
[Szerkesztve] -
adalbert1
veterán
Igazad van, most át is mentem megnézni lakótársamhoz, ott is jelentkezik a csík, csak mivel nem síkképcsöves a tv-je így nem nagyon tünik fel rajta.
Képnek MGEP2-t használok, audiónak pedig Mpeg-1 Audio Layer-II-t 44.100 khz-en, sztereó 384 kb/s-ben.
Effektek tudtommal nincsennek, a driveren kívűl az összes Realtekes fost kikapcsoltam.
Néztem az oldalad, nagyon jól sikerült.
Szerk.: daa-raa: akkor lehet, hogy a túl magas minőségi beállítás miatt lett olyan gáz...
Mindjárt megnézem hogy a reteknek van-e másik line-inje, vagy még mit tudok bűvészkedni vele, ha semmit valszeg. megy vissza a Live! és a 32 bites xp.
Tényleg ti milyen codecet használtok felvételhez? Ill. mivel lehet a legjobb minőségre hajtani (van pár műsor amit fel akarok venni és megvagdosni a reklámoktól, stb, itt gondolom egyértelműen az mpeg2 a nyerő)?
Viszont ha csak általánosan visszanézésre? Akkor ha már alapból tömörítve, akkor mi lehet a leginkább nyerő?
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Fasza. Pont-tal csináltam, nekem ugy nem ment. De este ujbol megprobálom, bár már párszor nekifutottam..
Még egy kérdés: változtatok adott csatornánál a szintelitettségen, apply, és ok. Elváltok másikra, vissza, és megint default képem van, de a csuszka persze jo helyen van. Hozzáérek a csuszkához, rögtön jo.Csináltam azt is, hogy miután beállitottam, kreáltam profilt, apply, el-vissza, és megint suxx. Ezt sem értem annyira...
Igazábol, ez a két nagy dilemmám van a pvr2-vel kapcsolatban, ezeket kéne valahogy helyre tennem. -
Stirlitz
senior tag
PCI-E gondolom a jövő, de fontos lenne a jó kép és hangminöség, hiszen tv adásról van szó. Gondolom Xp sem lesz örökké, ezért Wista támogatottság is szempont. Nehéz döntenem. Ezek alapján? Értelmes határok közt, nem a pénz az első szempontom. Olyan idötálló minöségi tunert szeretnék, amilyennek az Xp expert bizonyult. Teletextet a 7év alatt, amióta tunerem van, ha 5ször néztem
[Szerkesztve] -
Stirlitz
senior tag
Megtettem. Köszi a tanácsót, nem oldotta meg. Csak azért idegesitő ez a dolog, mert ha én beállítom a hangerőt a keverőpultban, akkor jó. Ha újrainditom a gépet, megint néma. Gyakran veszek fel úgy, hogy nem vagyok a gép elött, amikor az idözitve elindul. Kigondoltam azért a megoldást, berakok egy régi sb128 hangkrit még a gépbe, azzal nem volt ilyen probléma.
Bzoley tedd a szívedre a kezed, és adj tanácsot légyszíves. Melyik új tuner karit vegyem? A 3000es az én tippem, de kiváncsi vagyok a te személyes választásodra.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
MadBlade
tag
Meg van a hiba !
A szerelő elvezette a kábelt a tévémig ott elosztotta , hogy tovább tudjon jönni a modembe amiből a kijövő netkábel bemegy hátul a gépbe , de a tunerkariba már sehonnan nem megy coax kábel !
( most amolyan sufni-tuning módjára meghosszabbítottam a tv-től a kábelt és jön kép )
Szerinted ha a tv-nél bedugnék még egy elosztót és onnan vezetném a tunerkariba a kábelt az úgy jó lenne ? -
MadBlade
tag
kábelezés biztos hogy rendben !
Asszem de
Tv kábel+szűrő a modemben abból a net kábel a gépbe...
( legalábbis a csávóka berakott valalami szűrő félét hogy gyengébb legyen a jelzaj vagy mi a szösz )
Nem mondta hogy így nem lesz jó pedig tutda hogy van tunerkari a gépemben , mert meglátta a távirányítót és mondta , hogy neki is ilyen van... -
-
Gee-X
csendes tag
lehet hogy én csináltam valamit rosszul de az ''A''-ra nem reagált semmit. egyébként sima PVR-t használok. akkor is hungaryra állítsam? most nem tudom min van, mert Custom Defined-et ír az országnál. egyébként több Hungary is van
Hungary PAL B
Hungary PAL B/D
Hungary PAL D
(sőt Hungary SECAM is) -
-
Nagyvad
csendes tag
Rendes vagy
Amúgy, nem lehet hogy a dos-szal van valami? Néhány XP-reinstall előtt használni akartam valami progit, ami hasonló tüneteket mutatott, és akkor komoly guglizások árán jutottam egy olyan infóhoz, hogy (ha jól emlékszem) a windows könyvtárban vmi fájlra kellett kattintanom, ami lefutott és utána már nem volt gondom. De ez néhány éve volt, és most már nem találom ezt az oldalt sehogy se. -
LOTR
addikt
ja igaz, én még az archívumos címre gondoltam, nem is néztem, hogy ennek nem ugyan az a címe, de ne kötekedj
igen, átállítottam, és mégis semmi, nem lát svideo jelet, se akkor ha scart, se akkor ha rca kábelt használok
sima koax antenna kábellel vajon miért nem látja azt az anyagot ami a videóról megy? -
as_Rock
őstag
- Volt elég hely, (igaz felvétel kezdetén még nem, de 10 perccel utána már átért a 4GB-s image a másik partícióra, az ujraindulás meg 50 perc után jött)
- Igen ntfs
- Limitet majd megnézem, én nem állítottam, hacsak goyrsbillentyűvel véletlenül nem lehet, akkor nem lehet ilyen gond, codec nem változott, tehát abban nem lehet, mert ennél hosszabb filmeket is gond nélkül vettem már fel
- Egy PVR2 frissítést csinálok azért, simán mehet az új verzió és azonos könyvtárnál majd felülírja a szükséges file-okat, vagy uninstal, registry takarítás kell előtte? -
-
Balinov
titán
-
-
mapalka
csendes tag
T Bzoley!
Köszi a választ, az Xvid státuszablak bezárása a lefagyást megszünteti.
A másik kérdésem az ütemezett felvételeknél, nem megy hibernálásba és kihagy felvételeket, ezekszerint a 17-es verzió hibája, ámbár már a régebbi változatoknál is ezt csinálta.
Az elromlott mini DIN A/V csatlakozó 9 pines S video csatlakozó kábelt hol lehet beszerezni, mivel már minden helyet megpróbáltam, nem tudok így videóról átvenni.
Esetleg van más megoldás erre.
Újabb kérdésem adaptív csatorna keresésénél (Hungary) több TV adót nem talál meg, új csatorna frekvencia hozzáadása a progi leírása szerint nálam nem műkődik, nem ad hozzá semmit.
Üdv mapalka
[Szerkesztve] -
Andris05
tag
Nem véletlenül rendszergazdaként használod a gépet? Lehet, hogy nincs is beállítva nálad a rendszergazdának jelszó...
Ezt csak azért gondolom, mert a vista is alapból csak gazda fiókokat készít, mint az xp.
Bocs, ha nem így van.
Amúgy a DVBTAP.exe-re hivatkozik, amikor jelszót kér.
András -
Andris05
tag
Hát, ha olyan gyorsan, akkor le a kalappal!
Azért mert használják vagy tizen a gépet (mindenki külön mezei felhasználóként), és nem nagyon akaródzik megadni nekik a rendszergazdai jelszót...
De, ha jól tudom egy program akkor működik normálisan, ha felhasználóként is megy, tehát ez egy bug.
[Szerkesztve] -
skroyal
csendes tag
Elolvastad a másik kérdésemet is amit arrol irtam, hogy szerintem azota nem jo mióta felraktam a tv progiját? A mikrofonom már vagy 3 honapja nincs kihuzva és a progit kb másfél honapja telepitettem fel. Ugyhogy ez lehet a gond csak nem tudom mit csináljak vele, hogy megint jó legyen.
-
Yooha
aktív tag
A CPU terheltsége 100%-on megy a felvétel alatt, de nem tudom hogy csökkenthetném (azon kívül, hogy csökkentem a képminőséget). A hangot MPEG Layer-3.ban rögzíti, most ez jó vagy rossz? És ha rossz, milyet válasszak (a listán csak kódolások, nem kiterjesztések vannak felsorolva, és nem tudom melyik-melyik)
[Szerkesztve] -
padre71
tag
Adaptív keresés megvolt, újraindítás után kék képernyő.
Uninstall, a pvr 3.1.1.2 telepítése. A Winfast PVR indítása után hibaüzenetet dob ki, msjd a hibajelentés küldése után leáll.
Sokadik uninstall és újratelepítés után még mindig ez van, nem indul le a tv, pedig próbáltam a pvr több verzióját is. Előtte meg a 3.1.1.8 működött. Driverek fennt vannak, mi lehet a gond? Miért nem működik? Az FM meg jó, az szól. Valószínű hogy nem találja a TV eszközt, de miért? -
amargo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest