Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• td

senior tag

válasz Szabacs #2499 üzenetére

Nálam is szoktak ilyenek lenni, van, amikor csak egy pillanatra tűnik fel adás közben (pl. Eurosporton, amikor jön a reklám), és van, amikor meg folyamatosan ott táncolnak a színes pixelek a felső sorban (tv2-őn szokta). Mást nem tudok tenni ilyenkor, csak vágni fentről 5-6 sort.

Jó az a kép egyébként, gondolom, te is olyat vágtál, mint a rajta szereplők, amikor megláttad azt a szaggatott csíkot. ;)

• td

senior tag

válasz bzoley #2368 üzenetére

Szerencsére nem tartott annyi ideig, amíg ezt észrevettem, csak ide már később írtam be. ;) És mentségemre szolgáljon, hogy amikor a BIOS-elszállás volt, épp felvételt akartam készíteni, szóval elég ideges lettem, hogy nem indul a gép. :U

• td

senior tag

válasz td #2180 üzenetére

Sziasztok!

Némileg vissza kell vonnom, amit a Leadtekemről írtam, mert megoldódott a probléma. De ne tudjátok, meg hogyan! :D
    Bootoláskor véletlenül észrevettem, hogy ott virít egy 333MHz az egyik sorban, a RAM-nál. Be is néztem a BIOS-ba, mert gyanús volt egyből a dolog (régen állítgattam már a gépem, nagyon régen). Hát látom is, hogy az a beállítás van érvényben, hogy az SPD-ből vegye a frekit, ez meg ugye nem jó, amikor 133-as az FSB, hiszen úgy a jó, ha szinkronban van a procival a memória. Úgyhogy teszem is át a HCLK-ra, aztán akkor nézem, hogy az meg nem 133-on, hanem 100-on van. :Y Vagyis a proci olyan 25%-kal kevesebbel volt hajtva, és amikor visszaállítottam, természetesen rendbe is jött a felvétel.

És hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy a gép egy évben egyszer megcsinálja, hogy bekapcsoláskor sípol, és reklamál, hogy nem megy a CPU-hűtő. Ami persze nem igaz, mint az kb. két éve, az első ilyen esetben kiderült, mindenesetre egy leállítás, aztán újraindítás meg szokta oldani a gondot. Most mondjuk nem oldotta meg, csak többedszerre, viszont akkorra már valahogy a BIOS is visszakerült alapbeállításra. Nekem meg nem jutott eszembe, hogy az órajeleket is megnézzem(hiszen, mint mondtam, nagyon rég állítgattam a gépemet), így csak az időt állítottam vissza még szeptember elején, és az IDE-eszközöket ellenőriztem. Mit ne mondjak, bosszantó.

Csak az maradt rejtély, hogy amikor (szinte dátumra pontosan) 1 évvel korábban ugyanezt megcsinálta, akkor miért nem okozott problémát ez. Csak arra tudok gondolni, hogy akkor valamiért nem szálltak el a BIOS-beállítások, mert hogy én nem állítottam frekiket, az biztos.
    Leírtam, mert tanulságos. ;)

Egyébként előtte már olyanok is történtek a sok drivercsere után, hogy PVR-indításkor resetelt a gép, meg kék halállal megadta magát a Windows, pedig ilyenek előtte nálam sosem fordultak elő. Úgyhogy ott már tényleg közel voltam a reinstallhoz.

• td

senior tag

válasz #65675776 #2192 üzenetére

Ultra DMA-ban megy (automatikusan amúgy), és a write cache sincs letiltva.

Egyébként nem tudom, mennyiben lehet köze a dologhoz, azaz mennyire figyeli a szoftver az ilyeneket, mivel csak bizonyos verzióknál lesz feldolgozhatatlan a felvétel a kimaradó frame-ek miatt. Az a tavalyi DTV, amit most használok, mint már említettem, ilyen esetekben egy már meglévő képkockát ismétel be a felvételbe néhányszor egymás után, és így a képkockaszám (a névleges 25 fps mellett) pont kijön az audio hosszára.

Azt is néztem, hogy minden 18. kocka I-frame (mpeg2), van közte 17 P-frame, és így néz ki gyakorlatilag az egész felvétel (kettőt néztem, az egyik full ilyen, a másikban előfordult 1-2 B a legelején). Korábban ilyet nem tapasztaltam, vegyesen volt P és B is. Persze most a minőség is láthatóan jobb. De alapvetően nem ezzel van a baj, hisz a korábban használt PVR is rossz (egyébként az a DTV annyiből is intelligensebb, hogy az élő képre nem fordít annyi energiát: ott sokkal jobban akadozik a kép, mint a felvételen ténylegesen, és van, hogy le is marad a hanghoz képest - a PVR-nél mindig egyformán történt).

• td

senior tag

válasz bzoley #2179 üzenetére

Kicsit kipróbáltam úgy is a felvételt, hogy közben "fülelek". A vinyó kb. pont olyan fél másodpercenként kiad egy olyan jellegzetes hangot, mint amikor egyben egy nagyobb adag adatot kiír, és ezzel egyidőben akad meg a felvétel is. Legalábbis hallomásra ez történik. Ettől függetlenül viszont a proci folyamatosan 100%-on megy.

Egyébként "gyengébb" profiloknál is ilyen (mpeg2 normal, és az erősebb mpeg1 esetében is).

Ebben az az érdekes, hogy defragoltam a jómúltkor, de akkor is csak a fentebb említett 10 perces anyag ment végig rendesen. Miután azt töröltem (Recycle Binből is persze), újra akadozás volt. Mellesleg nem szoktam ilyen hosszú dolgokat felvenni, inkább csak egészen rövideket.
    Azért majd még csinálok helyet valamikor a gépen, és defragolok újra, mert jelenleg nincs túl sok szabadon.

Gondoltam, leírom, amit tapasztaltam. ;)

• td

senior tag

válasz bzoley #2179 üzenetére

Köszi a tippeket! Nagyon az az érzésem, hogy a vége Windows-újratelepítés lesz, bár ezt szeretném megúszni. Progikat nem telepítgettem össze-vissza, a worm-okat is kizárom.

Nehezen megy a fejembe, hogy mi lehet a gondja, mivel "alapjáraton" (TV-nézés) ugyanakkora terhelést tesz a procira, mint előtte. A különbség csak annyi, hogy most, ha elindítok egy felvételt, felszökik egyenesen 100%-ra. És ez az, ami nem fér a fejembe, hogy ez mitől változott meg hirtelen. De pl. a hozzáadott Ulead VS7-es sem tud kivágni az mpeg2-őkből úgy (újrafeldolgozás nélkül, tehát smart renderrel), mint korábban (egyszerűen nem csinálja meg, lementi helyette az egész eredetit). Szóval lehet, hogy valami nagyon összekuszálódott azon a gépen.

Első menetben azért talán majd megpróbálok mindent leszedni, "amit csak lehet", tehát drivereket főleg. Ezek hogy csesződhetnek el az idők során?

A régebbi verziós próba az már megvolt. ;)

• td

senior tag

válasz td #2177 üzenetére

Megnéztem a DX-et, és ez van fent: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Eszembe jutott még pár apróság is. Márciusban feltettem egy SonyEricsson PC Suite-ot, bár nem hinném, hogy ennyi idő elteltével okozna valamit.

Van egy pendrive-om is, amit "nem szeret" elengedni a rendszer, tehát a Safely Remove Hardware esetén. Van, amikor eltűnik, de volt olyan is, hogy csak többedszerre sikerült, vagy még akkor sem (vagy ha igen, képes volt "újra" felismerni kb. 10 mp elteltével). Amióta ezt használom, szokott a kijelenkezés után, leállás előtt egy programleállítási ablak feljönni (Fax Monitor-ra), tehát az az "End now" gombos.

Gyanús, hogy van hozzá köze, de a felvétel azóta is jól ment, amióta megvan ez az USB 2.0-ás pendrive (valamit azt hiszem, automatikusan telepített a Windows, amikor először használtam).
    Mellesleg a fényképezővel ilyen nem volt soha, bár az lehet, hogy csak papíron 2.0-ás (HP).

• td

senior tag

válasz bzoley #2176 üzenetére

Igen, a konfigom az, ami az adatlapon van. De a lényeg ugye az, hogy eddig is ment rajta, és nem hiszem, hogy annyi időn keresztül ez csupán véletlen volt.

Ami a beállításokat illeti, "MPEG2 Good quality"-vel veszek fel, tehát 4000 kbps-el, ugyanúgy, mint eddig. Túl friss VGA drivert nem használok, az is, mint minden, változatlan úgy két és fél éve (leszámítva a PVR-t, ami valamikor tavaly "véletlen" frissítve lett, ahogy azt már írtam). Igazából akkoriban javasolta valaki, hogy felejtsem el az XP-t, és használjak 2000-et. Gondoltam, egy próbát megér a dolog, még akkor is, ha a gyárliag hozzáadott szoftverrel jól ment XP alatt - kb. 4 hónapig, amikor is elkezdte dobálni a frame-eket. Mindegy. A probléma nem oldódott meg, Win2K alatt sem volt jó elsőre minden, aztán egyszercsak összejött egy olyan driver-PVR kombináció, amivel flottul ment a felvétel. Onnantól kezdve nem mertem hozzányúlni. :)
    DX terén a 9-eset tudja a kártyám, és ha minden igaz, a 9.0b van fent, de ezt emlékezetből mondom.
    A PVR-ben, amit használtam sokáig, nem emlékszem, hogy lehetett volna overlay-t/VMR-t állítani, mindenesetre én nem állítottam semmit. Most a DTV overlay módban van (persze olvastam is a topikban, meg ki is próbáltam, úgyhogy tudom, hogy a VMR erőforrás-igényesebb ;) )

Remélem, nem hagytam ki semmit.

ui: az előző hsz-ben OFF-ba tettem a második felét; úgy látszik, az új motor ezt még nem támogatja

• td

senior tag

Hétvégén volt időm a gépemmel foglalkozni, és kicsit átnéztem az Event Logot. Elég sok bejegyzés volt a tunerrel kapcsolatban, jelenleg ezek a legfrissebbek:

Ez kétszer van indulás után:
    The WFIOCTL service failed to start due to the following error:
    The system cannot find the file specified.
    EventID: 7000

Ez minden indulás után szerepel:
    The WinFast TV2000/DV2000 WDM Tuner. service failed to start due to the following error:
    The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.
    (+ TV2000/DV2000 WDM Crossbar és TV2000/DV2000 WDM Video Capture-re is)

Volt olyan állapot is, amikor az előbbi mellett még három szerepelt, csak ott CX2388x WDM Video Capture, Crossbar és TVTuner volt. Az ok egyébként nemcsak a fenti szokott volt lenni, hanem az egyszerűbb ''The system cannot find the file specified.'' is.

Ilyen bejegyzést is találtam (EventID: 64002; Information típusú):
    File replacement was attempted on the protected system file c:\winnt\system32\ksclockf.ax. This file was restored to the original version to maintain system stability. The file version of the system file is 5.0.2165.1.
    Erre a három file-ra is még:
    c:\winnt\system32\ksvpintf.ax
    c:\winnt\system32\ksdata.ax
    c:\winnt\system32\ksinterf.ax

Szóval itt valami nagyon összekuszálódott, de mondom, jelenleg csak a fentiek vannak (wfioctl - ilyen volt régen is - és a service-esek). És megy rendesen a progi, PVR esetén a rádió is (régi verziónál), és a felvétel is, a baj csak annyi, hogy szaggatva vesz fel (most a korábban említett DTV van fent a legújabb driverrel, és kb. fél másodpercenként leakad a kép).

A poén az, hogy leszedtem mindent, felraktam azt a drivert ill. PVR-t, amivel sokáig jó volt, és rögtön az install után egy próba 10 perces felvétel végigment majdnem tisztán (egyszer kezdett el dobálni, de az még elhanyagolható volt), de az utána következő felvételek már mind rosszak lettek. Ez tényleg érthetetlen.

Mellesleg ezek is voltak korábban:
    Application popup: WFCPUUSE.EXE - Application Error : The instruction at ''0x7c51d26d'' referenced memory at ''0x00000000''. The memory could not be ''read''.

Application popup: WFTV.exe - Application Error : The instruction at ''0x0b74b242'' referenced memory at ''0x00097e25''. The memory could not be ''written''.
    Click on OK to terminate the program
    Click on CANCEL to debug the program

Ez minden FM-indításnál, annál a bizonyos verziónál:
    Application popup: WinFast FM: WFFM.exe - Application Error : The instruction at ''0x77e249e4'' referenced memory at ''0x00000014''. The memory could not be ''written''.
    Click on OK to terminate the program

Hát ez meg a ráadás, már tényleg nagyon off (ez is warning):
    Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 000000000000. The IP address being used is 169.254.0.0.
    EventID: 1007

Nincs is hálókártya a gépben! :D

• td

senior tag

válasz bzoley #2150 üzenetére

A többi a rendszer állapotától, és egyéb összetevőjétől függ, és abból van bőven választék(lassú hdd, sok folyamat, rossz codec, rossz driver, rossz program, akármi)

Épp ez az, amit nem értek, mivel semmit nem változtattam a rendszeren, ugyanazok vannak fent, mint eddig is, amíg a felvétel rendesen történt. Egyébként a CPU használat szökik fel 100%-ig a felvétel megkezdésekor, a vinyó meg alig pislog... (estleg 40-50 mp után, vagy pár perc után, ez verziótól függ)
    A mostani telepítgetések során valamiért ''eltűnt'' az egyik mp3-kodek, ami a gépen volt (a VirtualDubban vettem észre). Tehát itt is kavart valami, de nagyon Ráadásul a video-kodekek sorában is bekerült az első helyre egy bejegyzés, amiben ennyi áll: ''1.5.10''. Elég furcsa :F (ez egyébként az adott Vdub verziója, de majd megnézem egy másikban is).

• td

senior tag

De elegem lett ebből a Leadtekből mostanában! Lassan két és fél éve feltettem egy verziót, ami frankón ment azóta, egyszer lett csak ''véletlen'' frissítve (indítottam egy setup.exe-t - amire azt hittem, hogy a fent lévő verzió -, mivel meg akartam nézni a vwerziószámot vagy valami mást, már nem emlékszem). Az is olyan jó egy éve már. Ott csak egy gond volt, hogy a WFFM mindig elszállt valami access violation-nel.

Na szóval ezek után kb. két hete egyszercsak elkezdte dobálni a frame-eket, ugyanúgy, mint anno. Akkoriban az volt, hogy a gyárilag mellékelt verziót feltéve egy idő után előjött ez a hibás működés - mint másoknak is. Egyszerűen nem értem, hogy mi a fene lett vele. Hétvégén cserélgettem a drivereket is, PVR-t, tavalyi DTV-t is kipróbáltam stb., de semmi nem segített. Olyan is volt, hogy ugyanaz a DTV először, bár dobált frame-eket, berakott a helyére már korábban rögzítetteket (ettől ugyan darabos maradt a felvétel, de mégis feldolgozható, tehát nem eredményezett hangcsúszást), de aztán másik telepítés után már az is simán eldobált képkockákat, tehát az eredmény használhatatlan lett. Gondolom, a driver volt más, de azért ''vicces'', mert ez elvileg a progitól kéne, hogy függjön.

Most teljesen tanácstalan vagyok, a kísérletezgetéstől meg elment a kedvem

Egyébként bzoley! Az a driver-eltávolító módszer, amit a rövid txt-ben írtál (vagy más, szóval a driverek mellett a zipben), az biztos, hogy 100%? Én eltüntettem az oem*.* file-okat, de reboot után tudod, honnan akarta venni a drivert? A winnt/tmp/wftvfm-ből, vagy honnan a fenéből, szóval onnan, ahová még a gyári CD-ről való telepítéskor (amikor még a Windowszt raktam fel) másolta a telepítőcsomagot a rendszer (vagy maga a telepítő). És most úgy rémlik, hogy ott is a wf*.*-osokat kereste, bár a cx*.*-eseket végül fel tudtam rakni, csak hát ki tudja...

Gondolom, még a registry-ben is maradt valami, csak nem tudom, hogy mi.

[Szerkesztve]

• td

senior tag

Hali bzoley!

Lenne egy kérdésem! A VirtualDub-MPEG (1.6.16) Winfast-os mpeg2 megnyitásakor ezt a hibát adja:
    ''MPEG Import Filter: invalid pack at position 3: marker bit not set; possibly MPEG-2 sream''

Megnéztem, nemcsak a jelenlegi verzióval felvett, hanem a régebbivel készített felvételektől is kiakad. Tehát megnyitás után csak a hiba, aztán OK-ra bezár.

Ez mi lehet? A régebbi Vdub-verzióim megnyitják rendesen az anyagokat, de ezek szerint valami vagy nem stimmel a Winfasttal (és már rég óta, bár tény, hogy nem a legújabbat használom), vagy a Vdub bugos.

ui: észrevettem, hogy Winfast-ban felvétel közben is lehet csatornát váltani, ez mondjuk gázos, mert véletlen is lenyomhatom azt a billentyűt... Gondolom, ezt nem lehet kapcsolgatni, de esetleg megemlíthetnéd a fejlesztőknek, hogyha a DTV-ben is így van, hogy valamit lehetne tenni :U ;) Mondjuk velem még nem fordult elő, hogy elnyomtam volna, de ez ''bárkivel megeshet''

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés