- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
td
senior tag
Sziasztok!
Némileg vissza kell vonnom, amit a Leadtekemről írtam, mert megoldódott a probléma. De ne tudjátok, meg hogyan!
Bootoláskor véletlenül észrevettem, hogy ott virít egy 333MHz az egyik sorban, a RAM-nál. Be is néztem a BIOS-ba, mert gyanús volt egyből a dolog (régen állítgattam már a gépem, nagyon régen). Hát látom is, hogy az a beállítás van érvényben, hogy az SPD-ből vegye a frekit, ez meg ugye nem jó, amikor 133-as az FSB, hiszen úgy a jó, ha szinkronban van a procival a memória. Úgyhogy teszem is át a HCLK-ra, aztán akkor nézem, hogy az meg nem 133-on, hanem 100-on van.Vagyis a proci olyan 25%-kal kevesebbel volt hajtva, és amikor visszaállítottam, természetesen rendbe is jött a felvétel.
És hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy a gép egy évben egyszer megcsinálja, hogy bekapcsoláskor sípol, és reklamál, hogy nem megy a CPU-hűtő. Ami persze nem igaz, mint az kb. két éve, az első ilyen esetben kiderült, mindenesetre egy leállítás, aztán újraindítás meg szokta oldani a gondot. Most mondjuk nem oldotta meg, csak többedszerre, viszont akkorra már valahogy a BIOS is visszakerült alapbeállításra. Nekem meg nem jutott eszembe, hogy az órajeleket is megnézzem(hiszen, mint mondtam, nagyon rég állítgattam a gépemet), így csak az időt állítottam vissza még szeptember elején, és az IDE-eszközöket ellenőriztem. Mit ne mondjak, bosszantó.
Csak az maradt rejtély, hogy amikor (szinte dátumra pontosan) 1 évvel korábban ugyanezt megcsinálta, akkor miért nem okozott problémát ez. Csak arra tudok gondolni, hogy akkor valamiért nem szálltak el a BIOS-beállítások, mert hogy én nem állítottam frekiket, az biztos.
Leírtam, mert tanulságos.Egyébként előtte már olyanok is történtek a sok drivercsere után, hogy PVR-indításkor resetelt a gép, meg kék halállal megadta magát a Windows, pedig ilyenek előtte nálam sosem fordultak elő. Úgyhogy ott már tényleg közel voltam a reinstallhoz.
-
bzoley
veterán
Az, hogy megnézted, egy dolog. Ha valami gebasz van, lehet, hogy pont az segít, ha az alkalmazást érintő szoftverek, meghajtók, aktuális verziói újra vannak telepítve. A tunert elég sok minden érintheti:kép, hang, ram, hdd, odd, dx, stb, mtk, ftc, ute
Ha valamelyik, összetevő nem működik optimálisan, az előidézhet hasonló jelenségeket. De egy féreg is szóba jöhet, egy rezidens program, ami eszi a CPU-t, vagy piszkálj a vinyót, pl. defrag. Esetleg hasznops lehet egy diagnosztikai program, amivel tesztelheted az egyes részegységek működését, és összehasonlíthatod egy hasonlóval. Talán az megmondja, mi nem az igazi. Mivel a géped felvétel szempontjából határeset, főleg a kevés ram miatt, könnyen visszaüthet a felvételen. Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy elkezdesz régebbi verziókat próbálgatni. Kevesebb funkció, kisebb erőforrás igény. Hátha. -
td
senior tag
Megnéztem a DX-et, és ez van fent: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Eszembe jutott még pár apróság is. Márciusban feltettem egy SonyEricsson PC Suite-ot, bár nem hinném, hogy ennyi idő elteltével okozna valamit.
Van egy pendrive-om is, amit "nem szeret" elengedni a rendszer, tehát a Safely Remove Hardware esetén. Van, amikor eltűnik, de volt olyan is, hogy csak többedszerre sikerült, vagy még akkor sem (vagy ha igen, képes volt "újra" felismerni kb. 10 mp elteltével). Amióta ezt használom, szokott a kijelenkezés után, leállás előtt egy programleállítási ablak feljönni (Fax Monitor-ra), tehát az az "End now" gombos.
Gyanús, hogy van hozzá köze, de a felvétel azóta is jól ment, amióta megvan ez az USB 2.0-ás pendrive (valamit azt hiszem, automatikusan telepített a Windows, amikor először használtam).
Mellesleg a fényképezővel ilyen nem volt soha, bár az lehet, hogy csak papíron 2.0-ás (HP). -
bzoley
veterán
Az adatlapon szereplő konfig megfelel a valóságnak?
Ezen a gépen, ennyi memóriával meg főleg, jól be kell állítani a profilt, hogy jó legyen a felvétel, és nagyban függ az egyéb driverektől is.
Légyszi mégegyszer írd le, milyen formátumban, milyen beállítással próbálkozol.
DX frissítések fenn vannak? Nem használsz túl friss vga drivert?
DTV/PVR/PVR2 overlay, vagy VMR módban van? VMR mód plusz terhelést jelent. -
bzoley
veterán
Lehet, hogy anno nem szabályosan távolítottad el a cd-s verziót?
Én spec Vista-t használok, ez 07.02.16. óta van fenn. Azóta néhány tuner már járt a gépben, egyszer alaplapot is cseréltem alatta, számtalan PVR2 frissítés tötént oda-vissza, a driverekről nem is beszélve, de azóta is minden kártya úgy működik, ahogy kell.
Semmi extrát nem csinálok, csak kb ami az oldalon is le van írva. Eltávolítom a programot, eltávolítom(kézzel) a drivert, majd takarítás. WinFast mappa törlése, Windows\inf\oem*inf törlése(ha van, akkor cx*.inf törlése), registry takarítása(HKLM\software\Leadtek, HKCU\Software\Leadtek, restart, és kész. De ezek is csak nagytakarítás esetén. Kártyacserekor kb semmi.
A többi a rendszer állapotától, és egyéb összetevőjétől függ, és abból van bőven választék(lassú hdd, sok folyamat, rossz codec, rossz driver, rossz program, akármi)
Egyébként a driverek mellett lévő dolgok(tekintvem hogy azok beta driverek), nem hivatalosak. A driver készítője pakolta bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest